İyi akşamlar arkadaşlar benim 11 aylık bir kedim var Geçen gün bahçeye çıkarmıştım oynasın diye eve geldiğinde patisinin şiş olduğunu ve üstüne basamadığını gördüm daha veterinere götüremedik yemesinde içmesinde uykusunda problem yok yarın veterinere götüreceğiz sizce kırık felan yoktur değil mi? Kedilerin patisi neden şişer? Cevaplarsanız memnun olurum.kedilerin patisinin şişmesinin nedeni nedir
Kedimin patisi şişti ve üstüne basamıyor, ne yapmalıyım?
Kedilerde ve köpeklerde pati en önemli uzuvlardan bir tanesidir çünkü gün içerisinde oyun oynarken, koşarken ve birçok aktiviteyi yaparken patilerini kullanırlar. Kedi patisindeki şişme, günlük aktivitelerini olumsuz etkiler ve daha mutsuz olmalarını sağlar.
Kedi patisinde şişlik neden olur?
Mantar
Yabancı bir madde batması
Böcek veya başka bir canlının ısırması
Ayak burkulması
Hastalık belirtisi
Yukarıda yazdığım birçok sebepten dolayı kedi patisinde şişlik olabilir. Burada yapacağınız en iyi şey kediyi veterinere götürmek olacaktır. Veteriner gerekli tetkikleri yapıp ilacını veya çözümünü söyleyecektir ama ben size pati hastalıklarından da bahsedeyim, veterinere gitmeden önce bir ön bilgi olur.
kedi patisi neden kanar
Kedi patisi hastalıkları nelerdir?
Kanser
Kedilerde görülen bir cilt kanseridir. Oldukça nadir görülse de hemen tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Patilerde büyüme ile ortaya çıkar ve vücuda yayılma ihtimali vardır. Belirtileri arasında patilerde kanama, topallama ve hareketsizlik, vücudun diğer yerlerinde tümör vardır.
Vücuda yayılmadan önce vetenerinere götürülüp tedavi ettirilmesi gerekir. Tedavide patideki tümör ameliyat ile alınır ve sorun halledilir.
Kedigil Plazma Hücresi Pododermatiti
Bu hastalık kedilerin tabanını etkileyen bir rahatsızlıktır ve her yaşta görülebilmektedir. Belirtilerinde şişme, ayak kanaması ve topallama vardır. Sebebi tam olarak bilinmiyor, kimi veterinerler alerjik dese de kimisi FIV virüsünden olabiliyor.
Kedide yukarıdaki gibi belirtiler gözüktüğünde veterinere götürüp FIV testi veya veterinerin gerekli gördüğü testleri yaptırmalısınız.
Kedi patisinde mantar
Kedi patileri ve bazı bölgeleri mantara karşı oldukça hassastır. Patide mantar olması kedinizi birçok şekilde etkileyebilir. Belirtileri ise iştah kaybı, tüy dökülmesi, delik yaralanma, kaşınma, halsizlik ve ciltte kötü kokudur.
Kedilerde mantarın çözülmesi için bir veterinere gitmeniz gerekir. Veterinerde mantar türü belirlendikten sonra ilaçlar verilir ve ilaçlar kullanıldıktan sonra mantar ortadan kalkar.
kedi patisi neden soğuk olur
Kediler vücutlarındaki yaraları genelde kendilerini yalayarak tedavi ederler fakat bu her hastalık için geçerli değildir. Kedi patisinde çıkan hastalıklar hakkında bazı bilgiler verdim fakat bu işin uzmanı olan veterinerlerin mutlaka hastalığı görüp teşhis etmesi gerekiyor yani kedinin patisinde şişme varsa veterinere götürülmesi gerekir.
arı sokmuş olmasın benim kedimde öyle olmuştu patisine dikkatli bak igne falan var mı yinede sen yogurt yedir bitanede bebe asprini ez ver ben öyle geçirmiştim ama arı sokmuşsa gecerli bu başka bişe bilmiyorum geçmiş olsun (:
Böyle bir durumda evde yapılacak bir şey yok. En mantıklısı hemen veterinere götürmek. Tahminim bir böcek tarafından sokulmuş olabileceği. Genelde kedileri böcek ısırdığında o bölgede şişkinlik oluşur.
Kedim 11 aylik 2 gundur arada topalliyordu ama oyun oynarken falan gayet iyiydi fakat bugun sol arka ayaginin uzerine basmiyor patisinin 5 cm kadar yukarisinda hafif bi sislik var evin icinde kendini nasil sakatladi bilmiyorum ama sizce ciddi birseymidir
bilgim var kediler konusunda çokça tecrübeliyim ve yardımcı olabilirim kusura bakmayın bazen sinirlenebiliyorum ama kediler konusunda yardımcı olabilirim
Ya bir iki nokta ve d harfi koydum diye komik mi dedim şimdi? Sorunlu ben değilim sizin gibi yanlış anlayan yürekler yanlış olan benim gönlüm rahat ne dediğimi biliyorum.
Iyi akşamlar ben annesi bir kendi buldum kediyi bulduğumda patisi şisikti ve şimdi hali hiç yok sanki olmuş gibi duruyor kendi 7gunluk ben ne yapmalıyım sizce eğer sorunu cevaplarsaniz çok mutlu olurum
şu an hangi veteriner acik olabilir? Yarin goturecegimi yazdim sadece benim gibi kedi sahibi olanlar bilir diye sordum şu an kedim uyuyor aşırı bir problem olduğunu sanmiyorum
En İyi Cevaplar