mesela benim bazen hızlı konuştuğmu söylerler. arada kelimeleride yutarım istem dışı :) diksiyon eğitimi önemlidir aslında demi?
Cevabın nedir?
Diksiyon çok okumak ve konuşmaktan geçer akıcı ve anlaşılır konuşmak sana bağlı eğer hızlı konuştuğunda kendin fark et o zaman durakla akşamları yavaş kitap okumaya çalış birileriyle konuşmadan önce kendine hakim ol yavaş konuşmalıyım diye söyle konuş sana ilk başlarda konuşmayı yeni öğreniyorum gibi hissedebilirsin ama alışkanlığını yavaş yavaş azalır bazen fark etmeden hızlı konuşunca yine yaptım dersin :D hemen olmaz kendine güven yavaş denince ağır olmamalısın bu seferde uyuyabilirler :D Önemli olan anlaşılır konuşabilmek kendini karşındakine dinletebilmek eğer ses tonunda güzel olursa o zaman herkes konuşmak ister seninle benimde ses tonumu çok beğenirler seslendirme yapmamı istiyorlar şimdilik tiyatroda oyunculuk olarak kalmaya devam ediyorum ama düşünüyorum gitmeyi. kurşun kalem al yan şeklinde ağzında tut ve kitap oku ve yavaşça önce artikülasyon çalışması yap sonra aynı şeyleri kalem olmadan oku yavaş ve tane tane oku önce aklında iyice yer edinsin sonra normal bir şekilde okumaya çalış farkı görebilirsin böylece.
31 Yorumla- +1 yıl
denerim bunları :D
En İyi Cevaplar
Merhaba mentalcim
Diksiyonum fevkalade... Eğer öyle olmazsa adımız üniversitede kekoya çıkar.
Hem hüm kem küm et bakıyım profesörün önünde... Adamı öttürüyorlar..
Geçen aylarda bir soru sordu herif; çalışmadığım yerden sordu.
Ulan çalışmadıkm da diyemiyorsun; başladık kekelemeye..
Neyse ki teli çaldı da arada kaynattım.
Böyle işte.. Diksiypnun güzel olması için biraz da insanın bilgili olması laızm
Yoksa kem küm eder durur11 Yorumla- +1 yıl
çok doğru dedin
Diksiyonum çok çok güzeldir herkes beğenir hatta spiker olmamı ısrarla isteyenler var :) Kelimeleri hiç yutmam akıcı ve doğru konuşurum. Evet diksiyon çok önemli, ben konuşmasını beğenmediğim insanla arkadaş olamıyorum telefonla arayasım bile gelmiyor. Hele bide ne dediği belli olmayanlar var. Her lafına '' hıı anlamadım ne dedin'' demek zorunda kalıyoruz, sanki gerizekalıymışızda laftan anlamıyormuşuz durumuna düşüyoruz. Halbuki sıkıntı bizde değil onda.
10 Yorumla
İngiltere de yaşadığımdan ingilizcem çok iyi ve tonlamalarımda öyle fakat Türkçemde biraz sıkıntı vardı dile getirirken ama bir diksiyon kursunda çözdüm yazın Türkiyeye tatile geldiğimde öneririm biraz zorlayıcı ama anadiliniz olduğu için çok sıkıntı çekmezsiniz siz :)
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
60
Cevap
55Cevap
+1 yılkesınlıkle ama su da var bı konu hakkında konusuyorsan tek düzey bı anlatım yapmayacaksın kı mıllet sadece senın anlatıs seklıne odaklanıp eksıklık aramasın konuya farklı ornekler verım dınleyıcının dıkkatını kendı üzerınden konu üzrıne cekmelısın heee bu soyledıklerım tartısma sırasında veya bıseylerı acıklar gecerlı bı ogretmen adayı olarak deneyımlerımde bunu gordüm ama narmol düz hayatta konusurken de tabı bıraz düsğün olmalı konusma ama cookkk da kasmamalısın çünkü kastığın anlasılırsa oda ıyı bı ızlenıp bırakmaz bazen doğallık hepsının onüne gecer yanı
