Namaz kılan ama namaz dışında başını kapatmayan birinin namaz kılması 😤😠😡
Başı açık birinin namaz kılması hakkında ne düşünürsünüz?
Namaz kılan ama namaz dışında başını kapatmayan birinin namaz kılması 😤😠😡
Namaz kılan kısının bas acık olup olmaması kısıden kısıye gorecelı kavram ıken yanı tartısılır bır konu halıne gelır fakat her ne kadar bası acık namaz kılamaz ya da yanlısta asla denılemez fakat tabıkıde ALLAH ın emır vede buyrukları ıcerısınde bır kadının kapanması her ne kadar yer alsada sacı acık dıye namazda kılamaz dıye bır sey yoktur tabıkı kılabılır sonucta yapılan ıbadet kısının ALLAH arasındakı bır ıbadetıdır ne kadar dogru ne kadar yanlıs olduguna bızler degıl ALLAH ın huzurundakı hesabı ıle dogrulanabılır sevabı gunahı her yonden her seyın yerı vardır o yuzden tuhaf gorulmemesı gerekır
Bası açık olması mesele değil aklı açık olmasın (aklı basında olsun)
Tabii ki engel değil tesettürde farzdır ama namaz dinin direğidir namaz kılmayan dinini yıkmış olur ne mutlu sana gerisi de zamanla gelir inşallah :)
Namaz kılınan ortamda tek başına iseniz bence uygun. Ortamda başkası varsa uygun değil şeklinde düşünüyorum.
Cevap
54Cevap
Farzedelim ki bende yari acık dedim. falanca kişi olmaz dedi. Peki bütün ayetlerde herkes istediği gibi hüküm verirse ben bunu boyle anladım derse herkesin kafasinda ayri bir din profili ve ayri inanç sekilleri olacak. Ee oysaki doğru bir tane doğru kisiden kisiye değismez, degisirse senin yaptigin islam inanciyla uzaktan yakindan alakasi olmayipla beraber dini yanlis anlama, anlatma ve tahrif etmeye girer. Elinde bu yonde delil ve kaynak yoksa hanimefendi dini kendine uydurmayacaksin sen ona uyacaksin derler. Bunun bana goresi sana goresi yok. İnandiğı gibi yasamayanlar yasadiğı gibi inanmaya baslar.
Allah-u Teala nın bir çok emirleri ve yasakları var bunlardan en önemlisi namaz namazın da içinde ve dışında farzları , vacipleri , müstehapları , mektupları namazda erkeklerin de başını kapatması lazım ama şartı değil namaz dışında da erkeklerin başını kapatması lazım soruna gelince namaz dışında başı açık olan erkeklerin namaz kılmasın demek neyse kadına demekde odur hele hele yarım veya tam bilgiyle Allah-u Teala nın emirleri hakkında onun kullarına farklı bir tasarrufta kendini gören acaba onun yerine mi geçmek istiyor
nazlıcan hanım başı açık namaz kılmak kesinlikle doğru değildir kadınların hiçbir yerleri görülmeyecek şekilde kapanmaları gerekir ve dinimizdede bu emredilir
yine yanlış hanımefendi namaz kılar yani islamımızın şartından birini yerine getiriyor çok güzel ama türbanlı olmayanda kılarsa yine yanlış her durumda yanlış türbansız yani başı açık allah katında namaz kılmak kabul edilemez
kesin yargı ile konuşmuyorum hanımefendi dini bilgimle konuşuyorum dinimiz ne emretmişse onu diyorum türbansız olsun başı açık olsun her ne olursa olsun kabul olmaz o kişi türbansız halde namaza yönelip namazın başı kapalı yani türbanlı kılındığı şartını biliyorsa ve bildiği haldede türbansız kılıyorsa aksi takdirde çok günahtır biz müslümanız türbansız başı açık namaz kılınmaz allah aşkına türbansız namaz kılındığı nerede görülmüş duyulmuş
bakın siz başı açık birisinin namaz kılması hakkında ne düşünüyorsunuz dediniz bende düşüncemi ve bilgimi söyledim o kadar
Başının açık olması namaz kılamayacağı anlamına gelmez. Örtünmesi tamamen farklı bir olay. Evet günah ama ikisi farklı kefede incelenen şeyler. Namaz kılarken başını kapattığı sürece sorun yok.
