Ne kadar geri kafalı bir düşünce bu ya çalışmak sadece para kazanmak değildir bayanda olsa kendi ayakları üzerinde durabilmeli kendini geliştirebilmeli erkekli ortamda çalışsada kendini koruyabilmeli işe yaradığını hissetmeli kimseye muhtaç olmamalı bunları bir bayandan duymak çok üzdü beni seni çalıştırmak istiyen erkekten değil çalıştırmak istemeyen erkekten kork asıl tehlikeli olan odur üzerinde egemenlik kurmak istiyordur aç gözünü bir an önce hayat eskisi gibi değil kendine güven sadece kendine ekonomik özgürlük kadar önemli bir şey yok
72 Yorumla- +1 yıl
Bağyan dediğin için de ben üzüldüm...
Bu ülkenin erkeklerine bayım mı deniyor?
Kovboy kasabası mı burası?
Bayan değil, KADIN!!!
Kendi cinsiyetinizden kadınlığınızdan utanmayın artık? - +1 yıl
Hayat * insanlar sahte eşini erkekli ortamlarda temizlikçi bulaşıkçi vb hizmet alanlarinda çalıştırmak istemeyen erkek eşine Egemenlik kurmak için değil, insanları bildiği için kadınına değer verdiği için namus ve değerleri maddiyatdan üstte tuttuğu için hiyerarşik yapının özgürlük anlayışını çözdüğü için çalıştırmak istemez. Hele ki çocuğuda varsa küçükken annenin ilgisini görmeyince ozguvensiz yetişecek, büyüyünce insanlari tanıyınca hissetikerini anlatsam kelimeler yetmez..
En İyi Cevaplar
Anneannesi babaannesi de bakabilir ki bunu geçtim bir kadın kocasının eline nasıl bakar? Asıl acizlik bu. Herkes çalışıp ayaklarının üzerinde durabilmeli. Hayat bu, kocana yarın bir şey olmayacağının garantisi yok. Beş parasız kalmayı neden göze alalım?
63 Yorumla
Soran+1 yılo olumsuzluklar olursa tabi elbette namusuyla calısanlara lafım yok saygım vardır ben öbğr türlüsünü kastettim
- +1 yıl
Senin dediğinle
Kadın çalışıyorsa ***rospuluk yapıyordur anlamı çıkıyor...
Diğer konusunda 6,3b cevap paylaştı. Yaşam standartları malesef tek kişi nin çalışmasıyla evi gecindirmeye yetmeyebiliyo ama hiç değilse evli kadınların vardiyalı işlerde çalışmasını çok sakıncalı buluyorum derin tecrübelerle sabit
75 Yorumla
Soran+1 yıllükse gerek yok ki Allah rızkımızı verir
Soran+1 yılişte herkes maddiyatcı olmus maneviyat önemli ahiret önemli..
- +1 yıl
Peki güzel kardeşim
Aagari ücretle tek maaş İstanbul da 3 çocuk okutmanın yöntemini bi yazıver ne olursun...
Yani 189 USD ye
Yani 189 USD hane halkı için olduğuna göre kişibaşı 37.8 USD ye nasıl geçinilir kira dahil bi söyleyiver
Her kadın kendi ayakları üzerinde durabilmeli.
Ekonomik özgürlüğü yoksa eve kadın bile getirse sesini cikaramazsin.
Sığ düşünme102 Yorumla
Soran+1 yılsaçmalama eve kadın getirmekte nedir
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
+1 yılbu zihniyete sahip olmak için çok mu uğraştın? karı koca iki ayrı insandır ikisi de kendi ihtiyaçları ve ailesel ihtiyaçlar için çalışır beraber emek verir. çocuk olayı ise bambaşka. çocuk bilgili kültürlü yetişirse sorun olmaz merak etme. ayrıca bu sorduğun soruyla kendini ve hemcinslerini nasıl aşağıladığını umarım bir gün anlarsın. bir gün bizlerin savunduğu kadın haklarını burnun sürte sürte anlarsın. sonra yine bu soruyu sorabiliyor musun bakalım.
70 Yorumla
+1 yılGecim sıkıntsi bu. Yirtiklari yama yaparim ac kalirim dersen calisma. Nedir yani. Sanki adam keyfine gonderiyor. Bunun disinda fabrika ortaminda erkeklerin arasinda olmadigi surece adam gibi isi oldugu surece calisir kadin neden calismsin? Kafayi yediniz heralde.
52 Yorumla
Soran+1 yılo şekilde namusunu izzetini koruyarak çalısan bayanlara lafım yok saygım vardır ben diger türlüsünden bahsediyorum
- +1 yıl
He o zaman yapacak bisey yok. Allah islah etsin.
+1 yılKadın beni istediği için yanımda olsun, bana muhtaç olduğu için değil. O muhtaç kadın iki gün sonra sen düşersen yanında olmaz. Bu nedenle kadınlar da çalışıp para kazanmanın nasıl bir şey olduğunu bilmeli.
Kaldı ki o ortamda ben varsam ve benim kontrolümde çalışıyorsa kimse ilişemez.15 Yorumla
Soran+1 yılöncelikle adam bitince terk edecek degiliz Allah korusun öyle bir insan degilim. ikincisi zaten sizin kontrol ünüzdeyse ben bişey diyemem
- +1 yıl
adam bitince herkes gider. Değil karıyı, nişanlıyı, sevgiliyi, annesi bile sevmez bitik adamı. inan yaşadım gördüm. Düşünce saolsunlar çevremdeki bütün kadınlar birer birer, bazen hep birlikte sırtımdan bıçakladılar.
Soran+1 yılben gitmicem
- +1 yıl
Gidersin. Herkes gider.
Soran+1 yılRabbim nasip etmesin
+1 yılKocan seni 45 yasinda kapinin onune koyarsa calismanin onemini anlarsin.. Daha toysun bari dilin sussun!
1021 Yorumla
Soran+1 yılöyle biriyle evlenmek nasip olmasın
- +1 yıl
Olmayacaginin garantisini verebiliyorsan konus o zaman?
Soran+1 yılimanlı biriyle evlenirsen sorun yok amac zaten bu fitne devrinde düzgün insanlar nesiller getirmek
- +1 yıl
Imanli birinin imanini kaybetmeyecegini ne biliyosun hayirdir?
Vicdan olmadan iman sadece formalite olur bunu unutma 5 vakit namaz kilip kediye tekme atanlari goruyoruz.
Soran+1 yılsiz istisnalara göre yasıyorsunuz birkac kişi yüzünden böyle düsünmem ben neyse saygı duyarım
- +1 yıl
Kendinle celisiyosun suanda bir kac kisi dedigin senin soylediklerine de dahil biliyosun demi her calisan kadinin cocugu katil olmuyor.
Soran+1 yılbakın benim dibahsetiiğim sorun cok büyümüş ve ilerlemiş toplum bozulmussa bu yüzden bozulmus sizin dediginiz ise cok ama cok az rastlanan bir durum
Soran+1 yılnamaz kılıp kediye tekme atanı gördüyseniz sizde namaz kılıp kediye süt verin örnek olun
- +1 yıl
Erkeklerin egemenliginden yanaysan birsey demiyorum..
Soran+1 yılKuran da da gecer erkek kadından bir derece üstündür ve dünyada secde etmenizi istedigim bir varlık olsa hanımların eşlerine secde etmelerini isterdim der yüce Allah. ve en saliha bayanda kocasına itaat eden bayandır
- +1 yıl
Oldu sana kolay gelsin.
Soran+1 yılmüslümansan ve bu ayetleri inkar ediyorsan...
- +1 yıl
Nerden cikariyosun ki konuyu neden hemen dine bagliyosun? Allahin verdigi beyinle tartisamiyoruz sizlerle maalesef hemen kendiniz susup her amaciniza ayetleri yapistiriyorsunuz..
Soran+1 yılayetleri yapıstırmak ne demek ya
- +1 yıl
Olur olmadik yerlere yapistiriyorsunuz kardesim bu site islam ile yasam sitesimi? Ciplak foto paylasilan yere ayet yazmak/yapistirmak nedir?
Ne kadar dogrudur?
Soran+1 yılbak kardesim benim amacım bu pis bozuk yerde Allah ı anlatmak Allah ı tanıtmak
- +1 yıl
Burda o is olmaz emin ol burda sadece kendini gunaha sokarsin..
Bende diyorum ki uygun yerlerde din ile konus ama burada normal konus.
Soran+1 yıldıruma göre degismem peygamberimiz sav cahiliye devrinde bozulmus toplumu düzellti yere konuma göre degismedi
- +1 yıl
Kardesim devir degisik o zaman ki insanlarla simdikiler bir degil.. O zaman firavun 1 di celil 1 di simdi 1000 anlarsin bir gun..
