Evet mademki cevap istediniz bizde size kuran ile güzel bir cevap verelim. Fakat öncelikle kuranda geçen Salat kelimesini Yardım, destek anlamlarından kopartıp hiç bir ayetinde bahsedilmeyen ve kuranda hiç bir şekilde nasıl olacağına dair açıklama olmayan görsellerdeki gibi tapınma ritüel olarak kabul edilip içi boşlatılmıştır.
Kabe kökenine indiğimizde qubl yani hedef istikamet, görüş anlamına gelir.
Kuranın hiç bir yerinde kabeyi 7 kere tavaf edin şeyran taşlayın, gibi ayetler geçmez. Kabe kavram olarak bir vahiy eğitim merkezi ve toplanma alanıydı, gelen kişiler burada istişare ederek dünyadaki gündemden haberdar olur, ve salatı yani dayanışmayı yerine getirirdi. Güncel konular, savaşlar, yardıma ihtiyacı olan kişiler ve şehirler, Allah’ın ayetleri doğrultusunda eğitimler verilirdi. Ama ne yazıkki farsçadan gerek ve Kurandaki hiç bir ayette karşılığı olmayan Rukü Secde Kıyam gibi kavramların içleri boşlatılarak şekilsel bir ritüel ve kabeya tapınma şekline evrimleşmiştir.
Kabeye gitmiş biri olarak zaten 10-15 kişinin bir araya gelip konuşması halinde tutuklanmanız, insanları kabenin anlamından uzak tutmak içindir. Gerçek kuranı anlamak isterseniz. Hakkı Yılmaz tevsirini okuyabilir veya videolarını izleyebilirsiniz. Konu uzun ama özetledim kısaca. Umarım bu sorunuzun bir parça cevabına giden bir klavuzu olmuştur.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılDostum namaz kılan bütün insanlar kabeye doğru döner. Orada namaz kılanlarda kabeye doğru dönüyor. Biz ilkel kabilelerde olduğu gibi kabeye adak adamıyoruz , kabeye çeşit çeşit hediyelerde vermiyoruz. Bizim için kabe sadece bir aracı.
15 Yorumla
Soran+1 yılÖnünde eğilmekten bahsediyorum yalnız ben
- +1 yıl
Kabe bir aracı. Biz ona doğru secde ediyoruz ki Enerjilerimiz gerektiği yere ulaşabilsin.
Soran+1 yılSizin put dediğiniz cisimler de bir tanrıyı sembolize ediyo aslında. Yoksa bu insanlar evreni bu önünde egildikleri cisimlerin yarattigini düşünüyo olabilirler mi.
Soran+1 yılO cisimler de senin dedigin gibi bir araci yani. Biraz mantık cercevesinde dusunelim lutfen.
- +1 yıl
Bende inanmıyorum bu tür şeylere. Kimse kendi eliyle yaptığı şeye Tanrı demez. Bence Eskiden yaptıkları putların enerjilerini istiyorlardı insanlar.
Diğer konusunda 807 cevap paylaştı. Tanrı'nin kendisi icin bir yon tayin etmis olsaydi bu suphesiz gok olurdu. tasa secde etmek ettirmek putperestliktir. net
21 Yorumla- +1 yıl
Değerli kardeşimiz,
- Putlaştırmak demek, tapmak demektir.
Aklı başında hiçbir Müslüman Kâbe’ye tapmaz.
Namaz kılan kimse secdeye varmakla seccadeye değil, Allah’a taptığı gibi, Kâbe’yi tavaf eden kimse de bu tavafla Kâbe’ye değil, Allah’a tapar.
- Gözle görünmeyen Allah, hakiki Mabud olarak, yeryüzünün ilk mabedi olan Kâbe’yi inşa ettirmiş ve insanların kulluklarını onu tavaf etmelerini emretmiştir.
Bu konu çok açık olduğu için fazla izaha gerek yoktur. Bu konuda tereddüdü olan, putperestliğin ne olduğunu araştırıp öğrendikten sonra, Kâbe’nin onunla bir ilişkisinin olmadığını görecektir.
