ben 1 yil magosadaydim. Kibrisda askerlerimiz su an hala alarm seviyesinde yani savasa her an hazir durumdalar bu yuzden denetlemeler fazla olur. onun dışında alkol cok ucuzdur ama genel itibariyle yiyecek seyler cok pahalidir. ama endise etmesine gerek yok , çünkü askerinin icinde bir market var hem halka satis yapiyorla rhem askerler ordan yarı fiyatına aliyorlar cubku merkezdekinden cok ucuza satiyorlar. Kürtler ve hdp yanlilari cogunluktadir magosada. ve kibrisin en ucuz sehridir :) digerleri daha pahali. gece kulubleri fazladir kumarhaneler vs. ama cok buyuk yer bekleme sana soyle soyleyim 1 tane yol düşün uzunca bir yol ve sadece bu yola. sagli sollu olarak evleri yerlestirmişler cölün ortasinda kasaba gibi ama universtrsi tabi cok kaliteli.
simdi nasil gidecek onu soyleyim : direk ucusla kibrisa ucak biletini alsin. lefkoseye inecek , lefkoseye indiginde havalimanindan ciksin cikistan sola donsün hemen ileride kıphas var. oradan 12.5 tl ye bilet alsin sonra magosa arabasi geldiyse binsin gelmediyse beklesin gelmesini. 1 bucuk saat suruyor magosa hemen hemen. sonra kiphasin son duraginda insin ve ordan bir taksiye binsin taksiciyla pazarlik yapsin 20-30 tl götürürüm derse binsin direk kislasina gitsin. ha hic taksiye bulasmadan bedava otobusle gitmek icinse farkli bir durakta inip biraz yürümesi gerekir.
carsi izninde pek yapacak bsey bulamayacak kumarhane veya gece kulubu dışında. ve gece 4 e kadar mekanlar açik oluyor. onun disinda var mi merake ettigin bişey?
carsi izni dediginiz zaten aksam 6ya kadar olmuyormu gece kulubunde ne yapsin :) zaten haftada bir gun. kumarhane icin de asker parasiyla gidip oynamaz heralde. uzuldum buna keske daha yaşanılası bir ortami olsaydi. yok hayir sagolun :)
askerligi rahat olur sadece sosyal acidan bisey yapamaz en fazla sinemaya gider :D okadari belirteyim taksicilere dikkst etsin somuruyor. ayrica kisladan bedava ringlerle merkeze ucuzca gidebilir. cok fazla yabanci ozellikle zenci arablarla azerilerle karsilasmasi cok cok yuksek. onun haricinde pasaport cikartmadina gerek yok giris kagidi aliyor onu kontroldeki memura veriyor. Ve turkiyeye gore herzaman sıcak oluyor fazla üşümez.
sigara sudan ucuz evet alkol daha da ucuz ama temel ihtiyaç maddeleri çok pahalı çok para çıkacak babanın cebinden ve cok sıcak olduğundan zorlanacaktir askerlik için şunu derler "soğuğa care var giyinirsin ama sıcak için yoktur en fazla ne kadar soyunabilirsin "
cok mantikli bende cok kolay gececegini dusunmuyorum yer guzel olsa da sonucta gorev icin gidiyor su sorunu sicakta yapilan sporlar derken.. :) askerlik zor is olsa gerek
arkadaşımın abisi orada yaptı kazancı olarak o kadar rahattı ki ufonun üzerinde sucuk kızartıyolardı telefon faturalı o kadar pahalı geliyordu ki para bakımından aşırı pahalı bir yer içkiler hariç
Haftada bir çıklr.. çok scaktr giderken bol bol iç çamaşırı gotursn çünkü orda herşey çokça pahalı.. gazi mogosa çok ufak tatil köyü gibi diyebilirim ama askeriyenin içini bilemem. ama kısa dönem olması çok avantaj büyük ihtimalle klimanın altında masa başında iş verirler diye umuyorum😊😊
Hizmet takımı.. geri destek yani ön planda olmayacak... genel olarak rahat ama burdan fazla bilgi sahibi olmazsnz günde kaç saat nöbet tutuluyor rütbelileri nasldr bilemeyiz falan şeklinde
Zurnam var. Abim orada askerlik yaptı 1 defa denize girememis. Allahin her gunu firar edecem diyordu. Bitirene kadar bizim de saclarimiz agardi, onunda
Hayır ben Şırnak'ta yaptım ama çocukluk arkadaşım orda yaptı geleli 1 yıl falan oldu, çok rahattı kendisi, her çarşı izninde denize girer stres atarlardı, sadece kıyafet pahalıymış bildiklerim bu kadar
PanikDefans orasını bilemem, biraz da şansa bağlı sanırım.
Belki biraz su sıkıntısı... Onun dışında asker her yerde asker. Başındaki komutanlar nasıl denk gelirse ona göre değişir. Allah sağ salim gidip dönmeyi nasip etsin...
En İyi Cevaplar