Her çamaşırın kendine özel yıkama stili bulunuyor. Çamaşırlarımızın uzun ömürlü olması, kısa süre içerisinde yıpranmaması için doğru yıkamaya özen göstermek şart. Aksi halde kıyafetlerimizin rengi solabilir, yıpranabilir, lekeleri çıkmayabilir ve daha nicesi..
Beyaz Gömleğim Grileşti, Nasıl Beyazlatabilirim?
Beyaz Gömleğim Grileşti
Beyazlar deyince akla ilk gelen çamaşır suyu olur. Fazlası zarar olduğu gibi, kararında olursa çamaşırlarımızı kar beyaz yapabilir. Kaliteli bir çamaşır suyunu makinenizin ön yıkama gözüne koyun. Deterjan ve yumuşatıcınızı da normal gözlerine koyun ve seçeceğiniz bir programda 60 derece ön yıkamalı yıkayın. Böylece beyaz gömlek ilk olarak çamaşır suyunu alacaktır, bu da renginin beyazlamasına yardımcı olur.
Beyaz gömlek yıkama
Beyazlar için önerilen bir diğer ürün ise çamaşır sodasıdır. Beyaz kıyafetlerin sararmasını, grileşmesini önler ve ilk günkü beyazlığını korumaya yardımcı olur. Çamaşır sodanızı çamaşırları makineye attıktan sonra direkt olarak çamaşırların üzerine dökebilirsiniz. Ben o şekilde kullanıyorum, beyazlarımın rengi de hiç solmuyor.
Beyaz Gömlek için En İyi Deterjan Hangisi?
Beyaz Gömlek için En İyi Deterjan
Beyaz gömlek için en iyi deterjanı arıyorsanız, mutlaka beyazlar için kullanılan deterjanlardan almanızı öneririm. Rinso Deniz Mineralleri beyazlar için uygun olan bir deterjan. Benim tercihim her zaman Rinso'dan yana oluyor. Beyazlarımın rengi solmuyor ve çamaşırlarım yıpranmıyor. Deodorant, ter gibi sebeplerden sararan kısımlarda da yıkadıktan sona hiçbir leke kalmıyor. Denizin doğal ferahlığı da uzun süre beyaz kıyafetlerimin üstünde kalıyor :)
%100 pamuk yaziyorsa yakasi kollari cok kirliyse makineye tek at 30 c de yika ama makineyi actin deterjani koydun ya su aldiktan 5 dakika sonra kapat dugmeden suyun icinde 30 dakika kalsin sonra makinenin dugmesini ac calissin makine bitince bembeyaz olur
60 derece de beyazlılarla yıkayabilirsiniz. Renklilerle de yıkanır ama renk koruyucu mendiller var (Renkleri birbirine karıştırmıyor) mutlaka ondan kullanmanız gerekir.. Aksi halde beyaz gömlek kullanılmaz hale gelir..
En İyi Cevaplar