geçen saat 6 idi uyudum bir uyandım akşam 9 olmuş.
uykusuzluk olarak da 42 saat sanırsam
uykusuzluk olarak da 42 saat sanırsam
Gemideyim. Sabah 7'de kalkar 12'ye kadar vardiya tutarım. Sonra kaptan durduk yere iş çıkarır. Maksat istirahat edemeyeyim. Akşam 5.30'a kadar iş, sonra yemek. Sonra 7:30'a kadar salonda takılmaca daha sonra tekrar vardiya. 12'de biten vardiya'da müjdeli haber geldi. Cezayir açıklarına demirleyip liman otoritesinden haber bekleyeceğimiz söylendi. Haliyle gece 2'ye kadar nöbet. Ardından yanaşma 1 saat sürdü. Yanaştığımızda saat 4 oldu nerdeyse. Sonra yükün netasını yaptığımız malzemeleri sökeriz. Ardından saat 7 ve uyutmazlaaaarrr... Ne güzel. 24 saatli hallettik şimdi.
Tekrardan vardiya bana döner. Gemiciler bütün gün yorulduğu için saat 12'den sonra bana rica edilir vardiyayı tutmam için. Merak etme açıldığımızda sen uyursun denir.
Saat 12'den sonra vardiyaya devam. Akşam saat 8'de yük tahliye biter şimdi yükleme vakti. Yüklenecek konteynırlar teker teker kaçağa karşı tarafımdan aranır. Niye? Gemi güvenlik zabitiyim ya. Hepsi elimden geçecek illa. Başkası yapsa olmuyor. Saat 2'de yükleme başlar tam duşumu almışım üstümü giymişim tekrar pis tulumu giy çık. Karakteri beş para etmez araplar 10 dakikada 3 konteynır yükleyebilecekken o ordan bağırıyo bu burdan bağırıyo ortalık şenlik havası bir konteynırı yüklemiyorlar. Havada asılı konteynır bekliyor. Sabah saat 6'ya kadar yükletemiyorum 192 konteynırı. Neyse birini yakalıyorum. Hadi ben az uyuyayım sen al vardiyayı diyorum. Reis söylerse alırım diye atar yapıyor. Bu atarlı dün ricayla vardiyasını tuttuğum bebe. Neyse ses etmiyorum. Öğleden sonra saat 3, yakıt barcı geliyor, gemiye yakıt ikmali yapıyoruz. Yükleme bitiyor. Kalkış 1 saat. 5 gibi seyre başla. Yemeğini ye. 2. kaptanı değiştir. O p.şt saat 6 da yemeği yavaş yavaş yesin. Saat 8'de biten vardiyası için 7:30'da yemeğini bitirsin. Sonra da yarım saat için yukarı mı çıkılır desin vardiya patlasın. Tekrar 8-12 vardiyasına başla. Alger'den 12 saat uzaklıktaki Annaba'ya git. tam istirahat derken kıpkırmızı gözlerle limana halat atarken elinden kaçır, pervaneye halat dolanacak diye bütün gemi 3.5 atsın. Bunun üstüne bana kızılsın. Bi 12 saat vardiya orada tutayım. Sonra kaptanın kesin emriyle 2 gün istirahat edicem derken sırf yemek için o kadar yatan adamın içinde 2 saat uyku uyumuş beni 2. kaptan tekrar çağırsın. 3 gün mü 4 gün mü ne uykusuzluk üstüne gemiden ayrılış dilekçesi verince de gönül koysunlar. Ayıbediyon ayda yılda bir kere oluyor bu diye. Halbuki kendi söylediklerine inanmıyorlar. Her 2 haftada bir olan şey.
2 yılda 1 yıllık stajı bitiremedim işte. Son 2 ayım var. Daha sonra denize tövbe. Anca yazın yatlarda çalışırım.
sabah 9 da kalkıp gece nöbet tutup sabah nobetten cıkıp arkadaslarla bulusup bişeyler içip eve gelip gece Tekrar nöbete gidip ertesi sabah eve gelip denize gitmiştim ve gece bayılmıstım saatını hatırlamıyorum ama 48 saatı gecırmıstım :S
O gece yattıgımda Ertesi gece uyandım :D
okudukça şoklara girdim:) uyumayanların rekorlara değil, uyuyanlara ama..
hayatımda bir dönem bel ameliyatı oldum.olmadan önce 4 gün yattım kalkamadım.ameliyat oldum 12 saat sonra bir kalktım ayağa bir daha da kimse yatıramadı beni.zira delirmiştim o 4 gün yüzüne..
yavrum siz gençler uyumaktan yatmaktan hareketsizlikten düğmeleri hep kapalı tutmaktan şalterleri indireceksiniz az kalmış:)bu kadar yatılır mı Allah aşkına bu nasıl bir bünyedir..
44 yaşındayım bu yaşıma kadar üste para verseler beni o yatakta o kadar saat tutmak vietnam işkencesi gelirdi vallahi:) gençlikte de 10 saat uyurduk tamam şimdi de ortalama 5-6 saat hadi bilemedin 8 olur çok yorgunsak, fazlası çok istisnadır yani..
ömrünüz uykuda geçiyor yatmaya mı geldiniz melekler mi pişpişliyor ninni söylüyor her gün size ya makineler duracak çalışmamaktan 40 yaşında çökersiniz vallahi bak dikkat edin:))
işleyen demir ışıldar kalkın iki dolanın hayatı yakalayın iyi gelir açılırsınız
haklısın gençliğimiz heba oluyo :)
kesinlikle! o gençlik ki, bir ömürde geçip gidince en çok hayıflandığı dönemidir insanların..
ama nedense en hoyratça savurduğu şuursuz dönemidir de..
keşkeleri azaltmak için 10 saatten fazla uyumayın derim:)
uykudan daha zevkli yapılacak yaşanacak ve öğrenecek çok şey var hayatta..
aynen haklısın.ama bende ki durum şöyle fazla uyumadığım da oluyo fazla uyuduğumda.dengesizlik var yani :)
düzensiz uyku saatlerin yüzzündendir bu durum.
senin beyninin uyku departmanına bir format atıp yeni ayar çekmen yükleme yapman gerekiyor.
ciddiyim bunun için uykun gelmese bile hergün aynı saatte yatağa girip aynı saatte kalkman biyolojik saatini programlaman gerek.hep aynı saatte uyumaya hazır olacaksın..bitki çayı, kitap okuma, ballı yoğurt v.s teşviklerle...kısa sürede düzene girersin dene bak.yemek alışkanlığına bağlı acıkma saatleri gibidir fark yok!
deneyeyim de :D tatil moundayiz o yuzden boyle :)
ramazanda gecwm gunduzum karisti zatwn :D
Hiç öyle rekorlar kıramıyorum ben uykuma düşkünüm
yani aman aman çok fazla uyumam ama illa o uykuyu almam lazım öyle 2-3 gün üst üüste asla uykusuz kalamam
Cevap
37Cevap
Üniversitede iken 2 gün uyumadığımı bilirim. Türk tipi öğrenci malumunuz on gece olmadan çalışılmıyor.
Uyku konusuna gelince çok fazla uyuduğumu söyleyemem en fazla 10 saat felandır herhalde( Normalde 7-8 saat kadar). Tabii hasta değilsem...
uykusuzluk rekorum 46 saat. ve bu 46 saatin sonunda bir NBA maçı izleyip saat 5'te yattım ama saat 7'de anlamsız bir şekilde uyandım ve tekrar uyumadım. o şekilde 1 gün daha geçirdim.
uyku rekorum da sanırım 9 saat :/
bikere okuldan gelir gelmez uyumuştum bir uyanmıştım tekrar okul saati gelmiş resmen çöküşlerdeydim :D bileydim üzerime değiştrmeden uyurdum zahmet olmazdı sgvdhagdfd
o bende de oldu la :D ama ben stümü değiştirmedim ütüsü de bozulmamış nası seviniyom :D
sendede mi oldu :( hani nerde benm ayrıcalığım :S sfdsjhg :P :D
benm acemeliğe denk gelmşti :D
bana 3-4 kere oldu ama :D
hemen gidip senden daha fazla uyumalıyım ...
anca uyu ks de takıl tembel :D
ks de ne takılcm ya soru cevaplamayı seğğmiorum .d
anca kankilerinle mesıclaş :D
onlarla faceden görüşüyz zaten bidene onnar ayh derinim esilam esmam muzlu keklerm onlar benm. napıyım ks yi napıyım xperi :D
abimin dugunu vardı orda 68 saat den biraz fazla felan uyumamıstım.
Uykum maks 10 saat ondan sonra beyın error verıyor.
ohaaa 68 ne la
82 saat var müdür :D
1 hafta içinde toplam 24 saat uyumamısımdır, bugüne denk geldi 11 saat uumuşum :/
yaklasik gunde 3 saat uyumussun :O
aynen :(
buraya takilirsan uyumazsin tabi :)
çekiyor arkadaş hastalık gibi :)
bende kapatayim gideyim diyor hep sozu yiyorum ya :D
olmuyorrr :)
bundan sonra buyuk konusmuycam :D sitede takilirim sikilirsam az cik ara verir geri gelirim :D
bende oyle yapıyorum gecenkı hesapta bır ıkı ay gırmemıstım arada gırıp cıkmıstım :)
eski hesap neydi senin
gece saat 8 gibi uyuyup diğer gün 3 gbi uyanıp yemek yeyip geri uyuyp akşam 9 yaklaşık 24 saatti uyuma uykusuzluk 72 saat
hayatımda bir kere uzun yattım oda 2 gün uyumamuştım ankaraya gidip gelmiştim gece 12 yattım 9 mu ne idi galiba kalktımda :)
120 saatlik dilimde 97 saat uykusuz kaldım bunu biliyorum tam bir hafta içiydi işte. Pazartesiden cumaya full. Sonra en kısa uykum 1,5 saat 3,5 ta uyudum 5,10 geçe uyandım :)
3 günden fazla uykusuz kaldığım oldu gündüzleri çalışıp geceleri kitap okuyordum.
En fazla 18 saat uyumuştum migren ilacı yüzünden.
48 saat uyumamıştım artık gerçekten öleceğime inandığım zaman uyumuştum. :D
Uyku olarak da 15 saat uyumuşluğum var.
bir ara gece gündüz vardiya geçişi sırasında gündüz hiç uyumadan geceye gittim sabah oldu işim vardı yine uyumadım akşam 5 gibi uyudum diğer gün öğlen 11 gibi uyandım
uykusuzluk 36 saat gibi uykuda 18saat filandı heralde
işimden dolayı 82 saat uyuyamadım hiç. Ardından 26 saat uyudum.
şu an birinci sensin
8 gün gözümü kapatmadan 😊
Uyumadğmda anneme yakalanmym diye parmak ucumda yürüyrm anında hortlak gibi başımda dikilip bir güzel fırça atıyo
yoksa biz kardeş miyiz
Olablr.. yoksa..
o değild de sen niye gizlisin yav
açym mi?
açtm
haydi 10 dan geri sayalım 9 8 3 2 1...
gerek kalmadı
o nasıl bir nick nan
Beğenmedn mi?
çözdüm cehalet rezalet şeytanı
afern sana hehe :D
yeni üye misin sen ?
evt yeni
gelir gelmez hemen gizlenmeyi de nasıl öğrendin sen. :D satanist misin gıı sen şeytan falan ?
Ben öğrenrm :p satanist değilm ama hep öyle bir izlenm bırakyrm nednse
öyle olsan bile sitede senin gibi arkadaşlar var diycektim :)
hmm olablr Yalnız benm onlarla hiç bir alakam yok
tamam nan bişey demedik.hoşgeldin siteye
hoşbldk : )
Siz kardeşsiniz burdan şu çıkarılabilir kii siz evlenemezsiniz..ha ah ha ah haa..d:
Uykusuzluk rekorum 24 saat.
Uyku rekorum da 12 saat.
Ben ilk ilişkimden sonra bir uyudum sonbahardı kalktım ilkbahardayız tam tamına altı ay kolay değil dile kolay..d:
Uyku olarak günde 20 saat uyuduğumu bilirim . ama uykusuzluğa tahammülüm yok :)
cuma gecesi uyuyup pazar öğlen uyandığım olmuştu üniversitede :)
oha lan oha koskoca saturday heba olmuş :D
18 saat uyumuştum bır keresınde.. uykusuzluklarımı sayamadım 3 gunu astıgını bılırım
bazen sabaha kadar uyumadığım oluyor..24 saat diyebiliriz
Halimden hiç memnun değilim gece 6 da yatar 2 de 4 de kalkar hale geldim kendimi tokatlayasım geliyor.
3 günü sadece 1 saatlik uykuyla geçirmiştim 4000 km kadar yol yaptım lan aşk insanlara neler yaptırıyomuş ha :)
8 gün gözümü kapatmadan uykusuz kaldım.. Daha doğrusu uyuyamadım sonraki günlerde 2 saat bir saat gibi uyuya uyuya bir hafta da öyle geçti.. Uyuma rekoru 14 ü geçmemiştir.. Beynimde bir rahatsızlık var.. Gülünce de beynimde bir ağrı oluşuyo..
48 saatten fazla uykusuz kaldığım oldu. Uyku olarakta max. 14 saat uyumuşumdur.
2gün önce öğlen 12de uyudum utandım la çalışan insanlardan :D yoksa daha vücut baya giderdi de
bende sorusunu sorıyım madem illuminati44 güçün ne kadar uyudu?
Bu ara hep 14-15 saat uyuyorum. Rekorum 20 idi sanırım. Uykusuz geçen bir günüm olmamıştır.
Oha 20 saat naptın ya..
sex
sende ne uykucusun breh
Toplamda 2 gün uyumadım sanırım 3. gün oturduğum yere yığılıp kalıyordum.
seninkide fena değil
akşam 8 gibi uyuyup sabah 10 da kalkmıştım kaç saat oluyo sen hesapla artık uykusuzluğu bilmiyorum 24 saati geçmemiştir
Her zaman yatış kalkışa geçtiğimde kemerleri takarım
senin ki belli olmuyo hiç
Tuvalet için kalkmayı saymazsak 18-20 saat uyuduğum olmuştur.
Uykusuzluk 2 gün.
En fazla 10 saat uyumuşumdur,uykusuzluk rekorum da 1 gün falan :D
34-35 saat kadar uyanık kaldım 2 gün uyuduğumu biliyorum
Uyku rekorum 19 saat falan .. uykusuzluk rekorum is 3 gün nasıl dayandım bilmiyorum :)
bir kere uyumayı unutmuştum 3 gün uyumamıştım aklıma geldi uyudum
unutmuşum demesen başka bir bahanen olsa inanacayık da olmadı
hayırlısı olsun
Finallerden sonra 15 saat uyumuştum.2-3 gün uykusuz kalabilirim
20 saate yakın uykusuz kalmışımdır..uykuyu hatırlamıyorum o kadar uzun yok sanırım
40 saat gibi civaru uyumadim . en fazla 12 saat uyudum
17 saat yataktaydım
uykusuzluk diye bir durumum yok çünkü uyku benim için çok değerli ^_^
Yaz tatillerinde düzenli olarak her gün 16-18 saat uyurum.Okullar varken de malum okuldan dolayı 13 saat uyuyorum.Uyku benim hayatımmm
ne tembelsin kız sen sen
:D
2 gün uykusuzluk 12 saat uyku
normal bu az bile :D
ciddi mi:)
tabi :D 1 güne 6 sat kadar uyumuş sayılıyon.en az 20 saat uyuman lazımdı :)
:))
76 saat uykusuz 36 saat uyku
abi bir hafta uykusuzluk diyo ne diyon inandırıcı gelmedi.
3 gün 4 saat len ne bir haftası en son dolmuşladönüyodum eve yaşlı teyze ayakta dizlerimin bağının çözüldüğünü görünce yer verdi hatta sadece o mu otobüs kalktı bana yer vermek için :D
aşağıdaki elemanı diyorum :D 1 hafta diyo :D sana inanıyorum yalan söylemezsin
yuhanasının neyse niyetliyim :)))
24 saat uyuma rekorum 29 saat uyumama rekorum
uyuma rekorun iyiymiş hacı.uyumama az ama :D uykuyu seviyon sen
yok ya dün de hiç uyumadım sabahladım öğlen 4 te yattım mesela bu aralar uyku uzak bana
bende dün 4 te yattım 8 de kalktım
aha ikiz kardeşim ashahha :D
Sabah 10da uyudum akşam 6'da uyandım
ee bu çok az.8 saat eder
45 saat olabilir emin değilim
76 saat var rekor.
yalandan kim olmuş :)
82 dediler :D
İnanmam. İnsanın algısı bozulur bir süre sonra ve istemedende olsa uyur
valla 50 60 a inanırımda 82 bana da fazla geldi
15 saat uyumuşluğum var bu kadar
azmış
hee az işte söyleyecek bir rekorum bile yok :(
yazık gıı sana :/
he yaaa
insan bari sallar 22 saat falan der :D
sallamayı da hiç beceremem ama bir rekorum olsun diye uyku hapı içip uyucam 2 gün olmuyor öyle ezik hissediyorum kendimi bu sorularda :D
aynen git bişeylerle uğraş :D
uykusuz 45 saate yakın uyku 19 saat
2,5 saat uyudum
36 saat kadar kalabildim.
50-60 saat uyumadığım dönemler oldu..
uykusuz her gece ayindeyiz comolokko
gececi tayfa bizdensin hafız
uyku 20 saat uykusuzluk 38 saat
70 saat, ne acıydı
Cut.
nenim rekorum 56 saat :D
68 saat var mış
10 gün icinde 5 saat uyudugumu bilirim
24 saatte 3 saat uykuyla ayakta kaldığımı bilirim.
23 saat kız arkadasımla konusum 1 saat uyumsutum:D
50 saat vardir rahat uyku sorunlarim var
bi yakınımı kaybetmiştim 7-8 gün uyuyamamıştım ..
ateyizlere selam olsun
uykusuzluk 1 hafta, uyku 28 saat
hafz destekli salla la :D
yok ciddiyim. vefat dönemlerinde oluyor bu başına gelmez umarım
ha anladım hacı inş yalan değildir ama ilginç
yalan olsa niye yazayım dostum. anlamıyorsun zaten öyle zamanlarda uyku uykusuzluk ama bir de uyuyunca 28-29 saat sürüyor
Arkadaşa inanırım gözümü kapatmadan 8 gün ve sonrasındaki günlerde 2 saat 3 saat uyuduğum oluyor.. İnanmayan kendisi bilir.. Uyuma rekoru da 12 saati geçmez başım çatlar yoksa..
uyku 240 saat uykusuzluk 48 saat diyebilirim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar