Arkadaşlar üni ilk sene nerde kalınmalı açıkcası ben yurtta tanımadığım biriyle aynı odayı paylaşmak istemiyom :D
Ev
Yurt
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Merhaba çocuğum
İlk sene ev mi diyorsun; yavrucum evde tek mi kalaaksın ?
Yurda çık, bir arkadaş çevresi edin.
Ha bir de öyle her önüne geleni arkadaş diye eve alma
Ev zahmetlidir ama zevklidir.
Sen biirsin
Yurtta 4 kişi bir odaya tıkmamışlarsa sorun değil
Ulan az mı çektim 3 sene.
Biri anırır biri bağırır. Bir gece gelir uykumun içine sıçar
ŞAnsımdan da hep kerhane çocukları vardı oda arkadaşlarımdan
Hayvanların mecburen kerhane ve pavyon maceralarını dinlemek zorunda kalırdım
Tiksine tiksine.
Hele biris vardı Akşehirli. Bebenin kadir
Adamın adını Kerhanacı koydum, 4 yıl adamı öyle çağırdılar
İlk başta devlet yurduna git, kısa bir süre sınıftaki çocukları tanı. Ondan sonra birkaç kafa dengi çocuk bulursun ve eve çıkarsın. Normal yurtlar sözleşme yaptırıyor ve bir senen dolana kadar çıkamıyorsun, tanıdık filan olacakta öyle dil dökerek alacaksın, o yüzden benim dediğim gibi yap, kafan rahat olsun. Normal yurtlarda özellikle çok dağınık oluyorlar, gecenin bir yarısı oyun oynarlar, yemek yaptıklarında 10 kişi elini daldırır filan çok sıkıntılı. Ben eve gidiyordum ve yurtta kalan arkadaşların yanına gittiğimde rezalet içindeydiler.
Ilk yıl arkadaş ortamı yapabılme açısından ortama adapte olma açısında hazırlık okuyacaksan çalışma açısından ve gelende yurtlar daha yakın olduğundan mesafe açısından ve aılenın içinin rahat etmesı açısından ılk yıl yurt ama 2. Yıl kaç oradan uzaklaşşş:)
Çömez olcan olum çekmezsen ayıp lan :D
Nere gıdeceksın :d
Ilk yıl kesınlıkle yurtta dur :D Antalya tehlıkelı mekan yurt bıraz dızgınler senı gırıs saatlerıyle falan yoksa ılk yıl ora gıdıp bıde evde kalırsan o derslerden geçme oranın mınumumu düşer :D bölüm?
Hukuksa ultra minimuma düşer :D benden öğüt arkadaşlarını iyi tanı iyi seç özellikle ev için :)
Ölme :D çalış düzenli çalış ben yapamadım sen yap :D sonuçlar açıklanmadan nasıl bu kadar emınsın yerleştiğine :d
Valla o kadar emin olma sonucu hoş olmayabılır sen hazırlıklı olda :D sonra hayırlısı :d
Yazdığı yerlere bak ızmır Antalya :D amacın okumamı yoksa kopup coşmamış anlayamadım :D
Hele bak sen şu egoya :D büte kalırsan bir mosquito07 vardı bana kalcan kalcan dediydide inanmadıydım bakayım ne oldu şimdi dersin!:d
:D eyvallah gardaş biz en pis derenin mosquitolarıyık tabı sevecen :D (kendımden tıksındım:D)
Sivrisinağh :D
Ya öyle okunuşu çok hoş bunun sonra sıradan kız nicki gibide değil hoş ya :D
Hee öyle üstün kii fışkıra fışkıra bana kalmadı:D:d
95 kısın dımı sen :d
Ben senın ablanım 94 :D hele bı başlayında üniye bulduğum her 95 lıyı ezıcem nihahahahhaha
Benı ezemezler hazırlığı vercem inş :D ılk yıl olmasına gerek yok bulduğum her 95 lıyı kenara sıkıstırcam :d
Ne sandın vampir olmasakta bizde bir çeşit kan emiciyiz :d
Bosna'da okuyorum ben :d
İyi yapmışlar :d
Rusya aşkı mı yoksa Rus aşkı mı ? :d
Oha 40 yorum olmuş hadı ben gıdıyorum Antalya'da Rus cok olur adsfdsad :D of daha hazırlanıcam hadı bybyy
Hişşştt beni hatırladın mı nereye yerleştin 95li :d
La ne bılım bı an aklıma geldı söyle hadı nere yerleştın :d
Ooo kesın yerleştin yanı hadı hayırlısı :D
İlk sene yurtta kal bence.İkinci seneden itibaren ev tutarsın.Hem belki beraber yaşayabileceğin birileriyle tanışırsın, öyle eve çıkarsın..
KYK'ya başvur mutlaka..
