sürekli bir tatlı isteği çikolata isteği var bende çikolata yemezsem böyle elim ayağım titriyor gibi oluyorum bağımlılar gibi evde çikolata olmazsa kahvaltılık çikolatadan yiyorum tatlı birşey varsa onu sizce bu neden olabilir sürekli tatlı isteği hastalık belirtisi felen olabilirmi sizce?
Kafama takıldı ciddi cevap verin lütfen !! sizce neden olabilir?
olası bir diyabet hastalığının tanısı koyulmadan önce kan şekerin ölçülür düzensiklik varsa işin uzmanı tarafından tabı koyulur çünkü şeker hastalığının birçok belirtisi var ağız kuruması, baş dönmesi, göz kararması gibi, ama bir de şöyle bir durum var, şimdi adını unuttum bir hormon var, mutluluk hormonu, sarılınca falan salgılanıyo ama sadece bayanlarda tatlı ve özellikle çikolata tüketince de bu hormon salgılanıyo, beynin bu aralar üzüldüğün bir durumdan dolayı bunu yapmama sebep oluyo muhtemelen ✋✋😂😂😉😉😉
o zaman hormonal bişey şeker hastalığından korkma yaşın itibariyle de kesin hormonal bir 50 yaşına kadar çekecen bu sıkıntıyı kardo yapacak bişey yok 😂😂😂😂
kakao içeren yigecekler ne kadar şekerli olurlarsa olsunlar kakaodan dolayı kan şekeri hızla düşer ve seni daha çok şekerli şeyler yemeğe iter. sen çikolatayı yavaş yavaş azalt emin ol bir süre sonra çikolata isteğin kalmayacak. eğer azaltamıykrum diyorsan doktora gidebilirsin o sana bunun çözümü söyler.
Şeker hastalığı, gizli şeker, insülin direnci gibi hastalıklar olabilir. Kan tahlili yaptır mutlaka ve gizli şeker testi yaptır şeker yuklemesi yaptırarak
En İyi Cevaplar