10 YorumlaKonuşmama ve ses tonuma güvenirim. Akıcı ve anlaşıır tarzda konuşur, tonlamalarımı ona göre ayarlarım. Zamanında aldığım diksiyon etğimi epey yardımcı oldu tabii.. Eğer severek katılım gösterirseniz gerçekten hayatınızda büyük bir değişiklik oluyor. Bu eğitimi almayı düşünen arkadaşlar hiç düşünmeden, iyi bir yer bulmak kaydıyla katılım göstermeliler diye düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılBen diksiyon eğitimi aldım .Önemli bir etken çünkü biz insanlar konuşa konuşa anlaşırız tabiri işte bu noktada diksiyonun önemini vurguluyor =)Benim diksiyonuma gelince ;henüz gelişme aşamasındayım =)
16 Yorumla- +1 yıl
bendemi gitsem napsam anlamadım herkesin diksiyonu harikaymış. bir benmiyim yani :)
- +1 yıl
Bende henüz gelişme aşamasındayım .Diksiyona gitme vaktin yoksa sana önerim ;
1.Günde 1 tekerlemeyi sesli tekrar et ara ara
2.1 sayfa sesli kitap oku
3.Dil tembelliğin olmaması adına (kelimeleri daha doğru söylemeni sağlar)dilini ağzını açmadan dişinin üzerinde sağa doğru 15 kere sonra sola doğru 15 kere çevir bu dil tembelliğini çözer =) - +1 yıl
teşekkürler
- +1 yıl
rica ederim
- +1 yıl
önerilerin için sağol
- +1 yıl
rica ederim .
Türkcede fena hald eidare eder, ben diksyonumu bir turlu gelistiremedim, yazimi gelistirdigim kdr
Fransizca da diksyonum duzgun bir insanim, diksyonu duzgun olmayandan suphelenirim :D14 Yorumla- +1 yıl
yazmadada bir sıkıntı var gibi sanki hafiften :D
- +1 yıl
türkçeyi becerdik fransızca kaldı :D
Diğer konusunda 10b cevap paylaştı. Türkce diksiyonum komik geliyor bazilarina :(
Vurgu hatasi , araya karisan siveler , yanlis kelimeler falan filan iste13 Yorumla- +1 yıl
nesi komik geliyormuş.herkes süper konuşuyo sanki.keşke bendede şive olsada azcık şiveli konuşabilsem ya :D
- +1 yıl
Sen Üzülme Ben Üzülürüm Yerine :(
- +1 yıl
Türkçenin de Bişeyi Yok la :D
+1 yılHattı zaatın da ben özümde oldukça akıcı bir konuşma lehçesi ile karşımda k insana halet -i ruhiye mi anlatmaya çalışırım lakin karşım da duran kişi az sonra olacağı gibi ne diyon sen bilader gibisinden sorduğu için herkes gibi takılıyorum bende anladın mı panpa
10 YorumlaDiğer konusunda 13b cevap paylaştı. Sesime hasta olanlar var diyim sen anla gerisini :)))
11 Yorumla- +1 yıl
vuhuuuu
Diğer konusunda 1b cevap paylaştı. Leş, berbat. Bu konuda kendime biraz güvenim olsa hayalini kurduğum seslendirme kurslarına gidecektim ama acı gerçeklerle yüzleşmemek için yazılmadım.
11 Yorumla- +1 yıl
üzüldüm adına.güvende önemli dediğin gibi
+1 yıliyi ama ses tonumu ayarlama konusunda biraz sorunum var
12 Yorumla- +1 yıl
sende arada benim gibi bağrılmaması gereken yerde bağırıp yüksek sesle konuşulması gereken yerde sesi içine kaçmış gibimi konuşursun :D
- +1 yıl
Genelde sakin olduğum için sessiz konuştuğumu düşünüyorlar :)
- Diğer konusunda 614 cevap paylaştı.
+1 yıldiksiyonum bayağı iyidir yakınımdaki insanlar okuldan mezun olduktan sonra yönetici olacağımı falan söylerler
11 Yorumla- +1 yıl
hey maşşallah
beni trt spikerlerine benzetirler konuşma ,diksiyon anlamında
ama Allah vergisi
çok kitap okudum ufakken14 Yorumla- +1 yıl
tipte var bir spikerlik havası zaten :)
bazen o kadar hızlı konusuyorum ki( sinir - gerginsem) senden iyi spiker olur arada nefes almayı unutma diyorlar:D onun dısında kelimeleri yutmadan anlaşılır sekilde konusurumç
10 Yorumla
+1 yılOlabilecek en uygun dili ve üslübu kullandığım halde insanlar beni anlamamakta israr ediyor
böyle bir durumda diksiyonun bir önemi kalmıyor..!20 YorumlaBeğenirler de karşımdaki çok konuşunca kıl oluyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
hahha:D
ya bana esrayla ceyda gibi konuştuğuu söylüyolar bundan nefret ediyorum ve çok utanıyorum bundan nasıl kurtulabilirim
15 Yorumla- +1 yıl
konuşma yapın o şekildedir büyük ihtimal.diksiyonla ne kadar alakası var bilmiyorum ama değişmez gibi sanki.utanılacak bir şey de değil ayrıca
arada bir tiyatro oyunlarına katılıyorum daha çok dram , ama sesimi arkadaslarım beğenir sanatçı sesi gibi mübarek masallah diyin :s
12 Yorumla- +1 yıl
maşallahh
Düzgün bir Türkçe'yle konuştuğumu söylerler ama diksiyon eğitimi veren arkadaşım olsa da iyi ya da kötü düşüncesini duymadım
10 Yorumla
+1 yılBen de bazen hızlı ve yutucu konuşurum ama yaklaşık üç sayfa kadar kitabı sesli ve tane tane okuduğumda düzelir tekrardan :)
10 Yorumlabana normal geliyor ama yavaş konuştuğumu söylerler bide heyecanlanınca bazen düzgün konusamıyorum nasıl düzeltebilirim kii bu durumu takıntılıyım zaten :/
10 YorumlaDiksiyon da çok önemli ama ne amaçla kullandığınız daha önemli. mesela düzgün diksiyonuyla dakikada bilmem kaç kelime hızıyla konuşan bir adamın bu mükemmel diksiyonuyla küfür ettiğini düşünmek bile istemiyorum :D
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılseninle aynı durumdayım bende bazen hızlı konuşurum ve kelimeleri yutarım.. açıkcası bazen utandığım bile oluyor diksiyon eğitimi almayı düşünüyorum.
11 Yorumla Çok dikkat edilince s lerimde bir sıkıntı olduğu anlaşılabliyor onun dışında bazen şivem oluyomuş farkında değilim.
10 YorumlaTabii ki bakınız ben; Milli Eğitim Bakanlığın da bir adamla arkadaş olmuştum açık öğretime başladığım da tek sınavla geçmemi sağlamıştı adam her yerde herkesle arkadaş olabiliyorum konuşmam ve el kol hareketlerimle konuşmaya heyecan katan biriyim :D
10 Yorumla
+1 yıldiksiyon önemli tabi ama sağlam bir hoca olmalı, ben gitmiştim mesela, dersin dörtte biri geyikle geçiyordu, hiç birşey öğrenemeden bitti kurs, sertifikayı aldım ama hala angara ağzıyla konuşuyorum :))
10 YorumlaEvet, bir şey anlatırken muhakkak ilgiyle dinlerler. Türkçem akıcıdır.
32 Yorumla
+1 yıl11 Yorumla- +1 yıl
olur olur :D
- Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılArapça öğrendiğim için Türkçe'ye bazen dilin dönmüyor takılıyorum. Çok iyi sayılmam
10 Yorumla
+1 yılDiksiyonum ve konuşmam, ses tonum dikkat çeker ve beğenilir. En çok bundan iltifat alırım.
10 Yorumla
+1 yılyeeaa beaann çokk kibbeaar konuşuurruuaaemm :))
evet begenırler..
ben konusurum onlar dınler hanıı..:D10 Yorumla
+1 yılKonuşmam gayet güzeldir. Türkçeyi güzel kullanırım. bir çok arkadaşım benimle sohbet etmek için sık ısk yanıma gelirler veya telefon ederler telefonda sohbet ederiz.
10 Yorumlaof yeterki diksiyonumu kullanacağım ortam olsun yıkar geçerim :)
10 YorumlaSes tonumu çok beğenirler ama diksiyonumu bilemem :) Ama iyi sayılır herhalde ya :)
10 Yorumla
+1 yılbende arada ingilizce kelimeler çok kaçıyor ya,artık yadırgamaya başladılar gavur mu bu kız diye :(
10 YorumlaÇok kötü değilim diye düşünüyorum. Diksiyonum düzgün en azından.
10 Yorumlayabancı biriyle konuşurken diksiyonum gayet iyidir. tanıdıklarım arasında çok fazla önemsemiyorum genelde bende hızlı konuşurum. ses tonumun güzel ama kalın olduğunu söylüyolar ve ben bundan gayet memnunum. ince olmasını asla istemezdim.
00 Yorumla
+1 yılbende biraz ağız tembelliği var, ağzına kalem alıp yüksek sesle çene ağrıyana kadar kitap okuyarak bu sorun çözülebiliyo
10 Yorumla
+1 yıllanet olsun çok geniş düşünürüm ama anlatmak istediğimi anlatamama sorunum var sanırım kitap okumam lazım
20 Yorumla
+1 yılbenim aksanım alman aksanı r leri fazla söyleyemiyorum :/
10 YorumlaDiğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Sesimi her tonta çıkartığım için işin büyüsüne kapılırlar..
10 YorumlaDiğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Genelde duzgun konusurum ama sinirlendigimde cok hizli ve bagirarak konustugum icin bazen ne dedigimi ben bile anlayamiyorum:/
10 YorumlaDiğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Önemlidir. Hatta bu sene lise 1 lerde diksiyon eğitimi veriyorlar. Benim diksyonum çok iyidir
10 Yorumla
+1 yılKonuşmamda sorun yok ama bazen çok hızlı okuduğumdan okuduğum şeyi anlamıyorlarmış :)
10 YorumlaYazmayı konuşmaktan çok severim. Aksanda sıkıntı yok bazen hızlı konuştuğumu söylerler.
20 Yorumlabende hızlı konuşurum fakat kelimeleri yutmam akıcı ve seri
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılvalla gonuşmam iyidir de angaralı olunca tabi bazı sorunlar oluyor yane
20 Yorumlaevet önemli bende heycanlandığımda istemsiz bağarırım ve hızlı konuşurum kimse bişey anlamaz bende anlatcam diye kendimi yırtarım :D
11 Yorumla
+1 yılnormal konussam iyi sen haline sükret diksiyon önemli ama o kadarda degil evdeki kaktüsle konusayım dedim kaktüs soldu sen düsün yani ...
10 Yorumla
+1 yılgeçen kuzenim sakinleştirici gibi konuşuyorsun demişti çok olmasa yavaş konuşuyorum diksiyonum :/ yok
10 Yorumla- Diğer konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılOrtası yok ya İstanbul Asilzadesi sanıyorlar ya da Gurbetçi... Ve hepsini bir çırpıda dövesim geliyor...
00 Yorumla bana hep diksiyonum güel derler yani konuşurken küfürlü konuşmam erkekler arasında kırıcı olmam
10 Yorumla"konusma sanat"i kitabini herkesin okumasini tavsiye ederim:D
11 Yorumla
+1 yılEvet oldukça iyidir.
insanlarla muhabbetim uslübum ilişkilerim beğenirler10 YorumlaSes tonumu beğenirler orta hızda ve anlaşılır konuşuyorum. Hafiften Ege şivesi de var hani ^_^
10 Yorumla
+1 yıldiksiyonum güzeldir ses olarakda banu alkanın ses tonuna cok benzeten var
10 YorumlaDiksiyonum Cok iyidir .D Ses Tonumuda Diskiyonumuda Cok Kisi Begenir .)
10 Yorumla
+1 yılses tonumu çok beğeniyolar ama kelimelri yanlış söyleme gibi bişeyim var
10 Yorumlaİyidir diksiyonunum.Lisede özel günlerde sunucu yaparlardı beni..:)
10 Yorumla
+1 yılgüney londranın kırsalında büümüşüm o yüzden aksanım cigulinin almanca konuşması gibi
10 Yorumla- Diğer konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılsamimi ve açıksözlü konuşurum, tipimde güvenilir insan tipi :)) ve gayet etkileyiciyimdir
10 Yorumla
+1 yılBegenirler, sesimi de iyi kullanırmışım haha ego tavan
10 Yorumla- Devamını Gör (55)
Devamını Gör(100)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri