Evde saç boyamak kuaförden çok çok daha ekonomik oluyor. Kendi saçını çok iyi tanıyorsan, boyama işlemi de o derece basit oluyor. Boyadıkça hangi boyadan hangi tonu elde edeceğini de bilmeye başlıyorsun :) Bu açıdan çok iyi oluyor.
1 paket saç boyası hangi saç boyuna yeter?
Kaç kutu saç boyası alınmalı
Saçlarınız çene hizasında veya daha aşağıdaysa 2 kutu saç boyası almanızı öneririm. Çene hizasındaki ince telli saçlara genelde 1 kutu saç boyası yetiyor ama riske atmayın derim :) Bele kadar uzanan saçlar için 3 kutu saç boyası yeterli olacaktır.
40 zengin renk seçeneği, kolay uygulama: Palette Deluxe
Palette Deluxe
Ben Palette Deluxe saç boyasını kullanıyorum. Saçlarım omuzlarımın biraz aşağısında ve çok gür değil. Bu yüzden 2 kutu saç boyası benim için yeterli oluyor. Palette Deluxe yağ bakımlı bir saç boyası, uygulama kolaylığı sağlıyor boya saçlara kolayca yedirilebiliyor. Uygulama öncesinde saçlarımı kirli bırakmıştım, neredeyse tarak bile girmiyordu ama boyayı sürdüğüm yerler yumuşacık oldu, kolayca yedirebildim :)
Uygulama için başka bir şeye gerek yok!
Palette Deluxe 12-2 Titan Sarı
Kutu içerisinden uygulama tüpü, eldiven, saç boyası, kullanım klavuzu ve tüp boya çıkıyor. Tip boyayı uygulama tüpünün içerisine boşaltıp iyice karıştırıyoruz ve uygulamaya başlıyoruz :) İçeriğindeki değerli marula yağı sayesinde saçların daha canlı, daha yumuşak olmasını sağlıyor. Boyama sonrası bakım kremi sayesinde saçlarınıza derinlemesine bakım yapıyorsunuz. Üstelik renk kalıcı ve %100 beyaz kapama özelliğine sahip.
Saçlarınız koyu renkse, 12 renk seçeneğinden oluşan Palette Deluxe Yoğun Renkler serisini de tercih edebilirsiniz. Koyu renk saçlarda bile etkili renk yoğunluğu sağlıyor!
Saçları boyamak için öncelikle ön hazırlığınızı yapmalısınız! Saçlar güzel taranmalı, alın bölgesi, kulak arkalarına vazelin sürülmeli ki daha sonra kulağınıza ve alnınıza gelen boyalar, kolaylıkla çıksın ve tabi enseyi de unutmuyoruz..
Saç boyama işleminde dikkat edilmesi gerekenler!
Saç boyama işlemine geçmeden önce rengimize karar veriyoruz, alıcağımız boya markasına karar veriyoruz ve en önemlisi uygularken temiz saça mı, hafif kirli saça mı uygulanmalı? Bunu araştıyoruz ve tabi ki kuaför olarak tavsiyem saçlarımızın yıkamasından iki gün geçmesi lazım yani hafif kirli saçlara uygulanmalıdır. "Boyarken dikkat etmeniz gereken konu" ise saçlar, geriye doğru güzelce taranmalı ve ayrım yerlerinden ayrılmalıdır. Sonra tutamlara ayırarak boyamaktır, yine bir kuaför olarak asla vaz geçmeyeceğim marka ise Schwarzkopf tavsiyemdir.
1 paket boya yeter mi? Bu sorunun cevabı da saçın uzunluğuna ve kısalığına göre değişmektedir, bob kesimli saça 1 paket yeterken, uzun v kesim bir saç modeline yetmeyebilir. Bu şekil de karar verilir ise alınan karar doğru olacaktır.✂️
En İyi Cevaplar