Parapsikoloji dilinde “psikokinezi” denilen nazar, yani göz değmesi bir çeşit büyülemedir. İnsan özellikle kıskançlıkla ve kötü niyetle, yani kem gözle bir şeye baktığı zaman daha çabuk zarar verebilir. Bu yüzden kişinin beğendiği bir şeye ısrarla bakması hâlinde ona, “Allah dilemezse hiçbir şey olmaz.” anlamına gelen “Maşaallah” veya “Allah’ın bereketi üzerine olsun" anlamına gelen “Barekallah” demesi tavsiye edilmiştir. Peki sizce nazar / göz değmesi gerçek midir?
gercek nazar icin boyle bisy denir bir kisi birine cok kotu bir gozle nazar degdirse bu nazar kisinin taa kemiklerine kadar etki eder kursunlardan kanserden bile daha beter eder... Nazar boncuklari bilindgnn aksine kotu lukleri cagirir Nazar boncugundaki o mavi tek goz şeytann gozu dr... kimse nazar boncugu gibi batl esyalari evinde barindrmasn
Ben nazara aşırı inanıyorum. Normalde batıl inançlı değilimdir ama nazar bambaşka bir şey bence. Çok olmuştur birinin beni süzmesinin ardından düştüğüm...
nazar gercek ınanırım ama nazar boncugu kesınlıkle 3 harflılerın en sevdıgı esya evınde bunlardan bulundurmamalısın boyle seylerı sever ve bunlardan guc alırmıs
Nazara değilde kötü enerjiye inanıyorum. Yani birisi senin dediğin gibi başkasına kötü niyet ve kıskançlıkla bakarsa, bir şeyler söylerse, düşünürse onun kötü enerjiyi karşısındakine aktardığına inanıyorum.
Nazar gercekten vardır artı kabirde olan insanlarin çoğu nazardan ölmüş tabiri vardır. ben cok nazar oldugum için inanyorum tabi bazi insanlar inanmaz.
En İyi Cevaplar