Çocuk değildir. Ergenlik döneminde her cinsiyet anaçlığa babalığa, rolüne bürünür. Ama akıl sağlığı çok yerleşmemiştir. 18 yaşında biri olarak, hala tam herşeyi görmemiş, öğrenmemiş olsam da artık kendimi çocuk gibi hissetmiyorum. Kendime yetebilecek güce sahip olduğumu, neyin yanlış, neyin doğru olduğunu anlayabileceğimi düşünüyorum. Çevremdekiler de öyle. Bu yaşa gelip de hala çocuk hisseden varsa, onu yetiştirilme tarzında bir sıkıntı olabilir. 18 yaşındaki bir insan günümüzde tek başına üniversite okumaya gidebiliyor. Çocuk olsa ne devlet izin verir ne bunu yapabilir. Hangi zihniyetle çocuktur dediniz anlamış değilim. Büyükler kendini bir şey zannetti herhalde büyük gözükünce. Siz büyüklere göre küçük görünüyor olabiliriz ama bunun adı çocuk değil. Yetişkin olmaya adımlar deseniz daha doğru olur. :/
Sordugun konu ile milyon tane gorus cikarilabilir neye gore cocuk mudur mesela hangi konuda ya da hepsimi bor kismi mi kizlar mi erkekler mi cunku sordugun soru genellenemez asla kiminin gelisimi oturur karakteri oturur saglikli kararlar verebilir kiminin karakteri de vucudu da yeni sekillenir kimi el bebek gul bebek buyumustur o yuzden bazi seyleri gormedigi icin karakteri geride kalmistir kimi el bebek gul bebek buyusede saglam bir gozlemle karakterini oturtmustur tam tersi kimi cok stresli yorgun bir hayatla buyudugu icin hayatin icine erken atildigi icin karakteri oturmustur kimi cocuklugunu yasayamadigi icin cok cocuksu kalmistir milyon tane neden soylenebilir cunku onlarca degisken var soru cooook eksik kalmis
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
18 yaşıma girdim kimse bana karışamaz kafasındaysa çocuktur. :)
Bazan 14 yaşında birinin aklı 24 yaşında birinin aklından bile üst seviyyede ola bilir. Kanunda 18 yaş hatta evlilik için izn yaşı bu yüzden 18 yaşındaki bir insana çocuk demek yanlış. Ama tabiiki dediyim gibi akıl s3viyyesine bağlı durum. Aklı çocuk da ola bilir. Ama yaşı çocuk değil
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
tam olarak büyük sayılmaz. tam olarak küçükte sayılmaz. ara dönemdir.
küçük çocuk değildir ama toydur. mesela büyük adamlarla dövüşemez. gücü yetmez.
ağır yükleri taşıyamaz. tehlikelerle başa çıkamaz. korkar. henüz o kadar büyümemiştir.
Ben bile çocuk sayılırım yasalar ne kadar çocuk değil desede çocuktur. Son noktayı koydum kabul edenler etmeyenler kabul edilmiştir bir dahaki yampirizm sorularında görüşmek üzere herkese sevgiler saygılarla 😉
sımdı lıterature gore oyledır fakat bazı ınsanların yasayıos ve cevre etmenlerı ıle yasadıgı yasanmıslıklardan dolayı ınsan ergen olgunlasabılır. bıraz goreceli senın sorunun cevabı.
Şimdikileri 10 sene 15 sene her gün asker gibi sırtında 30kg la her çeşit insanın içinde bulunduğu odaya tıkıp, "burda okuycan" diyorlar hocam. Eskiler eskiden güzelmiş..
@DamsızdaGirebilenAdm kusura bakma da 18 ken isyankar şarkılar açıp kızları obje olarak görmekten başka bir şey yapmayan triplere girmiş hormon beyinli olarak gezen biri yok bile diyemezsin geç olgunlaşıyorsunuz 😒
En İyi Cevaplar