Ankara'ya hiç gitmedim, kısmetse 2 hafta sonra orada olacağım ama gezilecek yerleri bilmiyorum. Ankara'da mutlaka gidilmeli diyeceğiniz yerler var mı? Önerilerinizi bekliyorum. Ankara'da gezilecek en güzel yerler nereler?

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ankara'ya hiç gitmedim, kısmetse 2 hafta sonra orada olacağım ama gezilecek yerleri bilmiyorum. Ankara'da mutlaka gidilmeli diyeceğiniz yerler var mı? Önerilerinizi bekliyorum. Ankara'da gezilecek en güzel yerler nereler?

Merhaba! Ankara 'nın güzelliklerini keşfetmek isteyenler için geldim. :) Başkentimiz Ankara , tarih ve kültürle dolu bir şehir olmasının yanı sıra, muhteşem doğal güzelliklere de ev sahipliği yapıyor. Sizler için Ankara 'da nereler gezilir biraz anlatacağım.

Ankara 'nın simgesi olan bu muhteşem anıt, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anıt mezarıdır. Burada Atatürk'ün büyüklüğünü ve hayatını anlatan bir müze de bulunuyor. Ziyaret ederken tarihle dolu bir yolculuğa çıkacak ve ülkenin kurucusuna olan saygınızı bir kez daha hissedeceksiniz. Kesinlikle ziyaret etmelisiniz.

Ankara 'nın kalbi sayılıyor diyebiliriz. Burada tarihi çarşıları, eski hanları ve kiliseleri gezebilir, yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Ayrıca Anafartalar Caddesi'nde bulunan tarihi Türk hamamında rahatlayabilir ve şehrin atmosferine dalabilirsiniz.

Ankara 'da gezilecek yerler doğa manzaraları arıyorsanız kesinlikle gitmeniz gereken bir yer. Burada piknik yapabilir, bisiklete binebilir ve çiftlik hayvanlarıyla vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca burada bulunan Botanik Bahçesi'nde yemyeşil bitki örtüsünü keşfedebilirsiniz.

Şehir merkezine yakın konumuyla hafta sonu kaçamakları için ideal bir nokta. Ankara 'da arabayla gezilecek yerler arasında ancak arabasız da gidebilirsiniz. Gölün etrafında yürüyüş yapabilir, bisiklete binebilir veya piknik yapabilirsiniz. Ayrıca su sporlarıyla ilgileniyorsanız, gölde kano veya yelken gibi aktiviteleri de deneyebilirsiniz.

Ankara 'nın en eski ve en önemli camilerinden biri diyebiliriz. Caminin yanında bulunan tarihi çarşıda ise geleneksel el sanatlarını ve hediyelik eşyaları bulabilirsiniz. Camiye gittiğinizde iç huzurunuzu bulacak ve Anadolu'nun mistik havasını soluyacaksınız.

Şehrin yüksek bir noktasında yer alıyor. Kaleye tırmanırken etrafınızı saran tarihi taş duvarlar sizi büyüleyecek. Kaleye vardığınızda Ankara 'nın panoramik manzarasını görmek için bir mola verin. Ayrıca kale içinde bulunan müzede Ankara 'nın tarihini ve kültürünü daha yakından keşfedebilirsiniz.

Dinlenmek ve eğlenmek isteyenler için ideal bir nokta. Geniş yeşil alanları, göleti ve rengarenk çiçekleriyle size huzur veren bir atmosfer sunuyor. Parkta yürüyüş yapabilir, bisiklete binebilir, piknik yapabilir veya sadece güneşlenip kitabınızı okuyabilirsiniz. Ayrıca park içinde bulunan lunapark ve lunaparktaki dönme dolap gibi eğlence alanları da çocuklar için harika bir seçenek.

Ankara 'nın en büyük yeşil alanlarından biri bu orman. Burada yürüyüş parkurlarında doğa yürüyüşleri yapabilir, koşabilir veya bisiklete binebilirsiniz. Ayrıca ormanda bulunan restoranlarda yöresel lezzetlerin tadını çıkarabilir ve piknik yapabilirsiniz.

