Tanımadığımız insanlarla dizdize gözgöze yolculuk yapıyoruz :)) Toplu taşıma da neden koltukları yüzyüze gelecek şekil de yerleştiriyorlar bilen var mı?
bilmem :) veya şu da olabilir Toplutaşıma araçlarında (bilhassa İkaruslarda) mevcut bulunan yan oturma grupları, aslında koridor alanından çalmaktadırlar. Yan oturan yolcuların bacaklarının dizlerine kadar olan kısımları ve de ayakları, gerçekte fazladan ve gereksiz yer işgaline sebep oluyorlar. Ardarda tek sıra oturma grubuna çevrilmesi durumunda, koridora doğru uzanan ve ortalama 40+10 santimlik bu ekstra işgal (+10 santim, ayakkabı uzantısıdır), ardarda oturma durumunda yaklaşık yarısı kadar azalmaktadır (Çünkü düz oturma durumunda ayaklar; öndeki koltuğun altına sokulmakta ve dizler ön koltuğun sırtına yaslanmaktadır ).
Aynı araçta, yan ve arka arkaya oturma durumunda, kabaca bir çizimde, normal yoğunluk durumu sözkonusu olduğunda, resimde; alttaki örnekteki 32 kişi yerine, üstteki örnekteki gibi 40 kişi sığdırabilmek mümkün... (Bilgi: Üstteki çizim, bir İkarus'un iç yerleşimini göstermemektedir. Rastgele bir çizim olarak düşünüldü ).
Tabi, İkaruslardaki yan oturma grupları, tekerleklerin yükseltisini maskelemek için bu şekilde monte edildiğinden, İkaruslar için yapılabilecek birşey yoktur. Ancak, düz satıhlı araçlarda, yan yerine düz oturma mantığı, daha çok yolcunun sığmasını sağlar... Ne var yani? Bu da bir fikir işte neticede.. :)
Daha önce böyle değildi. Tekerlek üstüne geliyordu biraz rahatsız ediciydi ama böyle olmasından iyidir bence. Yanyanayken bile rahat edemiyoruz, birde karşılıklı uzatıyor adam bacaklarını babasının tarlası gibi :/
Çok ufak tefek değilim de karşılıklı iki kişinin bacakları sığmıyor oraya. Bugün biri inerken dizlerimiz tokuştu baya canım acıdı. Sinir oldum sabah sabah :/
Yaşlı, hamile, engelli vs. için ayrılmış koltuklar ora. Yanlarda tutma yerleri de var zaten bu yüzden. Sanırım koltuklar arası boşluk daha fazla olsun, rahat edilsin diye yapılmış.
Aile veya arkadaş grupları için düşünülmüş olabilir. Birde, in bin çok olduğu için, sıralı koltuklarda, cam kenarı inecek ve binecek olduğunda, koridor tarafı hep rahatsız oluyor. Böyle olmasın herkes rahatça oturup kalksın diye. Birde, sıralı şekilde bu in bin sıkıntısı yaşanırken, koltuktan çıkarken koltukta oturan veya çıkanın tacizi koltuktan ayrılan kadın ise koridordaki insanların tacizi, veya erkek çıkıyorsa kadınlara yönelik tacizi muhtemel oluyor bu sebepten dolayı ara açık koltuklar karşılıklı.
daha güzel bir önerin varsa bildir belki dikkate alırlar :) aslında minibüs (dolmuş) lerdeki ve uzun yol otobüslerindeki herkesin aynı yöne baktığı sistem yine şehir içi otobüslerde de olabilir ama metro ve tramvaylarda saçma olur çünkü hem ileri hem geri yönde gidebilen araçlar bu sefer herkes geriye dönük olarak gitmek zorunda kalabilir :D
Bence daha iyi. Sohbet edilebilir. Çünkü diğer türlü olsa, kimse kimseye bir şey demez, mal gibi oturur gideriz yalnız başımıza. Ne gerek var ki? Az karışalım topluma, rahat olalım. Heyecanları yenilir milletimizin, yabancılarla tanıştığı için sürekli.
Etmiyorum tabii ki, böyle olsaydı diyorum ama. :D Bizim toplum şey biraz. Konuşmaz kimse birbiriyle. :D Ama seviyeli, temiz insanlar olsa. Hep sapık dolu, kızlarda haklı laf edemiyorlar kimseyle.
yaşlı koltuğu orası yaşlılar evde bunalıyor iki lafın belini kırsın diye yapılmış fakat genelde yaşlıların beni sen mi iteledin kavgalarina sahitlik eden otobuste en son dolan talihsiz koltuk dizisi
En İyi Cevaplar