Cevap
12Cevap
İlk sene yurt, ev çok cazip geliyor öğrencilere ama bilmediğiniz bir şehir evde kaldığın zaman da en az 10 kişiyle aynı evi paylaşacaksın
tek başına ev tuttuğunda tek kalacağını mı zannediyorsun? :) Ne kadar iyimser bir yaklaşım bu böyle :) Yurtta canı sıkılan, gece içen, sevgilisini alan sana damlayacak ve üstünden geçinecek hele ki erkek öğrenci evi fena ayrıca 1+1 evler stüdyo daire olarak çok daha pahalı oluyorlar
İlk sene yurt daha iyi olur. Hem alışma hem de arkadaş çevresi yapma açısından. Ben evde kalmıştım gerçi. Lisede dört yıl yurtta kalınca gına geldi.
önce yurt zaten orda tanıştıklarınla eve çıkma kararı alıcaksın :D
elbiseleri yastıkla doldurup 5. kattan aşağı atarak "intihar eden kız öğrenci" imajını verdiğimiz karaelmas kız yurdu ve sene bilmem kaç. neyse, yurt dedim.
ilk sene özel ya da yarı özel yurtlara yerleş ikinci sene çıkarsın eve...
İmkanın varsa hep ev sadıc. Ama ya tek ya 2 kişi, 3 fazla
yurt bir daha ki sene eve çıkmak için iyi arkadaş seçmen gerek yurtta bu kolay olur
evde kalacaksın ama tanımadığı kişiyle eve çıkarsan ve anlaşamazsan arkadaş değiştirmekle uğraşırsın,en azından arkadaşlığını ilerlettiğin biriyle çıkarsan daha iyi anlaştığın için ev arkadaşı sonun olmaz.
eğer yemek yapabiliyorsan ve masraflar zorlamazsa eve çık.ama özel yurtta yemek çıkar tek oda da kalabilirsin.
o da olur ,dedim ya yemek yapmak,kira,fatura,ev masrafı vs.tek başına ev zor olabilir.ama özel yurda aylık para ödersin ,tek oda da kafanı dinlersin,diğer düşünceler yok :)
tamam düşün öyleyse:))ben de yurt müdüresi gibi oldum ha:))
aynen ne sıkıntı yapıcaksın oluruna bırak,dene bakalım :)
ay deneme o zaman bak şimdiden söylim ,üzülürm sonra:)
hım peki olmazsın en azından istediğin koşullarda yani,ha oranın ortamı kafana uymaz belki öyle sorun çıkabilir:)
inşallah:)
A.. yurdun bir laptopum,küçük televizyonum vardı*yim önüne gelen yanıma geliyordu.2.Dönem başlangıcında eve çıktım.Tek başıma kaldım mübarek oh mis
yurtta tek odalarda var çokta rahatlar.. 2. yıl eve çık
bak yurdun +ları
odanın tek olması içindeki esyalar(aramakla uğraşmıyacaksn)
çevre oluşur
yemeğin hazır olacak
odan tuvaletin temiz olacak
- leri
kız atamazsın
bazı yurtlarda giriş saati sorunu olabilir ama sanmam
birinci sene yurt kesinlikle daha iyi
ikinci yıl ev arkadaşı bulursun kafa dengi her yeri bilmiş olacağn için ev eşya bulman kolaylaşır tek sorun hazır yemek ve temizlik olmaz o kadar
Ev tutcaksın da tek başına mı tutucaksın ? :D mutlaka biriyle tutarsın . oda tanımadığın olucak . :)))))
1+1 tut rahat et olmadıysa
gitme yurda bir sürü kız var vıcık vıcık itici ses tonları tiz tiz s.
önce yurt sonra ev. ciddiyim yurt hayatı daha güzel.
eve çık ilk seneden.ben ilk sene yurtta kalmıştım hiç rahat edemiyosun.sonra eve çıktım öyle tamamladım öğrenciliği rahatça
evet
valla gayet iyi geçti keşke şunuda yapsaydım diceğim hiçbişey yok üni hayatıma dair
temizlikçi çağrıodum on yapıyodu çoğunu.annem memleketten yemek gönderiyordu.dışardan sipariş veriodum.dışarda yiyip geliodum yemek olayı öleydi yani
İlk senene yurt olabilir. Bu zaman diliminde çevreyi tanır civarda ev araştırmaları yapıp arkadaş çevren ile karar verebilirsin.
yurt insanları tanımak için güzel bir fırsat
yurtta ilerde tutacağın ev için kendine uygun arkadaşlar bulabilirsin. tanımadığın kişilerle eve çıkınca sonu hüsran oluyo. ev değiştirmek taşınmak zor ve masraflı olaylar. ilk sene yurtta kal bence sonra huyunu suyunu bildiğin sevdiğin arkadaşlarla eve çık
kardeş paran varsa çık ne diye soruyosun madem tabi tek çıkmak en iyisi
İlk seneden son seneye kadar ev en güzeli.
yurtda kal çevre yaparsın 2.sene eve çıkarsın .
Ailemin yanında kalıcam sanırım babam buraları tercih ettirdi :(
lise gibi :D
daha rahat edermişim :)
Bakıcam artık bir yoluna :D
ilk sene çevre için yurt
önce yurtta arkadaş bul sonra ev
yurt
.
Ev
Ev tabikide
Hep para tuzağı...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?