Yetenek doğuştan mı gelir , geliştirilir mi?
Doğuştan gelir.
Geliştirilir.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Her insanı diğerlerinden ayıran bir yeteneği vardır. Fakat onu ortaya çıkarıp geliştirmezsen bunun hiçbir anlamı yok. Yer altı kaynakları bakımından çok zengin bir ülkenin imkanı olduğu halde bu yer altı zenginliklerini çıkarmadığını düşün. Ya da ülke yer altı kaynakları bakımından çok zengin ama bundan haberleri yok. Bu daha vahim.
Bir yeteneğin ortaya çıkması için etkinliklere katılacaksın. Türkiye'de maalesef çocuk yetiştirmede çok geride kalmışlar. Çocuğun kim bilir ne yetenekleri var ama ''Yok sen ileride doktor olacaksın.'' deyip zorlama yaptıklarından çocuk sadece ders çalışıyor. Bir zaman sonra sıkılıyor ve başarısız oluyor.
Kimilerinin futbola, kimilerinin müziğe, kimilerinin resme yeteneği vardır. Görsel hafıza, işitsel hafıza, üç boyutlu düşünme gibi ağır basan zihinsel yetenekler de insanların genelde o kulvarda yer alan işleri severek yapacağını gösteriyor. Okul öncesi dil kursu, seyahat, piyano kursu, gitar kursu, resim kursu, basketbol takımı gibi birçok alanlara çocuk yönlendirilmeli. Kendi yeteneğini 20'li yaşlarda fark eden birey geç kalıyor maalesef.
Sonradan kazanılır demek tam bir palavra en fazla geliştirebilirsin yetenek ya doğuştan vardır ya da yoktur. Örneğin yüzücüler hep beyazdır koşucular ise siyahidir sebebi beyazların gövde uzunluğu siyahiden uzundur yüzmede bu gereklidir siyahilerde ise bacak boyu uzundur koşuda ise bu çok büyük bir avantajdır...
Ekicek bir tarla olmadıktan sonraa elinde dünyanın en iyi tohumunun olması bişey ifade etmiyor bence. En iyi geliştirme yöntemleri de uygulansaa yetenek yoksa bence olmaz.
Doğuştan gelir ama farkında olmayız ailede ya da okuldan biri fark eder sonra onların yönlendirmesiyle de geliştiririz.
Cevap
50Cevap
Geliştirilir. Kimse anne karnından yetenekli doğmaz. Bebekken hepimiz aynıyız, kafamız bomboş. Sonradan işte gelişiyor bir şeyler, zeki ya da aptal oluyoruz çevreye, eğitime göre.
Kendini geliştirmek de mesele.
Ama bir işi yapmak istiyorsanız, eğitilmeniz yeterlidir. Bir de istekli olun o işe tabii, isterseniz, zaten öğrenirsiniz ve yapabilirsiniz.
Yetenek doğuştan gelir ve geliştirilir.
Yetenekli bir insan atıyorum şarkı söylemeye yetenekli olsun, yeteneksiz bir insana göre avantajlı başlar hayata.
Yetenekli adam hayata 5 yeteneksiz adam 1 olarak başlıyorsa ama yetenekli adam hiç çalışmaz ve yeteneksiz çalışırsa çalışan kazanır.
Yetenekli eğer çalışacak olursa daha hızlı ilerleme kaydeder.
doğutan gelenler var, azmedip geliştirenlerde var. tek taraflı değildir hiçbirşey, çabaladıktan sonra zaten istenilen şey elde edilir. önemli olan sabır ve çabadır. yoksa zaten boş bir çuvalsın demektir, kasmaya gerek yoktur.
İnsana hiç bir özellik doğuştan gelmez, sonradan geliştirilir.. Herkes doğduğunda eşittir, kişinin kendi çabasına göre diğerlerinin önüne geçmesine imkan sağlanır..
Şans, imkan, yetenek gibi zırvalar sadece vicdan rahatlatmak için söylenir..
yetenek doğuştandır ama geliştirilmezse körelip yok olur.. bu nedenle insan küçükken neye eğlim varsa o yetenek geliştirilmeli
İkisi de.
Salt doğuştan gelen yetenek ile bir yere kadar gidilebilir. Buna en güzel örneklerden birisi C. ronaldodur. Adam deli yetenekli ama aynı zamanda takımda en fazla antrenman yapan da o.
sonradan kazanildigina inaniyorum ben, cocukken neyi cok yaparsak o alanda daha iyi oluyoruz, yetenekli - yeteneksiz degil, asil olmasi gereken tanim ilgi alani ve zekadir
Var olanı geliştirirsin ya da köreltirsin ama o senin içindedir.
İnsan beyninin sınırının olmadığına inanıyorum. Yetenek olmasa da geliştirilir.
Doğuştan yeteneği olan da benim gibi yan gelip yatarsa var olan yeteneği körelir.
Herşey azim yani.
geliştirilir özellikle beyin bu sitede çoğu kişinin geliştirmesi lazım. d
Yetenek çoğu zaman doğuştan gelir ama üstüne düşmezsen, onu geliştirmek için çalışmazsan zamanla körelir, gider.
Hem doğuştan bir temel olması gerekir hem de o temeli iyi işlemek gerekir. Tıpkı işlenmemiş altının işlenme sonucu çok değerli hale gelmesi gibi.
benım seviişme yetenegımın dogustan oldgunu söyluyorlar
Zeka genetik bir aktarımdır. Zeka olmadan da yetenek geliştirilemez.
kendini keşfetmeden yeteneğini bulamazsın. bunu da geliştirerek, uğraşarak fark edersin zaten.
Dogustan gelir sende bunu farkedersin sonradan gelistirirsin
doğuştan gelen yetenek ve edinilen arasında nüans vardır.
doğuştan gelir gelistiriledebilir Messi saf yetenek - Ronaldo gelistirme
Bazı insanların genetiğinde var bazı alanlara yatkın oluyolar
doğuştan geldiğini düşünüyorum ben olan yetenek geliştirilir ama doğuştan değilse var edemezsin
Geliştirilen ve geliştirilemeyen yetenekler vardır.
Kendine güvenen herkes, çalisarak, azimle, zamanla, herseyi basarabilir.
Yetenek doğuştan gelir, kabiliyet sonradan edinilir.
Sahip olduğun bir şeydir ama artırmak ya da köreltmek senin elinde
Yetenek doğustan gelir. Beceri ise sonradan gelişir.
Yeteneğin kendisi gelemez çok saçma ancak yatkınlık olabilir gen diye bir şey var
Doğuştan gelen yetenekte vardır sonradan geliştirilebilen yetenekte vardır
Örnek: Doğuştan gelen yetenek: L. Messi
Geliştirilen, çalışılan, öğrenilen yetenek: C. Ronaldo.
Doğuştan gelir.. çok çalışarak anca alışkanlık kazanılır..
Doğuştan gelir bence sende onu geliştirerek en iyisi olursun
Doğuştan gelen yetenek geliştirilir
yeteneği doğuştanda olabilir kimiside çalışarak geliştirir :D
ne tür bir yetenekten bahsediyorsun mesela resim cizmek diyorsan dogustan
Geliştirilir fakat kreatif olmak herkese nasip olmaz.
yetenek doğuştan gelir kuzum, beceri kazanılabilir ve geliştirilebilir
Doğuştan gelen yetenek geliştirilir
Doğuştan gelir sen geliştirirsin
Yetenek dedin değil mi
Olan bir şey geliştirilir yani dogustandir
Doğuştan gelen bir şeydir ve geliştirilir
Doğuştan bir şeyler olur bana göre.
yetenek doğuştan gelir sonradan açığa çıkar
Bence doğuştan gelir ama üzerine de eklenebilir
Her ikisi de geçerli.
Bazıları dogustan bazilari sonradan olabilir
Doğuştan gelir ve geliştirirsin