Arkadaşlar doğuda BERDEL diye bir adet varmış. Berdel şöyle oluyormuş. Bir bayan eşini kaybederse, rahmetli eşinin erkek kardeşiyle evlendiriliyormus. Yani erkek kardeş, abisinin eşiyle (yengesiyle) cinsel iliskiye girebiliyormus :D çok garip degil mi arkadaşlar 😬
Cevabın nedir?
''Berdel'' dediğin bir evden kız alınıyorsa, karşılığında onlara kız verilmesi olayına denir. Doğulu çok insan tanıdım. Ama bu dediğini ve berdeli uygulayan kimse yok. 3-5 kendini bilmez senarist dizilerde insanlara orda ki insanların adeti böyle diyip lanse ettiriyor. Aklı başında olan bir insan böyle bir olaya göz yummaz. Çok çok cahil olması lazım. Ki artık insanlar eskiye göre daha bilinçli, bazı şeylerin farkında. O yüzden tam emin olmadan 'aaa onlar böyleymiş' falan demeyin çünkü böyle birşey yok.
26 Yorumla
Soran+1 yılİşte soruyoruz bizde. Sadece dizilerde de görmedim lisede sınıf arkadaşımın akrabasının başına da gelmişti
Soran+1 yılMardin
Soran+1 yılNiye kandırma gereği duysun insan kendi töresine laf atar mı abi :D
+1 yılAşkı memnuyu yaşamiş adamlar yenge baldan tatlıdır olmuş
14 Yorumla
Soran+1 yılSkxhakksjs aski memnu da en azından büyüklerin izni yoktu ya dkjxjdjd
- +1 yıl
O senin yengen düzgün davran dedikten ertesi gün karısı olmuş
Soran+1 yılYenge olurken saygı ama hatunu olunca abooov skdjjdkd
- +1 yıl
Her depremde Türkiye batıya kayiyormus dogudan gelen bir güç var dediler nedeni belli oldu
Cinsel Yaşam konusunda 43,8b cevap paylaştı. Yahu sen daha berdelin ne olduğunu bilmiyorsun :)
Berdel , ailelerin karşılıklı olarak kızlarını birbirine gelin vermeleri da evlenecek iki erkeğin, ailelerindeki kızları karşılıklı olarak kendilerine eş olarak seçmeleri ile gerçekleşen bir evlilik yöntemidir.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBunlar hep evet diyenler.
02 Yorumla
Soran+1 yılBunlarla aynı ülkeyi paylaşıyor kullandığımız oylar eşit ve ülkenin geleceğine karar veriyoruz
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle ;)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
18Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBerdelin anlamını bilmeyip, bilmediği gibi saçma bir konuyu anlatırken iğrenç durumu gülerek yorumlayan bir insan. Berdel, ailelerin karşılıklı olarak kızlarını birbirine gelin vermeleri da evlenecek iki erkeğin, ailelerindeki kızları karşılıklı olarak kendilerine eş olarak seçmeleri ile gerçekleşen bir evlilik yöntemidir.
17 Yorumla
Soran+1 yılKarıştırmış olabilirim ve bu senin böyle konusucagin anlamına gelmez. Adı her neyse böyle bir adet var mı yok mu kardeşim?
Soran+1 yılYav he he ondan dkdkxjjx
- +1 yıl
Ben 3 dil biliyorum :)
Soran+1 yılYav he he git b. okunda boğul dkdjd
- +1 yıl
@anonim-bey72 Modern ve çağdaş topluluktur kürt halkı. toplumun %100ü okuma yazma bilir. Özellikle kızların eğitimine çok önem verirler. Toplumun %20si üniversite %30'u yüksek lisans %50'si ise doktora mezunudur. Batman Oslo'nun ardından dünyanın en pahalı ikinci şehridir. Dili çok zengindir. Dünya nüfusunun %45'i kürtçe konuşabilmekte. Oxford ve Cambridge gibi Dünya'nın önde gelen üniversitelerinde Kürtçe zorunlu dil haline getirilmiştir. İlkdilin kürtçe olduğu, ingilizcenin aslında kürtçeden çalıntı bir dil olduğu söylenmektedir. Kürt lirası Dünya'nın en değerli para birimidr. Sırasıyla Batman-Şırnak-Diyarbakır-Paris-Roma Dünya'nın en fazla turist çeken şehirleridir. Batman Şehir mimarisi Avrupa-i bir mimaridedir. Dünya'nın dört bir yanından insanlar Batman'daki dağları çıplak gözle görebilmek adına Batman'a gitmektedirler
İğrenç ya bu ne midesizlik önce yenge yenge de saygı duy sonra evlen, net midesizlik
11 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle katılıyorum!
+1 yılonun adı berdel degıl ama töredir deyıp uygulayan var.. berdel ıkı erkegın karsılıklı dıgerının bacısıyla evlenmesı ve baslık parasından muaf olmasıdır
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet öyle bişey gerçekten var. Adını bilmiyorum ama ölen adamın kardeşi yengesiyle evlenip öhö öhö
14 Yorumla
Soran+1 yılRezillik ötesi değil mi
Cevap sahibi+1 yılAdamlar işi büyütmüş o zaman :D
Soran+1 yılOff skdnjd
- +1 yıl
Eze di kuze te kutim :) te femkir 😃😃😃
+1 yılBunu filmlerde görmüştüm zaten yeni bişey öğrenmiş olmadım şu an.. Garip mi garip belki ama onlara göre değildir işte artık kim çıkarttı neden çıkarttı.. 🤔
02 Yorumla
Soran+1 yılAbazaliktir belki
- +1 yıl
Yok değildir çünkü benim izlediğim filmde genelde sadece kaynana kalıyo o resmen zorluyo kayınları da istemiyo aslında hatta düşünsene çoğunun sevdiği olduğu halde töre yüzünden yengeleriyle evleniyorlar falan.. Belki ilk bunu yapanlarda gelin tek başınaydı ailesi falan yoktu böyle bişey uydurmuşlardır bilemem..
- Cinsel Yaşam konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılBerdel o değil be 😄😂 onun başka bir adı berdel karsı tarafın kız kardesi varsa seninde abin varsa seni verip onu alıyolar yani iki kardesler iki kardeslerle evleniyor 😄
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİşiniz gücünüz yok insanların gelenek goreneklerini yargilamaya mi başladınız
Önce bir kendinizi yargilayin kendi doğrularıniz kendi yaşayış tarziniz, degerleriniz, düşünceleriniz ne kadar doğru ki?
Kimseyi savunmuyorum fakat;
Hiç kimsenin geleneği kültürü dini inancı kimseyi ilgilendirmez. Başkalarını eleştirmek seni kendinden uzaklaştirmaktan başka bir işe yaramaz00 YorumlaGülünecek bişey yok bence, bu durumda kalanlar var ve onlar için inan hiç komik değil hemde hiç. Yanlış ayrıca bu yöntem kesinlikle karşıyım.
01 Yorumla
Soran+1 yılBende karşıyım
Kadını ve varsa çocuklarını ( yani yeğenlerini ) korumaya yönelik eski bir yaklaşım...
20 YorumlaResmi nikah oluyor mu ki? Sonuçta kayın hısımlığı oluyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılNe bileyim valla anlamuyum ben adaş smdkkd
O senin dediğin berdel değil gözüm.. Mum söndü olayı, bu anlattığın olaya daha yakın :d
01 Yorumla
Soran+1 yılBerdel olmayabilir ama böyle bir adet var sanki ya dizilerde gösteriliyor
Cinsel Yaşam konusunda 328 cevap paylaştı. la bir gidin mk 20 yıl orada yaşadım öyle bir şeyde yok, sallamayın
03 Yorumla
Soran+1 yılDizilerde gösterilenler ne o zaman
Soran+1 yılAğzını topla nasıl konuşulacağını öğren de gel
Cook cahilsin tatlım bişey paylasacaksan adam gibi paylaş böyle uydurma seylerle gelme şimdi çekil 😉
14 Yorumla
Soran+1 yılYa of laf koydun bana çok üzüldüm şimdi bak cahilligime ver nolursuuunnnn dmjdjdjd
Soran+1 yılYav bide laf soktuğunu zannediyosun ya kahkaha attım djdjsldjjd ondan ondan
+1 yılBerdel iki kardeşin aynı aileye gelin/damat giymesiyle olur yani aileler birbirlerin kızlarını verir
00 Yorumla
+1 yılDoğuda diye bir şey yok. Hdpliler ve diğerleri yapar
00 Yorumla
+1 yılCehalet bunlar hep zihniyete bak
11 Yorumla
Soran+1 yılHelaaal
+1 yılSen olaya direk sokmuşsun evleniyorlar nikahlı. evlenmeden nerde adamın gtünü keserler götnü.
00 Yorumlasen kız alıyorsun onlarda başlık yerine senden berdel isteyip kız alabilir
01 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 9b cevap paylaştı. berdel o değil ya berdel bir aile kız alabilmesi için kız vermesi lazm berdel bu
00 Yorumla
+1 yılYeni mi öğrendin bunu.. 😮 Hmm...
10 Yorumla
+1 yılıslamda haram o şey.
12 Yorumla
Soran+1 yılO halde neden yapıyorlar
- +1 yıl
cahıllıklerınden
- Cinsel Yaşam konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılGarip tabi olurmu la öyle şey
10 Yorumla eski türk filmlerine de konu olmuş bir durum bu...
03 Yorumla
Soran+1 yılDoğruluk payı yok mu?
Soran+1 yılİğrenç bir hadise
Cinsel Yaşam konusunda 3,6b cevap paylaştı. Onun adı berdel değil
03 Yorumla
Soran+1 yılHer neyse adı öyle bir şey var
Soran+1 yılTamam
Oha gercekmi bu 😂
122 Yorumla
Soran+1 yılAdı berdel degilmis ama
Soran+1 yılOf akjdkdjd
Soran+1 yılÖyle bişey olamaz dünyayı başlarına yıkarım
Soran+1 yılÖlürüm daha iyi lan kocamin kardeşine vermektense
Soran+1 yılSen evlenir misin dkdmjdjd
Soran+1 yılYenge baldan tatlıdır djxkdkd
Soran+1 yılAbi kocanın kardeşiyle daha bir kötü be
Soran+1 yılOlayın her boyutu rezillik
Soran+1 yılBu kürtlerle zor
Soran+1 yılIrkımın genlerine hayranim. Bu irkciliksa evet irkciyim :)
+1 yılAptalca bir zihniyet daha
10 Yorumla
+1 yılNe kadar cahil insan var bu ülkede.
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 792 cevap paylaştı. bence çok saçma
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 35,3b cevap paylaştı.
+1 yılonun adı berdel değil
03 Yorumla
Soran+1 yılHer neyse
- +1 yıl
Kendisi cahil olunca :) rhahhahahaha :) beyinsiz
Soran+1 yılYazdıklarım koydu galiba hala domaliyosun da?
+1 yılyok öyle bir adet uydurma...
00 Yorumla
+1 yılİlginç ve kötü..
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 27,4b cevap paylaştı. Garipmiş
10 Yorumla
+1 yılYanlış birsey ya
10 Yorumla
+1 yılGarip
00 Yorumla
+1 yılÇok saçma
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılnormal bir durum