Önce 6 adım ileri sonra 2 adım geri giden bir robot başladğı noktadan en az kaç adım atarsa başladığı noktadan 45 adım uzaklaşmış olur ?
Umarım bilen çıkar
Umarım bilen çıkar
dostum bak boşver problemi. mantıkla gidelim. 6 adım ileri atıp 2 adım geri atıyorsa her 8 adımda 4 adım uzaklaşıyor. yani toplam 88 adımda 44 adım uzaklaşmış oluyor. soru bence yanlış çünkü bize başka bir şey söylememiş. ve tam sayı değil. sonra 1 adım atarsa 45 adım uzaklaşmış olur ama çok saçma geldi bana. cevap bu mantıkla giderse 89.
Soru doğru cevabın yanlıs
aynen ben de eminim 89 olduğuna.
malesef degil
ya bırak göster bana soruyu şıkkının fotosunu çek gönder. 85 olamaz bir kere. mantık dışı. cevap kesinlikle 89.
aynen kesinlikle 89 ben de çok eminim.
Yahu kardeşim sana yalan söylicek değilim neyin fotosunu çekem saçma sapan konusma sormadım farzet.
gardaş bu sorunun cevabı 85 olamaz. ara abini bir daha yapsın. soruyu soruyorsun içime dert ediyorsun sonra farzet sormadım diyorsun. yok öyle bir dünya. ara yapsın bana da anlat. rica ediyorum.
85 işte hata nerde ..
Arkadaşlar dün böyle bir soru paylaşmıştım bunun çözümünü yazaym.
Şimdi bu robot 80 adım atarsa 40 adım gitmiş oluyor geriye 5 adım kalıyor 80+5=85 EN AZ 85 adım daha atarsa 45 adım yol kateder.
89-90 bunlar En çok deseydi kabul edelirdi gerçi 200 desende en çokta kabul edilebilir.en çok ile en az ince bir ayrıntı degildi.
6 adım ileri ve 2 adım geri. Demekki 8 adım atınca 4 adım uzaklaşmış oluyor. Peki 45 adım uzaklaşması için x adım.
X=45×8÷4=90
Umarım soruyu yanlış anlamadım
cevap 85 dostum
Peki neden 89 en iyi cevap :/
dostum 89 diye okudum
yav kafayı yedm ders calısmaktan dogru cevap 85 onu 85 diye okudum
Ben tekrer yaptım cevap 89 çıkıyor.
malesef cevap 85
Kafam takıldı bu soruya ya. Bulmam gerek
Şimdi bu robot 80 adım atarsa 40 adım gitmiş oluyor geriye 5 adım kalıyor 80+5=85 EN AZ 85 adım daha atarsa 45 adım yol kateder.
89-90 bunlar En çok deseydi kabul edelirdi gerçi 200 desende en çokta kabul edilebilir.en çok ile en az ince bir ayrıntı degildi.
bu tur soruların kolay çözümü vardı kalıp soru bunlar netten bulursun belki
netten yaziyorum Suan
89 değil mi ya
Zekana karsi tahrik oldum :) lütfen nasıl yaptıgını anlatırmısın koca sitede bir sen bildin
aa pardon 89 degil
En iyi için teşekkürler:)
Şimdi bu adam 6 adım ileri 2 adım geri atıyormuş. Yani toplam 8 adım atıyor. Ama 8 adımda 4 adım ilerliyor. ( 6 ileri - 2 geri = 4 adım ileri ) O zaman orantı kurmalıyız. 8 adımda 4 adım ilerliyorsa eğer , bunu 11 ile çarp mesela. 88 adımda 44 ilerlemiş oluyor (11 ile çarpmamın nedeni sayıyı 45'e yaklaştırmak) Adam 88 adımda 44 ilerliyorsa, 1 adım daha atarsa 45 ilerlemiş olur. ( çünkü adımlar ileri ile başlıyor.) yani toplam 89 adımda 45 ilerlemiş olur.
nasıl değil ya :D
cevap 85 özür dilerim yanlıs okudum
bence soru yanlış. eminim böyle olduğuna
cevap 85 kesinlikle doğru nasıl yapıldığını bende bilmiyorum birkaç ay önce abime sormustum o yaptı simdi unuttum cevap 85 koca sitede soruyu bilen çıkmadı bu çok acı bir şey
hepimiz Oxford terk olduğumuz için cok acı bir şey haklısın.
Sadece oxford okuyan mı bu soruları çözebiliyor? yani illa dereceli bir yerden mevzun olman mı gerekiyor? bu soruyu çözebilmek için
ben eminim bu sorunun böyle cozuldugune. zaten iyi bir unıde ıyı bı bolumde okuyorum bunun gibi cook soru cozmustum o yüzden sasırdım 85 olmasına
yaz nan nasıl 85 o zaman :D
İyice saçmalıyorsunuz susun lütfen. böyle bir soru sorduguma pisman oldum.
emrin olur paşam.
Senin gibi bir insanda böyle bir cümle beklerdim gerçekten çok yakıştı 'Emrin olur paşam'
sddfjsdasd :(
Cevap
2Cevap
Cevap 85..
tamam nasıl taptığını anlatsana
klavye bozuk yzmk vakit alcak
ilk 6 adm ileri sona 72 adim ileri geri ile sonra gweri +3 kaldi 2geri 5 ileri..
Bastan yazdim
İlk "6" adim ileri attik
Sonra 2 geri 6 ileri yapicaz ve "72" adimla 6 adim atmids olduk
Sonra 3 ileri kaldi onda siraya göre 2 geri 5 ileri die attik "7"
tirnak icini topla 85..
Bastan yazdim
İlk "6" adim ileri attik
Sonra 2 geri 6 ileri yapicaz ve "72" adimla 36 adim atmids olduk
Sonra 3 ileri kaldi onda siraya göre 2 geri 5 ileri die attik "7"
tirnak icini topla 85..
harf cikmamis..
ahaha.
13.75.
dur ters orantı yapmam gerekiyordu.
90.
90 veya 13.75 degil yanlıs cevap
doğru cevap kaç.
85
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar