10 yaşımdan beri böyleyim. Herşeye kızıyor giyimime çok kızıyor sonra da ne oluyor imreniyorum. Daha az önce kavga ettik kuzenimin düğünü var annem terzi neyse işte mağazadan birşey aldırmadı açık diye elinde olsa tesettürlü şeyler alacak sinirlerim bozuluyor. Tamam kapalı giydirsin ama bu yaşıma kadar sıfır kollu dahi giymedim içimde kaldı bir ukte. Ergenlikte de oyunculara özentim vardı bende olmak istiyordum deniştim annemle babam bir güzel dövmüştü. Yaptıkları doğru mu sizce? elbise dikti elbise dizimin altında kapalı birşey ağlıyorum bu yaşımdan beri baskıdan bıktım kafamı inadıma kapatmadım hala onunda baskısı var. Sıfır kollu istedim diye fahişe oro-pu oldum. O zaman tüm dünya öyle Normal mi yaptığı bu yobazın?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(25-29)+1 yılAilenin tutumu aşırı yanlış. Ama bu biraz da senin halledebileceğin bir şey onların çatısının altında onlara itaat etmek zorundaymışsın gibi davranıyorlar. Üniversiteyi şehir dışında yazıp en kötü yurtta kalabilirdin hem de daha az görüşeceğiniz için daha değerli olurdun onların gözünde. Seni hayatın boyunca engelleyenler olacak sen herkese inat kendi yolunu çizmelisin. Kızarlar/döverler/bilmem ne yaparlar bunlar bahane. Sen istersen istediğini bir şekilde yaptırırsın. Bunu çok katı kuralları olan bir aileden yetişme kız yazıyor sana. Ben onlara kendimi kabul ettirdim sen neden yapamayasın?
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah yardimcin olsun, böyle yapmalari hic iyi degil, zorla kapatamazlar seni, senin icinden gelmeli, zaten böyle yaptiklari sürece dinden soguturlar o yasak bu yasak dayak falan. ne diyim bilemedim, kendi ayaklarinin üstünde durmaya calis, onlara muhtac olma
22 Yorumla
Soran+1 yılhiçbir zaman olmadım olmayacağımda..
Cevap sahibi+1 yılaileden cok cekiyosun umarim iyi bir esin olur seni bu kadar baski altinda tutmaz
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. aileyle yaşamak bu malefes ama çokta abartma zaten sana hiç karışmasalar eminol çokta açık giyinmezsin
15 Yorumla
Soran+1 yılçok açık giyinmiyorum ki en açık diz altı
Soran+1 yılkezban gibi düğünlere gidiyorum bıktım
Soran+1 yılhayır tabii de kendim için konuşuyorum
ailenin seni bu denli dusundugu icin sanslisin hic bir anne baba evladinin kotulugunu istemez
27 Yorumla
Soran+1 yılya öyle ama abartıyorlar dinden soğutuyorlar ateist olmayı bile düşündürdüler çok baskı var üstümde. Beni düşündüğü yok sen umrumda değilsin ben cehennemde seninn yüzünden yanamam diyor
Soran+1 yılevet çok dindar
Soran+1 yılsağol ama 10 yaşımdan beri diyorum.. hatta daha sorumluluk sahibi olmadan önce
- +1 yıl
10 yaşındaki çocuktanda tahrik olacak değiller
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
3Cevap
böyle aileleri anlayamiyorum cidden baski baski cocukta daha beterini beraberinde getirir bunu bilmiuolar sakınan göze cöp batar misali degerlerini fazla veriyolar mecbur öyle idare edicen ailen ama ilerde evlenirsen esin senden sorumlu olur onunda sana güveni tam olursa istediklerini yapabilirsin ama asiriya kacmadan tabiki
44 Yorumla
Soran+1 yılevet ama akraba çevresi çok geniş yani imkansız yapamam. Hakımı helal etmem diyor zaten :/ annemin zamanında daha betermiş bırak kısa etek pantolon giymek pencereye çıkmak yasakmış. Geri bağladı diye ailesi dövmüş. Banada yaşatıcak aynılarını utanmasa
- +1 yıl
bu hayattta her birimiz kendimizden sorumluyuz halbuki günahiyla sevabiyla bazi erkeklerde kiz cocuklarina karsi güven sıfır sif namus cercevesinden sadece din acisindan degil diye düşünüyorum Peygamberimiz bile kiz cocuklarini sıkmamistir böule yaparak sadece kendilerinde sogutuyolar ilerde sen kendin nasil istiuorsan öyle davran bu hayata bir defa gelicez ama umarim esin senin kafandan olur o zaman bisey yapamaz
Soran+1 yılİnşallah canım benim :) çok sağol yazdıkların için :) sıkıcam dişimi inşallah
- +1 yıl
aynen canim dayanmalisin bol bol dua et sakın onlar yüzünden dinden soguma simdilik senin böyle yasaman gerekiyor demekki emin ol durumu daha da kötü olan insanlar var simdilik var onun dediklerini yap Allahdan hayirlisini iste umudunu ve mücadelene kaybetme Allaha emanetsin 👍😊
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşta tepkini koyacaktın koyacaksın benim ailem annem babam kimse giydiğim şeylere aşırı bir açıklık yoksa karışmaz zaten bende öyle bir dekolteli şeyler giymem diz altı asla giymem zaten bacak boyum kısa diz üstü giyerim onuda dizimin 10 15 cm üstü olmaz 5 cm felan olur
27 Yorumla
Soran+1 yılİşte bak baskı uygulamıyorlar sana sadece çok açık olduğuna bana hiç öyle davranmıyorlar yapsalardı daha çok bağlanabilirdim dine ama düşünüyorum da din çok zorlayıcı bıktım
Cevap sahibi+1 yılAnnen tesettürlü mü
Soran+1 yılevet
Cevap sahibi+1 yılKapanmanı isterlerse kapanma sakın 13-18 yaşları arasında bunu cok isterler baskı yapabilirler izin verme
Soran+1 yılneden kapanmayayım anlamdım?
Cevap sahibi+1 yılDiz altı giymek istemiyorsun kapanmak istediğini düşünmüyorum en azından şimdilik baskı altında kalıp kapanmanı istemem
Soran+1 yılbaskı altında kapatamazlar asla bni.. zaten kısa giymem izin verseler (!) bile. Ama kapanma hrvesim yok artık
Gizli Üye(25-29)+1 yılayni dert bende de var ben sifir kollu giyemem zaten inat olarak bende kapanmadim 20 yasindayim hala pardesu diye tutturuyorlar bende gunah benim yanacak can benim deyip kavgaya tutusuyorum baya karisik ev ve uni yi de disarda okumama izin vermediler tek tesellim iki sene sonra meslege atanip kacip gitmek oluyo yapcak bisi yok sabir edeceksin
219 Yorumla
Soran+1 yılah canım tek anlayan sanırm beni sensin :) evde benimle konuşmuyorlar yanıcak olan biziz ama annem benim yüzümden yanmak istemiyormuş
Cevap sahibi+1 yılyas kac?
Soran+1 yıl19 ..
Cevap sahibi+1 yıl
onlara artik bir birey oldugunu kabul ettirmen gerek öncelikle seni yeteri kadar uyaediktan sonra artik bunun senin secimin olduğunu gunahinin da bulug cagina erdigi icin sana yazilacagini soyle bir aslinda dindar bir aileyse bilirler zaten de ne bileyim ki canim bende ayni dertteyim kelin ilaci olsa basina surermis- +1 yıl
vay be. boyle dusunen tek ben varim diyodum. ama benim 4 senem var meslege sonra yurtdisi. cehennemin dibi bile olsa gitcem
Cevap sahibi+1 yılbuyuk konusma yine de :) ben atanirsam kesinlikle dusunmeden giderim uni hayatim mahvoldu ziyadesiyle :(
- +1 yıl
meslek ne
- +1 yıl
hemsirelik benim
Cevap sahibi+1 yılmat ogrt
- +1 yıl
valla sirf bunun icin okuyom artik. kiziz tabi zor olcak ama hep bunu dusunuyorum artik.
- +1 yıl
bu olmazsa intihar etcem baskasinin istedigi sekilde yasamiycam
Cevap sahibi+1 yılkesinlikle benim bolumde baya cileli ama sirf bir maasim olsun elimde cekip gidebilmek icin direniyorum
Cevap sahibi+1 yılya intihar falan dusunme de hemsirelik kolay ataniyo zaten
- +1 yıl
biyere de gondermiyo okul ev ev okul. kafayi yedirecek. keske baska sehir yazsaydim diyorum. bu seferde maddi durum var.3 kisi okuyo hem de
Cevap sahibi+1 yılelimizi kolumuzu baglayan o maddi durum zaten yoksa bende dinlemez giderdim cok pismanim bende senin gibi
- +1 yıl
hangi sehir
Cevap sahibi+1 yılgaziantep sen?
- +1 yıl
İzmir
- +1 yıl
bir de İzmir deyim allahim burda milleti gordukce deliriyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılYobaz degiller bir kere sana dogru yolu gostermeye calisiyolar. Inanirmisin bende hic disarda sifir kol giymedi ki sifir kolu birak yarim kollu bile pek giymedim.
Ve inanir misin halimden o kadar memnunum ki iyi ki de seytana uymamisim diyorum kendime. Bu iyi bir sey cunku. Seni kimse bilmiyo tam olarak ve bu mukkemel bana gore ve ayni zamanda Allahin rizasini da aliyosun e bundan buyuk bir mevki var mi?
Ben bundan daha iyi bir sey dusunemiyorum. Eger okulum olmasa inanki carsafa girmeyi dusunuyorum ama annem yok diyo benimde.
Bir kadina gizlenmek yakisir. Edep ve haya yakisir. Ve bir kadinin ceyizi NAMUS'tur. Bunu bilmelisin.020 Yorumla- +1 yıl
Aynen birebir katiliyorum
- +1 yıl
insanin icinden gelmekdikten sonra olmaz o senin icinden istek geliyor demekki
Soran+1 yılbirşey sorabilir miyim ailen zorluyor mu? benim içimde kapanma hevesi vardı ailem yok etti Namaz a bağlı olmam vardı ailem bir rekat kılmadım diye dövdüler gavur kafir dediler. Sende yok baskı sanırım baskı uygulanmasaydı bana heveslenmezdim zaten giy deselerde giymem..
- +1 yıl
bence ailenin psikolojik destek almasi lazim bu ne boyle ya
- +1 yıl
Bana diyolardi ama baski yapmiyolardi acik sacik giyinen biri ds degildim zaten sonra Allah icime bir heves verdi ki 2 senedir kapaliyim ve cok da memnunum Allah rizasi icin ve dinimizin emrettigi gibi karar senin kimse kimseyi zorlayamaz hayat senin karar senin canim 😊
- +1 yıl
Ailenle konusmalisin ailende sorun var galiba psikolojik sorunlari olabilir dedigim gibiyse abartiolar yanu
Soran+1 yıl@soruisareti__ kesin var
- +1 yıl
bir uzmandan yardim almalisinuz
Cevap sahibi+1 yılNe yap biliyo musun guzelim? Ac Kur'an i oku bir ne nasil olurmus. Eminim hic mealini okumamissindir bile oysaki asil onemli olan meali. Sen mealini oku. Direkt Allahin sozunu oku bak bakalim o zaman nasil icinde pismanlik oluyo.
Inanir misin gecengun okuyodum tam hatirlamiyorum ama su manaya geliyodu diyodu ki siz insanlar ne nankorsunuz size verilen bunca nimete hamd etmiyorsunuz manasindaydi ve ben bu sozu ustume alindim oturdum agladim yaa. Gercektende bir dusun. Yaratilan her seyi dusun. Ve buna gore yaptigimiz hamda bak bir de hic. Boyle olmamali.
Bak sende haklisin teknolojinin o kadar zirvede oldugu bir donemdeyiz ki herkesin beyni yikanmis sekilde ama sen kendini kaptirmiycaksin iste biz kendimizi kaptirmiycaz.
Cevap sahibi+1 yıl@aşkcm Amin
- +1 yıl
ayrıca baskı yapıldığı için inat olarak kapanmiyorum namaz kilmiyorum gibisinden bir cümle kullanmış arkadaş cahilliginde bukadari olmaz ulan hic mi okumuyorsun arastirmiyorsun dinini bilali habesiyi kızıl çölün ortasında derecelerde sıcağın altında üzerime kızgın taş koyup ıslami inkar edeceksin demelerine rağmen ALLAH i ıslami inkar etmemiş beni parcalarada ayirsaniz dinimden ALLAH in kurallarından dönmem demişken daha bu olaylara yüzlerce hatta binlerce örnek varken bu ahir zaman cahilide gelmiş ailem ALLAH in emrine uymama için baskı kuruyor o yuzden istemiyorum diyor senin zihniyetindekilerin hesabını ALLAH öyle bir gorecektirki kahrinizdan gözleriniz dönecektir
Soran+1 yılgizli üye çok teşekkür ederimnm benim :)
Soran+1 yıl@aşkcm BN cahil degilim bu aralar psikolojik bozuldu o yüzden boyleyim bilip bilmeden konuşma
- +1 yıl
kardeş çok mantıksız bir düşüncenin içindesin ALLAH kendisine ve emirlerine karşı tavır takinanlari cahiller olarak adlandırıyor kuranikerimde bilmiyorum ne ölçüde bir müslümansinda ALLAH in her müslüman kadına şart koştuğu zorunlusunuz dediği emir verdiği bir şeye karşı böyle cephe alabiliyorsun birde üstelik ALLAH in emrini uygulaman için direten aileni eleştiriyor hor görüyorsun her müslüman aile kızını ve oğlunu ALLAH in emrine uyması için bu tip yaklaşımlarla sorumludurlar aksi halde bunun vebali onlara da olur , ayrıca okadar cahilsinki ALLAH in azabini hafife alır gibi yanacaksam ben yanacam diyorsun aklı başında bir müslüman bu lafı diyemez anladın mi güzel kardeşim
Cevap sahibi+1 yılAnliyorum seni bir anlik gaflete dusmussun belliki herkeste olur bu bende de olmadi degil ama icindeki o kucuk inanc seni her zaman pesinde goturur ama seninde daha cok vilgi edinmen lazim ki boyle gafletlere dusmeyesin😊
Cevap sahibi+1 yıl@aşkcm Amin cok dogru soyluyosun
- +1 yıl
@aşkcm Cahil orspu çocuğu anan kapalıda kim bilir ne haltlar yiyor anasını s*iktiğim
+1 yılokuyunca üzüldüm baya ama üniversiteyi ailenden uzak okuma imkanin olursa mutlaka uzak bir yere git normal bir durum degil bu yaptiklari
11 Yorumla
Soran+1 yıl:))
Senin hayatım senin tercihlerin seni kısıtlamaya çalışmalarını doğru bulmuyorum kapalı insanların bastırılmış duyguları var derler hep doğruymuş demek ki bir çoğu senin gibi ailesi çevresi tarafından baskı yapılıyormuş
10 Yorumla- Diğer konusunda 469 cevap paylaştı.
+1 yılyapcak bisey yok kardes. sonra da donup derler bizim cocuklarimiza gencsiniz giyim diye
10 Yorumla Benimde ailem Senin ki gibi Şu an aşırı baskı var kapanmam için ama bana birseyi ısrarla söylerlerse inat olurum ve yapmam. Yani bir insanin icinde olmasi lazim. Senin yapabileceğin birşey yok bence. Unuversite falan kazanirsan başka şehirde anca öyle rahatlarsın 😁
00 Yorumla
+1 yılAynı durum benim ailemde de var ki üstelik ben moda okuyorum sen düşün ama ben artık alıştım kendimce tarz yarattım ve insanlar benim tarzımı stilimi çok beğeniyor bu yüzden artık sorun etmiyorum.
10 Yorumla
+1 yılBen çok şanslıyım o konuda, iç çamaşırla çıksam bişey demezler ☺
14 Yorumla
Soran+1 yılailen açık mı o yüzdendir
- +1 yıl
@aşkcm ciddiyim, rahatım baya o konuda ☺
+1 yılÇok yanlış ya böyle bir şey olamaz, annene de çok şaşırdım babalar yine de kızabilir ama dövmek yerine konuşmayı tercih etselerdi işler bu raddeye kadar gelmezdi.
00 Yorumlaüzüldüm senin adına ama bir psikolojik yardım alabilirsin
10 Yorumla
+1 yılBana da çok karıştılar küçükken zorla yatılı kurslara gönderdiler bütün din vs hevesimi aldılar
10 YorumlaKimse norml değil kimse saf da deik
13 Yorumla
Soran+1 yılanlamadım?
Soran+1 yılevet öyle maalesef 😑😑😑😕😕
Ona bunun onur kırıcı bir davranış olduğunu söyle
13 Yorumla
Soran+1 yılanlamıyorlar söylüyorum
Soran+1 yılemiyim mi :D
Gizli Üye(25-29)+1 yılÜniversite oku defol onların yanından
23 Yorumla
Soran+1 yılöyle deme işte yine kurtulamam
Cevap sahibi+1 yılama bu kadar sıkılmazki
Soran+1 yılhakkını helal etmezmiş
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynı benim aile yemin ederim
11 Yorumla
Soran+1 yılbir aile vakası daha :D
tabiki normal degil. Okuyup kurtul
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılnerelisiniz
11 Yorumla
Soran+1 yılSamsun
+1 yılAnormal bir durum
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKac yasindasin ki sen peki
02 Yorumla
Soran+1 yıl19 ..
Cevap sahibi+1 yılEe yasin olgunlasmis artik cocuk degilsin. Uni. falan okumuyor musun hala ailenin yanindasin
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler