16 yaşında kapandım kendi isteğimle. şu an 23 yaşındayım üniversite son sınıfım. arkadaşlarımda kapalı ve ne zaman makyaj yapsam tesettürlüsün ne bu makyaj ya da kaşımı aldırsam günaha girdin deyip duruyorlar çok üzülüyorum. asıl sebep bu değil aslında ben yaşıtlarıma özenmeye başladım. saçımı farklı farklı yapmak, makyaj yapmak, güzel güzel renkli elbiseler giymek, pantolonlar giymek, sevmek sevilmek aşık olmak istiyorum. başımdaki yük gibi gelmeye başladı. müslümanım ama düşüncem bu yalan söyleyemem. kesin karar verdim açıcam başımı ama toplumdan ne gibi tepkiler alırım sizce?
Cevabın nedir?
+1 yılBilmelisinki hala. Ozgur ve demokratik bir ulkede yasiyorsun ama malesef toplum birilerinin arkasindan almis basini gidiyor. Basortmeyede ortmemeyede saygi duymak varken simdi ortmeyenlere tepki ediyorlar bakin cumhuriyet kurulurken kadina dunyanin hic bir yerinde ozamanlar verilmeyen haklar verilmistir kilik kiyafetine karisilmamistir herkes yillardir istedigi gibi giyiniyor ve hukukunu gizetebiliyirsu ama gidisat iran orneyi gibi olamaya dogru ilerliyor. Dinsizlikle suclaniyorsun vatan hainliyine kadar auclamalarin arkasi kesilmiyor. Oyuzden cumhuriyetin degerini bilelim en cokta siz kadinlar.
04 Yorumla
Soran+1 yılBen Atatürkü cok severim mesela biri şey dedi tesettürlüsün nasıl seversin? Bunu bile sorguluyolar bıktım yobazlardan. bende müslümanım ama yobazlık çok ayru bişey.
- +1 yıl
Ataturk yuzyilin gorduyu en buyuk savas degasi ve ongoruleri en guclu olan kisiydi ki o devlet ve dini ayirt etti cunku iki ayri kurum birbirine karisirsa cikacak aonuclari biliyorrdu oyuzden gun gectikce ina saygim ve sevgim daha cok buyuyor
Soran+1 yılDin ayrı siyasat ayrı. dini bir yönetim olmaz olamaz çünkü din insanın kalbinde olan bir duygu. devletin dini olmaz
- +1 yıl
Hay agzina saglik ama bunu unuttular artik. Bu dusuncelerini soylemeye kalkanlari dinsizlikle sucluyorlar ulkeyi icten parcaliyorlar. Bu baskanlik neyin nesi. Yillar once baskanliga karsi olan adam simdi bie baskanlik die vagiriyor? Demokratik oarlementer sistemin halka ne zarari var? Bu isler hep cikar icin ama bazi kesimler buna hala meeeee diyor
En İyi Cevaplar
Öncelikle sevgili bayan şunu belirteyim tesettür kalptedir başta değil. Kapanmak dinimiz emreder. Ama karar tabi ki sizin. Etrafınız ilk önce tuhaf karşılaması gayet normal göz aşina olmuş bir kere ama bikaç gün içinde normal gelecektir onlara bu durum. Keyifli günler 😊
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
Bende kapalıyım inan aynı aorunları bende yaşıyorum. Ama şunu bilki bizim için faydalı olmasaydı Mevlam örtün dermiydi hiç? şu an açılma isteği uyandıran ne o açıklarda gördüğün renkli elbiseler, ne makyajlar ne de aşk. Sende açılma dürtüsü uyandıran şeytan. Ne olur dinleme şeytanı. Bu dünyada evet bazı fedakarlıkşar yapacağız. Ancak önemli olan edebi dünya. Orası için, Allah için, İslam için şu Hazreti Peygamberin ümmeti için açma başını. Yük gibi değil de taç gibi gör başındakini.
03 Yorumla
Soran+1 yılAçılayım mı diye sormadım öğüte gerek yok
Soran+1 yılDediğinizi yapmayınca hemen terssin tabi hep öyle olur
başını örtmen koca karılık yapmak değil sen onu seviyorsan o sana yakışırama sen istemiyorsan kendin bilirsin günah olduğunu biliyorsun ve yanacağını da. bu senin kararın. Allah emrettiği için kapatırsın başını. sadece eşin görür saçlarını onun helali olunca. sen ne istiyorsan onu yap. bu dünya gelip geçici iken sen dal sahteliğe. süse püse. senin kararın bu ise biz ne dersek diyelim değişmez. hür bir insansın sonuçta.
04 Yorumla
Soran+1 yılGelip geçici ve ben biraz bu hayattanda tat almak istiyorum ahireti Allah bilir
Soran+1 yılO kadarda değil açık olanlar harama mı bulaşıyor? sözlerine dikkat edersen daha iyi olur
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
25Cevap
+1 yılBenim de arkadaşım vardı kapalı ve sonra dan aynı senin gibi istekleri vardı saçlarıyla oynamayı çok seviyordu ve açıldı Şu an mutlu mu mutlu sosyal baskı falanda görmedi bu senin içinde olan bir şey ama kapanıp açılmak daha büyük günah bunu da düşün sen bilirsin
10 YorumlaDiğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Çevremde öyle açık insanlar olduğu için böyle dusunuyorsun. Kapalilara görevde gayet hoş uzun kıyafetler var bende onları görünce kapaliliga ozeniyorum. Makyaj konusunda çok abartılı olmadan yap. Ten rengi ruj hafif fondöten goz kalemi yeterlidir. Çok hoş durur
10 YorumlaBoşver toplum baskısını. Önemli olan sensin, senin mutluluğun. Nasıl mutluysan, nasıl kendin olacaksan o olsun. Böyle daha çok şey yaparlar yok kapalılar bunu yapmaz, şunu yapmaz. Açılınca da bir şey diyene benim tercihim dersin. Zaten yüzsüz değilse susar.
10 YorumlaBence böyle şeyler istiyorsanız açılın. Cünkü başı kapalı yüzünde ton makyaj g+tu başı açık kapalılara iyi bakmiyorum. Hayatini yaşa dine takılıp zehir etme. Eklemek isterim ki bu dünyada bir kez gelip bir kez genç olucaksın ve hayat çok güzel gizli üye.
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılSizin gibi düşünüyorum ondan evet yazdım
toplumun düşüncesi değil senın dusuncen önemlıdır. basını kapalı dıye makyaj yapmak gunah fılan bunlar bos laf. madem gunah soyleyen kısıler de yapmasın o zaman. sen ıcınden ne gelıyorsa o sekılde davran bence. unutma bu senın hayatın hayat senın basrol sensın...
00 Yorumla
+1 yılmüslümanların kapanıp kaş alması nı normalde eleştirmek saçma olur sonucta herkesin kendi hayatı ama müslümanlar ülkede her hakı boku eleştirip kendilerini üstün ırk ilan ettikleri için normal olarak bu eleştiri yi alırsın.
01 Yorumla
Soran+1 yılBıktım ya
- Diğer konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılaçıl demeye dilim varmaz.
Kapalı dur demeye aklım engel.
Ne diyeceğimi şaşırdım.
Allah hidayet versin sana...32 Yorumla
Soran+1 yılAmib
Soran+1 yılAmin
+1 yılbu bence nefsinden dolayidir bir kere kapanmissin ne guzel iste
kim bukadar iradeli labilirki, güclü bir karakterin var demekki ence acilma sadece arkadas cevreni degistir13 Yorumla
Soran+1 yılBenim kararm kesin ve sorum açılayım mı değil
- +1 yıl
bak o etrafindaki karaktersiz insanlar xuunden kaynaklaniyor bu
bende acigim evet ama sen o adimi atmissin
salak salak herseye gunah dyien gerizekalilara bakma sen
Soran+1 yılBakın tekrar söylüyorum İSTEMİYORUM pişmanım örttüğüm için öğüt istemiyorum ya yetee
+1 yılNefsinle ciddi bir savaşa girmişsin. İnşaAllah kazanan iman gücün olur ve başını açmazsın. O boyalardan kurtulur telinle duvağınla gelin olur kocan tarafından sevilirsin. Senin için dua edeceğim inşaAllah
00 Yorumla
+1 yılTopluma bakacak olursa ooooo ne istiyorsan onu yap en azından türbanı kirletmemen o şekilde daha iyi adı belli açık olursun daha güzel olur ya insan hürdür tepkiyi anca bidibidi verirler ki her insan bidibidi
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Ayni durumdayim bende 22 yasindayim birkac ay once acildim. Ama benimki yinede biraz farkli. Seni cok iyi anliyorum ailen ne diyor?
12 Yorumla
Soran+1 yılSen bilirsin diyorlar babam kapanmamı istemsmişti zaten o aç diyor bu arada açılınca tepki aldın mı
- +1 yıl
Benim ailem dindar insanlar tabi bu yastan sonra baski yapcak degiller ama tepki gosterdiler. Banada mesela agir gelmeye baslamisti yani hem kapali olup hem gunah islemek ortuye saygisizlik gibi oldu kendime yediremedim haketmedigimi dusundum ve o kapalisin sunu yapma bunu yapma sozlerine bende maruz kaldim ama haklilarda. Aslinda daha cok bas ortuye saygimdan yaptim ve iyi bir musluman degilsen kapanmamalisin aslinda benim dusuncem boyle. Istedigim kiyafetleri giyemiyodum alamiyodum kapali oldugum icin hep icimde kaliyodu. Sacim guzel oldugu halde neden kimse gormesin diye dusundum ama bes vakit namazimi kiliyorum cok sukur. Oyle soguma gibi durumumda olmadi basortu konusunda. Ama ailen disinda kim ne der diye dusunme kimse mukemmel yasamiyor herkes kendine bakmali bu senin hayatin
Diğer konusunda 3b cevap paylaştı. kapalı olanların hepsi kaşını aldırıp makyaj yaptırıyor belli ki onların ailesi izin vermiyor ki başkasınada aynısını yapıp psikolojik baskı uyguluyorlar takma bence istediğini yap
01 Yorumla
Soran+1 yılSagolun
Evlenirsin, kocana evde en güzel şekilde giyinirsin. Eşinde seni sever. Şeytanın oyununa gelme. O şeyleri gözüne öyle güzel gösterirki şeytan...
111 Yorumla
Soran+1 yılBen kendim için istiyorum kimse için değil bu hayat boğuyo beni yaşıtlarım gibi cıvıl cıvıl olmak istiyorum koca karı gibi olmak istemiyorum
Soran+1 yılYapmıyorum kötü bişey. açılıcam zaten soru bu değil. evet ben kendimi koca karı gibi hissediyorum. erkeklere konuşmak kolay siz saçlarınızı savura savura geziyorsunuz biz sıcakta pişiyoruz kafamız yara bağlıyor yara bilip bilmeden yorum yapmak kolay.
- +1 yıl
Annem çocukluğu, ablam 3 yaşından beri kapalı. Şahsen bunu bir bahane olarak düşünüyorum. çoğu insan kapalı. Belli ki kalbinde geçmiyor. İyi takma o zaman ne örtüyorsun? O zaman tüm müslümanlar namazı bıraksın çünkü kalbimizde yok. Sadece Allahın emri diye kılıyoruz. Orucuda bırakalım korktuğumuz için tutuyoruz vede kültür hâline gelmiş. Zekât kim verecek be arkadaş. Kurban kesmek aboo kim 1000 tl verecekte 2 gün yorulacak bayram adı altında. Kim gidecek hacca ya boşver orada yoruluyorsun anca. Git bir abdest al kuran oku. Kendine gel. Ne dediğinin, ne düşündüğünün farkında ol.
- +1 yıl
Cehennem dünyadan daha sıcak bacım.
Unutmuş olabilirsin diye hatırlatayım dedim..
Soran+1 yılYa zorla mı istemiyorum İSTEMİYORUM. Cehennem daha sıcak evet biliyorum. bu klişeleri bırakalım. yeter işinize bakın ya burda açılayım mı diye sormadım öğüt istemedim kimseden. tepki alırmıyım diye sordum. ayıp yaptığınız ya valla ayıp zorlamayın insanı dini tek bilen siz değilsiniz yeter be gidin sorumdan istemiyorum cevap mevap
Soran+1 yılTamam yeterli
- +1 yıl
Nefsin iblisle birlikte sana hükmediyor.
Bağırmana kızmana gerek yok. Biz sana kibarca olacak olanları söyledik. Sana hakaret ya da ağır sözler sarf etmedik. Bağırma hadsizliğine düşme!
Sana daha çok şey söylerdim ama uğraşılmaya değmezsin.
Neyse Cevabımda da söylediğim gibi
Allah sana hidayet versin..
Soran+1 yılherkese versin
Kendi isteğimle kapandım diyosun bu arada nerelisin eğer Kürtsen bin pişman olursun makyaj yap nasıl istiyosan öyle yap ama açılma gibi bir düşüncen olmasın çok zor durumda kalırsın adını çıkartırlar ztn millet laf etmeye yer arıyo pantolon giy çok uzun elbise gitmek zorunda değilsin vallahi bzn keske kapalı olsam diyorum ne güzel elbiseler var kapanmamın sebebi geri açılmaktan korkuyorum yani daha hazır değilim başında ki yük değil 3 yıla evlenirsin yine kapatırlar o yüzden düşün derim
00 YorumlaSöyle toxtora gittim. Toktor dedi saçların töküluyir eger başını acmazsan kel olcan de. Sana "sen niye başını actin" diyen insanlara bu yalani soyle. Kimse bir şi demeZ
10 YorumlaZor bir durum ama içinden gelmeyerek bir şeyi yapman daha yanlış, millete göre yaşayacaksak ohooooo ölelim daha iyi biraz ses eder ailen ötesinde onlarda sana saygı gösterirler göstermek zorundalar sen bir bireysin ve özgürsün
00 YorumlaDiğer konusunda 864 cevap paylaştı. Topluma bakacak olursan ohooooo boşver sen toplumu. Canın ne istiyorsa onu yap. Ayrıca kapalıların hepsi makyajlı nerdeyse ayrıca her türlü bakımlarını da yapıyorlar. Boşver sen ne istiyorsan onu yap.
00 YorumlaDiğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. Toplumdaki tepkileri umursadıkça kendiniz olamayacak, kendinizi gerçekleştiremeyeceksiniz.
Onlar konuşsun, siz yapın. Cesur olun, sinmeyin, kararlarınızda hür davranın.02 Yorumla
Soran+1 yılTesekkürler
Kendi isteğinle kapanmışsan, kendi isteğin doğrultusunda açılmanda bir o kadar normal bir olay.
Hayat senin.10 YorumlaMerhaba, şu anki durumun nedir merak ettim canim, ben de ayni duygulari paylasiyorum seninle. Konusmak isterim neler oldugu hakkinda
01 Yorumla
+1 yılKesin kararlıysan toplumun ne dediğini düşünmezsin. Ki Allah'ın emrini yük gibi görüyorsan devam etmenin bir mantığı da yok zaten.
00 Yorumlaİçinden geleni yap bence başkaları seni yıldırmasın istedigin zaman acılıp istedigin zaman kapanırsın bu senin elinde be senin hayatın hayatına başkaları yon vermesine izin verme
00 Yorumla
+1 yılO kadar laf demişler kapalı olduğun için ne tepki gösterecekler
01 Yorumla
Soran+1 yılArkadaşlığımı bitiricem zaten onlarla
İnsanların senin hakkında ki düşüncelerini asla değiştiremezsin, önemseme kendin için yaşa... Toplumun tozlu fikirlerine aldanıp kendini kısıtlama
00 YorumlaAlsan ne olur almasan ne olur onlari ne ilgilendirir anca havlarlar. Insanlari kisitlayanlara tahammulum yok. Sen nasil mutlu olacak isen öyle yaşa
00 Yorumlabir güzellik icin degmez bence ama tesettürlu birine bende Yakıştirmam makyajı ama karismak bana düşmez bildigin kırmızı ruj sürmüş dün kadinin biri sana kalmis yapamam dersenn de çıkart yoksa bu sekilde daha çok gunah
00 Yorumla
+1 yılEn fazla 1 2 hafta örtünmene uğraşırlar 1 hafta laf ederler sonra alışırlar
00 Yorumla
+1 yılkim ne derse desin özgür bir bireysin. sorman bile hata bence
00 YorumlaElalem ne der diye yaşarsan işin çok. İnançlıyım diyorsun ya haşa allah mı onlar sana günah sevap öğretiyorlar 😄
10 Yorumla
+1 yılBizim akrabalardan bir kız açılmıştı kimsenin kötü konuştuğunu duymadım.
00 Yorumla
+1 yılYadirgayanlar olacaktir ama içine sinmeyen bir şeyi devam ettirmek te doğru olmaz
00 Yorumla
+1 yılEski insanlar gibi çok tepki görmezsin ama ben seni görmş olsan yorum yapardım belki kapalı olman sana daga çok yakışıyodur
08 Yorumla
Soran+1 yılYakışıp yakışmaması değilki sorun
- +1 yıl
Tamam söylenen laflar ama sen kendin ol boşver eğerki çok daraldıysan peki ama bence herkes seni böyle daha çok sever
Soran+1 yılBen kendimden nefret ediyorum böye
- +1 yıl
Arkadaşım bence hata yapıyorsun gel konuşalım istersen
Soran+1 yılYa bakın yeter arkadaşlar! açılayım mı diye sormadım öğütte istemiyorum. benim sorduğum baska bişey buna cevap vermiycekseniz susun çok meraklıysan sen kapat başını erkeklere hava hoş saçını havalandıra havalandıra gezdir kadınların kafası yara bağlasın oh be ne güzel iş. bizi anlayamazsın bu yüzden öğüdünü kndine sakla
- +1 yıl
Kardeşim ben çevremde açılan insanlarda gördüm kimse bişey demedi madem bu kadar problemin var ozaman soruyada gerek yok
Soran+1 yılBiz kadınlar ne yapsak tepki alıyoruz. açılırsın tepki kapanırsın tepki. Bırak da ne gibi tepkiler alacagımızı merak edelim. bu toplumda şortluyy da dövüyolar baş örtülüyü de kadınlar ne yapsa tepki alıyor. korkuyoruz
- +1 yıl
Yok yok bişey olmaz emin ol
- Diğer konusunda 11,6b cevap paylaştı.
+1 yılBaşta herkese bir değişik gelir ama sonra alışırlar zaten, senin kararın.
00 Yorumla
+1 yılToplum düşüncelerinden çok senin düşüncelerin önemli.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet
+1 yılHahah müslümanlıkla ne alakası var bunun her açık hristayan mı oluyor
11 Yorumla
Soran+1 yılHayır tabiki olurmu öyle şey
+1 yılKendi hayatın kendi kararın. Kimin ne dediğini umursama. Sonuçta onlara değil, yukarıdakine hesap vereceksin.
10 Yorumla- Diğer konusunda 359 cevap paylaştı.
+1 yılKime ne? Her şey seninle ilgili, sen mutlu isen sorun yoktur. Elalem konuşur durur, her zaman.
10 Yorumla Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. Kapalı olman bunlara engel değil ama bir kere istemişsin açıl bencede toplum baskı gösterebilir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBastan kapanmissin acilirsan acik olmaktan daha cok gunah alacagini bil madem acilicaktin hic kapanmasayfin
03 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk aklı işte düşünemedim o zamanlar bunu
Cevap sahibi+1 yılE daha iyi isste ne guzell. Bu fikri aklimdan cikar canim. Hem baski gorursun ve alay konusuna dusersin hemde cok gunaha sahip olursun. Mesela hic kapanmasaydin simdi daha az gunahin olurdu diye dusunuyorum. Eger basini acarsan yani. Sana diyecegim bu fikri at kafandan tatlim. Boyle devam et acilma. Hem bende kapalilara ozeniyorum nedense cok tatli geliyorlar. Mesela benim ingilizce ogretmenimde kapali fizigi guzel, boyu 168 falan kilosuda yerinde 55 falandir. Uzun gri bir elbise giymis cok yakismis ozendim acikcasi. Eger giyibmeyi bilirsen kapalilar icin okadar coook sey varki. Makyaja bile ihtiyac duymazsin inanki. Elbise biy uzun genc isi cok yakisiyor (triko olanlari) ama acilma
Soran+1 yılBen kararımı verdim ve sorum açılayım mı değil farkındaysan!
+1 yılToplumu bosver... insan her yaptiginin kararini kendi verirde.. inanarak yapilmis biseyi istemeden devam ettirmek sana kalmis
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşın kapalı olduğu için mi kalbin kapalı olduğu için mi aşık olamıyorsun?
02 Yorumla
Soran+1 yılAşık olmak günahmış sayın yobazlara göre
- +1 yıl
Aşık olmak kalpten gelir elinde değil günah olan o değil onunla evlilik dışı münasebet kurman günah olur, yalnız kalırsan islamda buna halvet denir haramdır ahlaksızlık yapman şart değil.
+1 yılİçinden geliyorsa acil zaten boyle bir sevabi olmaz üzülen de sen olursun
00 Yorumla
+1 yılzor bı durum vallaha ama bısey yapcaksan kendın ıcın yap sktr et toplumu ^_^
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞeytan vesveseleri sokuyor işte hem Allahtan çekineceğine çevren çekiniyorsan çıkar o başındakini bir işe yaramaz anca dahada çok günaha girersin
13 Yorumla
Soran+1 yılÇıkarıcsm zaten
Cevap sahibi+1 yılAllah ıslah etsin ne diyim
Soran+1 yılHepimizş
+1 yılTopluma ne Rabbini düşün
12 Yorumla
Soran+1 yılRabbime inancımı kimseyi sorgulayamaz
- +1 yıl
O zaman sorun yok.
Açıl saçıl kanka görsün millet malzemeyi
08 Yorumla
Soran+1 yılTerbiyesiz
Soran+1 yılEvet ne terbiyesizlik ettim?
Soran+1 yılPeki
Soran+1 yıl28 yaşında adamsın hareketlere bak
+1 yılYapma be minnos nerde yasiyosn kim sana karisiyor
01 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul
Hep cevre yüzünden iste yazık olmuş
03 Yorumla
Soran+1 yılYok asıl sbep çevrem değil ben kendim istemiyorum artık
Soran+1 yılHayır değil
dünya cennet olsun istiyorsun.
00 Yorumla
+1 yılAlmazsın aşırı makyaj yapıyorsan açıl
03 Yorumla
Soran+1 yılAşırı yapmıyorum
- +1 yıl
Makyaj yapıyorsan açıl
Soran+1 yılAçılıcam zaten soru o değil
+1 yılgörmezsin söverler sadece
00 Yorumla
+1 yılAçabildin mi?
00 Yorumla- Diğer konusunda 15,7b cevap paylaştı.
+1 yılÇevreni bilemem
00 Yorumla Açıl.
00 YorumlaGörmezsin
00 Yorumla
Devamını Gör(40)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?