Kusura bakmada, kullandığımız bulaşık makinesi, savaşta kullandığın kurşun geçirmez yelek, hatta testerede bile kadın mucitlerin imzası var. Geçmişte hangi kadın ön plana çıkarıldı ki? O kullandığın bilgisayar bile ilk kadın mucit tarafından tasarlanmış. Güneş enerjisinin de mucidi kadın. Araştırırsan bir çok Bilim Kadını bulabilirsin. 😏 Kadına, geçmişte çok fazla tolerans tanınmamış, eğer tanınsaydı daha iyi buluşlar meydana getirirdi. Belki şu an, "erkeklerin IQ 'sü daha yüksek" diye bir cümle bekliyor olabilirsin fakat belli bir bilgi birikimine ihtiyaç vardır. Ve bilgilere sahip olduktan sonra düşünce yapısı ve mantık ile herkes bilim insanı olabilir. Cinsiyetle alakalı bir durum değil.
peki neden kadınlar en plana çıkamamış? herşey zekada biter zekasi yüksek olan her zaman kazanır ve önde olur. Ayrıca günümüzde kadına erkekden daha fazla şans tanınıyor ama yine en önemli bilimciler erkekler.
Allah aşkına kadın olmayı kolay mı sanıyorsun sen? Senin annen önüne yemek pişirip veriyor, babalar ya da annelerimiz kızlara baskı uyguluyor. Bir erkeğin, ev işi yapma derdi yok, yemek yapma derdi yok, annesi ya da babasının önünü açıpta git bilim oku deme gibi bir şansları yok. Çok nadir vardır. Erkekler sadece o işe odaklanıyor, karışanları var mı? IQ olayı değil bu. Eminimki erkeklerdeki olanaklar, aynı şekilde kadınlarda da sağlansa daha iyi icatlar ortaya koyabilirler.
ben erkekleri sevmiyorum zaten :) ama erkeğin iside kolay değil tarafsız bakma günümüzde geçim sıkıntısı yüksek ve bu sorunu yaşayan ailede erkek kendini daha sorumlu hissedir
Hormonlar. Kadınlar kusursuz olduklarını düşünür, erkeklerse kusurları çözme eğilimindedir. Kadınlar genellikle dış görünüşte bulur herşeyi. Erkeklerse daha çok iç detaya girerler araştırırlar felan. Yani kadınlar herşeyi ben bilirim gibi bir tavır takınırken erkekler daha çok meraklı filozofik düşünürler ve öğrenmeye elverişli yapılarıyla bilgiyi severler. E haliyle bilim adamı ilim adamı gibi şeyler çıkması normal...
Kadınlara gerekli yatırımın ve imkanların verilmeyişine bağlıyorum. Ailelerin çiftte standartlarına bağlıyorum. Adam gerizeka oğlunu okutmak için çırpınıyor ama eşek okumuyor. Ancak sırf pipisi yok diye pırlanta gibi kızını okutmuyor evlendirmeye kalkıyor. Bunlara bağlıyorum.
Avrupa istese Türkiye'yi donunda sallar.. Ulusal gelir arasında sıradağlar kadar fark var güzelim. Kimse yaşlanan nüfus, az nüfus demesin bana, koyun sürüsünde 1 çoban vardır ancak binlerce koyun ona itaat eder.
Çünkü fırsat onlara verilmiş. Avrupada da öyle. Eski zamanlarda kadınların görevi erkeğine hizmet etmek ve çocuk bakmakmış. Başka bir değeri yokmuş. Haliyle eğitime veya bir şeyler üretmeye ayıracak vakti de yokmuş. Türkler en çok değer veren toplum diyebiliriz belki
Neredeyse tamamı erkek değil ki, bir kısmı erkek bir kısmı da kadın. Bakmanın yanında görmeyi de bilirsek bir sürü kadın mucit var. Bilimadamının kadın olmasını bekleyemeyiz zaten, adı üstünde bilim "Adamı". Bilim insanı kadın çok var.
Aynen, biliminsanı konusunda ısrarlıyım yalnız, adam sadece bir sıfat olarak kullanılabilir bir kadında, bilimadamı biraz cinsiyetçimize giriyor gibi.:)
tamami erkek falan degil tabiki bu konuda da erkekler on plana cikartilio ismine bile bilim adami diyorlar bilim adami degil bilim insani ayrica kullandigin bir cok sey kadin icati ama bilmiosunuz haberdar deilsiniz
kadınlara tarih sahnesinde pek de yer verilmemiş zaten olan bir kaç tane kadın bilim kadının ismini ben 22 yaşında duydum ve hala duymayan hemcinslerim var :D
var aslında işte :D bir yazıda okumuştum ben nerdeyse yok sanıyordum ama bir dolu bilim kadını var ve üstün başarılar elde etmişler tamam einstein değillermiş ama en azından senden benden zeki bilimde önemli adımlar atmış insanlar bunlar...
isik ve telefonu icat etselerdi belki on plana gecme sanslari vardi kadinlarin 😂 yaptilarda biz mi cikarmadik telefonu bilmiuorum ama kadin ettiyse lafimin altinda kalmayim 😵
Bu sadece bilimde değil sanatta da böyle edebiyat dersine bir giriyoruz bir tane kadın şair Yok bunlar hep erkeklerin üstün görülmesi ve kadınlara yeterli imkan sağlanmaması
En İyi Cevaplar