Gizli Üye(25-29)+1 yılAteistler Tanrının olmadığına inandıkları için orada bulunması normal. Bu Tanrıya inanma ve inanmama kuması. Ve hepside yerli yerinde.
İki tane ana küme var bunlardan biri Tanrı var biri tanrı yok diyor.. Kesişim kümesinde bilinmezlik içinde kalanlar var.
Tanrı var diyenlerin içinde 2 kümeye ayrılıyor din var/yok diye.
Din yok diyenlerin Deizm kümesine var diyenler teizme.
Teizm kümesi de içinde 3 ayrılıyor...
Gerisini biliyorsundur. Bilmiyorsan araştırmana yardımcı olabilirim017 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu inanç stillerinde sadece iki tane küme var.
Teizm kavramı kullanıldığı cümleye göre değişiklikliği var...
uzayın boşluğunu dolduran bişey var mı bide ole düşün. Boşluku doldurursak anlamı "boş alan" olmaz. Teizm tanrının varlığını kabul eden inançlara denir.
Bu Evrensel kümede tek hata teizm yanlış yere yazılmış olması
Cevap sahibi+1 yılOrada din var ve din yok diye kumeler olmalı
Cevap sahibi+1 yılTamam işte onun için o alan boş küme diyoruz
Cevap sahibi+1 yılBoş bardağın içinde bir şey arıyorsun sen... Senin dediğin kümenin adı da boş küme... Evren boşlukta ve bu boşluğun içinde galaksiler var...
Bilmem belki bir matematik bilmeyen bir kişiye göre öyle görünmüş olabilirim...
Cevap sahibi+1 yıl*Evren boşluktan ibaret
Cevap sahibi+1 yılTamam kabulleniyorum inkar etmeyi bıraktım ben cahilin diğer adı. Merhaba :)
Cevap sahibi+1 yılYok estağfurullah benim eşekliğimden ötürü affedin.
Evrensel küme, bu konu üzerinden anlatıyım. Bir konu seçelim buda inanç stillerine küme diyelim bu kümelerinin tamamına içinde tutan kümeye evrensel küme denir. Bu inan stilleri özelliklerine göre ayırırız. En büyük aralarındaki fark ne? Biri tanrı var diğerinin de yok diyor bunlar iki kümedir bunların arasında var/yok bilinmez diyenler bu iki kümenin kesişim yeridir, buna da kesişim kümesi denir.
Tanrı var ama din var yok diyenler var onun içinde o tanrı var kümesini içinde iki kümeye ayrılır... Böyle böyle gider
Cevap sahibi+1 yılMatematikde de öyle sayılar için oluşturulmuş küme mesela ona da evrensel küme diyoruz...
EVRENSEL KÜME
Belirli bir alandaki tüm elemanları içeren kümeye evrensel küme denir.(Bu tanımı bide örnek vereyim)
Sayıları ele alalım her sayı gerçek sayıdır dimi demek ki o hani evrensel kümemiz adı Sayılar konusu için ad değiştirdi adı Gerçek sayılar kümesi oldu içinde ya resimle anlatıyım.
www.matematikdefterim.net/.../gerceksayilar.jpg
Bire diller için küme alalım adı ne oldu evresel küme kaldı dimi işte yanlış tabir. Sizin nesiniz insansınız adınız ne diye sorunca " insan" demiyorsunuz ama bunun için bütün evrensel kümelere isim vermiyorsunuz. O sizin attınız küme dersi için tanımı evrensel küme ama ismi inanç sistemleri kümesi...
Yani burada ikimizde yanlış telaffuzda bulunuyoruz kümeye...
Saygısızlık ve ya bir yanlış davranışım olduysa özür diliyorum sizden...
Cevap sahibi+1 yılOkuduğunu anlamada probleme çeken biride ha bire laf çakma peşinde Kümenin adı ne Gerçek sayılar kümesi o zaman bunun içinde karmaşık sayı olamaz demek ki.
Tamam ben aptalım ve aptal düşüncelerimi savunuyorum affedin...
Laflarınız ile beni çok güzel dövdünüz...
Keşke kümenin adını okuduğunuz gibi anlayabilseydiniz...
Ve deseydiniz ki sayılar içerisinde sanal sayılar ve karmaşık sayılarda var onlar nerede aptal deseydiniz daha güzel dövebilirdiniz laflarınızla. Ama siz gine bildiniz gibi güzel bir laf çakma girişinde bulunmak istediniz. Ona da şükür ne yapalım... Sizi de iyi akşamlar :)
En İyi Cevaplar
+1 yılDostum bu şemada at izi it izine karışmış. Özellikle panenteizmin yeri tam fiyasko
110 Yorumla- +1 yıl
Bu konuya hakimim. Şema tümden ofsayt baştan çizmek gerekiyor. Çünkü her bir düşünce için ayrı şema çizmek daha iyi özetler insanlara :)
- +1 yıl
Şemayı çizerek gösterebilirim ancak. Anlatmam uzun ve karışık olabilir
- +1 yıl
Şimdi ateizmin hiçbir kümede yer alması mümkün değildir. Ateizmi boş küme olarak düşün. Deizmde Tanrı ve Evren ayrı iki kümedir. Birbirinden bağımsızdır. Agnostisizm de aynı ateizm gibi boş küme olarak düşün. Çünkü bilinemezliğin olduğu bir yerde bir kümeden bahsetmek mümkün değil. Teizm A kümesi, A kümesinin içinde Tanrı B kümesi, B kümesinin içinde dinler C kümesini oluşturur. Yani iç içe 3 küme düşün. Burada evren yine ayrı kümedir. Çünkü bu anlayışa göre tanrı kendi yarattıklarına benzememektedir. Panteizm, Tanrı=Evrendir. Yani tek küme düşün bu küme hem tanrı, hem evren. Panenteizmde A kümesi tanrı, A kümesinin içinde B kümesi evrendir. Bir de pandeizm ve panendeizm var o da mantık olarak aynı sadece tanrının müdahalesi noktasında ayrılmaktadırlar.
- +1 yıl
Aynen tam üstüne bastın. Çünkü hepsini aynı kümede eritmek mümkün değil
- +1 yıl
Rica ederim ne demek :)
+1 yılBiraz mantık. Ateizm evrensel küme olsa ateizm teizmi falan da kapsıyor olurdu. Küme öğren biraz :D
01 Yorumla
- Diğer konusunda 571 cevap paylaştı.
+1 yılSusma hakkımı kullanıyorum 🙊
12 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Rica ederim #ÇilekReçelim <3
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
Deizm ve teizm aynı kümede olamaz. Kaldı ki agnostizm ile deizm zaten mantıksız keza ateizm ile agnostizm de. ortak paydaları olsaydı bu kavramların zaten bu tartışmalar olmazdi. illaki bir şemalandırılma olmasını istiyorsan teizm ile agnostizm olmalı. ucundan da olsa yakalıyor bu iki kavram farklı açılardan bakılırsa.
13 YorumlaGüncellemeni yazmamış olsan tam da onu diyecektim. Ayrıca deizm evrensel küme olamaz hiç bir şartta. Ateiszmi yoksaymış olursun çünkü. Agnotizmle de Deizm kesişemez. Biri bilinmez derken öteki tanrı var diyor.
229 Yorumla- +1 yıl
https://i.hizliresim.com/V0V2Jv.jpg Buraya bir bakabilir misin? Kendimce bir şema yaptım. Doğruluğundan emin değilim.
- +1 yıl
O zaman son olarak bu şekilde doğru olur mu? https://i.hizliresim.com/j85z99.jpg
- +1 yıl
Sen de insan değil misin? Neden ayrımcılık yapayım ki sadece görüşlerimiz (inanç) farklı diye. Belki de diğerleri kadar müslüman (!) olmadığım için hala akıllı düşünebiliyorum. İnandığımız her şeyin bir gün yalan olma ihtimali var. İnsanlık bizi biz yapan, gerek yok böyle şeylere :)
- +1 yıl
İslam kadar sert ve çeşitli hükümleri olan başka bir inanç sistemi yok zaten. İslamdaki inanç şeklini dayanak olarak gören, ona sığınanlar da var ancak bunu yapmak akıllıca gelmiyor bana. Dediğim gibi bir gün her şeyin yalan olduğu kanıtlanabilir. Deizm daha sıcak sırtını dayamak için. Orta yol gibi bir şey dinler arasında. Ateist olmak ise cidden büyük bir başkaldırı gibi görünüyor bana :D Boşlukta kalmaktan korkar insan.
- +1 yıl
Bilim adamları rasyonel insanlar. Diğer inançların gerçekliği kanıtlanabilir değil ancak dünyanın ortaya çıkışı konusunda bir delil bulurlarsa ateizm daha inanılası olarak sıyrılır aradan. Hatta emin olarak sıkı sıkıya bağlanırlar buna. Belki gelecekte kesin olarak bir şeyler keşfederler. şu an için henüz anti tez üretilemeyen bir yasa yok bu konuda. Biz görür müyüz o günleri bilemesem de gelecekte inanç sistemlerinin ocağına incir ağacı dikilebilir. :) Olası bir şey bu.
+1 yılPatlata patlata beyin kalmayacak 40 yasinda alzeimer olacan az tatil yap.
13 Yorumla- +1 yıl
Sen okudugun unide hoca olarak kal bence bu birikim bosa gitmesin.
+1 yılAbla bu din konusu yedi bitirdi bizi. Din, siyasetten yorulduk ulkecek.😅😅😅😅
11 YorumlaBismillahirrahmanirrahim.
Besmelesiz iş yapılmaz.11 YorumlaAteizm ile deizm arasında bir kesişim kümesi olmaz agnostizm evrensel küme içine girer ve hicbir şeyle kesişmez.
13 Yorumla- Diğer konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılKuzu küme sorularını kaçırmam hiç ama bu kavramlara pek aşina değilim 3 ü hariç diğerlerini bilmiyorum :-)
10 Yorumla
+1 yılTeizm tek tanrı inancı değil mi?
18 Yorumla- +1 yıl
Deizmde yaratıcının varlığını kabul ediyor.
- +1 yıl
Teizm deizm ateizm agnostişizim bunlar din değil ki ama, inanç biçimi.
- +1 yıl
Bilmiyorum, ben sizin kadar hakim değilim konuya fakat buradan şu sonuç çıkıyor teizm ve deizim din olmadığına göre ve ve ikisi de yaratıcının varlığını kabul ediyor tek fark yaratıcının tek olduğunu savunuyor teizm. Mantıken bakıldığında bu sebeple teizmi deizm ile aynı kategoriye koymus olabilirler.
- +1 yıl
Peki üstad :)
+1 yılİlgisizler nerede acaba
18 Yorumla- +1 yıl
Yok bunlar daha farklı.
- +1 yıl
İlgisiz farklı bir şey 😒
- +1 yıl
Pöööfff 😒
Diğer konusunda 43,8b cevap paylaştı. Evrensel küme olmamış. Hani bunun ayrığı?
11 YorumlaBeynim yandı, Allah'ın hikmeti kurcalama :)
13 Yorumla- Diğer konusunda 12,4b cevap paylaştı.
+1 yılAteizm evrensel kümenin dışında olmalı 😂
110 Yorumla- +1 yıl
O zaman şöyle diyim. Ateizm ve agnostizm iki apayrı küme olmalı.
- +1 yıl
Agnostizm "bilemeyiz" der
Ateizm "tanrı yoktur" der
Bu iki inancın da deizm ile bağlantısı yok - +1 yıl
Deizm tanrı var der
Ateizm tanrı yok der
Bu ikisinin ortak paydası yok ki agnoztizm araya girsin - +1 yıl
Agnocular diyor ki tanrının varlığı veya yokluğu bilinemez.
- +1 yıl
Yaşasın kazandım 😂😂
- Diğer konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılSozelciyim kümeden filan anlamam
10 Yorumla Kızım sen ne diyorsun yavvv. Git elini yüzünü yıka hatta bir abdest al namaz kıl kendine gel.
21 YorumlaKomple yanlış
13 Yorumla
+1 yılBu soru yanlış.
10 YorumlaBeynim yandı 😲
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBilmem
10 Yorumla
+1 yıldisardayim
02 Yorumla- +1 yıl
aynen birde tisort le geziyorum
+1 yıle) kafirler
111 Yorumla- +1 yıl