Bu dünyaya geliş amacımızı unutmayalım, unutturmayalım arkadaşlar. Allah'a emanet olun.
Namaz kılıyor musun (Anketli 📊)?
Bu dünyaya geliş amacımızı unutmayalım, unutturmayalım arkadaşlar. Allah'a emanet olun.

dünya üzerinde bilenen zahiri namazını kılmıyorum, çünkü bu namazın herhangi bir geçerliliği doğruluğu yok, abbasi emevi halifelerinin uydurduğu namazdır o. Hz. Peygamberin kıldığı namaz bu değil. Ben allahın dininin gerektirdiği Peygamberin kıldığı batıni namazını kılarım. Diyn'il Kayyum namazını kılarım !!!
Uydurma şeylerle değil, peygamber efendimiz nasıl kılıyorsa öyle kılıyoruz biz namazımızı. Senin dediğin şey, sanırım hadisleri kabul etmemek oluyor. Yanlış anlamadıysam eğer?
Bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim.
https://m.youtube.com/watch?v=FVF8azUczSY
ne hadisi , hangi hadis? ben öyle bir şeyi ima etmedim ama hadislerin doğruluğu da tartışılır. Saçma sapan şeyler..
bu video saçmalıktan başka hiç birşey değil, 14 dakikamı bu canım video için ayıramam , az çok biliyorum videoyu.
neden merak ediyorsun? seni ilgilendirir mi? allah ile kul arasında değil mi bu mevzu? madem o kadar düşkünsün dinine namazına niye böyle soruları insanlara soruyorsun? bilmiyormusun bu soruyu sormanın bile günah olduğunu? büyük okumuş din hocalarına sor bakalım senin kıldığın namaz nereden geliyor, oku araştır bakalım.
Bu soruyu sormam neden yanlış anlaşıldı bilmiyorum. Ben sadece farkındalık olsun, insanlar kendini "Bu gidiş nereye?" diye bir sorgulasın, belki bu sorum bir vesile olur da birilerinin ahireti kurtulur diye paylaştım. Kötü bir şey mi? Haşa, tabiki Allah'ın işine karışmak, kul ile Allah'ın arasına girmek gibi bir amacım yok. Dediğim gibi, sorgulamaya teşvik sadece. Bu zamanda beni teşvik eden kimse olmadı çünkü, bir vesileyle kendime geldim ben çok şükür. Çünkü korkunç bir zamandayız, bilmem farkında mısın...
nasılmiş o namaz
Farkındayım tabiki güzel arkadaşım güzel kardeşim. Allahta kabul etsin diyorum.. Namazla niyazla olacak işler değil bunlar. Kılanın namazını kabul etsin demek düşer bize, kılmayanıda allahtan başka kimse bilemez akıbetini, belkide kılandan daha hayırlıdır değilmi?
Elbette namazla olacak şey değil. Allah bize Kuran göndermiş, uyup uymamak bize kalmış. Şu bir gerçek ki cennet ucuz değil. Cehennem de gereksiz değil. Rabbim neyi emrettiyse biz ona uymak zorundayız. Namaz günahlardan alıkoyan ve dinin direği olan bir ibadet olduğu için ben özellikle bunun öneminin anlaşılmasını istiyorum. Çoğu insan "kalbim temiz" vesvesesiyle namazdan elini ayağını çekiyor. Haşa, peygamber efendimizin kalbi kirlimiymişte ayakları şişene kadar rabbimize secde etmiş?
batıni namaz hak namazdır, sır namazdır. Zahir-batın insan bedeni ve ruh gibidir. Zahir demek gözle görünen demek, batın demek sır demek. Sizlerin kıldığı namaz zahir namazdır, yani vücuttur, benim bahsettiğim ise ruh, yani öz.. karışık mevzular ya :) İnsanların yaradılışı ile Peygamberin yaradılışı bir değildir, Peygamberin ayakları şişmez ! yıllarca kandırdılar insanları , din tarihini köklü bir araştırırsanız biraz anlarsınız ne demek istediğimi, ben size anlatsam şimdi idrakı zor olduğundan saçma gelir size, zaman ister emek ister.. Herşeyden önce allah dilediğine nasip eder dilediğine etmez ! öyle vesile ile olacak işler de değil bu işler :) neyse benim mesaim bitti evime gidiyorum şimdi, yarın sohbet muhabbet devam ederse, yarın yazarım.. Hadi iyi akşamlar herkese :)
zamaninda kilamasamda bir gun aksatmadim tek gecende sey oldu biraz o da komik bir ani kaldi
Kılıyorum Allah kabul etsin kılmayanlara hidayet versin. Tek sorunum kapanamamak allah onuda nasip eder inşallah :(
kılıyorum manevi terapi olarak goruyorum
amin
Cevap
7Cevap
Sadece Allah ın sorabileceği soruları sormayın, siz tanrı değilsiniz!
Dünyaya geliş amacım ve asli görevlerimden bir tanesi ne dyor yaradan ben isanları ve cinleri bana ibadet etsinler diye yarattım.(başka söze gerek yok)
Eskiden bir vakit kaçırdım diye ağlardım ama şu an beni hiçbir güç namaza götüremez.
sadece cumalara gidiyorum
Ne gerek var? Vaktim o kadar kıymetsiz değildir.
Siz cennete gidin! Vakti veren kim?
@Rabia3893 siz kendi işinize bakın!
Evet, kılıyorum Elhamdulillah
Kılıyordum bıraktım kılmıyorum artık
Sen kılıyor musun?
Profil resmindeki sen misin?
O resimdeki kızın namaz kıldığına inanmam da o yüzden demiştim neyse :D
Doğru tabi 😂
40 dk'lık soru mu olur be hemen güncelleme hakkını bitirdin 😂😂
Hiç kazam yok.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar