Kişi duayı, bir şeyi boynuna asarak değil; içten, samimi bir şekilde Allah’a yalvararak yapmalıdır. Peygamberimiz böyle yapmıştır. İlgili hadisler şöyledir:
Ebû Saîd radıyallahu anh’den rivayete göre o şöyle demiştir:
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer "Cevşen hakkında Müslümanlar arasında farklı görüşler var. Bazıları onu baş tacı yaparken, bazıları da alabildiğine ilgisiz, hattâ habersiz."
Cevşen ile ilgili pek çok düşünce ve görüş ortaya atılmıştır. Daha çok Şiî kaynaklardan gelmiş olması, Ehl-i Sünnet’in Cevşen’e karşı soğuk davranmasına sebep olmuştur.
Kısaca...
1- Cevşen, mânâsı itibarıyla Efendimiz'e ilham veya vahiy yoluyla gelmiştir. Daha sonra da ehlullahtan birisi bu Cevşen'i keşif yoluyla Efendimiz'den almış ve Cevşen bize kadar öyle ulaşmıştır.
2- Sünnî kaynaklarda Cevşen'den bahsedilmiyor. Ama İmam Gazali, İmam Şazelî ve Bediüzzaman gibi kametlerin tasdik ettikleri bir meselede temkinli olmamız gerekmez mi?
3- Cevşen'in asgarî vasfı onun bir dua olmasıdır. Başka hiçbir özelliği bulunmasa, sadece onun bu özelliği bile, Cevşen'e bir değer ve kıymet atfetmek için yeterli bir sebeptir.
Türklerin nazar , in cin vs gibi korkuları yüzünden uydurdukları bir şeydir. Taa binlerce yıl önceden kalma alışkanlık. Nasıl eski şamanist geleneklerden kalma nazar boncuğu , tavşan ayağı , tilki kulağı , at kuyruğu asıyorsak aynısını islama uygulamışız olay bu hani :)
Az Türk kültür , inanış ve mitolojilerine dair kitap okuyan herkesin bilebileceği bilgiler verdim.
Kötü söz söylenince tahtaya vurmak da kuranda yazıyordur şimdi sana göre :)
cevsen degıl de boynumda ayetel kürsi tasıyorum. Evden cıkarken uyumadan once namazdan sonra veya korktugum herhangı bır an sureklı okudugum bır suredır. Ama uzerımde tasıdıgımda daha da huzurlu ve rahat hıssedıyorum kendımı.
Bende cevşen takiyom arastirdim takabilirsin peygamber efendimiz bile sayipmis okudum yani
Cevap
12Cevap
Dayım komando olarak askere gittiği sırada (PKK'nın en aktif olduğu 90'lı yıllarda ve sınır karakol komutanıydı.) ananem ona hazırlamış 7 kat sarılı bir tane.Geçen kış ben askere giderken ağlayarak elime tutuşturdu.Ben de üzerimden tuvalet dışında hiç çıkarmadım.İşe yaradı mı bilmem ama tek parçayım değil mi? :)
Duaları sureleri boynuna tak, Allah isimli Muhammed isimli yüzükler tak telefon sesini Yasin yap Ezan yap sonra onlarla tuvalete gir banyoya gir...
Bu kaş yapim derken göz çıkartmaktan başka birşey değil...
İsim olarak Farscadır, yani bu da Peygamberden gelmediğinin kanıtı sayılabilir, tabiki gerçek olup olmadığını bilemeyiz, ama yukarıda belirttiğim nedenlerden doğru bulmuyorum.
aylardır boynum cevşen var çıkardığım zamanlar bunalıyorum... Psikolojik herhalde bilmiyorum hiç yanımdan ayırmadım havuza girdiğim zaman bile bileğime bağlarım...
Önce inanmak gerekir. İnanmayan insana hiç bir dua fayda etmez. Cevşen, inanan insanlara bir zırh olarak gönderilmiştir.
faydasını bilelim ki inanalım hocam..
Ben beni bildm bileli takiyorm gorunmeyecek sekilde. Tam olarak faydasini bilemiyorum ama gecelri cok korkarm ben psikolojik olarak rahatlatiyo sanirm:)
Ben sadece çantamda taşırım onu. Vücudumda bulundurmam. Lavaboya falan cevşenle girilmemesi gerektiğini duymuştum bir yerde. Bilmiyorum, taşımasam da olabilir. Çünkü içinde ne yazdığını dahi bilmiyorum.
Ben dinimizde şunu biliyorum: ALLAH HER KULUNU DUYAR İŞİTİR.
Senin ayrıca boynunda dua ile gezmene gerek yok bence
cinlerden korunmak için, başına kaza bela gelmemesi için
sen kullanıyon mu
yooo
yıllardan bu yana cevşen kullanırım. kazalara ve belalara karşı koruduğuna inanıyorum beni..
Cevseni takmak gercekten zordur boynuna astinmi iş bitmiyor onun hakkini verebilmek cok onemli cevsene nesne olarak bakmamak lazim
pepee ninde cevşeni var yeminle :D bilmiyorum takmadığm için
pepnin ceveşeniimi var:D
var :D kardeşimle izliyoduk. annesi banyo yaptırıyodu :D var valla :D
pepe takıyosa bende takmam lazım:D
çünkü ben pepee yim:)
Kim, temime (muska) takarsa, kuşkusuz ki Allah’a şirk koşmuştur!’ diye okumuştum doğruluğu nedir bilemem ama takmamak daha iyi
Cevşen takmak şirke kaçabilir sakıncalı..
İslamiyetin putperest yüzüdür...
Safi aksesuar ; başka bir şey değil
takmam takmıyorum takmıcam.
cevsen mı korucak benı
o da neymıs
takmam ben .
İslam dininde tevekkül diye birşey vardır bilir misin bilmem. Beni koruyacak olan allahtir elbette şüphesiz ama cevsen Uhud savaşında gönderilmiştir ve zırh olarak adlandırılmıştır içerisinde gerçekten cevsendeki süreler varsa o cevsenin gönül rahatlığıyla takabilirsiniz şirk vs değildir Allah tarafından gönderilmiştir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar