Annemin kredi kartı ile internetten alışveriş yapsam annemin haberi olur mu? ATM den baktığında görür mü ya da mesaj falan gelir mi? Başkasının kartından alışveriş yaptığım anlaşılır mı? Not: bunu hırsızlık olarak yorum yapacak tipler olacaktır. Açıklamamı yapayım: annem her türlü alışverişi kartından yapmama izin verir fakat bu durum erkek arkadaşımla ilgili o yüzden bilmesini istemiyorum. karttan alışveriş yapınca mesaj gider mi?
Kredi kartı ile alışveriş yapınca kart sahibinin haberi olur mu?
Selam :) Sanırım annesinin ve babasının kredi kartını kullanan çoğu kişi bu sorunun cevabını merak ediyor. Bilmelerini istemediğimiz bir şey aldığımızda bunu öğrenip öğrenemeyeceklerini merak ediyoruz. Kredi kartından yapılan alışverişi öğrenmenin bir çok yolu vardır. Bu yolardan biri ile kredi kartı sahibi alışveriş yaptığınızı öğrenebilir.
Bu sorunun cevabı evet. Yani başkasının kredi kartı ile alışveriş yaptığınızda kart sahibi yaptığınız alışverişi öğrenebilir. Bunu öğrenmesinin ilk yolu kredi kartı ekstresini kontrol etmektir. Her ay posta ya da mail yolu ile kredi kartı ekstresi kart sahibine ulaşır. Kredi kart ekstresi dönem ve ay sonu borçları olmak üzeri tüm borcu kalem kalem gösteren belgedir. Örneğin benim annem ve babam ay sonu tüm harcamaları tek tek kontrol ederler. Eğer yanlış bir işlem varsa bunu fark etmiş olurlar. Senin ailende kart ekstresini kontrol ederse yaptığın harcamayı görebilirler.
Karttan alışveriş yapınca mesaj gider mi?
Kredi kartıyla alışveriş telefona mesaj gelir mi?
İnternetten alışveriş yapıldığında kart sahibine onay mesajı gider. Bu sisteme 3D Secure uygulaması denir. Her alışveriş sitesi bu sistemi kullanmasa da çoğunluğu kullanmaktadır. 3D Secure uygulaması Visa ve MasterCard sahiplerinin alışverişlerini güvenli bir şekilde yapmalarını sağlayan bir sistemdir.
İnternetten yaptığınız alışverişlerde ödeme işlemini onaylamak için kart sahibinin telefonuna SMS ile bir onay kodu gelir. Onay kodunu girdiğinizde alışverişiniz gerçekleşir. Girmediğinizde alışveriş gerçekleşmez. Bu mesaj annene gideceği için annenin alışverişten haberi olacaktır. Hatta eğer onay kodunu sana vermezse alışveriş gerçekleşmez. Bu yüzden annenden habersiz böyle bir şey yapmanı tavsiye etmem çünkü muhakkak haberi olacaktır.
Kredi kartıyla alışveriş telefona mesaj gelir mi? soruna verdiğim cevap umarım işine yarar.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,7b cevap paylaştı.
Bazı alışverişlerde 3d uygulaması var telefona şifre gelir o sayede alışveriş gerçekleşir. Ayrica annen güvenlik ayari yaptiysa belli miktar üzeri alisveriste mutlaka sms olarak mesaj alir. Bunlar olmazsa sadece ay sonu ekstreyi kontrol ediyorsa gorebilir
saat bilgisi gorunuyormu? yani alisveris yaptığım saati gorebilirmi veya o banka uygulamasında alısveris yaptıgım zaman bildirim gidiyormu? yani kendisi acip bakmadiği süreçte de bildirim gidermi
Vallaha bilmiyorum bende el altından bir şeyler yapmaya çalışıyorum ve inşallah bir şey olmaz yani erkek ark ima sevgililer günü hediyesi getirttim inşallah bir şey olmaz Allah'a emanet yaşıyoruz zaten önemli değil kardeşim sıkma canını...😎🤏