Russian blue ırklı bir kedi sahiplenebilirim yakın zamanda. 7 ayın üstünde. Çocuk olan eve uyum sağlar mı bu cins kediler? Yavru olmadığı için bana alışması zor olur mu? Edindiği davranışları değiştirebilir miyim? Birde kedi bakımının temel maddelerini yazarsanız çok sevinirim 😊
Kedi sahiplenmeyi düşünüyorum. İlk defa sahiplenecek birine önerileriniz nelerdir?
Bnmde aynısından vardı daha 2 aylıktı. Sadece 3 ay dayandım! Bikere tırmalıyor. Zıplıyor ve onun yüzünden yerde eşya bırakmadım herşey yukardaydı. Büyüdükçe yukarıya da yetişti yani eşya kırıyor ve kirletiyor veya yırtıyor. Tüm kabloları çiğniyor. Tuvalet kağıdını parçalıyor. Yemek masrafı var ve kum masrafı. Bide evde tuvalet yapacaksa artık evin kokacak (banyon). Dışarıya çıkacaksa arabaya ezilmesin die hep merak edersin. Çim yerse gelir halının içine kusar. Akşamları uyurken biri senin üstünde zıplıyorsa kedidir. Kulaklarımı emerdi afacan (kulaklarımı kapayıp uyurdum). Geç uyanamazsın çünkü aç kalır. Köpek gibi gezdiremezsin çünkü tasma sevmez, tasmasız kalınca da yakalayana aşk olsun. Daha çok şey var. Ama özledim maymuşuuu! Yinede gittiği için pişman değilim çünkü bn evde değilken çok yalnızdı ve ev küçük.
Ciddiyim. Bnde kedi aşığı biri olarak illa da isterim triplerindeydim ama çok pişman oldum çünkü evde kedi besleyeceksen herşeye göz yumacaksın, kızmak darılmak yok.
Ne biçim kedi bakmısım sen ya senin kedi rahatsız değişikmiş ulan benim kedim harbiden çok güzel sarılacam şimdi o kedi değilmiş be azman mış korkutma kızı
valla zor. bikac aylik olsa tuy dokmez buyuyene kadar en azindan. Benim kedim tuvalete cabuk alisti iki kez kum havuzuna koydum anladi cabucak hep oraya gidiyor ama o kumunu sabah aksam temizlemek lazım yoksa cabuk doluyor ayaklarina dışkılari bulasiyor
Bende ilk zamanlar olmuştu yavruyken kumu değiltirdim ince taneli bir kum kullanıyorum ayrıca kakayı kapatmayıda iyi öğrendi sadece 1-2kere pati kirlenmesi yaşadım bidahada hiç yaşamadım (wcden sonra patisini suya bandırıyodum sonra kendisi yalıyodu taktik yaptım öyle 😂😂
Kedi sahibi olaral yazıyorum : ilk zamanlar korkmuştum üstesindem gelmem diye ama minicikti Şu an kaplam gibi zaman geçtikçe alıştık benimki bide baya akıllı kedi hayvan gibi düşünme bebek gibi düşün ilgi şefkat masraf dagınıklık tüy bakım insam gibi aynı evin içinde cocul varsa x2 daha zor ve temiz titiz olmal gerekicek kakası kumu habire elinde süpürge temizlik ayrıca cocuk oldugu için tüydü parazitti bir sürü sey alıcaksınız 2 hafta sonra sokaga iyi düşün ! Zor gibi görümsede aslında değil (bunu yazarken ayagımda uyuyor ayagım kangren olcak ama rahatı bozulmasın 😂
Iki kedi bakiyorum ikisi de sokak kedisi cins kedi yerine sokakta aç o kadar sokak kedisi var ki bu yolu tercih ettim. Evet yavru olmadigi icin biraz yadirgar ama alisir. Evde cocuk varsa surekli taramaniz gerekir ve tabii ki asilarinin tam olmasi lazim. Kumunu kaliteli kokmayan kum almaniz onemli. Mama konusunda bir kedinin aliskanligi cok onemlidir her kedi her mamayo yemiyor ve uzun vadede bazi zararli mamalar var.
Ücret karşılığında satın almayacağım almam da 😊 Yuva arayan bir pisi bu diğerleri gibi. Bu arada yazdıklarınız için teşekkür derim. Sizinkiler kaç aylık ya da kaç yaşlarındalar?
Erkek kediyi kizistigi donemde disari salabilecekseniz kisirlastirmayin cunku evde hayvan ihtiyacini gideremeyince mafoluyor. Ama disari salamam korkarim derseniz mecbur kisirlastiracaksiniz ya da o doneme ait hormon dusurucu igneler var onlara basvuracaksiniz. Ben bu konuya nötr bakiyorum kisisel tavsiye veremeyecegim :)
Uzun yola gittiginiz zamam gozunuz arkada kaliyor. Olasi bir ölüm bakan insani cok sarsiyor. Maddi durumu da etkiliyor mamasi kumu aşilari veterineri bunlar hep masraf. Vakitte aliyor tabi yogun insan işi degil. Cok iyi dusunun alipta sonra pisman olmayin
Benim iki kedim iki gunde yarim kilo mamayi bitiriyor o mama 7,50 tl cok kaliteli birsey de degil. Benimkile sokak kedisi arada sokaga da saliyorum o yuzden kum almiyorum. Sokak kedisi olduklari icin kendi yedigimiz yemeklerimizden de veriyoruz. O yuzden bana cok masraf cikmiyor. Mamalar ucuz degil birde mamadan baska birsey yemiyorsa etkileyebilir ogrenci falansaniz benim gibi :D Birde surekli kum alacaksiniz kum ben bir kere aldim 30-40 tl falan onun da kalite farklari var. ayrica hasta oldugunda asil masraf o zaman cikiyor veterinerlerde. Bir igne cikiyor 50-60 liraya hemen de iyilesnezse s. ctik cafer bez getir.
bende uzun tüylü siyah kedi var, tüy sıkıntısı var evet ama suyu sever, banyo yapar, tasmayı çok sevmesede gezdirmeye çıkarabiliyorum, küçüklükten taşmaya alıştır ileride gezdirebilirsin rahatça, 5. katta evimiz olduğu için kumu balkonda, ev kokmuyor bu yüzden, al derim kedi güzel oluyor, en iyi dostun oluyor bir süre sonra. bnimki kucağımda yazdıklarıma bakıyor :3
Bende bir russian blue sahiplendim onu bulduğumda 7 aylıktı ve hastaydı sokaktaydı sanırım evden kaçtı ya da biri sokağa attı Veterinerde bütün tedavilerini ve aşılarını yaptırdım şu an 1 yaşında. Hayatımda yaptığım en iyi şey diyebilirim benim bu hayattaki iyi ki sokakta karşılaştığım bu güzel kızım. Tüy dökmüyor (ki dökseydide yine sonuna kadar bakarım) eve gelir gelmez tuvaletini kumuna yaptı tüy konusunda en avantajlı kedi diyebilirim. Muhakkak kısırlaştırın. inanılmaz uyumlu oyun oynamayı çok sever ve sahibine aşırı bağlı çok güzel bir ırk şu an çok sağlıklı ve evimin bebeği kesinlikle sahiplenmelisin karşına bir şans olarak çıkmış😊
oy oy oy bayılıyorum hayvanlara keşke benimde olsa :D hım gerçekten sonuna kadar pes etmeyip ömrü boyunca yol arkadaşı olacaksan al bıktığında veya zorlandığında pes edeceksen ve o hayvanı bırakacaksan lütfen alma
6 yaşında bir kedim var ama bebekjen almıştım. evet alışır kısa sürede aşıkarını yaptr ve yediklerine dikkat et. kuru mama ve tavuk veriyorum. öyle herşeyi yedirisen çok tüy döker
Bence kedi bakimi kopekten zor husky besliyorm kedi kadar zorlanmadi kizgın zamanlari cok sıkınti cikarabiliyor ya da bir kopegi gezdirme zevkin gibi luskun olmuyor evdeki esyalarida cok tirmaliyor tek iyi tarafi tuvalet egitimi dogustan evet biraz garipseyebilir seni ama zamanla alisir
Eğer evde çok vakit geçiren birisi degilsen bence hiç sahiplenme çünkü tek başına çok sıkılır Sürekli oyun ister, 7 aylık da olsa 10 aylık da olsa çok farketmiyor
Russian blue ırklı değil :/ yeni okudum açıklamayı kusura bakma :( kışın ablam bulmuş sokakta tasmasıyla beraber ya evden kaçtı ya da atıldı o gündür besliyoruz evde ama bizde kuş var sıkıntı oluyor o yüzden verecek birini arıyorum beyaz bir kedi :(
Hım anladım 😕 şimdi bu kediyi sahiplenme ihtimalim olduğu için bir şey söylemem teşeklür ederim yinede. Umarım o pisicikte en kısa zamanda bulur sıcak bir yuva 😊
En İyi Cevaplar