Ankara 'nın en popüler ve canlı caddelerinden birisi. Burada butik mağazalarda alışveriş yapabilir, kafe ve restoranlarda lezzetli bir mola verebilirsiniz. Cadde üzerinde bulunan bar ve gece kulüpleri ise gece hayatını keşfetmek isteyenler için ideal bir tercih olabilir.

Ankara 'nın hemen dışında yer alan Gordion Antik Kenti, tarihe meraklı olanlar için büyüleyici bir nokta. Phrygia dönemine ait kalıntıları görebilir ve antik kenti keşfedebilirsiniz. Ayrıca antik kentte bulunan Müze Evi'nde Gordion'un tarihini daha yakından tanıma fırsatı bulabilirsiniz.
Hem tarihi ve kültürel değerlerine tanıklık etmek istiyorsanız, bu önerdiğim Ankara 'da 1 günde gezilecek yerlere bakabilirsiniz. Valizleri hazırlayın, kameranızı alın ve Ankara 'nın eşsiz güzelliklerine doğru bir yola çıkın. İyi geziler. :)
Ankara 'da öyle mutlaka git diyebilecek bir yer yok maalesef. Ankara 'da gidilecek yerler Anıtkabir, Atakule diyebiliriz. Başka da öyle ahim şahim bir yer yok. Bir de eski meclis var.
Kaleye gidebilirsin istersen ama dikkat et başka da yer yok. Gerisi müze seviyorsan müzeleri gezebilirsin, eğlence mekanları istiyorsan Bahçelievler'de güzel yerler var. Abidin paşayı da tavsiye ederim. Gece klübü filan çok yer bilmiyorum.
Çok ahım şahım gezilecek bir yer yok maalesef.
bir turlamanızı tavsiye ederim.
Ben Ankaralıyım panpa, gel gezdireyim seni.. Anıtkabir'e git, Çankaya'da gez. Baya gezilecek yer var. Sincan'da harikalar diyarına git.. Ankara kalesi var oraya git. Çankaya Atatürk müzesi, Atatürk orman çiftliği, gençlik parkı falan olabilir.
Çankaya ilk sırada zaten mutlaka gideceğim yer tunalı hilmi caddesi ve atakule çok duyuyorum ikisini görmeden dönmem:)
Cevap
8Cevap
Dikmen vadisi ,kecioren selalesi mükemmel kecioren selale gitmedim fakat güzel orası baya fotorafını görmüstüm sonra hamamönü var sonra genclik parkı sincan/harikalar diyarı , göksu parkı , botanik parkı simdilik aklıma gelen bunlar.
Teşekkür ederim listeme yazdım:)
rica ederim kugulu park var iran caddesi çankaya semtinde , botanik parkı , atakule de iran caddesine cok yakın üst tarafı yokusu cıkıp cankaya caddesinden devam et görürsün , segmenler parkı var , anıtkabir , bahcelievler pahalı yer fakat güzeldir hani hersey var orada sanki orası ayrı bir yer gibi restron alısveris merkezleri magazalar vb Çincin,yenidoğan,telsizler,hıdırlıktepe,gazi mahallesi,siteler kesinlikle gitme buralara hem bisey yok hemde tehlikeli yerler.
var ama söylemem belkı tanıdım bırısın ve benden habersız ankaraya gelıyorsun ? ararsın benı bırlıkte gezerız.
müze var bol bol, gordionu görecem dersen gezdiririm
anıtkabir
atakule
7.cadde
kuğulu park
anadolu medeniyetler müzesi
ilk meclis
Anıtkabir , ankaramızın gururu.
Oraya gitmeden olmaz zaten mutlaka gideceğim.
Hic gitmedim bende oneri alabilirm
Belcika da mi yasiyorsun
Çinçin olabilir :D
kuğulu park
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?