yeni kimlik kaç günde gelir?

Evde bulunmazsam felan geri gider diye korkuyom malum kimliksiz ygs'ye de giremem😪
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Evde bulunmazsam felan geri gider diye korkuyom malum kimliksiz ygs'ye de giremem😪
Yeni Kimlik kartları için 2023 yılına kadar başvuru almaya devam ederken yeni kimlik kartlarının ne kadar sürede çıktığı, basıldığı merak konusu oldu. Yeni kimlik kartları 1 hafta içinde basılır ve PTT kargo aracılığı ile kişiye ulaştırılır.
Yeni kimlik kartları 1 haftada çıkar daha sonra PTT işlemlerine devam eder PTT ile ortalama kargo 7 ile 10 gün arasında bir sürede yeni kimlik kartı size PTT aracılığı ile teslim edilir. Toplam yeni kimlik kartına ulaşma süreniz ortalama 14 ila 17 gün arasında değişir.
Yeni Kimlik kartının teslimatı PTT kargo tarafından yapılır. PTT kargo resmi prosedür olarak belirtilen kişinin numarasına kargo takip kodu bilgisini gönderir.
Yeni Kimlik kartlarınızın başvuru durumunu ALO199 üzerinden ve E-devlet üzerinden öğrenebilirsiniz. Daha sonrasında kartınız size teslim edilmek üzere PTT kargoya teslim edildiğinde size SMS yoluyla iletilen kargo takip koduyla yeni kimlik kartınızın nerede olduğunu öğrenebilir ve teslimat zamanından haberiniz olabilir.
Yeni Kimlik kartınız gelene kadar herkese kimlik kartı yerine geçen geçici bir evrak verilir. Bu evrakta kişinin kimlik bilgileri ve belgenin doğruluğunu doğrulamak için kod bulunur. Kimliğiniz size teslim edildikten sonra bu belge geçersiz olur. Geçici kimlik belgesi istediğinizi belirtmeyi unutmayın.
E-devlet üzerinden yeni kimlik kartınız gelene kadar kullanmak için geçici kimlik belgesi alabilirsiniz. Geçici Kimlik belgesi sorgulama sisteminden sizin adınıza oluşturulmuş geçici kimlik belgesini görebilir ve geçici kimlik belgenizin fotokopisini çıkartmak için indirebilirsiniz.
Ben de kimliğimi yeniledim yeni kimlik kaç günde gelir diye merak ediyor insan. Yeni kimliğe başvurduğunda hemen verilmiyor kimlik, evrakları teslim ediyorsun ve evine PTT Kargo ile gönderim sağlanıyor. Bu nedenle doğru bir adres vermek çok önemli.
Yeni kimlik ne kadar sürede gelir?

- Normalde kargo süresi 3 gün ile 7 gün arasında değişiyor ancak yaşadığınız yere göre süre değişebilir. En yüksek süre 15 gün olarak belirlenmiş. Çünkü evraklar Ankara'ya gidiyor, değerlendiriliyor ve yeni kimliğin basılarak kargolanıyor.
- Kimliği teslim alacak kişiyi başvuruda belirtmeniz gerekir çünkü kimin adı varsa ona teslim ederler. Diyelim işe gidiyorsun annen evde, teslim alacak olarak annenin de adını yazmalısın unutma.
YENİ KİMLİĞİMİ BAŞKASI TESLİM ALABİLİR Mİ?
Eğer başvuruda kimin teslim alacağını belirtirsen, o kişi de alabilir. Bunun dışında kimse teslim alamaz. 15 yaşından ufak çocuklarınkini anne babası teslim alabiliyor.
Eğer kimliği teslim almazsan ne olacak?

1 ay boyunca PTT Kargo şubesinde bekletip, sonra Ankara'ya geri gönderiyorlar ve imha ediyorlar. Sonra tekrar başvuru yapman gerek. Başvurudan sonra kimlik çıkartma ve süreç hakkında Alo 199'dan bilgi alabilirsin.
YENİ KİMLİK KARTLARI ÜCRETLERİ NE KADAR?

– Kimlik yenileme ücreti: 18,5 TL
– Kayıp kimlik: 37 TL
– Evlilik nedeniyle kimlik değişimi: 18,5 TL
– Eskiyen kimliği değiştirme: 18,5 TL
– Yeni doğan bebek için kimlik çıkarma: ÜCRETSİZ
– Yeni doğan bebek için kimlik çıkarma: 18,5 TL (Zamanında yapılmayan bildirim için)
1 en kötü bilemedin 2 is gunu içerisinde teslim etmeye gelirler eğer evde yoksan da bu sana telefonla bildirilir ve kargonu dagitima çıkan subeden gidip alabilirsin dediğin gibi geri gönderme gibi bir şey soz konusu degil
Ptt ile gelir gelirler seni evde bulamasalarda farketmez gidersin şubeye alırsın ptt şubelerinde kargonun 1 ay bekleme suresi var. özel kargolarda şubede 4 gün bekler.
Cevap
15Cevap
3-5 gün içerisine gelir. Gelmezse bile en yakın nüfus müdürlüğüne gidip geçici kimlik çıkartabilirsiniz. Kimliğini kaybeden olursa da geçici kimlik çıkartıp sınava girebilir. Sınavın olduğu günün sabahında bile çıkartıyorlar, bilginiz olsun.
B. k vardı kimliği değiştirecek. Eski kimliğinle girebilirsin yeni kimliğin gelmese bile. Eski kimliklerin 5 yıl kullanım süresi var öptüm 😘
eski kimlik kayboldu
Afedersin ama pek malmışsın 😃
😵 aaa niye asagilayip duruyosun bdbdbdhd
Özür dilerim aslında öyle demek istemedim tatlış 😔
C. tesi verdim p. tesi geldi yeni kimligim geçen ay
Ben değiştirmedim kimliğimi. Sınavdan sonra belki, uzun sürmez gelir kimliğin.
kimlik yoksa geçici kimlik alırsın . ve 5 gune kadar gelir 1-3-5 gunleri işte. buyuk şehirdeysen 1 gunde de gelir
dertlere bak sen sana ne yahu 3-5gunde gelse ne olacak 10 gunde gelse ne degisecek birtane kart iste
En fazla iki üç günde gelir benimkisi iki günde geldi
kargodan alirsin evde bulamaZlarsa
dağıtıma çıktıysa bugün gelir
dün sabah 8 de oyle yazmislar ama dunde beri gelmediler
Dağıtıcı aynı gün geliyor
dun yazilmis ama dun bana ulasmadi ya😥
tsk ederim😼
En geç 1 hafta içinde eline geçer.
şart mı kanki yeni kimlik? :D
Eski kimlikler 5 sene daha gecerli sikinti etme
Ev'de nöbet bekle artık
3 günde filan k.. a... l