AİLEMİN GÜVENİNİ NASIL KAZANIRIM?

Ben aileme sigara içmediğim üzerine yemin etmiştim. Bir kez daha kulaklarına gitti ve ben yine yemin ettim.Çünkü babamdan çok korkuyordum, dövücek diye. Abim var abimle aramız baya iyi bütün sırlarımızı paylaşıyoruz. Abim bir keresinde farketti ve beni kenara çekip düzgün bir şekilde sordu ''İçtinmi, içmedinmi içtiysen söyle anneme ve babama bahsetmiyeceğim'' dedi. Bende evet dedim kabullendim içtiğimi bundan sonrası için bana yemin etmeni istiyorum dedi. Düşündüm ve yemin ederim dedim. Bunun üstüne neredeyse 8 9 ay içmedim ve arkadaşım bana sigara uzattığında içmiyorum dedim. Ama bir şey olmaz diyince kanıma girdi ve bende o sırada abime verdiğim sözü unutmuştum. İçtim onun üstüne içmeye başladım annemle babam farketti yine yemin ettirdiler ve bende yemin ettim çünkü babamdan çok korkuyordum. Bu akşam eve girmeden önce sigara içtim ve marketten cips aldım. Komşumuz beni sigara içerken gördüğünü anneme söylemiş. Annemde babama ve abime bahsetmiş. Eve girdiğim gibi babam direkt yanına çağırdı beni ve otur yanıma dedi. Gittim yanına üfle dedi.Üfledim ve ağzım kokmuyordu içmediğine yemin et dedi tekrardan yemin ettim ve annem sigara içtiğimi gören komşuyu aradı komşuda elinde içerken gördüm dedi ve bende ne yapacağımı şaşırdım. Başladılar konuşmaya o kadar yemin ettin neden yaptın sana güvenimiz artık 0, kendi sağlığını düşün falan dediler. Ve bende çok üzüldüm. Burda çok kolaymış gibi gözükebilir ama o kadar yemin ettikten sonra içtiğim ortaya çıkınca orada durmak çok kötü bir durum. Hiç olmadığım kadar pişmanım şu an. Dışarı çıkma cezası verdiler. Odama geçtim ve yattım yatağıma nasıl ailemin güvenini kazanabilirim diye düşünmeye başladım. O sırada abim geldi ve benle konuştu. Ama benim içim hala rahat değil. Ben şu an kendime söz vermeye hazırım ve verdiğim sözü abime söylersem inanmaz diye çok korkuyorum. Lütfen yardımcı olun ciddi bir durumdayım psikolojim 0. Saçma yorumlar atmayın lütfen.
AİLEMİN GÜVENİNİ NASIL KAZANIRIM?