Mahkumların yatacak yer yemek neler yapılıyor... Merak ediyorum.
Cevabın nedir?
is yaptiriyolar tabiki. ayrica suanki hapishaneler o eski diyarbakir cezaevintipi hapishaneler degil gunluk isleri sira sira yaparsinn eskisi gibi gardiyanlari dovme filan yok ama bidefa gitmistim hic istemedigim halde bir arkadasin yakinini gormeye girerken kactane kontrol yapiyolar gorusme odasina kadar gozlemledim etrafi falan psikolojim. bozuldu gelmememe ragmen Allah kimseye gostermesin tabi ben sahsen girsem. intihar ederdim heralde
40 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKogus agaliginin oldugu bir yerde skintili, iceriye defalarca ziyaretci olarak gittim. Allah kimseyi dusurmesin. Iceridekine mi yanacaksin yoksa iceriye girebilmek icin 3 5 saat cekecegin skintiya mi, neredeyse her 100 metreye bir arandigina mi..
Oyle bir durum varsa ne kadar yapabilirsiniz bilmiyorum ama umursamaz olun :/50 Yorumla
Diğer konusunda 879 cevap paylaştı. girdiğin suç ve yattığın yere göre değişir kimi yer çok disiplinli ve sıkıdır kimi yerde yani küçük kapasitesi az cezaevleri ise rahattır fazla sıkmazlar mesela Manisa çok sıkıdır ama Bergama rahat bir yer 😔
22 Yorumla
Soran+1 yılSenin de mi tanıdığın yatıyor?
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
21Cevap
Cezaevinden cezaevine ve açık - kapalı, kapalı ise hangi tip olduğuna göre değişir. Ayrıca öyle filmlerde anlatıldığı gibi koğuş ağalığı diye birşey yok. Koğuş müessili var. Kapalı cezaevinde birçok haktam kısıtlı faydalanabiliyorsun ama açık cezaevinde sabah 7 akşam 10 arası dilediğin kadar telefon açabiliyorsun hergün kantin alışverişi yapabiliyorsun. Avlu 15 saat boyunca açık. Fakat açık cezaevinde çalıştırıyorlar, yemekhane veya iş atolyeleri var. Çalışmama hakkına sahipsiniz ama bu durumda başka cezaevine sevk edilme riskide var mûmkün olduğunca tersleşmemek gerekiyor. Zaten çalışmak yatmaktan daha iyi zaman geçiyor en azından. Ben ilk cezaevine maltepe açık bölümüne girdim, tabii birçok endişem vardı, infaz memuru mahkum kabul bölümünde çok iyi davrandı, kronik kalp hastalığım var bunu girişte belgelerimle gösterdim ve diğer gardiyanlara hemen söyledi bu arkadaşı işe götürmesin kimse ve müessile söyleyin kollasın dedi ve müessil 10 numara bir abiydi, en ufak ağrın olduğunda hemen yanıma gel dedi. Koğuşa adım attım yaklaşık 40 kişi vardı koğuşumda ve hepsi yanıma gelip geçmiş olsun kardeşim/abi dedi. Malum içeri girerken para almıyorlar 1-2 gün içerisinde vakıfbank mahkum kartı çıkartiyorlar parayı ona yüklüyorlar bu yüzden ilk girdiğimde kuruş param yok, abartısız söylüyorum en az 20 kişi telefon kartı uzattı al ara kardeşim arayacağın yerleri dediler, sonra müessil 1 paket sigara verdi, yemek saato geçmişti ama buna rağmen koğuş mutfağına götürdü dolaptan istediğini ye aç kalma dediler. İnanın içerde herkes suçlu ya da kader mahkumu ama eroinman çocuk bile yemek sırasında buyur abim büyüğümsün diyip yer veriyor. Dışarıdan daha çok saygı var içeride. 1 kere bile kavga hır kır olmadı. Hatta bir pazar günü mıntıka temizliğine adam götürmeye geldi gardiyan, rastgele 10 isim seçmiş, seçtiklerinden 4 ü yaşlıydı 1 tanesininde dişi ağrıyordu hemen 5 kişi gönüllü oldu onlar kalsın biz gidelim diye. Evet neresinden bakarsanız bakın 4 duvar arası ve avluda bile güneş sadece tepenizde iken görüyorsunuz 9 metre duvar yüzünden ama içerideki insanlar yamyam değil, her özgür insan bir mahkum adayıdır, yaralı kedi görsem oturup ağlayan bir kişiyim 40 yıl düşünsem bir insan bıçaklayacağım aklıma gelmezdi ama hepimizin bir bam teli var... Her neyse, tacizden ve kadına şiddetten içeri girmediyseniz korkmayın dışarıdan daha iyi bir arkadaş ortamı var, hatta Allah tekrar düşürmesin ama akşam yemeğinden sonraki avluda goygoy yapmayı ve 9 aylık oynamayı özledim :) gece 11 e kadar top oynardık, haa birde avukatınızı iyi seçin :) ben cezaevine sevk edilirken avukatım 2 güne çıkacaksın denetimli serbestlikten faydalanacaksın dedi, 1 ay boyunca her aradığımda akşam 5 de seni almaya geliyorum tahliye olacaksın diyip durdu sonra dahada aramadım zaten... Avukat umut taciridir sadece. İçerideki mahkumlar avukattan daha bilgili. Bana denetimden faydalanamazsın dediler ve dedikleri çıktı. Neyseki coronavirüs'ün bile hayrı oldu ve tahliye oldum. Allah kimseyi düşürmesin, ben bekarım ama evli olup çoluk cocuğu olan için zor. 4 yıl beraber olduğum kız arkadaşımda cezaevini duyunca damgayı vurdu ayrıldi zaten ilk 1 ay kafayı yedim bu yüzden, benim cezaevine giriş sebebim sokaktaki köpeğe işkence yapan kişi ile konuşmaktı ama banada saldirmaya çalısınca kendi bıcagî ile bıcakladim bacagından ve kolundan. Sokak hayvanları benim kırmızı çizgim ve canavara dönüşüyorum eziyet edilirse. Yine olsa yine yaparım. Haa bu yüzden ayrıldı benden ama cezaevinde mantikli dusunmek icin bolca vakit oluyor, iyiki dusmusum cezaevine ve zor zamanimda ne olacagini gormus oldum... Unutmadan, benim maddi durumum iyi hiç sıkıntı yaşamadım bu yüzden ama bir yakınınız cezaevinde ise o gerek yok dese bile para yollayın, inanın dışarıdan daha çok masraf oluyor, koğuşa çay şeker, meydancıya mutfakçıya sigara ve mutfak için erzak alıyorsun ekstradan (maalesef Allah'ın gücüne gitmesin ama yemekler berbat) ve açık cezaevinde lahmacun kebap vs hersey var ve bunlar hep para... Sabah pogaca simit geliyor oglen ve aksam da paran varsa caninin istedigini yersin, tatlida bile 20 cesit var... Bu yemekler icin sipariş saatleri var, kim sipariş verirse versin mutlaka ortaya bağırır; birsey isteyen var mı diye, parası olmayıpta cani ceken varsa alır... Biri yer biri bakar muhabbeti asla olmaz... Baslarda da dedim, dışarıda 1000 tane zenginin arasında olup aç kalabilirsin ama cezaevinde 30 tane suçlu dediğiniz kişinin yanında olun ne aç kalirsiniz ne sigarasiz... Orda herkes abi kardeştir... Çürük olabilir illa ki ama o da dizginlenir.
