Gizli Üye(30-35)+1 yılIsine gelmeyen fikirler olunca engelleyecek kadar SAHTEKARSIN. Bu yaziyi engelledigin arkadasim burdan sana cevap. Yazimin, fkirimin neresinde saygisizlik gördün? Asil saygisizligi Şu an sen yapiyorsun, Isinize gelmedimi, gerceklerle yüzlesince aninda hemen gercek yüzünüzü gösteriyorsunuz.
Sen önce bir önyargini yen, hayal dünyasindan cik, bende müslüman degillim, DINLERE inanmiyorum, sordugun soruya göre Dinlere bakis acim böyle, Insanlik Tarihinin en vahsi, en barbar, en insanlik idis vahsetlerini Hiristiyanlar yapmistir.. Günümüzde, o deas, talabani, el. kaide gibi cahillerden ajanlari ile yetistirdikleri teröristleri, arap ve müslüman ülkelerini karistirmak, modern sekilde sömürmek, zayiflatmak icin kuranlarda senin hiristiyan din kardeslerinin ajanlari..10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yıl6 Milyonun üzerinde Yahudiyi Hiristiyanlar öldürdü, dünyadaki en büyük barbarca katlimalari, vahsetleri hiristiyanlar yapti,
ama yarattikleri islamci maskesi altindaki teröristlerle, ölenlerin %98 Müslüman olmasina ragmen, senin gibi Türkce yazan birini dahi müslüman düsmani yaptilar, amaclarina ulasiyorlar..14 Yorumla
Soran+1 yılMüslümanlara düşman değilim o nerden çıktı? Her dinden her toplumdan insanlar katliam yaptı dünya tarihinde. İnsanlara bakarak dinleri öğrenemeyiz değerlendiremeyiz. dinleri onların kutsal kitaplarını okuyarak öğrenmeliyiz. insan günahkardır. hata yapar günah işler. bu onun inandığı din kötüdür anlamına gelmezki. ayrıca mesela orta doğuda kafa kesen müslümanlar var bunlara bakarak tüm müslümanlar kafa keser diyemeyiz aynı şekilde emperyalist devletler hıristiyan diye tüm hristiyanlar kötüdür de diyemeyiz. müslüman olmayan herkes islam düşmanı değil lütfen böyle düşünmeyin.
Cevap sahibi+1 yılGERCEK olan senin barışçı ve sevgi dolu din dedigin Hiristiyanlik Dinindekiler insanlik tarihinin en büyük, en vahsi, en barbar katliamlarini yapmislardir..
Cevap sahibi+1 yılHRİSTİYANLIKTA KADIN
Hristiyanlığa göre kadın şeytanca kötülüklere kapı açar, erkeği yasak ağaca götürür, Allah'ın emirlerini çiğner ve erkeğin ahlakını bozar. kadın günahın anası; fesat ve fitnenin kaynağıdır. Onun mevcut olması utanılacak bir durumdur. Kadın, günahın, ahlaksızlığın, ruhi ve manevi alçaklığın canlı bir heykeli olarak görülür.
Hristiyan aziz Tertolyan diyor ki: Kadın, şeytanın insan nefsine giriş kapısıdır. Allah2ın yasalarını iptal eden Allah'ın çehresini bozan iğrenç bir mahluktur. Diğer bir Hristiyan azizi Saint Paul'da şöyle der: Her erkeğinn başı İsa idi, her kadının başı da erkekti. İsa'nın başı ise Tanrıydı. Erkek Tanrının şânı ve çehresidir. Fakat kadın erkeğin şanıdır. Çünkü erkek kadına bağlı değildir. Kadın ise erkeğe bağlıdır. Erkek kadın için doğmadı, fakat kadın erkek için doğdu. Mesih adına kadın kendini köleliğin sembolü saymalıdır.
Hristiyan azizler "Hz. İsa'nın annesi dışında kala
Soran+1 yılBen senin dinini aşağlamadığım halde sen bunu yapıyorsun. gerçekten çok saygısızca. istersen sana Kuranı anadilinden okumuş bir Arap olarak İslama neden inanmadığımı sıralayabilirim. ama saygısızlık olmasın diye yapmadım. önce saygıyı öğrenin. sonra dinleri öğrenirsiniz.