Cevapları okumaya geldim ,
15 Yorumla
Soran+1 yılAte' sin sanırım
Soran+1 yılAteist misin diye sordum 😊
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
+1 yılMetafizik boyutu yani insanoğlunun bedensel bir işlevle geçemeyecek bir boyutu vardır buda kabe-i şerifle mümkün olur bu demek değildir ki bunu kabe yapıyor hayır asli olan kabenin bulunduğu yerdir yani merkez ve bu merkez dünyanın merkezini simgeler altın oran kavramı çıkar kimisi türkiye der kimisi ekvator der ama yanlıştır kabe dünyanın merkezidir elbetteki islamda ileriye gidip yaptıkları ibadetleri sapıtanlar var oraya doğru ibadet edilmesinin sebebi ise metafizik boyutta ruhumuzun rabbimize doğru yolculuk yapmasıdır yaratıcının hiç bir dayatması yokturki illede kabeye doğru yapılsın ibadetler her yerde olan yüce yaratıcı kabul eyler ama oranın kabe değilde ortam bünyesinde bulunan bir kapıyada açıldığı ap açık delildir diye düşünüyorum
00 YorumlaDeğerli kardeşimiz,
Namaz kılan kimse secdeye varmakla seccadeye değil, Allah’a taptığı gibi, Kâbe’yi tavaf eden kimse de bu tavafla Kâbe’ye değil, Allah’a tapar.
- Gözle görünmeyen Allah, hakiki Mabud olarak, yeryüzünün ilk mabedi olan Kâbe’yi inşa ettirmiş ve insanların kulluklarını onu tavaf etmelerini emretmiştir.
Bu konu çok açık olduğu için fazla izaha gerek yoktur. Bu konuda tereddüdü olan, putperestliğin ne olduğunu araştırıp öğrendikten sonra, Kâbe’nin onunla bir ilişkisinin olmadığını görecektir.00 YorumlaDeğerli kardeşimiz,
Bu konu çok açık olduğu için fazla izaha gerek yoktur. Bu konuda tereddüdü olan, putperestliğin ne olduğunu araştırıp öğrendikten sonra, Kâbe’nin onunla bir ilişkisinin olmadığını görecektir.00 Yorumla
+1 yılKuran ı kerim ortalama 600 sayfalik bir kitap. Ve uzerinde en cok bahsedilen sey şudur: her seyi yaratan Allah tan başkasına tapmayin, Allah tan baskasini ilah kabul etmeyin. Şirk en buyuk gunahtır ve şirkten kurtulun!." Bu sebeble Allah in rahmetinin dunya uzerinde en bol oldugu nokta kabul edilen kabe den butun putlar cikarilmis ve kirilmistir. Kuranin hicbir yerinde kabe nin ilah olduguna, ona tapildigina dair tek kelime veya tek bir ima gecmez. Ama putperestler putlarini ilah kabul ediyor. Bu sebeple putlarına ibadet ediyor tapiyorlardı. Muslumanlar nazarında kabe Allah ın rahmetinin en bol oldugu, Allah in kiblemiz tayin ettigi yerden baska bir sey degildir ve Allah u teala ile kiyaslanirsa, yaratan yaratilanla kiyaslanamayacagi icin, kabe bu yönden (baska her sey gibi) bir hictir. Ve tapilmadigi icin uzerine cikilmistir. Tapilmadigi icin kuranda Allah tan baskasina tapmak en beter sey kabul edilmistir.
03 Yorumla- +1 yıl
İkinci olarak: Ameller niyetlere goredir. Kabeye tapma niyetiyle secde eden yoktur bu aklin ucuna bile gelmez. Cunku o bir ev şeklindedir, Putlar gibi yüzü gozü vesaire yoktur.