Ateşlik iki sınıf insan ki ben onları henüz görmedim. Yanlarında sığır kuyruğu gibi kamcılar olup insanları onlarla döven topluluk ve biri de bir takım kadınlar topluluğudur ki bunlar giyinik, çıplaktırlar. Görenleri yoldan saptıran ve kendileri de haktan sapanlardır. Başları bir tarafa sarkan deve hörgücü gibi olacaktır. Bunlar cennete giremiyecekler. Kokusu şu kadar, şu kadar yürüme mesafesinden alındığı halde, bunlar cennetin kokusunu da bulup alamıyacaklardır." Başınızı örtünüz namazınızı dosdoğru kılın (Müslim - sahih bab: libas ve’l- zineh hadis nr.3971)
"Namazın bir kerameti ve bereketi" olarak kişi birçok günahlara bulaşamamakta ve onlardan uzak kalmaktadır. Çünkü, günde beş defa abdest alarak Allah'ın huzuruna çıkan, el bağlayıp namaz kılan bir insan Rabbinin yasaklamış olduğu fiilleri işleyemez.
İşte bunun içindir ki, namaz kılan, fakat başı açık olarak dolaşan bir kadının namazının kabul edilmeyeceği SÖYLENEMEZ. 👍
Zaten zaman içerisinde kendisi bunun ezikliğini hissedecek ve başını kapayacaktır.
(1) Hud Sûresi, 114.
(2) Hülasatü'l-Ecvibe s. 8.
(3) Ankebut Sûresi, 45.
Bu yazanın yorumu
Benim teyzemde normalde saçı açık ama namazını kılıyor kılarken saçını kapatıyor senin dediğin gibi Yani sakıncası yoktur bence sonuç olarak Allah'a olan borcunu ödüyorsun
Senin şahsi fikrin, bir hüküm olamaz. Allah sana başını kapatıp kılacaksın demiş, üstüne görüş yapamazsın.
Hee pardon ya, doğruyu söyleyince biz yanlış sen doğru dimi.
Namazda başını açmadığı sürece sorun olmaz. İnşallah tesettürde nasip olur. Bu arada makyaj ile namaz kılanlar var, siz lütfen onlardan olmayın
O makyaj olucak.
İbadet edeceksen makyajı unutucan zaten
Tabikide değil açık ya da kapalı, hiç farketmez. Açık ise kılması daha hoştur. Keza kapalıların dinle alakası olmadıgı gibi , açıklarında dine yatkın olması olağandır.
Alkol tüketip, namaz kılan adamdan farkı olmayan insandır..
Ancak başı açık deyince benim gözümde hatlarını belli etmeyen giysiler tercih eden, sadece saçları açık kadın canlanıyor onu da belirteyim..
Öyle tayt, skinny jeans giyip, üstüne namaz kılmayla bir yere varılamaz..
Zira sahih Müslim hadisinde dar giyenlerin cennetin kokusunu dahi alamayacağı açıkça belirtilir..
Bu durumda dilediğin kadar namaz kılsan da, İslam dini çerçevesinde cennete giremiyorsun..
Kesin yargılarla ben değil, İslam peygamberi konuşuyor..
Okuduğunu algılama yeteneğin var mı gözüm senin..
''‘Cehennem ehlinden iki sınıf insan vardır ki ben onların benzerini görmedim! Bir topluluk ki yanlarında sığırkuyruklarına benzer bir takım kamçılar var, bunlarla insanlara vurmaktadırlar. Bir de giyinik olduğu halde çıplak, meyleden erkekleri kendilerine meylettiren, başları Horasan develerinin hörgücüne benzer kadınlardır! Bunlar cennete giremezler, onun kokusunu dahi duyamazlar! Kuşkusuz onun kokusu şu kadar, şu kadar mesafeden alınır’ buyurdu.”
Müslim 2128''
bence de engel değildir tabi ama namaz kılan birisi neden başını açsın ki o bilinçte olan biri hem namaz kılıp hemde açık gezmez diye düşünüyorum
Gayet normal karşılarım. Soru sormak için sorma bacım.!
Soru sormak için sorma demişim anladın mı cümleyi? Kafan aldı mı? Senden daha iyi bilirim burayı merak etme. Açık birinin namaz kılmasını nasıl karşılarsınız ne? Sanki açık olup namaz kılanlar olağanüstü bişey yapıyomuş gibi. Xper için aklına geleni sorma anladın mı?
Hadi işine.
İnsanın dini inancı ve yaşam tarzı yaradan ile onun arasında. Kişi kendine bu yolu seçti ise öyle yürür onu eleştirmek de kimseye düşmez.
namaz kılarken kapatması durumunda bir saınca yok namaz herkes içindir
aynen sıkıntı yok ama o yola girersen zatne istesen de istemesende kapanicak sin aferim sana
başı açıkta kılsa kabül olur. bence kafanı çok takma
Kılabilir tabii. Öyle bir engel yok ama namaz kılarken yani namaza dururken kapanmak zorunda yoksa namaz olmaz. Ama dışarıda açık gezmesi evde kıldığı namaza engel değildir. İyi günler.
Bunda bir sakınca görmüyorum, ki başı açık olup hiçbir vakit namazını geçirmeyen tanıdıklarım var. Bunlar güzel hareketler.
Önemli olan başın açık ya da kapalı olması değil önemli olsan içindeki imandır yoksa açıkmış kapalıymış bunlara takılmayın :)
Kafana hevana gore yorumluyon dotunden din uyduruyon
Bence de engel değil
Bende namaza öyle başladım daha sonra kapandım
Herşeyin bir sırası var elbette ☺️
önemli olan başın açık olması değil bacım önemli olan kalbimizin kappalılığıdır :)
Namaz başın açık, kapalı olmasıyla ilgili bir durum degil.
bas acikligi vs engel degil ibadetine sadece o anda dine gore giyim onemli ne kapalilar var neler yaptiklari mechul
Namaz kılıyorsan kapancan yavrum kılına kadar Rabbinin karşısına çıkıyorsun sonuçta he yok kapanmam namaz esnasında bile diyorsan kılma
ozman sıkıntı yok mübarek 😂😂😂
Sabah namazına kadar buradasın heralde 😂
çok boş bir yer 😂
vakit öldürme boşuna git namazı kıl tövbe et 😂
ateyiz ben 😂
gayet seksi 😂
aynen ya bide buraya geldim ben gidiyorum 😂😂
Haklısın engel değil lakin, tezat durumlar bunlar sonuçta ikiside Allah ın emri, tabi kilarsa onun lehine :)) Ama kişisel fikrim ikisinin birlikte makul olduğu
Yani Allah ile onun arasında benim ne düşündüğüm önemli değil :)
kıldıgın namaz başını kapattırmıyorsa demek ki ibadetin de huşu yok derim...
Namaz da tesettür de ayrı zorunluluklar. Birlikte olması elbetteki en iyi olandır.
Allah ile kul arasında
ne diyelim Allah kabul etsisn
Neden olmasın ki? Sadece üstü başı örterek müslüman olduğunu sananlar da var çünkü.
Çok açık giymiyorsa eğer sıkıntı olmazdı sanırım ama kapanması daha iyi
kılar bunda bişi yok ben başını kapayıp tayt giyip ruj sürenlere sinir oluyorum
Herhangi mevki sahibi bir kişi... mesela , Cumhurbaşkanı veya Başbakan seni yanına çağırsa nasıl gidersin...
Engel oluyor tabi saçının teni görünmüycek şekilde örtünmeli
baş açıklığı namaza engel değildir, namaz kılarken başını örtüyorsan eğer,
Şahsi düşüncen çok anlamsız senden Kim sormuş...👎🏼👎🏼👎🏼😴
Ama namazi emreden din başin dişarda kapali olmasini da emrediyor gel de çık işin icinden kiz
Namaz kilarken basini ort sonra disarda mini etekle taytla daracik daracik gez yok oyle bir dunya
Kılınıyor, zaten uzun bir süre dewam edince kapanma eğilimi oluyor
Umurumda değil herkesin kendi dini kendi vicdanıdır
kılabilir tabii ki o allah ile kul arasında kimseyi ilgilendirmez
Dinimizce bir söylemde bulunurken"şahsi fikrini" değil dinimizin bize ne söylediğini bilmeliyiz ve önemsemeliyiz. Başı açık namaz kılınmaz.
Şahsi fikir diye bişey yoktur dini ritüellerde. Namaz kılarken başın kapalı olması gerekir.
kilanlar var eger istersen sanada cok yakisir
Gayet normal bir durum
bence olabilir kötü bakmam
Elbette namaza engel değil
Kılsın Allah kabul etsin.
Olabilir niye olmasin ama kapansa daha iyiydir
Zaten kuranda tesettür, çarşaf, türban yok
bişey düşünmüyorum, banane
engel degil. iyi bir sey bence
Din herkese gelmiş tabii kılar
Neden engel olsun isteyen istediğini yapar
kilarken kapat gozukmesin onemli
namazini kil kardesim her ne olursa olsun 5 vakit basini kala kil he nefsine engel olamayip disarda basin acik geziyosun onun da gunahini bil ugras vazgecmek icin ama namaz borcunu ode o ayri o ayri namaz onemli yanj
bencede engel degil 🤗
Namaz kılarken kapat sonra açıl
açık kapalı önemli değil bence, niyet onemli
herkes istediğini yapabilir
kılabilir namazdayken kapatır
Kilar ama ne kdr dogru olur bilmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar