Siyah keten pantolonumu hangi derecede yıkamalıyım? Bir tane siyah pantolonum vardı 40 derecede yıkadım soldu, mahvoldu. Bunu yeni aldım, dikkatli olmalıyım, fikri olan var mı makinede mi, elde mi yıkasam daha iyi olur?
Merhaba, Şöyle bir düşününce epey bir zaman oldu keten kumaştan herhangi bir kıyafet, ayakkabı veya dekoratif şey kullanmayalı. Ama önceden de olsa kullandım ve minik de olsa fikirlerim var. Hadi bakalım lafı uzatmadan sorunun cevabını yazayım en iyisi ben 🐣
Keten pantolon nasıl yıkanmalı?
Keten kumaşı oldukça ince bir yapıya sahiptir. Ayakkabı, kıyafet veya dekorasyon ürünlerinde kullanılır. İnce yapıya sahip olsa da oldukça dayanıklı bir kumaştır ve toz toplamaya türden bir kumaştır. Yıkanması sırasında bazı şeylere dikkat edilirse yapısını korur ve uzun süreli olarak kullanılır. Keten pantolonu sorduğunuz için pantolon üzerinden giderek soruyu yanıtlayayım. Şöyle diyeyim:
...
Her giyside olduğu gibi keten pantolonda da muhakkak yıkama talimatlarının yazılı olduğu bir etiket vardır. İlk dikkate almanız gereken nokta o etikette yazılanlar. En sağlıklı yıkama önerileri orada olacaktır.
Keten pantolonu yıkarken ister elde yıkayın ister çamaşır makinesinde kesinlikle deterjanı olabildiğince az kullanın. Çok kolay leke kalabilir.
Keten pantolonu yıkarken makinede 30 derecede, elde de olabildiğince bu dereceye yakın bir sıcaklıkta yıkayın. Yüksek ısı pantolonu öldürür.
..
Keten pantolonu makinada yıkarken düşük devirde yani en çok 600 devirde yıkayın. Ve sakın sıktırmayın. Sulu bir şekilde direkt asın.
Keten pantolonu elde yıkarken çitilemeden ve narin bir şekilde yıkayın ve sıkmadan sulu bir şekilde serin.
Keten pantolonu makinede yıkarken kendisine uygun programda veya narin giysiler programında yıkayın.
Sizin pantolonunuz koyu renkli olduğu için sakın ha yumuşatıcı kullanmayın. Yumuşatıcı özellikle koyu renkli keten giysilerde leke bırakıyor.
Rinso
Ayrıca deterjan seçiminiz de keten pantolonun ömrü ve temizliği için oldukça önemlidir. Bazı deterjanlar ne olursa olsun iz kalıyor. Bu yüzden de tavsiyem doğal içerikli, ekonomik, derinlemesine temizlik sağlayan vb muhteşem özellikleri barındıran @Rinso deterjan.
En İyi Cevaplar