132 Yorumla- +1 yıl
İlave olarak, koğuşlar son derece temiz... 3 günde 1 nevresimler yıkamaya gider ve yenileri gelir, koğuşta ayakkabı yasak avluda kalır ayakkabilar ve yatağa ayakları yıkamadan girmek yasaktır, çorapla uyumakta yasaktır. (Üşüyorsanız temiz bir çorap olmak şartı ile giyebilirsiniz) Gece uyurken horlama sesi duymazsınız çünkü hergün 1 tane gececi oluyor (kalabalık koğuştaydım az kapasiteli koğuşlarda yoktue belki) gece horlayan olursa nazikçe dürtüyor. Valla bizde Onur diye birisi vardı horlamaya yeni bir boyut kazandırmış resmen :) kogusa geldigi ilk gün naaparsak yapalım horlaması durmadı :) Çözüm olarak onu gececi yaptik o gündüz yatıyordu gece nöbetçiydi. Onun gececi olduğunu ögrenen bir abi o gün 1 tepsi baklava almıştı o derece sevinmisti :)
- +1 yıl
Ara ara mahkemeye cikiyor muydun peki?
10 gun kaldim ben ufak bir cezaeviydi hic oyle anlatildigi gibi degildi yani yok tuvalet temizligi felan yalan tuvaletler kogus evden daha temiz kim ne yaptiysa arkasinda pislik birakmiyodu birakamazdi insanlar zaten is olsada ugrassam diye bekliyor yat yat zaman gecmiyo cunku kogus agasinin bile can sıkıntısı ndan bulasik yikadigi gordum herkes birbirine saygiliydi kapalida acik cezaevi biraz daha gevsek doluydu umarim cikmistir tanidigin baska merak ettigin borsey varsa soylerim bakalim benimde tekrar girme durumum var insallah olmaz saygilar 😊
30 YorumlaKoğuşta semaverde yemek pişirilir bildiğin çay semaverinde. Genelds kantinde salam, ton balığı, hindi veya tavuk döner, ciğer ve dondurulmuş börek olur. Manavdan patates gelmez! kantinde yumurta satılmaz cezaevi kokar diye sucuk satilmaz.
30 Yorumlaöncelikle selamun aleykum gençler 17 yaşımdaydım girdim cezaevine 6 yıl içeride kaldım Allah kimseyi düşürmesin insanI bunaltiyor genclik donemlerimde icerideydim sıra var iceride mesela en son gelen yapacak işleri yani yeni giren yapiyor ondan sonra kim geldise yerine geciyordu ben gitim 1 hafta is yaptim Sonra mahkum geldi ona verdim yatak sirasi yine oyle sirasi ile versa sorunuz yanitlim
51 YorumlaDiğer konusunda 617 cevap paylaştı. 3 ay kaldım allahtan daha fazla kalmadım ya katil olacaktım ya da beni vuracaklardı , gerçi sizin kadınlar koğuşu nasıl olur bilmem
11 Yorumla
Soran+1 yılBen erkekler koğuşunu merak ediyorum zaten... Tanıdığım biri içerde
+1 yılanlatmakla hic bisey anlamassin kardeşim orasi ne anlatılacak bir yer nede yatilacak bir yerdir.. ne demek istedigimi anlarsın herhalde
30 YorumlaGardiyan süre bitti dediğinde anlarsın o zaman nasıl bir yer olduğunu.
22 Yorumla
Soran+1 yılSen girdin mi hiç?
+1 yılHepsini temin ediyorlar sana merak etme. Bu aralar çok dolu ama içersi falan, af gelecek gibi.
012 Yorumla
Soran+1 yılAyy inşallah gelir.. Sevdiğim biri içeride. Yataklarda dönüşümlü uyuyolarmış doğru mu?
- +1 yıl
Yani çok doluysa içerisi olabilir tabi, ülke geçen sene rahat durmadı ki sürekli olaylar zinciri yaşandı.
Soran+1 yılAf çıkar mı kesin?
- +1 yıl
Çıkar.. Senin tanıdığını etkiler mi ama?
Soran+1 yılHırsızlıktan girdi 75 yıl aldı 50 yıl falan yatacak sanırım... Etkiler mi sence?
- +1 yıl
Etkiler. Af gelirse çıkar.
- +1 yıl
O kadar nasıl aldı ya?
Soran+1 yılHem çete işi hem de bakan milletvekili evine falan girmişler. 8 yıldır içerde sence psikolojisi nasıldır? Sen içeriyi nereden biliyorsun bu arada? Gardiyan mısın? Eski mahkum mu?
- +1 yıl
Var bir mazimiz.. İlk cinayetten yatanlara af geliyor asil suç işleyenlere. Sonra sırasıyla hırsız, kavgadan girenler vs. işte.. Çetedense cezası hafifleyebilir,50 küsur sene çünkü çıkıp çıkmaması tartışılır. Psikolejik olarak kötü durumdadır tabi ki de. Kolay değil.
Soran+1 yılCevaplar için çok teşekkür ederim 😊😊😊😊 sana da çok geçmiş olsun 🙏
- +1 yıl
Sağol..
- +1 yıl
Eşim 28.01 2018 girdi Şu an tutuklu 5 yil yatarım dio 5 yilin yatari ne bide 2016 açık ceza evinden 1 haftalik izin vermişler geri gitmedi ozaman yatari 4 yilmis
+1 yılTRT belgeseli mı izledin soruyu sorduğun saatlerde bir belgesel vardı cezaevi ile alakalı 🙄
00 Yorumlacezaevini bir tek dilberayın kliplerinde gördüm iyiye benziyor orda yani
00 Yorumla
+1 yılSi. kerler adami orda simdiden aglasin kim girecekse oraya
20 Yorumla
+1 yıldeliye donuyosun icerde duvarlara ustune geliyo kagusa hazir yemekler gelir dagitirlat otur ye topla sonra oglen disari da 1 saat mola var kapaliyi anlatiyorum size
021 Yorumla- +1 yıl
ulan öyle bir anlatiyolarki sanki yatip cikmislar ya gevseklerinbide yan gelip yatiyosun diyosunux
Soran+1 yılMesela koğuş kapısı avluya bir saat mi açılıyor sadece? Peki mahkumlar nasıl anlaşıyor ne gibi sorunlar oluyor aralarında vs? Anlatabilir misiniz?
- +1 yıl
girde gor artik deli rolu yapıp deli haplaro iciyoduk kafa yapsin diye her kogus ayni anda cikmiyo vardiyeli ordabicerde zaten can ciger kardes oluyorsun abilerin oluyo koty suclar yapanlar yanimiza gelemez tecavuz falann girenler
Soran+1 yılKavga olay vesaire olmuyor mu olursa neden oluyor? Mesela diğer mahkumlar senin mektuplarını okurmu? Eşyalarını alır mı izinsiz? Kantinden gelen yiyecekleri nerede saklıyorsun mesela?
- +1 yıl
kantinde yiyecek yokki icecek var tost var kavga oluyo kavga edenler karanlik odaya zindana mudur kac gun verirse yemek bir ogun geliyo zindan da mektup lari mudurden baska kimse okuyamaz dolabada herseyini sakla bisey olamaz zaten herkez birini vurmus etmis yaralamis herkez icerde kafasina gore
Soran+1 yılHayır koğuştayken mektup gelmiyor mu? Koğuş sistemi nasıl? Koğuş ağası var mı? Nasıl seçiliyor? Cevapların için çok teşekkür ederim bu arada 😊
- +1 yıl
aga falan yok en yaşlı kimse onun sözü gecer mektuplar cuma gunleri geliyo gardiyan kapidan uzatiyo icerde kendimiz dagitiyoz
- +1 yıl
bunu niye merak ediyosun 1 sene yattim tam ama bitmicek sandim
Soran+1 yılÇünkü mektup gönderiyorum.. Ve fotoğrafımı da gönderdim diğerleri adresimi alır fotoğrafıma bakar korktum biraz
- +1 yıl
sacmalama kimim var icerde
Soran+1 yılSen neden girdin?
- +1 yıl
farkli muhabbet burdan anlatilcak gibi degil herkez goruyo yanlis anlama
Soran+1 yılAnladım 🙂
- +1 yıl
kimin var icerde
Soran+1 yılbir tanıdığım yakınım ama sevgili değil çok sevdiğim biri... ☺
- +1 yıl
dolandırıcılık tan mi girdi yoksa
Soran+1 yılHırsızlık
- +1 yıl
insan dustugu zaman hersey yapiyo yapcak bisey yok
- +1 yıl
allah kurtarsin
Soran+1 yılSağol sana da geçmiş olsun 🙏 🙏
- +1 yıl
eyvallah :)
+1 yılYani bunu ancak içeri girmiş biri anlatır biz ancak bunu deriz
10 Yorumlabu merak neden acaba, ben çok iyi biliyorum o ortamı, ama merakının kaynağı nedir...
12 Yorumla
Soran+1 yılNasıl bir ortam var? Tanıdığım biri içerde
Yemeği aşçılar yapar sivil memur içersinde 5 yıldız lı otel sanma paran varsa iyisindir yoksa temizlikçi
30 Yorumla
+1 yılBenim eşimde 1 hafta oldu ümraniye cezaevine girdi ama sucu üstüne ifade verildi avukat hatası oldu avukat dilekceyi gününde vermedigi icin kesilmiş ceza verildii
00 Yorumla
+1 yılcinayet işlemeden önce ben
40 Yorumla
+1 yılRteye küfür et merakın gider
30 YorumlaFilmlerdeki gibi aynen.
00 Yorumla- Diğer konusunda 426 cevap paylaştı.
+1 yılGit bir sene içinde kalmasın merakını gider
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYan gelip yatmıyosun orda
03 Yorumla
Soran+1 yılNe yapıyorsun peki?
Cevap sahibi+1 yılÇalıştırırlar
Anca gökyüzünü görebilirsin
Sonra yatarsın kalkarsın aynı hep
Yemeklerden de bişey bekleme ahım şahım değiller
Soran+1 yılZaman nasıl geçiyor?
- Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yıl5 yıldızlı otel değil tabi c e f tipleri var
013 Yorumla- +1 yıl
yemek ne çıkar sa yatacak yer var ranzalar var
Soran+1 yılO tipler neye göre nasıl yani?
- +1 yıl
kolay değil demir parmalık dört duvar arasında herşey kısıtlık internet yok akılı telefon yok cancak televizyon radyo var oda cezaevin belirledi kanallar bız ihtiyaçlar cezaevi kantininde var ay bir açık görüş bayramlarda kapalı görüş normal de kapalı cam arkasında telefonla havaldır ma var yüksek çok duvarlar gökyüzü gözükür
- +1 yıl
tipler suça göre değışır
Soran+1 yılEn çok ne düşünürsün içerde neyi özlersin? Koğuş ağası var mı mesela hala?
- +1 yıl
içer en cok dışarı özler sin hür olmak yani --kogşu ağsı var tabi arkanı kolayacan
- +1 yıl
hata dostunu düşümanı hasmını bilecen
- +1 yıl
mapusluk kolay degil allah kimse yi düşür mesin
Soran+1 yılEn çok sorun neyden çıkar içerde kavga yani?
- +1 yıl
kimse ile dalaş maycak paran olcak
- +1 yıl
ordaki düzene uyacak kimsye karşı maycak yani tatar ramazanlık yapmaycak yani
Soran+1 yılDalaşına? O zaman ne oluyor?
- +1 yıl
şişler yani
- Diğer konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılHerseyini kendin yapiyon okadar
02 Yorumla
Soran+1 yılNe gibi?
- +1 yıl
bir yemekleri icerde iste aralarinda anlayan varsa o kisi yapiyodur gerisi sende
+1 yılSıkıntılı
02 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani?
- +1 yıl
Duvarlar çok yüksek sadece havayı görüyon.
+1 yılMerak sebebi nedir
00 Yorumla
Devamını Gör(10)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı