peki bunun kanıtı ne ki sonradan neden değişti bir de ayetlerin çevirilerine bir daha baktım olamazsın demiyo hiç birinde, alman arkadaşlarım sürekli soruyolar zaten baban da dövüyo mu diye off
kanıt var nasil mi eski tarih kitapları objektif olmasına dikkat et git oradan 4 halifeye bak nasıl yönettiğini benimde bilgim sınırlı bir hoca var youtubede o kanıt olabilir ama ismini unuttum
iyi ama böyle kanıt sunulmaz biri de gelir tarih kitapları var islam devletleri doğrusunu yapıyor der, kuran aynı kuran yani dimi, adaletli olamazsın dememiş, adaletli ol demiş 1 le yetin demiş, yetinemezsen ala ama adaletli ol demiş, bunun daha mirası var, şahitlği var vs... iş karışık da böyle giderse imandan olacaz burda zaten çok müslüman kalmadı
sana kanıt soramaz Kuran ı gösterirsin böyle bir şey yazmıyor diye şeriat Allah'ın kurallarıdır ve sadece Kuran-ı Kerim dekiler yapılır Kuran'da sana bir kız dışarı çıkamaz yazıyor mu
al sana 4 kadın ayeti = Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikâhlayın. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız, o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur.
yani diyor ki adaletli olun ki siz bunu yapamazsınız, adaletli olamayacğaınız için de bir tane ile yetinin diyor
onları dövün = Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah, insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta) dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah’ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da “gayb”ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün. Eğer itaat ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah, çok yücedir, çok büyüktür.
neden olamıyorum ki ayette olamazsın dememiş, ol demiş hem dediğin gibi olsa direk 1 tane al derdi bence, 2 şer 3 er 4 er demezdi, eşleriniz çok olabilir ama ayrım yapmayın demiş bence üzücü bir şey eğer attığın ayet gerçekse
onu sen söylüyorsun ayet değil, öfkelendirdin ama yani, ben önce gerçeği istiyom, Almanyada büyüdüm öğrenemedim bazı şeyleri, burda çok nefret ediyolar islamdan, kadını dövünce bile döven alman olsa da türktür diyolar, ayetlerin hiç bir çevirinse olamazsın diye bişi yok, ol diyor
iyi de sorglamak yasak mı islamda? aklını kullan demiyo mu Allah bize? bu ne tavır sana soru sordum verdiğin cevapta kanıt yok kafandan din uydurmussun sen
elmalı hamdi yazır kuranı ilk çeviren adam, o varken feto doğmamıştı bile :) taaa Atatürk zamanından yani hem fetocu olsa nolcak daha düne kadar sohbetleri tvlerde yayınlanırdı, Kuranı doğru çevirmiş olamaz diyemem sırf fetocu diye birine bence
ben de öyle istiyom da bana o 2 şer 3 er 4 er al ayeti okundukca öfkeleniyom, elma değil bu insan, aynı şey kadın için geçerli bile değil ama hepimiz insanız
En İyi Cevaplar