Arkadaşlar yaklaşık 2 haftadır hergün gece erken de yatsam geç de yatsam dua da etsem bile yinede karabasan beni basıyor. Aileme seslenmeye çalışıyorum dudaklarım kıpırdıyor. ama sesim çıkmıyor kolum bacağım kitlenip kalıyor o an uykuda olmuyorum gözlerimi açıyorum bakıyorum yataktayim rüyada değilim ama tüm vücudum resmen felç geçiriyor. Yatakta korkudan çeşme gibi terliyorum o an Doktora gittim sende hanisülasyon bozukluğu var dedi napicagim ben Uyumaya korkar oldum
Arkadaşlar ben Karabasan yüzünden uyuyamıyorum. Allah rızası için yardım edin bana?
Tatlım bigun bana da olmuştu sadece bikere 11yasinda falandım ablamla yatiodum o zamanlar uyudum sonra gecenin 3ünde falan bir kalktım bir korku bastı bastı anlatması bile çok korkunç ondan sonra ablam dibimde yatiyo uyandiracam resmen konusacam konuşamıyom hareket edecem edemiom Allah Korusun aklımı kaybedecektim sende korkunç şeyler falan izleme
O karabasan değil vücut ve beyin çok yorgun olduğu için vücut devre dışı kalıyor kendini dinlendiriyor ama beyin uyanık olduğu için o anı yaşıyorsun bu yüzden kendini böyle bişey yaşarsan kendini uyanmaya zorla vücudunu hareket ettirmeye çalış.
Bir kere falan yaşadım sonra kendimi sakinleşerek ve ölümden korkmadığımı dayatarak uyuduğumu hatırlayıp uyumaya devam ederek bu karabasandan kurtulmuştum :D bu arada sırt üstü yatmayı severim ama hiç yatmam çünkü yüz üstü yanağımın üstüne yatmak daha güzel geliyor :D
kardes sana üç harfler musallat olmuş olabilir bide uyurken sürekli sırt üstü mu uyuyosun bundan da olabilir bence üç harfliler sana musallat olmadan bir hocaya görün
kardeşim ben sağa veya sola dönüp yaysamda uykuda vücudum sırt üstü dönüyor psikolog sende hanisülasyon beyni var dedi herşeyden yaşanıyor gibi hayaller kuruyorum ister istemez
Askerde günde 8-10 saat nöbet tuttuğum bir dönem olmuştu, gece gündüz birbirine karışmıştı. O dönemde ben de sık sık yaşadım. Bir tanesinde paranoyaya da girdim, silahlı adamlar gelecek, beni vuracak ben hareket bile edemeyeceğim diye :)
Ama genel olarak yatma şeklimi biraz zorlayarak değiştirmeye çalışıyorum. Olay basit aslında, uyurken beynin vücudunu kitliyor, bu kilit sistem iyi çalışmıyorsa uyur gezer oluyorsun. Bazen de uyanık olduğunda da bu olay devreye giriyor ki hoş olmuyor.
doktor hanisülasyon bozukluğu var dedi zaten biliyordum 4 yaşımdayken bile bıçak görsem birinin elinde kafamda hayaller kurardim adam kadını kesiyor kan çıkıyor falan diye
Kafana takmamaya çalış güzel şeyler hayal et işe yarar belki sürekli dua et benimde başıma gelmişti bir kere uyanmak istiyorum olmuyor çok kötü bir his Allah sabır versin kardeşim 😐
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ayetel kürsi oku. Felak ve nas suresi oku. Sağına dönüp besmele çek ve uyu
on anki duyguyu bilmiyorsun biri seni göğsünden bastırıyor sesin çıkmıyor kolun bacağın hareket etmiyor ee haliyle ailene haber vermek istiyorsun ses de çıkmıyor
yav öyle bir şey değil bu uykudamiyim değilmiyim anlamiyorum yarı ölü gibi oluyorum tüm vücudumu hissediyorum uykuda olmadigimi yatakta olduğumu görüyorum ama yinede uykudaymis gibi bir rüya oluyor yaşayan bilir boşver sen
yok bana da psikolog bugün anlattı karabasan demek şimdi sen karabasan diyince aklina gelmiştir soruda sorduğum fotodaki gibi bir eli var kapakara bir yaratık falan hayal etmissindir öyle değil karabasan bir uyku simülesi demektir yani bir çeşit uyku düşü psikolog 100 kişide sadece birinde bu sorunun her gece olduğunu söyledi diğer kişilerin hepsi ömrü hayatında sadece bir kere yaşayacak dedi
En İyi Cevaplar