Soran+1 yılRabbim kaldıramacagı yük vermez 😇
- +1 yıl
Insallah hakkinda hayirlisi olsun ne diyim..
+1 yılNe alaka saçma bir düşünce bir kadının mutlaka ekonomik özgürlüğü olmasından yanayım çalışmak acizlik değildir hem ev ekonomisinede destek olur fenamı
41 Yorumla- +1 yıl
Benim anlamadığım
Erkek evi geçindiriyor da kadın neden ev ekonomisine destek oluyor?
Yani kadın neden ipleri omuzlanan taraflardan biri değil de hep stepne olarak görülüyor?
O ne lan? Nasıl kadınlarsınız siz? Çalışacak tabi çelik gibi dimdik duracak kadın.
101 Yorumla- +1 yıl
@Spesx aşkım çok doğru soylemissin afferin benim sevgilime oy oyyyy 😂
+1 yılNe kadar dar görüşlü insanlar var ya biraz ufkunuzu açın. Eşine destek olmasının nesi kötü insanlar aldıkları maaşla belki zor geçiniyor bir kadının eşine destek olması çok güzel
43 Yorumla
Soran+1 yıledebiyle calısan bir bayana sözüm yok saygım vardır dardaysalar Allah yardımcıları olsun ben öbür türlüsünü diyorum
- +1 yıl
Evli olan bir kadını kocası neden edepsizce çalıştırsın?
- +1 yıl
Ayrıca evli kadın çalışıp kendi masrafını çıkarması varken neden sadece eşine destek? Oluyor şeklinde algılanıyor? Yani edilgen? Yani ikinci planda?
- Diğer konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yılAllah akıl fikir versin. Kadın dediğin kendi ayakları üstünde duracak. Para istediğinde "daha dün verdim naptın o kadar parayı" dediği zaman öyle bir koyar ki insana. Ama bunu anlayabilecek olsan böyle bir şey paylaşmazdın haklısın.
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılesini calistiran erkek aciz midir :D
bu olgun bir insanin soracagi soru degil
kim bilir bu basligi goren kac kisi mahcup oldu100 YorumlaÜniversiteyi kazanamamış, bir işte dikiş tutturamamış insan itemi
74 Yorumla
Soran+1 yılüniverste okuyorum 👌🏻😇
Soran+1 yılsiz öyle sanın 😇👌🏻
- +1 yıl
@myliifee5 yaşa mylife yasaaa yasaaaa ne kadar doğru konuştun helal
- Diğer konusunda 487 cevap paylaştı.
+1 yılİstanbul gibi biyerde kusura bakmayın ama en az 5 bin filan alman lazım... Birde kirada yaşayan çok herkese babasından daire kalmıyo
46 Yorumla
Soran+1 yıllükse gerek var mı kardesim Rabnim sen çalısıp kazandan rızkını verir bu dünya gecici ahiret önemli
- +1 yıl
Lüks demiyorum farkındaysan... İstanbul da kira 1000 tl den başlıyo... 1400 tl alsan hadi yazın fatura biraz az geliyo ama kışın o kalan 400 liranın 300 lieasını doğalgaz fsturasına vermek bir kere elde para bırakmaz... E apartman sifatı oluyo en duşuk 40 lira
- +1 yıl
Aidatı
Soran+1 yılilla İstanbul'da yasamak mı lazım?
- +1 yıl
Gidecek bir yeri yoksa..
- +1 yıl
İstanbul da yaşayanlar için konuşuyorum... Diğer işleri bilemeyiz
ne elaka çalışmak onunda hakkı güçlü kadını severim ben başına ne geleceği belli mı çalışan kadınları çok takdir ediyorum
90 Yorumla
+1 yılSizin elinizde büyüyen çocuklar da ilerde dergahlarda birbirlerinin dibini dövüyor hergün gazetelere manşet olmaktan bıkmadınız cahil dinbazlar..
50 YorumlaSus kezban sen evde kocana itaat etmeye devam et millete karisma
80 YorumlaDiğer konusunda 8,4b cevap paylaştı. Ben de kadının çocuğa annelik yapmasından yanayım..
30 Yorumla
+1 yılBu durumda olupta senin şu yazdığını görerek incinen olduysa , sende kul hakkındasın şu an , hayırlı olsunn ,
Demekki neymiş evde oturarakta günaha giriliyormuş senin gibi10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAvrupa'da çoğu kadın çalışıyor. Ben ısrar etmem kendi bilir. Ne de olsa karı kız milletine laf anlatmak zor.
52 Yorumla
Soran+1 yılbiz avrupa degiliz
Cevap sahibi+1 yılBiliyorum, sadece fikrimi söyledim. Orada olsam yine kararı eşime bırakırdım.
Ne alakasi var acizlikle bayan kendisi calismak istiyorsa calisir dogum yaptiginda da alir ücretsiz iznini cocuga bakarr
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBnce yanlıssın o kınadıkların cocugunu daha iyi sartlarda bıyutmek için cabalıyor
44 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılVe ayrıca ölümlü dünya aha kocan öldü bişey oldu sakat kaldı allah korusun cocuklarına nadıl bakıcaksın biz 4 sene unıv iyi ve kotu gun için okuduk kocamız aciz olsun diye degil ve annem cocuguma benden de iyi bakar
Soran+1 yılozaman namusuyla calısana lafım yok saygım varsır
Cevap sahibi+1 yılBak canım namussuz insan evdefe bulur bakkal kasap fırıncı bu kadar dar bakma haayata ha namusluysa 100 erkegin yanına ver biley olmaz
- +1 yıl
Aslında taşlar şimdi yerine oturuyor...
Eski devirlerde bir kadın ya ev hanımı olurdu ya da dışarıda çalışıyorsa **rospu... Çünkü okutulmazdı, cahildi vs..
Ama artık öyle değil... Uyanın...
Kadin calismak istiyorsa calisir istemezse çalışmaz zor bu devirdee ya
50 YorumlaKendi ayakları üstünde duran güçlü kadın olmak daha iyi yoksa ömrü boyunca kocasının eline bakar
52 Yorumla
Soran+1 yılkoca parasıyla agalık taslarsa tabi. Allah öylelerini cıkartmasın maddiyatcı degil maneviyatcı insanlar nasip etsin..
+1 yılYa ben öldüm? Ne yapacak kendi başına sigorta yok para yok bişey yok?
47 Yorumla
Soran+1 yılozaman namusuyla calısabilir elbette
- +1 yıl
Niye tekrar evlensin bu bir döngü
Soran+1 yılevlenedbilir kişinin kendisine kalmıs..
- +1 yıl
Ya cocuklarinı evlendiği istemezse
Soran+1 yılkendi aralarında hallederler
- +1 yıl
Biliyorsun aile sevgisi olmadan büyüyen çocuklar malum
- +1 yıl
Bu arada geçinebilmek için kendini başka bir erkeğin nikahına atan kadına
" Gold digger"
yani maden avcısı diyoruz
Gizli Üye(36-45)+1 yılaklınla bin yaşa. aslen nerelisin, doğulu musun sen çok merak ettim, ne güzel konsutun yahuı
112 Yorumla
Soran+1 yılerzurum luyum ben ama dogma büyüme İzmir
Cevap sahibi+1 yılbelli belli, çok beğendim görüşünü cidden maşallah. bekar mısın sen yahu :/
Soran+1 yılmerak etmeyin bütün bayanlarda bunu istiyor onların korkuları var ya sapık aldatan namussuz biriyle evlenşrsek diye kendilerini garantiye almak istiyolar onlarda haklı ama biz namusslu olursak Rabbimde karsımıza namuslu insanları cıkarır bu problemlerde ortadan kalkar
Cevap sahibi+1 yılgülüm bütün bayanlar bunu istemiyor. Gününü gün eden, kötüye pisliğe bulasmıs veya hayatı lay lay lom yasayan öyle tipler var ki öyleleri var yani.. Sen iyi niyetlisin, iyi görüyorsun ama kadınlar içinde çok kötüleri var ( tabik erkektede ) Seni takdir ettim çok hoşuma gitti, yaşın kaçtı
Soran+1 yıl18 im ben ben İslam adına çalışıcam benim cihadımda evlatlarımı yetistirmek olacak
Cevap sahibi+1 yılmaşallah sana, çok güzel ve hayrlı anne olacksın bariz belli.. seninle sohbet etmek istiyorum. Yazabilir miyim müsadenle
Soran+1 yılben yabancı erkeklerle konusmak istemiyorum eşime ihanet edemem..
Cevap sahibi+1 yılest. niyetim kesinlikle hayrsız bişey deigl. aksine tevafuk belki nasip olur en kısa zamanda hayrlı bir yola gideriz. Ben hayr niyetiyle konuşacağım size. nasıl yazabilirim?
Soran+1 yılgerek yok böyle bişeye iyi aksamlar..
- +1 yıl
görüş sahibi kıza göre yaşlısın. dindar diye saf mı sandın?
Cevap sahibi+1 yılyaşlı mıyım? Yaşım nerede yazıyor anlamadım artı ben hayrlı bir sebeple yazdım başkası ne karışıyor, kıskanmayın güzel sohbetimizie bizim
- +1 yıl
@mycatTEKIR hay aklinla bin yasa, güzel kız kardeşim ne güzel soyledin. Bu tarz erkekler kendilerine guvenmedikleri için eşlerini çalıştırmak istemezler, kadının tek görevini anne olmak, yemek yapıp, dizini kırıp evinde oturmak zannederler. Bu tarz kızlar da, aslında İslam için değil, aileleri için, cevrem ne der dusuncesi için kadının çalışmasını yanlış bulurlar, oysaki her şeyin yalan olduğu dunyada kadının kendi ekonomik özgürlüğünü eline alması kadar doğru ne olabilir ki?
yapma yaa bu nsıl zihniyet
40 YorumlaSana katılıyorum.
16 Yorumla
Soran+1 yılbana katılan bir bayan mutlu oldum tesekküler
Soran+1 yılkesnlikle öyle bu fitne devrinde Allah ıslah etsin bizim amacımız topluuma hayırlı nesiller getirmektir bakıcıya veripte evlatlarımızı bozamayız öyle degilmi
Soran+1 yılneden özgecan katlediliyor neden cocuk tecavüzleri cıkıyor? toplum bozulmus biz bozulmayalım düzeltelim inşallah
Gizli Üye(30-35)+1 yılbu nasil bir kafa yapısı?
12 Yorumla
Soran+1 yılbence en dogrusu bu ama gel gör ki..
Cevap sahibi+1 yılen doğrusu bu diyosun neye göre kime göre? sana göre dogru bana göre de senin fikrin dogru degil kadin ayaklarının uzerinde durmali. erkekleri de bu kadar sapık gözüyle nitelendirmeyin kadin erkek arkadas olabilir masum bir şekilde.
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe haldeyiniz yazık :)
17 Yorumla
Soran+1 yıldimi ama
Cevap sahibi+1 yılşaka yaptım canısı. sen erkekle yaşamayı kolay sandın. evlen de o zaman görelim seni. hizmetçi muamelesi göreceksin 5 kuruş para kazanamayacaksın. çocukların yetişkinliğe girdiğinde modern hayata değil senin dini kurallarına uysunlar diye onlarla düşman olacaksın. eğer dinsizliği seçerlerse onları evlatlıktan reddedeceksin. ve bütün hayatını boşa geçirdiğini anladığında yaşın 50 olacak.
Soran+1 yılRabbim hayırlı evlatlar nasip etsin etmezsede imtihandır derim 😇👌🏻
Cevap sahibi+1 yılimtihandır diyecek olgunluğunu kaybetmezsin umarım. onlara da sürekli siz benim imtihanımsınız dersen onlara zarar verirsin. isteyerek dünyaya getirdiğin çocuklara bozuk mal muamelesi yapmaya hakkın yok.
Soran+1 yılonlar benim mucizemdir evlatlarıma nasıl davranacagımı ben iyi biliyorum siz merak etmeyin 😍
Cevap sahibi+1 yıluyarmak benim görevim. madem burada konu açıldı. ben boşuna konuşmam. demek ki bişeyler gördüm biliyorum.
- +1 yıl
Sayın görüş sahibi çocuklar senin dinine mensup olmazsa evlatlıktan reddeceksin yazmışsın
Peki hani dinde zorlama ve baskı yoktu?
+1 yılNerden biliyosun bakıcıya vericeğini
02 Yorumla
Soran+1 yılbakıcı olmasa bile anne sevgisi olmayacak
- +1 yıl
Aynen
+1 yılHayir ne alakasi var
50 Yorumla
+1 yılkendine erkeğim diye dolanıp geziyorlar
11 Yorumla- +1 yıl
Erkwk olmak ya da cinsiyet ile bu durumun alakası ne?
Gizli Üye(36-45)+1 yılkafa pırıl pırıl..
43 Yorumla
Soran+1 yılsizede nasip olur inşallah
Cevap sahibi+1 yılsağol ben kullanmayı tercih ediyorum
Soran+1 yılumarım bu tercihinizi birgün gerceklestirirsiniz 😇
Yorumsuz
10 YorumlaYooo
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026