+1 yılKesinlikle islamiyet zaten islam kelimesi seleme fiilinden gelir ve anlami baristir ismi bile baris olan bir din yani..
14 Yorumla- +1 yıl
Helal sana
- +1 yıl
Haram aylar çıkınca kafirleri bulduğunuz yerde öldürün diyen islammı barışçılmış hahaha
- +1 yıl
@enkidu_amargie sorularlaislamiyet.com/.../yanlis-yorumlanan-bir-ayet-onlari-buldugunuz-yerde-oldurun ister oku ister okuma ben tebligi yapiyim gerisi sana kalmis
- 10 ay
@enkidu_amargie Nerede yazıyor?
Siddet kuranda da var incilde de ama aralarinda hangisi daha hosgörülü dersen, hiristiyanlik derim.
21 Yorumla- 10 ay
Hristiyanlık barışçılsa günahı olmuyan asum bir bebek nasıl sorumlu? yanlış anlama düşünceni meraj ettim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
10 ayben islam olduğunu düşünüyorum museviliği bilmem ama hristiyanlık değil. Çünkü kendi inancımdan sıyrılıp izleyici ya da eğer inandım tanrı bunu yapsa ne hisederdim diye düşünürüm. İncilide okudum okurken de sanki farklı biri veya harbi inanan biri gibi okudum ve kalbim kırıldı. Adem ve Havvs'nın günahını neden başkaları çekiyor? Bebek masum o dünyayı bile daha bilmiyor iki diğer kadınlar neden doğum sancısını sırf bu yüzden çekmeli? Yani ben hiç bir şey bilmiyorken bir tanrının sırf başkasının hatasından bana kızgın olması bence çok incitici bir şey. Madem başkasının günahından bende sorumluysam neden yaratın*neden dünyaya getirdin? niye sınıyorsun? yani bu sorular cevaplanamıyor ve kırıcı bana göre. Ben islamın olduğunu düşünüyorum. Aslında yanlış çok algılanıyor ve maalesef her şeyin bir yıbazı zorbası var maalesef günümüzde islamda olmuyan şeyleri var olarak gösterip istismar edenler çok. Ben açık biriyim. Namaz kılıyorum ama her zaman değil, oruç tutmuyorum dindar biri değilim felsefeye ilgim var ayrıca kitap yazıyorum. Yani kendi inancımı ve tüğm inanöçları sorguladığımda oldu. En insancı inancın bu olduğunu karar verdim. Çünkü rahatça derdetleşebiliyorsun ve bazen yanlış bir şey yaptığımızda ya da dışarıdan yanlış anlaşılabilecek bir şeyi bile içindeki niyete bakıp değerlendiren çok yumuşak biri olduğunu düşünüyorum. Benim düşüncem böyle.
00 YorumlaDiğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. Hristiyanlık biraz ırkçı bir dindir yalnız incil de şöyle yazar bir gün kadının birisinin kızı hasta olur kadın isa'ya gelerek şöylle der ey isa kızım hasta günlerdir aç susuz hiç birşey yemiyor nolur bize yardım et isa'da der ki daha uyarmam gereken kişiler var efendilerin hakkını köpeklere vermek olmaz kadında haklısın ey isa köpeklerede efendilerinden kalan artıklarla beslenir isa da ey kadın sendeki iman ne büyük peki o zaman öyle olsun der ve kadına yardım eder efendilerin hakkı köpeklere dikkat et buraya
10 Yorumla- Diğer konusunda 18,8b cevap paylaştı.
+1 yılburada bir dini karamak bana yakışmaz.. bunlar çok özel şeyler... hiç bir dine kötü diyemem.. inançlar kişide esastır... ben bir Müslümanım ama dört dötlük değilim... ama Hristiyanların dinlerine inançlarına olan bağlılıkları bizden daha iyi..
25 Yorumla
Soran+1 yılGörüşünüzü beğendim teşekkür ederim
- +1 yıl
rica ederim.. objektif olmak gerek
Soran+1 yılTabiki tüm dinler hakkında bilgi sahibi olmak gerek bence. insan anca o zaman kendine en yakını bulur
- +1 yıl
tabi ki elbette
- +1 yıl
teşekkürler EİG için
+1 yılInsanlarin ilk yaradilisindan itibaren hem insanlik hem de (insanligin gelisimine paralel olarak) onlara yaratici tarafindan gonderilen dinler mukemmele gitmektedir. Buradan hareketle Ilahi kaynakli en son din olmasi itibariyle esasinda butunuyle yasanilsa insanliga en uygun ve en mukemmel din Islam oldugu anlasiliyor. Burada insanlar su hataya dusmekte, Islam malesef gunumuzde yasanmiyor ! Bu diger dinler icin de boyle durust olalim lutfen. Bu acik net. Dunya uzerinde ben muslumanim diyenlerin cok az bir kismi özüne uygun Islami yasamakta. Ben sahsen bir muslumanim. Ancak baska bir ailede baska bir yerde dogmus olsaydim kesinlikle Islam alemine bakip bu dini tercih etmezdim. Uzucu olan iste bu. Kuran i hadisi anlamayan, yahut yanlis anlayip insanligi dinden diyanetten sogutan milyonlar olduk. Dogru anlayan ve bize anlatacak olan guzel insanlar cikar ins.
013 Yorumla- +1 yıl
Bu arada soruyu soran kardes sana Hz. Muhammed in hayatindan bir olayi da ben anlatayim.
Peygamberin yanina biri (Maiz adinda biri arastirabilirsin)6 gelir ve der:
-Din ne buyuruyorsa yerine getir ve beni temizle.
Peygamber: "Yazık sana, çık Allah a tevbe et bağıslanma dile." der.
Adam peygambere karsi da gelemez disari cikar cikmis olmak icin ve bir daha iceri girer.
-Din ne diyorsa yerine getir ve beni temizle.
Peygamber sozunu tekrar eder.
Adam cikar ve bir daha girer ayni seyi soyler. Dorduncu de peygamber sorar seni hangi konuda temizleyeyim?
Maiz: "Zinadan" der.
Peygamber yanindakilere sorar: Bu adamin akıl hastaligi var mi?
Yok derler.
Peygamber sunu da sorar: Bu adam sarap icmis olabilir mi?
Ustunu kokuyor mu bakarlar icki kontrolu yaparlar ve "Hayir" derler.
Peygamber Maiz ' e bir daha sorar zina ettin mi? Maiz "Evet" der. Bunca israrinin uzerine Maiz recmedilir. - +1 yıl
Esas olan Muslumanin bir kardesinin hatasini gordugunde ortmek ve Allah ile arasindadir, tevbe etsin Allah affeder demektir. Gunumuzdeki yanlis uygulamalar ve musluman bozmalarinin (ustune alinan varsa ozur dilerim) yasayisi sizi esasinda mukemmel olan bu dinden sogutmasin :)
Soran+1 yılBak arkadaşım dini inancına saygım var. islam ve müslümanlar kötüdür de demedim. ben bir Arapım. Kuranı anadilinden okudum. yani Kuran okumadın ya da yanlış okudun diyemezsin bana. incilide okudum. incilde yazanlar benim dünya görüşüme daha uygundu onu seçtim. dünyada her dinden insanın iyisi kötüsü vardır. insanlara bakarak dinleri yargılayamayız. mesela orta doğuda adamlar mezhep ve güç kavgası yapıyorlar kafa kesiyorlar. ama bu demek değildirki tüm müslümanlar kafa keser ya da savaş çıkarır. aynı şekilde bugün emperyalist devletlerde hıristiyandır ama tüm hristiyanlar emperyalist değildir. insanlara bakarak islam şöyle hristiyanlık böyle yorumu yapılmaz. açar kutsal kitabı okursun öğrenirsin. ben hem kültürel olarak hem din olarak yıllarca İslamla yaşadım. Araplarda İslam kültürdür aynı zamanda. yani bana İslamı anlatmana gerek yok ben biliyorum. İslama inanan insanlara saygım var. Dinlerine de var.
Soran+1 yılAyrıca olaya nerden baktığına bağlı. Sen Müslümansın Hristiyanlığın değiştiğine ve İslamın son din olduğuna inanıyorsun. Hristiyanda kendi dinini doğru bulup İslama uydurma diyor. yani herkes kendi inancı doğrultusunda değerlendirme yapıyor. Sana göre son din İslam bir Hristiyana göre de Hristiyanlık. tercih meselesi
- +1 yıl
bir sey mi dedik bacım benim dedigim seylerin aynini yoruma yazmissin :) Tum dinlere ve mensuplarina saygi duyuyorum elbette. Bu devirde insanlari iknanin kuvvetle degil aklina hitap etme ile oldugunu da biliyorum. Sana sadece sunu soyleyebilirim: Kutsal kitabin sadece kendisini okumak ile o din hakkinda net bir goruse sahip olamazsin. Peygamberinin hayatini, peygamberinin soylediklerinden gunumuze ulasanlari ve o dinde yogunlasmis alimlerin anlattiklarini da dikkate alman gerekir ;)
- +1 yıl
Incilde "Faraklit" ve "Munhamenna" ile alakali yerleri okumani tavsiye ederim
- +1 yıl
Goreceksin ki Hz Isa da, Hz Adem den bu yana gelen bir cok peygamber gibi sonralari gelecek bir buyuk zattan bir peygamberden haber veriyorlar
- +1 yıl
Haber verilen O peygamberin "Faraklit" ve Suryanice de "Munhamenna" olan isimlerinin karsiliginin Arapca da "Ahmed" yani "Herkesten cok oven ve ovülen" oldugunu ve "Ahmed" in de Hz. Muhammed in diger bir adi oldugunu bilmeni isterim.
- +1 yıl
Bak kesinlikle ben seni bir seylere zorlamiyorum oyle anlasilmasin
- +1 yıl
Bazi bildiklerimi paylasmak istedim o kadar :)
Soran+1 yılİncilde peygamber gelecek diye bir şey görmedim. Mesihten bahsediyor. Kayıp bir İncilde geçtiğini iddia ediyorlar ama ben bunun efsane olduğunu düşünüyorum
- +1 yıl
tamam oyleyse "Kardes olun ey insanlar bunu ister Tanrimiz." diyelim bitirelim.
- +1 yıl
. :)
+1 yılHristiyanlıktır İsa Mesihtir.
Kafirlerle savaşın onlar sizin apaçık düşmanınız hristiyanlar birer pisliktir diyen bir din barış dini olamaz. Maide 51 tövbe 29 ayrıca sahih hadisleri açın bakın215 Yorumla- +1 yıl
Bende hristiyanım ayrıca
Soran+1 yılBen eskiden Müslümandım biliyorum. Hristiyanlıkla tanışınca gerçek dini buldum
Soran+1 yılSize birşey sorabilir miyim
- +1 yıl
Kim dinini değiştirirse onu öldürün" [el-Buhârî, es-Sahîh, Cihâd, 149; Ebû Dâvûd, es-Sünen, Hudûd, 1; et-Tirmizî, es-Sünen, Hudûd, 20; İbnu Mâce, es-Sünen, Hudûd, 2.]
İŞlerine gelmediği zaman ayet yanlış çeviri diyorlar ya dahadis olunca hadis sahte diyorlar. Yakında kuran sahte diyecekler merak etme - +1 yıl
evet sor
- +1 yıl
Ayrıca gizlenmeni anlamıyorum şu müslümanlardan
Soran+1 yılOnlar için sadece üzülüyorum. başka birşey demek istemiyorum. Hristiyan oldum ama bir mezhebim yok. mezhep gerekli midir? bu konuda bilgim yok
Soran+1 yılHesabımı kapatıyorlar o yüzden gizleniyorum. hristiyanlık propagandası yapmıyorum diğer dinlers birşey demiyorum buna rağmen profilimde İncilden sözler yazdığım için şikayet ettiler
- +1 yıl
Mesaj yazabilirsin takip edip.
Korkma ya bu çöl farelerinden :) Doğru yoldasın bunu düşün işte korkuyorlar tırsıyorlar ki şikayet ediyorlar verebilecekleri bir cvep yok asla bizim gittiğimiz kiliseye gelebilirsin yakınsan - +1 yıl
ayrıca hristiyanlık propagandası yapabilirsin korkma çekinme hiçbirinden hiçbirisi müslümanların bişey edemez ellerinden bir halt gelmez ancak tehdit ederler
Soran+1 yılBen Almanyadayım
Soran+1 yılBen insanlara dinlerin empoze edilmesini doğru bulmuyorum isteyen biri olursa seve seve dinimi anlatırım ona ama onun dışında yapmıyorum bana yapılmasındanda hoşlanmıyorum. ben kendi aklımla seçtim dinimi herkesin aklı var okusun araştırsın
- +1 yıl
Almanyada o zaman kiliselere git konuş ordaysan daha faydalı olur
iyi günler sana
Soran+1 yılAlmancam yetmiyor pek dini konuları konuşmak için. teşekkür ederim iyi günler
- 10 ay
çok yanlış konuşuyorsun, müslümanız diyen yobazlar karışır, normal bir müslüman kimseye karışmaz
- Diğer konusunda 322 cevap paylaştı.
+1 yılBu üçü içerisinde çok barışçıl olmasa da en barışçıl hristiyanlıktır evet. Fakat yeryüzündeki en akla yatkın, en barışçıl din tartışmasız budizmdir.
20 Yorumla - Diğer konusunda 580 cevap paylaştı.
+1 yılHadi lan ordan gundi Hristiyanları görüyoruz her gün müslüman kanı döken bir din mi en masum din. Sana bir taraflarımla gülüyorum resmen komedi ya 😂
09 Yorumla
Soran+1 yılHakaret etmedende paylaşabilirsiniz görüşünüzü. ayrıca ona bakarsanız kafa kesen müslümanlar var ama ben tüm müslümanlar öyledir demiyorum. o zaman tüm hristiyanla emperyalistdir sömürgecidir diyemeyiz. büyük devletler ortalığı karıştırıyor müslümanlarda bu oyunlara gelip birbirlerini öldürüyorlar. orta doğu ülkelerinde. burda suç hem oyunu başlatanlarda hemde o oyuna inananlarda. ben din olarak bakmıyorum aslında. mesela büyük devletler sömürgeci hmm hristiyanlar sömürgeci ya da müslümanlar kafa kesiyor hmm müslümanlar kafa kesici gibi bakmıyorum olaylara. Bunlar siyasi maddi çıkarlardır. dinlerin özlerine kitaplarına bakarak dinler hakkında fikir yürütmenin doğruluğuna inanıyorun. insan günahkardır. insanlara bakarak dinleri çözümleyemeyiz.
- +1 yıl
Bak ne güzel yazmışsın eline sağlık.
Mesela ben arapları sevmem müslüman olmalarına rağmen çünkü dinlerine sahip çıkmıyorlar İslamiyet gibi barışçıl çok güzel bir dini yabancı kafir ülkeler bugünlerde İslamiyeti terör dini gibi empoze ediyor kendi halkına ve tüm dünyaya yani demem o ki sorun İslam dininde ve kitabında değildir tek sorun dinini 4 dörtlük yaşayamayan müslümanlarda.
Soran+1 yılEvet tabiki insan dört dörtlük olamaz inancı ne olursa olsun hata yapabilir günah işleyebilir önemli olan günahı farkedip bunu düzeltmek
Soran+1 yılBu arada ben bir Arapım 😀
- +1 yıl
Sence araplar nasıl sana sormak istiyorum görüşün nedir merak ediyorum 😅
Soran+1 yılBen Türkiyede büyüdüm ama akrabalarımdan yola çıkarak birşeyler söyleyebilirim. din konusunda dindarmış gibi davranıyorlar dışarıda ama ramazan günü gizli gizli yemek yiyor evde sonra dışarı çıkıp oruç tutmak şöyle böyle nasihat veriyor. yani Araplar İslam bize geldi biz öz Müslümanız diyorlar. ama mesela İslamda Arapın Arap olmayandan üstünlüğü yok üstünlük Allaha inançtadır diye emrediyor. yani özetle Araplarda İslam bir kültür adı olmuş. Mesela Türkler daha iyi bence din konusunda. dini çağa uygun olarak yaşayabiliyorlar. araplarda o yok.
- +1 yıl
Aynen öyle mesela ben de aslen Kürdüm.
Bizimkiler dinine çok bağlıdır ve düşkündürler türkkler de de çoğunluk aynı şekilde. Görüyorsun bir müslüman ülkesine katliam savaş olduğunda sesini çıkaran bir ülke varsa Türkiye dir. Hani nerde Müslümanım diye geçinen Arap ülkeleri , hepsi korkak ve tırrek ☺hiç birinin sesi çıkmıyor, bana dokunmayan yılan bin yaşasın düşüncesindeler.
Soran+1 yılBen Suudi Arabistan kökenliyim. hayatımda 5 kere gitmişimdir o ayrı. suriyelilere mesela suudi Arabistan yardım etmedi Türkiye yardım etti. Almanyaya da gelenler oldu suriyeden. şimdi tüm dinleri bırak insan insana bunu yapar mı? kapıdan çevirir mi? Araplar ne millet olarak nede dindaş olarak birbirlerine sahip çıkmıyor. bir Arap olarak söylüyorum bunu. hepsi değil ama birkaç ülke böyle malesef.
- +1 yıl
Aynen öyle tebrik ederim açık ve doğru konuştuğun için ☺
Diğer konusunda 10,9b cevap paylaştı. 1. Hristiyanlık
2. İslam
3. Yahudilik derim.21 Yorumla
Soran+1 yılBencede
- Diğer konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılHepsi birbirinden beter. Saçma sapan ve korkunç hepsi. İslam en kötüsü.
26 Yorumla
Soran+1 yılİslam ve Musevilik banada korkutucu geliyor
- +1 yıl
Museviliğin kitabını Hristiyanlarda kabul ediyor biliyorsundur umarım. Yeni Ahıt zaten kısacık bir şey.
Soran+1 yılEvet biliyorum
Soran+1 yılBu neydi şimdi? 😀
- +1 yıl
Klasik islam hoşgörüsü, alıştım artık.
- 10 ay
peki islamnın neden kötü olduğunu düşünüyorsun*günümüzde müslümanız diyen yobazlardan mı yoksa kuranı okudun mu
Gizli Üye(30-35)+1 yılİslam en hoşgörülü dindir. Kitab-ı Mukaddes'i okumadan Hristiyan olmuşsun. Muhtemelen vaftiz bile olmamışsındır.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKitab-ı Mukaddes'i bırak Kur'an-ı Kerim'i okudun mu bakalım?
Cevap sahibi+1 yılKitab-ı Mukaddes'in bir çok yerinde şiddet ve cinsel sapkınlık ayetleri var.
Gizli Üye(36-45)+1 yılOna bakacak olursak Hz. Muhammed de savaş esirlerenin hiç birine kötü davranmadi Hristiyan likta sonuçta bir din ama kitabı değiştirilmiş bir din tek değişmeyen kitap kuran ı Kerim dir
15 Yorumla
Soran+1 yılBen İncilin değiştiğini düşünmüyorum. kendi inancınız tabi birşey diyemem
Cevap sahibi+1 yıl4 tane İncil var hangisine inanacaksin
Soran+1 yılO inciller hemen hemen aynı. sadece kaleme alanlar farklı olduğu için bazı yerlerde farklı cümleler var. temel şeyler hep aynı. zaten incil Kuran gibi değil mesela Kuran Muhammedin ölümünden kısa süre sonra yazıya geçirilmiş ama İncil öyle değil çok sonra yazıya geçirilmiş ve Kurandaki gibi 1. şahıs anlatımı yok. olaylar karşında Mesihin yaptığı şeyleri anlatıyor. yani Kuran gibi düşünmemek lazım yapıları farklı
Cevap sahibi+1 yılPekiyi Allah yeniden yeni bir din kitap ve peygamber yollama ihtiyaci duymuş
Soran+1 yılO sizin düşünceniz Kuranı kitap İslamı din olarak seçmişsiniz. bir Hristiyana gör mesela İslam uydurulmuş bir din. bir Müslümana görede Hristiyanlıl değişmiş bir din. yani olaya ne taraftan baktığınıza bağlı. siz dersiniz ben Müslümanım Hristiyanlığın değiştirildiğini ve bu yüzden bir din gönderildiğini düşünüyorum dersiniz saygı duyarım kendi inancınıza göre öyle. Ama bir Hristiyanda İslamın din olmadığını düşünüyor onada saygı duymak gerekir o da kendi inancına göre öyle düşünüyor.
