Sadece namaza harcayacağım enerjinin tamamını derslere vermemi istiyorlar. Bu dönem benim için çok kritik.
Namaz, derslerime engel olur mu?
Sadece namaza harcayacağım enerjinin tamamını derslere vermemi istiyorlar. Bu dönem benim için çok kritik.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Allah senin dünyalık birşeyine mani olacak birşeyi senden asla istmeez senin hayallerine hedegşne manş olacak birşey değşl bu 5 vakit namaz toplasan ginde 1 saati gecşrmez senş yaradana 24 saatin 1 saatini ayırmıyosan o sana sen en kadar calıssanda karlılıgını vermeyebilir sonucta tevekkülde önemli sen herseyi yap ona arkanı yasla ailenin böyle demeside cok cok yanlıs kendşleride günaha giriyor senşde sokuyorlar ki namaz psikolojik acıdan da yararlı birşey huzur vermesinden dolayı antidepresan birnevi
Beş vakit namaz günde Bir saat ediyor sadece derslerini etkileyeceğini düşünmüyorum ailen konuyu abartmış sakın bırakma namazını
Ama şöyle düşün Allah ın emrini yerine getirmezken Allah ım bana kolaylık ver dediğinde suçluluk hissetmeyecekmisin? Ders arasına koysan hem dinlenmiş olursun hemde huzura kavuşursun
Hayatta sürekli bir şeyler çıkacak karşına işe girince iş evlenincede çocukların üzerinde sorumluluk hissettirecek. Amalarla faktlarla kandırmasın seni vesveseci namazın ucunu bırakısan tutması zor oluyor sonradan. Benden söylemesi 😊
Sana dua edicem, selametle 😊
Ailenide anlıyorum ama fazla baskı kuruyorlar ders arasında 15dk kılsan hiç bir şey kaybetmezsin hatta bu maddiyatyan uzaklaştığın için seninde dediğin gibi huzur verir kafanı boşaltırsın ve daha rahat çalışırsın. Namazını bıraktığın için huzursuz olmandan çok daha iyidir
İnan içimi okudun :) Aralık ayında başladım namaza ve kendimde o kadar derin bir huzur hissettim ki anlatamam tarifi mümkün değil. İngilizce işletme okuyorum, bu yıl son senem ve seneye Allahın izniyle ingiltereye gideceğim derslerimin mükemmel olması gerekiyor. Bölümde %100 ingilizce ve oldukça zor. Bu da benim kafamı iyice karıştırıyor..
Hakkında hayırlısı olsun 😊
Bırakma sakın kapını kapat kıl on dkda kıldığını söylemezsen sorun olmaz
Sen bilirsin o zaman
Dersler namazima engel olur mu doğru soru ve ibadet edip ders çalıştığım zaman o derslerde ibadet olarak sevap oluyo kıl sen boşver cevreni
sakın namazını terketme namaza ayırdığın zamanı günlük hayatta her yere harcıyosun zaten heleki teknolojiye anlamdığım bir nokta var sen her zamanmı ders çalışıyorsun hiçmi boş vaktin yok yani sana günlük 24 saatlik zamanı verene bir saat ayıramıyacakmısın...
Namaz asla aksatmaz. Sadece plan yap yeter. Ben namaz kaldığım zamanlarda derslerde mola yerine koyuyordum namazı. Mola verince namaz kılıyordum böylelikle hem eksta vakit harcanmiyo hemde vicdanın rahat ediyo
Cevap
8Cevap
Kılabildiğin kadar kıl ama bir şeyler öğrenmeyi ve bir şeyler üretmeyi de ibadet olarak gör. Namaz zorluk olsun diye icat edilmiş bir şey değil. Yani gerekirse sadece sabah akşam namaz kılarsın en azından bir süreliğine.
Aile herzamn kutsaldir ama Allahin istedigini yapmiyosun haklari yok buna kılmadigin her vaktin hesabini vereceksin ne zamn öleceginide bilmiyosun borclu gitmek var her nefeste unutma okulu bitirmeden ölürsen ne olacak kardesim
psikopat_hatun diyor Kİ kesinlikle etkilemez namaz huzur verir herşeyin düzene girmesine yrdmcı olur ALLAH için yapıypsun niye işin ters gitsin?
24 saatlik vakit içersinden 1 saatini (5 vakit namaz toplamı) namaza ayırmak seni derslerinden nasıl geri koyar? Ne olursa olsun bırakma namazını hem her işin daha da kolay olur emin ol.
Niye mani olsun kardeşim namaz kılmak tonlarca saatini almıyor sonuçta bir ton boş zamanın kalır emin ol ve bu sana psikolojik olarak daha iyi hissetmene yardımcı olabilir
bremın namaz derslerini asla aslatmaz. Burda sana düşen hem namaz kılıp hem de derslerinden yüksek alarak ailene haksız olduklarını kanıtlaman. ailenin dini görüşün ne olursa olsun karışmasına sert bir şekilde karşı çık bence
ama yinede ben empati yapmaya çalışıyorum ailem dini görüşüme karışamaz
farzları terk edemezsin derslerin namazdan daha önemli değil namazı terkte ana babaya itaat yoktur tabiki kıl namaz bırakılırmı
en azından farzları kıl namaz kılmayan insanın işleri yolunda gitmez gidiyorsa o işin içinde mekr vardır göremezsin ve uzun vadede kişiyi dalalete götürür anlamazsın bile
Aksine ders calisma istegi getiriyor. Nasil ailen var senin ateist mi musluman mi belli degil. Bu konularda ailenin sozunu dinlemeyebilirisn
Bence devam et. Derslerini aksatmaz pek. Her biri 5 dakika desen günlük 20 dakika nedir ki?
Ya namaz dediğin en fazla 10 dakika. Nasıl engel olabilir ki bir kere mantığa ters
Ya ne sacma bir dusunce geri-zekali adi srfsz güzel kardeşim.
Sen namazını kılmayı bırakma. Olmaz ama hadi diyelim derslerine engel olsun sen yine de bırakma sonuçta namaz dinin direğidir 😉
Tamam namaz da senin molan olsun o zaman 😉 kimse 24 saat çalışmaz. Hadi minimum 6 saat uyusan geri kalan 18 saatte sadece ders çalışamazsın bir kere üç öğünden yarımşar saat yemeğine gider kaldı 16 buçuk saat okul var. Günde ortalama zaten en fazla 3 saat çalışırsın. Oda mola vererek tabi. O yüzden maddi huzur için manevi huzurundan vazgeçme 😉
Kazaya bilerek bırakmıyorsun sonuçta, ya bir kere başlamışsın ne güzel bırakırsan bir daha çok zorlanırsın kılabildiğini kıl kılamadığının kazasını kıl. Yani sana kalmış tabi ayrıca ailenden çok sende engel gibi görüyorsun bence. Nasıl hissediyorsan onu yapman en mantıklısı. Ama namaz hiç bişeye engel olmaz. Sabah uykusunu bırakıp namaz kılanlar var uyku bile engel olamıyorken derslerin mi engel olcak.
Namaz kılmak insanın hayatını düzene sokar huzur verir ama guzel ve tam şekilde kilinirsa
sakin boyle dusunme cunku böyle dusunursen islerin daha kötüye gider
Aksine dahada motive eder
sadece farzları kıl daha kolay olur
Ay ne malca yaa 😒😒 kıl sen namazini
ne alaka ya olmaz tabi. daha iyi olur klman
Sacmaliga bak ya
Gerçek mi bu soru 😱
olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar