Saci uzatıp gürleştiriyor dediler doğru mu acaba ? Birde çam terebentin yağı ile esansı arasındaki fark nedir? Hangisini alabilirim saçım için?çam terebentin saç uzatır mı?
Çam terebentin yağının saçın hacim kazanıp uzamasında etkisi çok büyüktür. Esans daha yoğundur, ama kokusu da yoğun olur ve saçı yağlandırabilir. Bundan bahsetmeden önce ufak birkaç tavsiyem daha olacak. Saçlarının güçlenmesi ve daha hızlı, sağlıklı uzaması için saçlarını yıkarken saç diplerine mutlaka masaj yapmayı unutma. Parmak uçlarınla yap masajı, tırnaklarını değdirme. Ayrıca 2 ayda bir saç uçlarından kestir ve onlara yeniden hayat ver. Şampuan tavsiyemle birlikte bunları yaparsan çok daha hızlı etki alırsın.
Çam terebentin yağının faydaları;
▪️Saça doğal bakım yapmanı ve saçlarının canlı görünmesini sağlar. ▪️Saç köklerini güçlendirir, böylece saçlar hızlı uzar ve dökülmesi de engellenir. ▪️Saç köklerini besleyip onaran çam terebentin yağı, saçtaki aşırı yağlanmayı da önler. Önceden bunu şampuana eklerdik, kokusu biraz ağır olurdu vs ama artık gerek yok. Çünkü Elidor var.
Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar serisini, özellikle serum bakım kremini kullanmanı tavsiye ediyorum. İçeriğindeki keratin sayesinde saçı besleyip onarırken, çam terebentin yağı sayesinde de saçın sağlıklı ve hızlı uzamasını sağlıyor. Yumuşacık, kırıksız, sağlıklı ve uzun saçlara kolayca sahip oluyorsun. Bu yüzden Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar serisini kullanmanın sana çok faydası olacaktır 🌺
Çam terebentin yağını yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. Etkilerini yeni yeni görmeye başladım. Kısaca nasıl kullandığımdan ve gördüğüm etkilerinden bahsedeyim senin için.
1. Doğal bir mucize; çam terebentin yağı
Ben duşa girmeden yarım saat önce saç diplerime uyguluyorum. Tatlı badem vb. yağlara göre kıvamı rahatsız edici olmasa da keskin bir kokusu var. O yüzden yarım saatten fazla bekletmiyorum saçlarımda, duşta da kolayca yıkanır olması başlıca artılarından. Duş sonrasında da saçlarımda bariz bir yumuşaklık ve parlaklık oluyor.
2. Yağlanma problemini büyük ölçüde yok ediyor
Eğer saçların çabuk yağlanıyorsa, çam terebentin yağının genellikle ilk yıkamadan itibaren etkisini gösterdiğini söyleyebilirim. Saçların 2 günde yağlanıyorsa, 3-4 günde yağlanır hale geliyor zamanla saç tipine, hormonal dengene göre.
3. Saç dökülmesini engelliyor
Saçlarımın aşırı döküldüğü bir zamanda kullanmaya başlayınca, öyle iyi geldi ki çam terebentin yağı anlatamam. Saç köklerini besleyip, saç oluşumunu destekleyerek saç dökülmelerini engelliyor.
* terebentin ağı ağacının gövdesinden yapılır, esansı ise dikenlerinden canım. Çam terebentin bitkisi, yağı çok faydalı bir bitkidir. Elbetteki ürettiği yağ da esansta en az o kadar sağlıklıdır. Saç derisini genişletir, saçı besler, gürleştirir, dökülmesini önler.
Ancak her ürünün fazlasının zarar olduğu gibi çam terebentin yağınında tek başına kullanıldığında ciddi yan etkileri mevcut. Fazlaca kullanıldığında ya da fazlaca bekletildiğinde, cildi kızartan, kaşındıran, yakan bu ürünü abartmadan kullanmak en mantıklısı.
Sana tavsiyem has çam terebentin yağı kullanmak yerine, çam terebentin özlü kremler, serumlar ve şampuanlar kullan. Sürekli saçlarını tara ki, kan akışı hızlansın ve kanın saç derini beslesin. Elidor'un sağlıklı uzayan saçlar bakım serisini kullanabilir, saçlarını sağlıklı uatabilirsin. İçeriğindeki çam terebentin yağı etkisi sayesinde saçların hızlıca uzayacak ve yanma, kızarma gibi üzücü durumlardan nasibini almayacaksın. <3
çam terebentini tek başına uygularsan cildini tahriş edersin çünkü çok kuvvetli ve keskin bir yağ. saçı normalin 2 katı hızında uzatıyor. normal insanda ayda 1 cm uzarken çam terebentin ile bu 2 2.5 cm oluyor.
Çam terebentinle Badem yağını karıştır. sarımsak yağını karıştır diyecektim ama çam'ın kokusu ağır sarımsak ondan da beter saçından kokusu çıkmaz. badem yağı iyidir.
Haftada 2 kere 1er saat beklet kafanda. sonra saçını öne atıp saçını yıka. koluna yüzüne gelmesin tüylendirir hemen... :)
Cok teşekkür ederim. Ya ben sampuana katmayi düşünmüştüm aslinda ? Ama direk deriye temas ederse daha iyi olur heralde :) siz kullandinizmi peki ? Menmusunuz ?
evet uyguladım saçım şu an belime geliyor hızlı uzatıyor bende haftada 2 kere uyguluyorum :)
Şampuana katıyorlar genelde ben pek onaylamıyorum. şampuan zaten kimyasal. çam doğal. ikisini karıştırrsan şampuan ağır basar. ve sampuan saçı en çok döken kimysal madde zaten zararlı..
Ben şampuan kullanmam sabun kullanırım daha iyi ve dökülmüor saçım
kesinlikle çok işe yarıyor. ben hep kullanıyorum. çabucak uzuyor. fark yok. ama yağı daha etkili. 400ml şampuanının içine 1 kapak döküyorsun, daha sonra kokusunu beğenmezsen normal şampuanla yıka kokusu kalmıyor.
Bende aldim soylenen miktarda sampuana ekledim karistirip kullandim ama bir ise yaradigi soylenemez, daha cok bitki ozlu sampuanlar daha cok ise yariyo, birde biolage diye bir sampuan var, o baya uzatiyodu sacimi
Ben bir şey sormak istiyorum çam terebentin şampuanını ve yağını aldım aktar bana ilk önce yağını saç diplerine sürüceksin 2-3 saat sonra da şampuanı ile yıkıyacaksın ilk güçsüz saçları döküyomuş sonra yenisini çıkarıyomuş ama anlamadığım şu direk o şampuanı mı kullanayım yoksa başka bir şampuan ile karıştırayım mı? Saçlarım çok güçsüz hepsi dökülür ve çıkmaz diye çok korkuyorum nasıl kullanmalıyım yardımcı olur musunuz?
hayır olmaz ama onunda belirli bir sınırı var çok fazla karıştırmamalısın benim arkadaşım onu boya inceltmek için kullanıyor ne kadar etken bir madde olduğunu sen düşün... sormadan kullanma
diğerlerini bilemem ama ben faydasını gördüm sadece biraz kepek yapmıştı bende. karar sana ait nette araştır biraz.1 damla ama fazla damlatma kullanırsan
En İyi Cevaplar