Artan bağımlılıklar, yaşam kalitesini düşürür.
Müzik dinlemezsek ne olur?
Artan bağımlılıklar, yaşam kalitesini düşürür.
Bir şeylerle gerçekten meşgul olduğunda, başka bir deyişle hedeflerine dibine kadar yüklendiğinde ya da hayatın kapına bıraktığı sıkıntılar ile uğraşmaya 24 saatin yetmediği anlarda, kapitalizmin seni sekiz saatten fazla çalışmaya zorladığı bu dünyada; müziğin anlamını unutursun.
Müzik; kırk yaşlarını çoktan geçmiş ve herhangi bir enstrüman ile uğraşmayan birisi için, kulaklığını takıp onu köşeye çekemeyecek kadar özelini yitirmiştir.
Sorumluluklarının başını alıp gittiği, sonunda bir pazar akşamı dinlenebildiğini hisseden, eve getirdiği kuru yemişten ona kalmayan bir adam için müzik akla gelecek son detaydır.
Bir gece uyuyamadığında, üzerine yıllar binmiş bilgisayar dosyası ona gençliğinde dinlediği Ahmet Kaya şarkısını pek ala hatırlatabilir. Müzik dinlemek böyle biri için fazla eskimiştir.
Sistem bir gün sana, dinlediğin tüm melodileri unutturabilir. Ruhun öyle aç kalır ki notolara bunu sadece yalnız kaldığında farkedersin.
Yapacak fazla şeyin yoksa ve sık sık yalnız kalıyorsan damardan aldığın bir uyuşturucu gibidir evet. Bu sefer sen unutmak istersin.
Ama bir kere hisettiysen ondan sonsuza kadar uzaklaşman imkansız.
bence kalitesiz ve kuru laf kalabalığı olanki ben onlara gürültü diye tabir ediyorum gürültü müzik yerine senin ruhunu cidde ankamda besleyen doyuran ve bilgilendiren kaliteli manevi yönden destekleyicu enerjini düşürmeyen müzikleri tercih etmelisin.
klasik müzik olabilir osmanli makam müzikleri olabilir epik müzijler ve türküle şan müzikleri vs hepsi olabilir ruhun hangi lezzeti almadiysa ilk onu dene bence
Cevap
0Cevap
müzik bağımlılığım zaten yok sadece bu aralar bu şarkıyı dinlemeye başladım o kadar. ama KS konusunda sıkıntılıyım ✩
Ben de mesela sınava hazirlandigim için telefonumdaki tüm müzikleri sildim yine dinliyorum ama eskisine göre bayağı azaldı diyebilirim bazen özlüyorum tabi ama birden kesemezsn sanırım bir yerden bir ritm duysan gidip saatlerce dinleyesin geliyor 😃
Zaman açısından neden bakıyorsun ki?
Müzikten aldığım haz, anlık hazdır. Müziksiz haz almayı öğreneceğim. Yani ne kadar fazla bağımlılık, o kadar az yaşama zevki sağlıyor. Yerini anlık hazlara bırakıyor.
Ayrıca müzik aşırı duygusallığı tetikleyebiliyor. Bu sayede mantıksal zekamda dahada artış olacağını tahmin edebiliyorum. Ve daha temiz zihinle odaklanmam da artış olabilir diye düşünüyorum.
muzik dinlememek offf fena sakat kalmak gibi birakamayizzz su icmekten bile vazgecebilirim ama muzik sıkınti ♔
Neden buna gerek duyuyorsun ki bağımlılık düzeyinde değilsen?
Ruhun gıdasız kalır. Müzik ruhun gıdasıdır sonuçta..
Bence bişi değişmez hatta daha iyi olur ne zaman müzik dinlesem tribe giriyor gerçek dünyadan kopuyorum
Aynı şeyi geçen sene ben de denedim. Dinlemesen bile kafede otobüste vb çalıyor bilinçaltına yerleşiyor ve gece uyumadan önce o ritmi söylerken buluyorsun kendini... 🙄 Yani biz istemesek bile müzik hayatımızdan bir parça
Yapamam müzik beni iyileştiren ruhumu dinlendiren tek şey
muzik yerine kurani kerim dinlesek, en azindan bilgileniriz. bende nekadar cok dinlememek istesemde her zaman dinliyorum.
Bende bir ara denedim, madde bağımlısı gibiolmuşum. Müziksiz hayat zor
Ben eskiden dinlemiyordum en son ıslıkla vb. kendim melodi çıkartmaya başladıydım halan aklıma gelince mırıldanırım onları😹😹
Dinlendirici sözsüz müzikler bu dediğini tersi etki yapıyor bence.
mutsuz olduğum zamn müzik dinlerim müzik olmazsa olmazim değil ama olması güzel olan bişey 😂
Müzik ruhun gıdasıdır.
Ben bir ay Sia'sız yapamam.
Müziksiz hayat, tuzsuz yemek gibi olur
ölürüz be !!! Müziksiz hayat mı geçer
müzik dinlememiş oluruz
Ben denedim ama olmuyo boşa uğraşma derim
deney😅.2 ay olsun
Olmasa da olur
Ruhumuz ölür
Ruhumuz dinlenemez.
ölürüm net..
Beynim acır.