saat altı gibi uyumuşum, değişik bir rüya gördüm, çok korktum garipti ağlayarak uyandım vs, sonra anlattım birilerine o saatler sıkıntılı o saatlerde uyuma didiler :/
bir bilginiz var mı?
bir bilginiz var mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Güneş ikindiden sonra akşam saatine kadar batışa geçer. Güneş doğarken yavaş batarken hızlıdır. Hızlı batması kütle çekimi etkiler. Bizler beyin olarak anlamayız ama vücudumuzda ki hücreler bu olayı anlar ve hormonal tepki verir. Biyolojik saatle denilen şey. Bu hormonal denge vücutta her türlü icraati yapar.
Zamanında bana cin musallat oluyor demişlerdi ama araştırıp bu sonucu buldum 😂😂😂
akşam namazı vaktine 45 dakika kala uyunmaz çünkü kerahat vaktidir. kerahat vakti atesperestlerin ibadet vakitleri ve ayrıca kötü enerjiler vuku bulur dinlendirmek yerine daha çok yorar seni
genelde böyle oluyor :/
nasıl genelde
genelde uyuduğumda o vakitlerde daha yorgun ve garip uyanıyorum işte.
3 tane kerahat vakti var gü. içerisinde. tam güneşin doğduğu vakit güneşin tepede olduğu vakit ve battığı vakit
hımm :/
bak sana mesela bugün saat saat yazayım bu sabah 7 buçuk tan 8 15 e kadar öğle 12 25 civarından 13 11 e kadar akşam da 17 56 dan 18 41 e kadar. bu saatler insanı çok yorar. namaz saatleri ile kontrol edebilirsin
teşekkür ederim sağ olun :)
rica ederim.
Ben ikindi ile akşam namazının vakitlerinin birbirine yakın olduğu için öyle olduklarını düşünüyordum.. ama rüya ile ne alakası var bilmiyorum.
Kereat vakti derler o saatte uyuyupta delirmeden uyananlar şükür namazı kılsın denir ne kadar doğru bilemem
evet ben de tam olarak bunu duydum :/
Cevap
21Cevap
Ikindi vaktinin son 45 dakikasi uyunmaz cunku kerahat vakti giriyor. Gun icinde yaptigin tum ibadetlerin sevabini yer bitirir. Gun icerisinde kiramen katipleri disinda sabah ve ikindi vaktinin sonunda yani iki vakit melekler gelir ve kisinin yapip ettiklerini Allah'a arz eder. Bu nedenle oyle bir ruya gormus olabilirsin :)
+ manevi durumların akışlarıda bu saate transfer yapar alemlere alemlerdeki geçişler başlar enerji akışları çok değişir o saatlerde negatifler bu tarafa geçer
:/ :/ yaa
zaruret olur o başka uyuya kalırsın çok yorgun olursun ama uyumamaya özen gösterin uyuyacaksanız ayetel kürsü okuyun çok şey yazarız ama gerek yok bu kadarı yeter
tamam sağolun :/ bence de yeter.
rica ederim
İnsan akli dengesini kaybedebilir o saatlerde uyunmaz evet 😀 kerahat vakti çünkü rahatsız edebilirler sizi sapıtırsınız
ettiler zati çok korktum.
Geçmiş olsun ediverirler valley 😀
korktum korktum gülüyor herkes yahu :/
Tamam gülmem 😒🙈
Benim hep o saatlerde uykum geliyor, yatacak yer bulursam affetmem.
:D :D
bir de bizim patron genelde o saatlerde dolanıyor ortada, riskli yani o saatler 🙄
sizin patron? :/
Hıı şu artiz artiz gezinen pembe ayakkabılı
korkutuyorsunuz beni bayım :/
Korkacak birşey yok, biraz üzerine gidince geri adım atıyor hep. İyi adamdır aslında 🙄
yaa :/
Hıhı
o ikisi arasında bende her uyuduğumda kendimi değişik hissediyorum çok garip bir şekilde
yaa :/
ben 24 saat uyuduğumu hatırlıyom iki gün uykusuz kaldığım için, bişey olsa bana olurdu.
ben de uykusuz olduğum için uyumuştum, hala bir garibim.
Muhtemelen uykunu noksan aldığın içindir o vakitte, düzensiz uyuyup uykunu alamayınca olabilir.
Bu vakitte de uyumanın Zaralı olduğu konusunda da yine Dr. Aslan Mayda şu açıklamayı yapıyor. Saat 22:00’de tansiyon ve kalp atım sayıları düşer, saat 04:00’ten sonra tansiyon ve kalp atışlarında yükselme başlar. 15:00 ve 18:00 saatleri arasında da en üst seviyeye ulaşır. Dolayısıyla tansiyon ve kalp atımının yüksek olduğu ve hücrelerin en üst derecede metabolize olduğu ikindi vaktinde uyunmamalıdır. Aksi takdirde yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlığına davetiye çıkarılmış olur.
Üniversite de iken Yrd. Doç. Dr Abdülkadir Etöz Hocamız Din psikolojisi dersinde hangi saatlerin uyumak için verimli olacağı konusunda şunları anlatmıştı. Bir insan 3,5 saat uyuyarak 8 saat uyumuş gibi verim alabilir şöyle: akşam 22:00 ile 02:00 arasındaki uyku % 200 verimlidir. Yani bu saatler arasında 3 saat uyunduğunda 6 saat uyunmuş gibi olur. Gündüz ise 10:00 ile 13:00 arasındaki yani kuşluk vaktindeki uyku %400 verimlidir. Bu saatler arasında yarım saatlik uyku 2 saatlik uykuya karşılık gelir. Dolayısıyla gece 3 saat gündüzde 0,5(yarım) saat uyuyan bir kimse zahiren 3,5 saat uyumuş görünür. Gerçekte ise 8 saat uyumuş gibidir. Hiçbir uykusuzlukta hissetmez.
evet olabilir :/
Bir de ikindiden sonra ve gece 03.00 ten sonraki uykuların %50 verimli olduğunu anlatmıştı. Yani gece 03:00’te yatan bir kişi gündüz 15:00 te uyansa 12 saat uyur fakat kendini 6 saat uyumuş gibi hisseder. Onun için gece geç saatlerde yatan kişiler gündüz akşama kadar yatarlar ve uykusunu alamamış olarak kalkarlar. Fabrikalarda
teşekkürler :)
tamamdır :D
gerçekten uyulmaz. insan çok köti oluyor salak gibi oluyosun yani. rüya konusun dada kıçın açıkta kalmış ola bilir 😅
Bu vakitte uyuduktan sonra aklı yerinde olan Allah'a şükretsin😄
kerahat vaktidir ömrü kısaltır
akıl sağlığını kaybede bilirmiş insan bir de.
e öğle vakti de sıkıntılı dediler? :/
tamam, teşekkür ederim.
kerehat vakti olduğu için uyunmaz
dakika diye bişey yoktur. sabah tam güneş doğarken akşam tam güneş batarkendir
İyi değil uyumak keraat vakti.
vucut o satte kendi kendini zehirliyo
:/ ilginç
Batil inanclara kapilma uyurken felak nas oku
okurum :/
soylenmis bir hadis vs varsa bilemem ama uyumakta problem oldugunu sanmam
Gece vardiyasında çalışanlar ne yapacakmış
bilmem :/
Kerahat vaktidir yapilmaz oyle seyler.
akşam güneşi ile ilgili deyim vardır :D :D :D
Saatle alakası yok onun ya
Batıl inanç ;)
Uykum va
ilk defa duydum
ben de korktum :/ Luis David fanı mıyız?
Jacques-Louis David diye bir ressam vardı ben o sandım :/
tamam :)
uyunur
uyunmaz saglıksız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar