"Mecnunun gam yükü, leyla'nın saçının kıvrımındadır." diye,
öyle midir?
Farsça dili eskisi gibi bir dil değil arkadaşlar. Arapça kelimelerin istilasına uğramış bir dil...
Ayrıca dil öğrenmeye mantıksal bakmak lazım. Ingilizce, Fransızca, Almanca dilleri farsçayı da türkçeyi de paketler çöpe atar.
Değerli dostum ben dillerin zenginliğine, dünyadaki bilime sanata olan katkılarına bakarım. Uzun uzun salak salak cümleler kurmayla edebiyat ve bilim dili olunmuyor.(divan edebiyatı, fars ve arap edebiyatını diyorum) Dünya üzerindeki bilimsel makalelerde arapça dilinin payı %1 ancak vardır. Dolayısıyla dünyada çok ekstrem bir olay yaşanmadığı müddetçe batı ve batılı diller baskın olacak...
asil olan türk milletinin, son zamanlar da avrupai kültürlerin, asimile etme çabaları karşısında; en güzel dil bana göre Türkçe'dir..
bende sana farsça kötü demedim ki😃 sadece fikrimi söyledim😐
Bu kadinin kardesinin sesini baska guzel buluyorum. Onun disinda, dans eden dilden akan dilleri o kadar sevemiyorum. Dile carpan diller daha cok hosuma gider.
Güzel bir sesten duyunca kulağa iyi geliyor olabilir. Her dilde böyledir. Önemli olan dil değil söyleyiştir biçimidir bence. :)
Cevap
10Cevap
Dil bilimci değilim ama her dilin kendine özgü bir güzelliği vardır. Mesela Türkçe çok geniş dil haznesine sahip ve zor ama ingilizce dar ve kolay
Hmm o yönden düşünmemiştim
ismim fars kökenli lakin pek bir bilgiye sahip değilim daha doğrusu merakımı irdelememis hiccc
Bencede çok güzel bir dil vakit ayırabilirsem öğrenmeyi istediğim 3 dil arasından biri
Evet güzel bir dil. Bu kadının şarkısı da çok güzeldir.
https://www.youtube.com/watch?v=uKizRekrrtM
bak burdaki kadın da muhteşem
En güzel lisanlardan biridir 😊😊
İlk kez dinledim farsca sarkı nedense begendim😊
Kesinlikle öyle.
Öğrenmeyi çok istiyorum :)
Hiçbir dil Türkçe kadar asil olamaz.
Söyleyen kişinin sesinide unutmamak lazım :)
Bende asilim sende asilsin sorsan herkes asil ama neden insanlar kindar arkadaşım?
Bizim insanımız mefaat peşinde hep 😒
Bir boyle konu olmuştu asilim diye gezinenler, çok kızmıştım asil dedinde o aklıma geldi herneyse 😂 Bu dili öğrensek mi ne Nerde öğrencez bunu 😅
İtalyanca daha güzel.
bence değil hoşlanmıyorum pek
Ben de çok severim Farsçayı.
Osmanlıca da güzel bir dil
Zaten osmanlıca diye bir dil de yoktur dikkat edersen eğer...
Kökeni farsça ya dayanıyor
Italyanca kadar değil
ben turkce hastasiyim ☺
sanane ☺☺
Fars dili ve edb. Okuyorum. Guzel dil.
Dahi çeviri yapın bize
Bekliyorum
güzel bence şarkıdada adım geçiyor zaten
güzeldir
Beğenmiyorum.
güzeldir,
Turkce daha guzel