Aslına bakarsan ütüyü amacı dışında kullanan bir çok kişi var diyebiliriz. Youtube üzerinden videoları izleyecek olursan üzerinde yemek pişiren bile var. Açıkçası ben bir kere zor durumda kaldığımda bunu yapmıştım fakat normalde sakıncalıdır.
Ütüyle çamaşır kurutulur mu?
Ütü ile çamaşır kurutulur mu? Sorusuna vereceğim cevap kısmen kurutulur demek olacaktır. Bunun sebebi her çamaşır çeşidinin ham maddesinin aynı olmamasıdır. Örneğin ipek, yun gibi hassas yapılı kıyafetleri kurutmaya çalışırsanız ya incelecektir ya da aşırı kurutmadan dolayı yırtılacaktır. Bunun için dikkatli olmak gerekmektedir.
Ütüyle çamaşır nasıl kurutulur?
Yapmış olduğum araştırmalara göre kıyafetlerin makineden çıktığı gibi ütü ile ütülenmesinin pek iyi olmadığı kanısına vardım. İşiniz ne kadar acil olursa olsun kıyafetlerinizi bir müddet farklı bir yöntemle kurutmaya çalışmanız gerekmektedir. Ardından bir bez yardımıyla bezi kıyafetlerinizin üstüne koyarak ütü ile kıyafetlerinizi kurutabilirsiniz.
Ütüyle çamaşır kurutma ne kadar sürer?
Bu sorunun cevabı maalesef tam olarak belli değil. Kıyafetin nemlilik seviyesine göre kısa surede veya daha uzun surede kuruyabilir. Senin kıyafetin zaten kurumak üzere olduğu için kolayca ütü yardımı ile kurutabilirsin. En fazla bir iki dakikanı alacağını düşünüyorum.
En hızlı çamaşır kurutma yöntemi nedir?
Yani doğal yöntemler ile kurutmak istiyorsan en iyi yolu tabi ki güneştir. Güneşten başka hiçbir şey bu kadar iyi ve hızlı kurutma yapmaz. E çağımız teknoloji çağı. Çamaşır kurutma makineleri sayesinde hava şartları ne olursa olsun kıyafetlerinizi en fazla birkaç saatte elinize alabiliyorsunuz. Seçim sizin.
En İyi Cevaplar