Putperestler putlarini ilah kabul ediyorlardı. Bu sebeble onlara tapiyorlardi. Iste arada koca kainat kadar fark var. Kabe asla ilah kabul edilmiyor, asla zerre kadar tapma niyeti de yok. Ayrica kabenin putlar gibi bir gözü yüzü felanda bulunmuyor. Putperestlere bakın putları cogunlukla insan şeklindedir. Yuzu gozu vardir. (Butun putperest dinlerin putlarini inceleyebilirsiniz) bir seyin put sayilmasi icin 2 sey buyuk onem tasir birincisi puttaki tasvirdir ( yuz goz gibi) ikincisi kisilerin niyetidir. - +1 yıl
Son olarak dinlerle ilgilenenler islamin tek Tanrı dini oldugunu bilirler. Cunku islam denince zaten tek tanriciligin en siddetli oldugu dindir. Dolayisiyla kimse evin etrafinda donenleri eve tapiyorlar demez. Ayrica putperest dinlerin hicbirinde "ev" şeklinde bir putta yoktur. Putlar genellikle ve ozellikle "GÖZLÜ ve YüZLÜ" olurlar. Bu putların genel ozelligidir. Bu insan yuzu hayvan yuzu olabilir.
Ama ev, duvar vb. seyler dinlerde ve insan algısında hicbir zaman put olarak algılanmamiş ibadet mekanı, ibadet yeri, ibadet yönü olarak algilanmamistir. - +1 yıl
Şunu da soylemem gerekiyor cunku cok onemli. Kabe nin kible, yön tayin edilmesinin sebebi muslumanların tek bir yöne dogru yonelmesi, birlik icinde olunmasi amaciyladir. Dusunelim ki bir camiye girdigimizde belli bir kıble olmassa herkesin saga sola caprazlama vb. Namaz kilmaları nasil ki bir duzensizlik, tuhaflik meydana getirecekse bu birlik ve beraberligi saglama da duzen ve kardeslik meydana getirecektir.
Allah kabenin icinde mi ki ona secde ediliyor? demissiniz. Hayir Allah kabenin icinde degil ama Kabe yeryuzunun ilk mescididir ve bu sebeple Allah in yeryuzunde rahmetinin en bol oldugu yer kabul edilmis bu sebeple Allah tarafindan Allah ibadet yönü, kıble secilmistir.
Şunu da unutmayalim ki mescidi haramdakilerin onunde direk kabe vardir ama bunun disinda bulunan dunyanin geri kalan heryerinde herkes namazlarini bulabildikleri boşluga dogru yonelerek kilarlar. Şimd de Putperestler i dusunelim. Sehrin merkezinde buyuk putları vardir evlerinde ise kucuk putlari. Gezmeye giderken de kucuk putlarini yanlarina alirlar ve ibadet edecekken onu cikarip karsisinda durarak ibadet ederler. Islam da boyle bir uygulama ise asla gorulmemis hatta viking dizisinde bile floki namaz kilanlari gorunce önlerin de tanrilarini da goremiyorum ama nasil ictenlikle ibadet ettiklerine bir bak! Demistir:)
bak kardeş biz kabeye yöneliyoruz ona tapmıyoruz yani biz kabenin önünde değil allahın önünde eğiliyoruz
07 Yorumla
Soran+1 yılAllah kabenin icinde mi de kabeye egiliyosunuz
Soran+1 yılSordum iste bak yukarida. Tekrar soriim. Allah kabenin icindemi ki kabeye dogru egiliyosunuz
Soran+1 yılPutperest dediginiz adamların da put dediginiz cisimlere yönelmesi birlik icinde kendi tanrilarina yonelmelerindendir. Mantik ayni yani. Çaktın?
Soran+1 yılAllah o yönde mi yani
Gizli Üye(25-29)+1 yılHepiniz carpitiyorsunuz
oyle islami kotuleye kotuleye gebericeksiniz insallah
senin yanmani dortgozle bekliyorum
Tavaf etmek ne demek onu ogren sonra gel artiste bak sen
fesat028 Yorumla- +1 yıl
Müslümanlık böyle beddua etmek, hakaret etmek midir? Arkadaş bir soru sormuş, mantıklı bir cevabın varsa paylaş
Soran+1 yılTerbiyesizlik yapma. İnsan gibi soru soruyoruz burda.
Cevap sahibi+1 yılmuslumanlik tabiki bu degildir
muslumanlik dinimize hakaret edenlere dayanmamizi soyler
ama bu kadari da pes
empati yapsan
iyi olur
tavaf ediyorlar Kabe sadece semboldur
Allahin yeryuzundeki simgesi
beddua etmedim sadece dogruyu soyledim
ve sana soylemedim
Cevap sahibi+1 yılasil sensin terbiyesizlik yapan az biraz saygin olsun insanlarin dini inanclarina
yoksa sen kafir misin?
Soran+1 yılPeki sizin put dedikleriniz de farklı tanrıların simgesi o nolcak. Adamlar sonucta evreni o eliyle yapmis olduklari ve sizin put dediginiz seylerin yarattigini dusunuyo olamazlar herhalde dimi.
Cevap sahibi+1 yılput seni yaratmadi bir sinegi bile yaratmaktan aciz
ama Allah yaratandir o seni yaratti ki sen boyle soyleyesin
Cevap sahibi+1 yılTanri birdir
sizin yaratdiginiz tanrilar da kimdir nedir?
Soran+1 yılOnlara gore de onlarin tanrilari bir. Simdi hangisine inanalim
Cevap sahibi+1 yılNe soylememi bekliyorsun
hadi Allaha inan mi soyleyecegimi zannediyorsun?
neden boyle dusunuyorsun?
onlar kimdir? soylesene
vicdanin var mi senin?
Seni yaradan Allahi nasil gormemezlikten gelirsin
korkmuyor musun?
bunun cezasi yok mu zannediyorsun?
gercekten kiyamet yaklasiyor ve sen o gun ne yapacaksin
cok merak ediyorum
olmayan Tanrina mi dua ediceksin?
bir sinegi bile yaratmaktan aciz olan Tanrina mi dua ediceksin?
Allah soyleyince kalbin carpiyor mu?
Soran+1 yılOnlarin soyledigine gore de onlarin tanrisi var sadece ve bu saydigin herseyi onlarin tanrisi yapmis. Dogru tanri hangisi
Cevap sahibi+1 yılsoruma neden cevap vermiyorsun?
herseyi birak bir kenara soruma cevap ver
Insan cok sey uydurabilir
o kadar uydurur ki yalanlarina bile kendisi inanmaya baslar
Gercek olan Allahla onlariz aciz tanrilarini kiyaslamaniz bile sacmaliktir
Soran+1 yılOnlar da senin tanrin hakkinda boyle dusunuyo. Hanginiz hakli.
Cevap sahibi+1 yılBenim Tanrim
bir put degildir
Benim Tanrim herkese kendini gostermez
dogru olan benim Allahimdir
inanmak istemezsen inanma
tek bisey soyleyecegim Kiyamet'te gorusuruz o zaman anlariz kimin Tanrisi gercek
kimin Tanrisi yok
Soran+1 yılNasil bu kadar emin olabiliyosun. Ya sen yaniliyosan. Olamaz mi. Tabiki olabilir.
Cevap sahibi+1 yılYine soyluyorum
Allah herkese kendisini gostermez
Kurani-Kerim'i acip okursan
Allahi unutani Allahta unutur yazar orada :)
Kalbimde Allahin nefesi var
Ilahi-askim cok guclu
Her seyi bilimle ispatlamaya calisirlar
ama din Duygusalliktir Kalp demektir
iste anlayana
boyle kuskucu olursan hep kaybedersin
Allahi seven herkes gorur
sevmeyense hep boyle kuskular icinde kalir
Soran+1 yılBiseyin bir yerde yazıyo olmasi, o şeye delil olmaz. Olsaydi hikaye kitaplarinda yazan herşey dogru diyebilirdik.
Cevap sahibi+1 yılKurani-kerim diyorsun sey degil
Cevap sahibi+1 yıldiyorum
Soran+1 yılAnlamadin herhalde. bir daha anlatiim. Her yazana inancak olursak isimiz var yani. Tanri kelami olduguna inanmiyorum ben onu demek istiyorum. Insan urunu yani
Cevap sahibi+1 yılsen bilirsin
anlatamadin onun icin anlamadim
neyse sen bilirsin
insallah dogru yola gelirsin
Soran+1 yılDogru yolun senin gittigin yol oldugunu nerden biliyosun ki.
Cevap sahibi+1 yılkotu biseyi baskalarina tavsiye etmem
senin kotulugunu istemem
sadece soyledim inansan da inanmasan da
ne bekliyorsun Allahtan
sana kendini gostermesini mi?
Soran+1 yılVarligina dair kanit istiyorum sadece
Cevap sahibi+1 yıl
Soran+1 yılHayatta cevaplanamayan soruların olması tanrının varlığına delil olmaz.
Cevap sahibi+1 yılsen illa ispat ediyorsun Kabeye git :)
Cevap sahibi+1 yılispat istiyorsan Kabeye git
- +1 yıl
Değerli kardeşimiz,
Bu konu çok açık olduğu için fazla izaha gerek yoktur. Bu konuda tereddüdü olan, putperestliğin ne olduğunu araştırıp öğrendikten sonra, Kâbe’nin onunla bir ilişkisinin olmadığını görecektir.
+1 yılKabeye secde edilmiyor. Tavaf ediliyor ve sonra 'Allah'a namaz kılınıyor. Çarpıtmayın. Secde edilen Allahtır, kimse Kabeden putmuş gibi bir şey ummaz
31 Yorumla
Soran+1 yılSecde edilmedigine emin misin.
+1 yılMerhaba şeytan :)
Kabe sadece sembol gibi düşün. Herkesin sadece tek yöne secde edebilmesi gibi. bir olan Allah'ı temsilen tüm Müslümanların yönüdür. Allah'ın yeryüzündeki simgesidir.24 Yorumla
Soran+1 yılMerhaba cınım 😊 peki put dediginiz seyler tanrıları sembolize etmiyo mu?
- +1 yıl
Illaki her inancta bir sembolluk vardir. Insan ruhu yaraticisini bulup tapinmak arzusundadir. Bu yuzden yuzyillardir milletler put yapıp önce tapinip sonra yemişlerdir :D
Bizim tek farkimiz Kabe'ye yönelerek Rabbi dusunmektir. Yani biz Kabe önünde egilirken, Kabe'den medet ummuyoruz. Onlar ise direkt o cismi ilah ediniyorlar.
Soran+1 yılOyle bisey yok canim onlarin o cisimleri de tanrilarini sembolize ediyo. Isine geldigi gibi yorumlamazsan sevinirim.
- +1 yıl
Hani? O zaman tanirisini niye yiyor aciklasana?
Öyle yahut böyle. Hiçbir Müslüman, Kabe'den medet ummaz, UMAMAZ! Kaldı ki Kabe'nin de yıkılı olduğu uzun donemler olmuştur. Hz. İbrahim'den bu zamana bize ulaşmıştır ve tekrar yıkılacaktır. Kabe bizim sadece MABEDIMIZDIR. RAHMAN'a olan özlemimizdir. Sadece Rabb'e ibadet için vardır.
Gizli Üye(25-29)+1 yılMüslümanların yönünü tek bir yöne çekmek için dir put değildir. Allahin nazar ettiği bir ev.
10 Yorumla
+1 yılOvvv 😣
10 Yorumlakabeye değil Allah'a secde ediliyor
06 Yorumla
Soran+1 yılAllaha secde ediliyorsa neden kabe önünde egiliniyor. İslama gore allah heryerde degil mi
Soran+1 yılPutperest dediğiniz dinlerin de kutsali orasi anliyo musun dostum. Kabeye nasil sadece araci diyosan put dediklerin de araci. Arada bu bakimdan bir fark yok yani. Anlamisindir artik heralde. Yoksa daha anlatiimmi. Yok ben anlamak istemiyom isime gelmiyo diyosan orasi ayri.
Soran+1 yılO putlari simgeleyen bir tanrilari var
estağfurullah tövbe getir kardeş
11 Yorumla
Soran+1 yılSoru soruyoruz burda. Değerli cevabini bekliyorum
+1 yılSecde etmiyorlar tavaf ediyorlar.
12 Yorumla
Soran+1 yılEmin misin secde etmediklerine
- +1 yıl
Tamam tekrar düşününce o da var işin içinde ancak şöyle kıyaslarsak bir öküze tapmaktan iyi diyelim çünkü din tarihini araştırınca her şeye bir cevap var.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar