İntihar edenin cennete gidebilmesi mümkün müdür birçok alim cezasını çektikten sonra müslüman ise ve helal saymıyorsa gider diyor bazıları ise gidemez diyor. Bu konuda aydınlatabilecek olan varsa Ehli Sünnet kaynakları doğrultusunda yardımcı olursa sevinirim.
Cevabın nedir?
Aile & Toplum konusunda 6,3b cevap paylaştı. ihtilaflı mesele, alimlerin bir kısmına göre şirk bir kısmına göre büyük günahtır, büyük günah diyen görüşe göre elbette cezasını çektikten sonra cennete gidecektir, fakat unutulan birşey var bu hükümler akil müslümanlar için geçerlidir intihar edenlerin yüzde doksanının aklı yerinde olmaz dolayısıylada son akıllı halleri son nefes gibi muteberdir ;)
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Onu söyleyen alim alimliği bıraksın intihar Allah a isyandır senin verdiğine vereceğime yazdığın yazıya kadere hatta sana başkalfırıp istediğimi yaparım demek. İntihar edenlerin cennete gidebilmesi ütopyadır hatta kuranda bile kendi canlarınıza kıymayın diyor
117 Yorumla
Soran+1 yılKuran da içki içmeyin diyor içen cehenneme mi gidiyor. Ayrıca İslamın şartları ve imanın şartları bellidir intihar ise büyük bir günahtır ama insanı dinden çıkarmaz. Benim görüşüm bu yönde.
- +1 yıl
Ebû Hureyre (R. A.) den rivayete göre Hz. Peygamber (S. A. V.) Efendimiz:
“Her kim kendini bir dağdan aşağı atıp da kendi kendisini öldürürse, bu intihar eden kimse cehennem ateşi içinde ebedi ve daimî olarak kendisini yüksekten aşağıya bırakır olacaktır. Her kim zehir yudumlar da kendisini öldürürse, o kimse de zehri elinde, cehennem ateşi içinde ebedî ve daimi olarak zehri içer olacaktır. Her kim de kendisini bir demir parçasıyla öldürürse, o da demiri elinde kendi karnına vurur ve yarar halde ebedî ve daimî surette cehennem ateşinde olacaktır.”2 buyurmuşlardır.
Soran+1 yılTamamen tekfirci davranıyorsunuz içki içen herkes kafirdir demek nasıl bir anlayıştır. Ehli sünnet alimlerinin ve yukarıda paylaşılan videolara bakarsan görürsün. Paylaştığınız site beni doğrulamış buyrun
Şuuru yerinde iken intihar etmek, başkasını öldürmekten daha büyük günahtır. (Berika)
İntihar eden kâfir olmadığı için cenaze namazı kılınır. (Dürer ve Gurer)
Ayrıca Mutezile böyle düşünür diye de eleştiri getirmiş tümden cehenneme gider diyenler için.
Soran+1 yılPaylaştığı sitenin kendini yalanladığını söylüyorum sen bana kaynak diyorsun neyse iyi geceler :)
- +1 yıl
Peki küçük hanım paylaştığım site ne diyor intihar eden gidermi diyor. Dört ay önce esadın askerleri muhalif kadınlara tecavüz ederken kadınlar intihar edebilirsiniz fetvası istediler islam alimleri verdimi veremez Allah ın ayeti kesin. Kendini öldüren ateştedir. İstersen intihar et gör
- +1 yıl
Buda farklı bir site nedense bir tane alim intihar eden biri cezasını ödedikten sonra cennete gider demedi ben görmedim
www.mumsema.org/.../...lgili-ayet-ve-hadisler.html
Soran+1 yılTekrar mı söyleyim konu cinnet hali durumu ile ilgili diyorum. Buna göre yorum yapılmakta intihr eden birçok kişi zaten cinnet halinde bu eylemini gerçekleştiriyor ihtilafta zaten bu konu ile ilgili. Attığın kaynak farklı diyor hadi onu es geçtim ama zaten intiharı haram olduğuna inanmadan intihar eden ya da bilinci gayet yerinde olupta intihar eden konusunda yok hayır cehenneme gidemez orada ebedi kalamaz demiyoruz.
Soran+1 yılAma Buhari hadisi de cenneti haram kıldım demektedir. Bu nedenle cinnet geçirme durumu varsa diye ayırmak daha mantıklı bence.
Altta yaptığım bir yorumdan da alıntı her yorumun altına da bunu tekrar tekrar yazamadığım için konu uzayıp gidiyor.- +1 yıl
Facebook kullanıyormusunuz bilmem size ben anlatamıyorum size link atıyım arkadaşa sorun sayfasını takip edin bununla ilgili hadis kuran ayetleriyle açıklaması vardı bulamadım bir göz atın isterseniz
m.facebook.com/profile.php?id=100003538467107 - +1 yıl
Allaha isyan değil sadece bu hayta insanlara dayanamama intihar edenler ya da etmek istiyen Ler Allah'ın birliği bu tekligini inkâr etmiyor ama bu dünyada yaşamak ağır geliyor tabi bunlar günah olduğu gerçeğini değiştirmez ama onlar kâfir Şirikçi gibi bir itamda bulunmasın Allah'ın merhameti çok büyük ki emin ol hiç bir insan yaşama umudunun son damlasına bitene kadar intihar etmek istemez.
- +1 yıl
Sapık haricilerin mantığını savunuyorsun önüne geleni tekfir etmek kimsenin hakkı değil açık beyan varsa başka. İçki içen, zina yapan, intihar eden insanlar zaten haram işlemiş oluyorlar ama bu onları hiç bir şekilde kafir yapmaz. Bunların haram olduğunu bilerek bu eylemleri yapıyorsa hâlen mümindir, tevbe etmeden bile ölse yine akıbetini Allah bilir. Bir katil tevbe ederse Allah merhametini gösterebilir. Şirk hariç her günahı affedebileceğini kurandan görüyoruz. Hafızlar, hocalar, ibadetlerini aksatmayanlar bile intihar ediyor, bir kısmı cinnet halinde, bir kısmı sıkıntılara dayanamayıp, bir kısmı kronik hastalık, günlük acılar, travmalar yüzünden canına kıyıyor, sen bu derecede zahmetler çekmediğin için böyle sallarsın
Eger bilinçli olarak yaparsan gidemezsin diye biliyorum
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
16Cevap
Neden ehli sünnet kaynağı? Aslında sorunu güzel kanıtlarla ve kuran'la açıklayabilirdim. Taa ki ehli sünnet kaynaklarını okuyana kadar. İslamın kurallarını belirleyen ehli sünnet kaynakları mı 😂Neyse sana o kitaplar cevap verir umarım
040 Yorumla
Soran+1 yılBen Ehli Beyti ve sahabeleri takip eden ve bu yönde hadisler ve Kuran çerçevesinde açıklama getirene rivayet ederim. Başkası neye inanırsa inanabilir bu onun tercihi.
Soran+1 yılUslubunu bozuşundan seviyen zaten anlaşılıyor doğru yolda olduğumu gayet net anlıyorum
Soran+1 yılHakaret demedim zaten uslubunu bozdun dedim intihar et görürsün diye lafı bitirmek de tam da bu şekilde ifade edilebilirdi. Herkesin yolu da dini de kendine.
Soran+1 yılİntihar ile ilgili soru soran herkes intihar edecek diye bir kaide yok başınıza gelebilecek olanı araştırmakla mükellef görüyorsanız sadece kendinizi orası sizin bileceğiniz iştir bana laf düşmez. Hayırlı geceler.
- +1 yıl
Kur"an okuyan genç umarım Bir Buhari den Tirmizi den daha çok bildiğine inanmıyorsundur. Kainatın Efendisi SAV niye geldi ya böyle yorum gördükçe deliriyorum. ARAYIN HERŞEYİ KUR AN DA ARAYIN HERKEZ BÖYLE HERŞEYİ YÜCE KİTAPTA ARAMAK İSTEDİĞİ ZAMANLARDAN BİRİNDE TEVRAT VARDI YANILMIYORSAM 1 MİLYON AYET. ALLAH C. C. HAKKIYLA BİLENDİR. SONRA NE OLDU BİLİYORMUSUN? TEVRAT DEĞİŞTİ PEYGAMBERLER DIŞINDA TEVRATIN TAMAMINI EZBERE BİLEN KİŞİ ÇOK AZDIDA ONDAN. YANİ ÇOOOK BOŞ KONUŞUYORSUNUZ.
- +1 yıl
Pekala çekirdek yerine kabukla uğraşmak sizin seçiminiz. Ne diyebilirim ki 😄Bir sınavdayız ve kitap açmak serbest , ve kitabıda bizi sınava alan bizzat vermiş , oysa siz kitaptan doğru bilgiyi öğrenmek yerine yanınızdaki arkadaşa bu sınavın kuralları neydi sınav kağıdımı yırtsam kalır mıyım diye soruyorsunuz 😄Oysa sınav kuralları ve sınavda yapman gerekenler yanında 😊Amacım sizi kırmak değildi , kırdıysam özür dilerim. Sadece yardım etmek için hatırlatmada bulundum ama sanırım yanlış kelimeler kullanarak yaptım. Tekrar kusurabakmayın iyi akşamlar 😊
- +1 yıl
@MaX007 Acaba buhari , tirmizi ne zaman doğdu. Acaba peygamber efendimiz (s. a. v) (Allahın selamı ona ve Ehlibeytine olsun) döneminde mi yaşadılar. Cahilliğimi maruz görün messep imamakarı ve büyük ehli sünnet kitapları yazan alimler. Peygamber efendimizden asırlar sonra doğduğuna böre.(Mesep imamları taktiben 400 yıl sonra doğmuştur) Acaba o aradaki insanlar neye göre haraket ediyordu. Acaba o zamanda yaşayan insanlar cahil miydi ya da haşa kafir mi? Dediğin çook doğru kuran da herşey var ama onu bizim gibi aklı kemale eremeyen günahkar kullar pek anlayamoyor (yani en azından hepsini anlayamıyor). Acaba peygamber efendimizin bizzat kendi görüşlerini onun terbiyesini ve eğitimini alan kişi mi daha iyi bilir yoksa ondan asırlar sonra doğanlar mı? Bu kişiyi sen bul. Heee gelelim kardeşimin sorusuna. İntiharla ilgili hüküm kuran da açıkken neden başka şeye ihtiyaç duyulur?
Soran+1 yıl1- Buhari ve tırmızinin sahih hadislerinden yola çıkılır sahih hadis ne demektir?
2- Kuran insan düşünemediklerinin cevaplarını ve açıklamalarını bulabilsin diye hadisleri kaynak göstermiştir hadisler red edilebilir mi?
3-4/93- Kim bir mümini kasten öldürürse, cezası, içinde ebedi kalacağı cehennemdir. Allah ona gazap etmiş, lânet etmiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır. Ayet budur kendini öldürmek ise hadisler çerçevesinde bundan bile büyük bir günah sayılmıştır kısaca Kurandaki ifadeyi tamamlamış intihar açısından açıklık getirmiştir
4- Lakin bunun insanı kafir yapıp yapmayacağı konusunda ihtilaf vardır.
Soran+1 yılŞayet bu ihtilaf hakkında ben soruyu tartışmaya açanım zaten. Bir insanı öldürenin cennete gidip gitmeyeceği yönünde de ihtilaflar var gerek şia gerek sünni itikadında. Her konuda farklı perspektiften yaklaşarak soruya iki taraftan da bakarak yanıt vermem bir görüşe kati bağlı olduğum anlamına gelmez bu tartışma kültürünün bir gereğidir.
- +1 yıl
Usta bak şimdi sana bir soru sorcam ve cevabınıda yine ben vereceğim. Neden hadis diyoruz anlayacaksın. Kur an da Allah azze ve celle buyuruyor ki mealen (safa ile merve arasında sav yapmanızda günah yoktur.) ŞİMDİİ GELELİM DEVAMINA SAFA İLE MERVE ARASINDA SAY YAPMAK HACCIN VACİBİDİR. VACİP OLMAZSA OLMAZ. YİNE KUR AN DA ALLAH AZZE VE CELLE BUYURUYOR Kİ KABUL OLMUŞ BİR HACCIN KARŞILIĞI ANCAK İÇİNDE EBEDİĞİ KALACAĞI CENNETTİR. ACABA ALLAHU TEALA HACCIN VACİBİ OLAN SAY I YAPMANIZDA SAKINCA YOKTUR DEMİŞ? www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx BU KUR AN DA GEÇTİĞİ AYET. ŞİMDİ GELELİM HADİS KISMINA KISACA ÖZETLİYORUM O AYETİN İNİŞİNDEKİ OLAYLARI. S. A. V. EFENDİMİZ SAHABEYE SAY YAPIN BUYURUYOR SAHABEDE ZAMANINDA SAFA İLE MERVE TEPELERİNE ( YAŞANAN OLAYLAR VAR UZUN YAZMIYORUM) İNSANLAR TAPMIŞTI BİZDE GİDİP GELİRSEK SIKINTI OLURMU DİYOR SONRASINDA AYET GELİYOR. duhaturizm.com/ziyaret-yerleri/safa-ve-merve.html BURDA AYETİN TEFSİRİ VAR. YANİ DEMEM O Kİ HADİSLER ÖNEMLİDİR
Soran+1 yıl@MaX007 Habibim ne söylerse kendiliğinden söylemez buyurulmuştur. Hadisler toptan çöpe atılamaz. Sahih olan ve olmayan ayrımına gidilir.
- +1 yıl
İhtilaflı şeyler 😅Peki neden buhariye başvurduğun süreyi kuranın ehlibeyt yorumuna bakmadın. Zira ayettir ALLAH YER YÜZÜNÜ HALİFESİZ BIRAKMAZ. Bak açıkca senin cevabını veremediler ama ben net cevabını biliyorum😊Ben yolu gösterdim yürümesi sana kalmış kardeşim. Yol intihar değil tabi 😄Araştırma kısmını söyledim , bizzat ben yazacaktım ama senin okuyunca daha çok bilgilenebilceğini gördüm, ilk inen ayyetin hakkını ver ve sana gelen kitabı oku. Sıkışırsan peygamber terbiyesi almış ve Allahın bizzat tayin ettiği ve insanların seçmediği hatta Allahın bunu ayetlerle açıkladığı kişilerin tevsilerine bak. Onlar bizzat ehlibeyt imamlarıdır
Soran+1 yılCinnet geçirme halini baz alarak konuşuyoruz zaten altta yorumlarda da yazdım genel ihtilafta bu yönde zaten.
- +1 yıl
O zaman oku bakalım. www.ehlibeytalimleri.com/...indaki-hukmu_d309.html
Soran+1 yılAyetlere aykırı bir hüküm veren şu ana kadar görmedim zaten.
Ben Ehli Sünnet terbiyesine göre Kuran ile açığa kavuşmamış konularda hadisler yoluyla bilgi edinmeye çalışırım zaten içiniz rahat olsun.
'Tüm sahabelerin ve halifelerin' aşkına da birini birine tercih etmeden dışlamadan bunu yapmakta tüm Ümmetin borcudur zaten.
- +1 yıl
- Sen Kur’anı okudun mu?
- Evet.
- Kur’anda sabah namazının farzının iki, akşamınkinin üç, öğle, ikindi ve yatsının farzının ise dört rekat olduğuna rastladın mı?
- Hayır.
- Peki bunları kimden öğrendiniz? Bizden [Eshab-ı kiramdan] öğrenmediniz mi? Biz de Resulullahtan öğrenmedik mi? Peki Kur’anda kırk koyunda bir koyun, şu kadar devede şu kadar, şu kadar paraya şu kadar dirhem zekat düştüğüne rastladın mı?
- Hayır.
- Öyleyse bunları kimden öğrendiniz? Bizden öğrenmediniz mi? Biz de Resulullahtan öğrenmedik mi? Hac suresinde (Eski evi [Kabe’yi] tavaf etsinler) âyetini okumadınız mı? Peki orada Kabe’yi yedi defa tavaf edin diye bir ifadeye rastladınız mı?
- Hayır.
DEMEM O Kİ SADECE KUR AN İLE YAPAMAZSIN USTA. ÇOOOK YANLIŞ DÜŞÜNÜYORSUN.
Soran+1 yıl@MaX007 Ben demek istediğinizi anladım.
- +1 yıl
@MaX007 ben yardımcı olarak bizzat peygamberin terbiyesini alanlardan öğrenemeye davet ediyorum. Elbetteki bunlar kuran da yazmaz. Peki madem namazdan girdin namazla devam edelim. Hanifi der ki kan abdesti bozar , şafi derki hayır kan bozmaz kadına dokunursan bozulur. Peki diyorlar ki muhterem hocalarımız neden bu ihtilaf. Diyorlar ki bir gün Peygamber efendimiz namaz kılmak için secdeye eğildiğinde bir kım tanesi anlına değdi be kanattı. Saha sonra Ayşe annemiz onu temizledi ve Peygamber efendimiz abdestini tazeledi. Peki ne oldu ki abdesti bozuldu? Onu biz bilmiyoruz , nerden bileleim 400 sene sonra biz doğduk 😄E peki muhterem sen bilemezsin de pegamberin büyüttüğü , terbiye verdiği ve her daim yanında olan bilemez mi? Acaba sen mi daha iyi bileceksin yoksa Allahın seçtikleri mi?
İmam hanifi derki ; Cafer sadık olmasaydı ben helak olurdum. Peki bizlere ne oldu ki ihtilafsız ve kesin şeyleri söyleyen ve Allahın tayin ettiği kişilere danışmıyoruz?
Soran+1 yılOlay başka yöne doğru evriliyor iş mehzebi bir boyut almaya doğru gidiyor bence yarıda keselim. Son isteyeceğim şey birbirimize düşmek.
Soran+1 yılBir kimse sahabeyi severse beni sevdiği için sever. Onlara düşmanlık eden de bana düşmanlığından dolayı düşmanlık eder.”
- +1 yıl
hanefi şafi deki kan olayı iki müctehidin farklı konularda bazı hadisleri eksik bilmesinden dolayı verilmiş bir fatvadır. AMA ŞUNU UNUTUYORSUN MÜCTEHİD YANILIRSA 1 SEVAP BİLİYORSA 2 SEVAP VARDIR BUYURULUYOR. KAN OLAYINI DA BİLİYORUM AÇIKLARIM DA NE YAPARSAM YAPAYIM İNANMAYACAKSIN ÖZETLE ŞUNU BİL. EBU HANİFE HANIMININ ELİ S. A.. V. EFENDİMİZE DEĞDİKTEN SONRA NAMAZ KILDIĞI İLE İLGİLİ HADİSİ DUYMUŞ. İMAM ŞAFİ O HADİSİ DUYMADIĞI İÇİN KAN DEĞİL DE HANIMIN ELİ DEĞDİĞİ İÇİN BOZULDU DİYOR :) usta cidden çok derin mevzulara girdin çıkamıyorsunda. Anlamıyorum sen hadis inkarcısımısııııın hadis gereksizcisimisin nesin ama yeter cahillerle tartışmaya girmeyyin ben hiç yenemedim diyor ya o hesaba döndü hadi iyi geceler
Soran+1 yılSize de hayırlı geceler aranızdaki tartışmayı da lütfen birbirinizi kırmadan artık bitirin. Şahsileşmeye başlamış olay gördüğüm kadarıyla.
Soran+1 yıl@MaX007 Tartışmayı artık uzatmayın bence gece gece uzamasının bir anlamı yok dostça başladık dost gibi bitirelim. Hayırlı geceler.
Soran+1 yıl@MaX007 İyi geceler size.
Soran+1 yılPeki tamam siz öyle yaptınız diğerleri işkembe i kübradan salladı. Ne diyebilirim size artık. Uzlaştırıcı olsam da suç öbür türlü de.
Soran+1 yıl@MaX007 Ayet ve hadis kaynaklı yorumlarınız için size tekrar teşekkür ederim. Benim aklıma engellilik halleri ile ilgili birçok şey aydınlandı.
Aile & Toplum konusunda 348 cevap paylaştı. ontihar eden bir kisi asla cennete gidemez
1 allahin verdigi cana kiymak
2 kadere inanmamak
3 allahin kuranda bu konu icin acik acik belirttigi surelere inanmamak
4 hepsinin toplami sirk kosmaktan giremez220 Yorumla
Soran+1 yılİntahar haramdır haramı bilmesine rağmen intihar eden kafir olmaz şirk koşmak kafir eder.
Soran+1 yılAma Buhari hadisi de cenneti haram kıldım demektedir. Bu nedenle cinnet geçirme durumu varsa diye ayırmak daha mantıklı bence.
Soran+1 yılAllaha şirk koşan kafir olmaz mı size göre?
- +1 yıl
HOCA gayet güzel açıklıyor. İntahar edenin o anki durumuda konunun içine dahil olur. Kalpleri yalnız Allah c. c. bilir. YANİ LAAAAP DİYE İNTAHAR EDEN CEHENNEME GİRER DİYEMEZSİN. ŞÖYLE DÜŞÜN ZİHİNSEL ENGELLİ DOĞAN BİR ÇOCUK GİTTİ İNTAHAR ETTİ ZATEN BİLİNÇ YOK SEN BUNA DİREK CEHENNEME GİRER NASIL DERSİN?
- +1 yıl
@MaX007 kardeşim bir insanın günah sevap kavramı olması için bluğ çağına girmiş olması ve aklının başında olması gerekiyor aksi halde hiç bir şeyden mesul değil. Namaz hac ve diğer şeylerdende kaldıki intihar etsin bişey değişmez ama sen ya da ben intihar edelim cinnet hali diyelim öyle birşey yok. Allah kuranda bile resmen belirtmiş bazı hadislerde lakin diyormuş birçok hadis sonrada evrilip çevrilmiş. Hatta Hz. Peygamber bile dine bidat katana lanet olsun demiştir. İntihar resmen Allah a küfürdür senin verdiğin kadere senin yazdığın yazıya hatta sana rağmen diye başkaldırıdır
Soran+1 yılBen soruyu tartışmaya açtım ihtilafları ve konuları detaylarda açıklamaya kalksam zaten cevapların altına yorum yazmama gerek kalmaz. Üstüne üstlük size bu durumu cinnet halinden bahsettim hatta başkasına yazdığım cevabı da alıntı olarak yazdım buna rağmen hala tartışmayı sürdürmenize ise anlam veremiyorum.
- +1 yıl
@87burak usta tartışmaktan yoruldum harbi. Yani engelliden kastım benim genelleme yapılamaz demek istedim öyle bir genelleme yapmışsın ki cümle çok tehlikeli. şöyle düşün ilac verilen bir hasta bilinci tam açık değil gitti camdan atladı narkoz etkisinde konuşanlar Kur an okuyanlar var biliyorsun. yani örnekler bu kadar çok ken genelleyemezsin. ayrıca yukarıda cübbelinin linkini yollardım bak izle onu. HA CÜBBELİDEN ÇOK BİLİYORUM DİYORSAN BOŞVER HADİ İYİ GECELER
- +1 yıl
@MaX007 merak ettim ne demiş bazen bende dinliyorum cübbeliyi. Bak kardeşim linkte bile insanlar ihtilafa düşmüşler ama Hz. Muhammed (sav) bile cenaze namazı kıldırmamış. Ama bazıları umulur ki diye geçmiş.
https://sorularlaislamiyet.com/kaynak/intihar - +1 yıl
@87burak itilaflı konuları zaten çok kurcalamanın da manası yok çünkü biz ne alimiz ne mücdehit yani VALLAHU Bİ KÜLLİ ŞEY"İN ALİM ( Allah herşeyi hakkıyla bilendir ) ayetini okuyup sohbeti bitirelim bence çünkü tehlikeli sularda yüzmeyi sevmiyorum kaş yapalım derken göz çıkartıyorum hep.
- https://www.youtube.com/watch?v=uLI3Um9zN7U
burda anlatıyor gayet iyi 2 dakika
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler video için.
+1 yılGider kalbinde zerre imani olan cennette giricek diyo allah
60 YorumlaBir mümin intihar etmek veya başka bir günahı işlemekle kafir olmayacağından, cehennemde sonsuza dek kalmayacaktır. Allah böyle müminleri isterse cezalandırır sonra cennetine koyar, isterse affeder doğrudan cennetine koyabilir.
12 Yorumla- +1 yıl
Azap çok olur mu
+1 yılBuradan sağlıklu bir cevap alamazsınız. en iyisi başka bir yerden araştırmasını yapın.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılCennet diye bir yer yoktur burda yaşamayı becerirsen cennet yaşayamazsan cehennem olur.
110 Yorumla- +1 yıl
@Createss Bide dis like atmış kıyamam lan alnızıda enayi yazıo
- +1 yıl
@Createss Umrumda değilsiniz g*tmle gülücem size siz ölünce
- +1 yıl
@Createss Ölümden sonra yaşam olmadı için sadece acıyorum
- +1 yıl
@Createss :AsD:Asd tabi tabi hadi şizo uza
Gizli Üye(36-45)+1 yılallah bilir içtihatı daha güçlü alimler gönderirse allah cc net cevaplar alırız bir gün
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllaha kalmış ister ceza çektirir ister direkt cennete koyar aksini söyleyen Allaha şirk koşar
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. tartışmalar olsa da gidemez diyenler çoğunlukta
02 Yorumla
Soran+1 yılBen de tam tersi gider yönünde olduğunu görüyorum. Müslüman ise ve helal saymıyorsa intiharı.
+1 yılbu can sadece sana bir emanet
00 Yorumla
+1 yılAllah'a kalmıştır işi.
10 Yorumla
+1 yılhayir. intihar asla cozum degildir
10 Yorumlaben yok diye biliyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 385 cevap paylaştı. allahin verdiği canı allah alır
00 Yorumlaintihar mı edicez :)
10 Yorumlagitmezzz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgider
00 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!