Gizli Üye(30-35)+1 yılDinlerin hepsi de dışlayıcı hepsi de yobaz hepsi de önyargılı
14 Yorumla
Soran+1 yılDoğru aslında hepsi kendinden olmayanı dışlayıp cehennemle tehdit ediyor o yüzden dini inanca sahip olsa da çok dindar olmamak gerekir
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle. ben müslümanım ama hiçbişey umrumda değil günahsa günah banane :D
Soran+1 yılYani herkesin kendi hayatı kimseyi ilgilendirmez
- 10 ay
yobazların yalanlamadığı islam gerçek orjinal islam da dışlama yok
Gizli Üye(36-45)+1 yılİncil'i okusaydın kol bacak kesmeyi orada da görürdün.
00 Yorumla
+1 yılBudizm. Paso pilav yiyorsun
01 Yorumla
Soran+1 yıl😄😄😄😄
Diğer konusunda 5,2b cevap paylaştı. bence pagan dinleri sihizm falan
00 YorumlaEn doğrusu gök tanrı dini
10 Yorumla
+1 yılGök Tanrı
27 Yorumla
Soran+1 yılEski Türk inancı yani
- +1 yıl
Eski demeyelim köklü bir din diyelim
Soran+1 yılEvet insanın özüne dönmesi güzeldir
- +1 yıl
bir bayan olarak seninde bu dine mensup olman en azından bilgi sahibi olman gerektiğini düşünüyorum zira diğer dinler arasında kadına değer veren tek Din
Soran+1 yılBen Türk değilim
- +1 yıl
Nesin sen 😹
Soran+1 yılArap soyum. Türkiyede doğdum Türkiyedeydim 3 yıl önce Almanyaya yerleştim
d hiçbiri
00 Yorumla- Diğer konusunda 15b cevap paylaştı.
+1 yılHiç biri
00 Yorumla Diğer konusunda 4b cevap paylaştı. Gök Tanrı.
00 Yorumlaislam
11 Yorumla- +1 yıl
Haram aylar çıkınca kafirleri bulduğunuz yerde öldürün diyen islammı barışçılmış hahaha 😂
hicbirii
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılİslamiyet
14 Yorumla- +1 yıl
Haram aylar çıkınca kafirleri bulduğunuz yerde öldürün diyen islammı barışçılmış hahaha 😀
Cevap sahibi+1 yıl@enkidu_amargie Onları bulduğunuz yerde öldürün. Sizi yurtlarınızdan çıkardıkları gibi siz de onları çıkarın. Fitne çıkarmak adam öldürmekten daha kötüdür……” (Bakara,191)
Konunun tahliline geçmeden önce bazı Kur’an hükümlerini hatırlamak gerekiyor. Ta ki, Kur’anın gerçek maksadı anlaşılsın ve bu ayetin de gerçek yorumu ortaya konulabilsin.
Konuyla yakından ilgili bir ayet-i kerime: “Dinde ikrah (zorlama) yoktur. Doğruluk sapıklıktan cidden ayrıldı…..” (Bakara, 256)
Bu ayetin tefsirinde, ayet-i kerimeye “Zorlama denen şey dinde yoktur.” manası da verilerek, “Sadece dinî konularda değil, hiçbir konuda zorlamaya izin yoktur.” denilmiştir
Cevap sahibi+1 yılAynı gerçeği ders veren bir başka ayet: “Eğer Rabbin dileseydi yeryüzündekilerin hepsi elbette iman ederlerdi. O halde sen, inanmaları için insanları zorlayacak mısın?” (Yûnus, 99)
Demek oluyor ki, Peygamberlerin görevi ve Kur’anın hedefi hakkın ve hakikatin tebliğ edilmesi, duyurulmasıdır. İnsanlar bu dünyaya imtihan için gönderilmişlerdir. İmtihanın vazgeçilmez bir gereği de kişinin doğru ve yanlış yoldan birisini kendi iradesiyle seçebilmesidir. Zorlama iradeyi yok edeceğinden imtihanın da bir manası kalmaz.
Cevap sahibi+1 yıldevamını buradan okuya bilirsiniz...
sorularlaislamiyet.com/.../yanlis-yorumlanan-bir-ayet-onlari-buldugunuz-yerde-oldurun
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Cam Cilt
Bebek Bakımı
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat