Düşünce mi maddeyi yaratır, madde mi düşünceyi?
Bu soru felsefe de kült bir soru olsa da görüşlerinizi merak ediyorum.
Bu soru felsefe de kült bir soru olsa da görüşlerinizi merak ediyorum.
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Düşüncenin varlığı maddeye bağlıdır. Düşüncenin olması için akla ihtiyaç vardır aklıda ir madde olarak ele alabiliriz. Sosyalist ve Müslüman filozoflarında düşünce tanımına baktığımızda maddeyi görürüz. Sosyalistlere göre düşüncenin tanımı: Düşünce MADDEnin beyne yansımasıdır. Müslümanlara göre düşüncenin tanımı: MADDEnin 5 duyu organı vasıtasıyla beyne taşınması ve beyinin bu maddeyi ön bilgilerle yorumlaması. Yani her iki tanımdada bariz bir şekilde göruyoruz ki madde düşüncenin yegane şartıdır.
peki oturulucak şey olan masa oda düşüncenin maddeyi doğurduğunu söylemez miyiz
inancım der ki;O ol dedimi herşey olur.kainat onu emrinde..nasıl düşünürsen cevabına o kadar yakınsın veya uzak
madde olmadan düşünce olur ama düşünce olmadan madde olmaz. dolaysıyla düşünce maddeyi yaratır.
bazı maddeler doğanın özünde vardır bunlar insan beyninde değisik cağırısımlar bu cağrısımlarda düsünceleri yaratır.maddeden etkilenen insan yeni esinler üzerine uzun bir düsünceye koyulduktan sonra yeni maddeler üretir..
doğadan gelmeyen her maddenin ana kaynağı doğadaki maddedir insan bundan esinlenerek yeni maddeler üretir..
sonuc olarak madde düsünceyi yaratır
Cevap
1Cevap
yaratmak Allaha mahsustur.
soruyu yanlış anlamışsın örneğin bir çöldesin ve daha önce hiç kaya görmemişsin ve önünde bir kaya üzerinde yosunlar karıncalar ayrı bir dünya gibi, şimdi madde seni düşündürdü yani hemde bir kaya belki de onu yontup kendine bir barınak yaparsın nedersin?
:D ben felsefe dersni almamak için sayısal seçenlerdenim.aldgım bi saatlk felsefe dersini de zar zor geçtim.her neyse.varsayalım ben cevap vermedin sen okumadın.ok? :D
düşünmene neden olan bir madde olduysam ne mutlu :))
madde oldugun doğru ama düşünmeme neden olmadın desem :)
düşünmeseydin bu sayfaya 3 defa neden girdin desem?
wuww sanırım bnde seni düşündürüyorum :D
dur henüz kendime itiraf edemedim, biraz zaman ver :))
her neyse çok şükür düşünüoruz hemde varız.yeter bu kadarı bana :D
Herşey yok olmaya mahkumdur .
karşılıklı çarpışmalarıdır esasen.
ikisi birbirini yaratir.etki tepki olayi
İkincisi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?