Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.
Allah ki, O’ndan başka ilah yoktur. O hayydır, kayyûmdur.
Kendisine ne uyku gelir ne de uyuklama.
Göklerde ve yerdekilerin hepsi O’nundur.
O’nun izni olmadan katında kim şefaat edebilir?
O, kullarının yaptıklarını ve yapacaklarını bilir. (Hiçbir şey O’na gizli kalmaz.)
O’nun bildirdiklerinin dışında insanlar,
O’nun ilminden hiçbir şeyi tam olarak bilemezler.
O’nun kürsüsü gökleri ve yeri içine alır, onları koruyup gözetmek kendisine zor gelmez.
O, yücedir, büyüktür. kuranı kerim okunurken anlayamayız veya tuaf gelebılır ama dusunsene gecen mıllı pıyango cekılısı vardı 60trılyon hayalnı kuruca nekadar guzel ulan neler yapamam kı dıyordunuz buda boyle anlamıyorsunuz ama gercekten allahkı sıze yardım edıyor sıze sahıp cıkıyor o bılendır o gorendır ondan hıcbırsey saklı kalmaz30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 6,9b cevap paylaştı. Dünyada kabul gören en büyük dört din. İslamiyet Hıristiyanlık Musevilik dünya coğrafyasının %75 diyelim. %15 bir tanrıya inanan. Deistler 2,5 ateistler %2,5. İnsanlığın %97,5 haksız %2,5 haklı buna cidden inaniyormusunuz
00 Yorumla
- Diğer konusunda 968 cevap paylaştı.
+1 yılAraçlar o dönemde edebiyata çok önem verirdi. Şiir vs onlar için önemliydi. Kuran da Arapların bu özelliğinden etkileniyor haliyle. Arabın kitabı Arabın kültür özelliklerini taşır. İlk sebep kurandanki bu şiirsellik. Japonca bir şarkı dinlerken de huzur hissediyorum ben Japonca bilmiyor olsam da. Sebep ne şiirsellik.
İkinci sebep de bunun isti tam olarak neydi hatırlamıyorum ama bir film izleyeceksin ve senin çok sevdiğin bir insan o filme bakıldığını çok etkilendiğini söylüyor. Sen filmi izledikten sonra o kadar etkileyici olmasa bile sevdiğin insanın düşünceleri seni etkiliyor ve filmi etkileyici buluyorsun. Deneylerle böyle bir etki kanıtlanmıştı. Kuran ne bilmezken onun huzur verici olduğunun söylenmesi sendeki huzur temellerini atıyor.
Biraz düşünsen sebebini bulmak zor değil.012 Yorumla
Soran+1 yılKurani kerim nerde arap kulturunden bahsetmis? Kuran arapin kitabi olsaydi arap i ustun tutmazmiydi? Ama her milletten insanlari esit goruyor herkes zencileri kole olarak goruyorken Hz Zeyd zenci olmasina ragmen kabenin tepesine cikip ezan okutturan ve fark gormeyen bir din islam...
- +1 yıl
Köleliği kaldırmayan bir dinin insanları eşit gördüğünden bahsetme bana lütfen.
Soran+1 yılKolelik ama ne kolelik kole istedigi gibi inancini yasayabiliyor sahibi ile ayni sofrada oturuyor sahibi ne giyiyorsa aynisindan giyiyor kimse ona zulum ve baski yapmiyor kole adeta aileden bir birey oluyor koleye yuva kuruluyor... İslam hukukuna gore bir kole musluman olunca azat oluyor eski dunya duzeninde koleler olene kadar zulum ve iskencelerle hizmet etmek zorundaydi ama islamdaki kolelik anlayisina bak kole istedigi inanca sahip olabilir, koleye zulum edemezsin, kole kole gibi yasamayacak, kolem bile diyerek cagiramazsin gunah cunku iskence zulum bunlar kesinlikle yok yasak... İslam koleligi niye tam olarak kaldirmamis biliyor musun? Birincisi islam savas hukukuna gore savasta kadina cocuga yasliya hatta ve hatta bir hayvana bile zarar veremezsin simdi sen diyelim ki islam devletisin bir ulkeyle savastin o ulkenin senin devletine tehlike arz etmemesi icin ne yaparsin? O ulkeden esirler alarak nufusunu azaltirsin, senin nufusun cogalirken onlarinki azalir senin nufusun hizli
Soran+1 yılCogalirken onlarin nufusu yavas cogalir ikincisi ise islam hukukuna gore kolenin azat olmasi icin ne yapmasi lazim musluman olmasi lazim dimi tabi zorlama yapamazsin kole eger musluman olursa azat olacak dimi ALLAH her yarattigini o kadar cok seviyor ki herkesi cennetine almak istiyor...
- +1 yıl
Yazdıklarından çıkan sonuç insanlar eşit değil. Ben de İslamın insanları eşit görmediğini yazmıştım. Benim dediğimi onaylamak için bu kadar uzun yazmana gerek yoktu. Haklısın demen yeterdi.
Soran+1 yılALLAH insanlari esit gordugu icin hepsini cennetine almak istiyor kadinlara hur birey olma firsati veriyor ozellikle de...
- +1 yıl
Anca müslüman olursan özgür oluyorsun. Eşitlik nerede.
Soran+1 yılKolelige kolelik diyebiliyorsan haklisin esitlik yok...
*kole istedigi inanca sahip olabilir
*koleye zulum iskence yapamazsin
*koleyle ayni sofrada oturup yemek yiyeceksin sen etli yemek yiyorsan kolede...
*kolenin sahibi nasil giyiniyorsa kolede oyle giyinecek
Burada kole sahibinin amaci kolenin gonlunu feth etmesidir koleye hos gorulu davranirsa kole bu hosgorunun kaynagi olan islami arastirir ve muthis bir din oldugunu gorur musluman olur ve azat olur...- +1 yıl
Peki o köle ben artık burda değil şurada istediğim gibi yaşamak istiyorum kendi evimi alıcam dediği zaman yapabiliyor mu hayır. Bana bunun eşitlik olduğunu söyleme.
Soran+1 yılO zaman her birey 18 yaşına kadar ailesinin kölesi öyle değil mi? Çünkü İslam da ki kölelik bir aile çocuğuna nasıl davranıyorsa bir köle sahibinde köleye öyle davranıyor sence de her birey 18 yaşına kadar köle olmuyor mu o zaman?
- +1 yıl
Köle değil ama özgür değil, reşit insanlarla eşit hiç değil 18 altındaki kişiler.
Soran+1 yılPekala bacim sen ne dusunmek istiyorsan serbestsin ben sana sadece tebligde bulunabilirim goruslerine saygi duymam lazim ben acikladim ama sen kabul etmek istemeyince Dr Zakir Naik i de getirsek musluman olmazsin is sende bitiyor...
Gizli Üye(30-35)+1 yılMüzik dinlemek de huzur veriyor. Hadi bunu da açıklayın? Müzikler aslında dini bir şey!! Onun okunma makamı var ve arapça dili müzikmiş gibi geliyor ondan rahatlatıyor. Türkçesini okuyunca hiç de öyle huzur veren bir şey olmadıgı anlaşılıyor. O yüzden türkçesini degil arapçasını oku diyor hocalar zaten.
015 Yorumla
Soran+1 yıl"Kalpler ancak ALLAH I anmakla huzur bulur" Ra'd suresi 28. ayet
Cevap sahibi+1 yılkalpler ancak müzik dinlemekle huzur bulur diyeyim ben de o zaman bu söz de kutsal.
Soran+1 yılTamam de ama ben ayet gosterdim sana senin dayanagin ne bu sozde?
Cevap sahibi+1 yılBu ayetin tanrı tarafından geldiği ne malum. Onu da bir insan söylemiş olamaz mı? Bir söz kendisini mi kanıtlıyor tanrı tarafından geldiginin?
Soran+1 yılşimdi sence kuran ı kerim ALLAH tarafından gelmedi öyle mi?
Cevap sahibi+1 yılevet ben inanmıyorum
Soran+1 yılgörüşüne saygı duyuyorum ama inşALLAH bir gün İslam ile nurlanırsın...
Soran+1 yılşimdi sana kuranın 1400 sene önce yaşayan birisinin yazamayacağını kanıtlasam islam ile nurlanacak mısın?
Cevap sahibi+1 yılKanıtlanabiliyorsa o zaten inanç olmaz. Bilmek olur.
Soran+1 yılBiz ona kanıt ve delillerle iman eden kimse diyoruz ayrıca Kuranı Kerimin 1400 sene önce yaşayan bir insanın yazamayacagi kanıtlanabilir mesela hiç Kuran-ı Kerim okudun mu?
Cevap sahibi+1 yılçok kez okudum türkçesini. %60ı nefret içeren sözler var. Ahzab 53. ayet var mesela bunun gibi bir çok ayet var bu evreni yaratan o kusursuz tanrı böyle bir söz yollamış olamaz. komik bence.
Soran+1 yılŞimdi bir tanrı olduguna inanıyorsun ama o tanrinin elcisini sevdigini ve elcsinin iyiligini dusunecegine inanmiyorsun oyle mi? bence komik olan düşüncelerin Nefret ayetleri demissin ALLAH sadece kafirlerin (kafirin turkcesi ateist) sonlarinin nasil olacagini belirtmistir bir nefret yok ve muminlerin bu ayetlerden ders cikarmasini istemistir sonuc olarak zaten kuran bu imtihan dunyamizdaki yol gostericimiz (öyle bir sinavin icindeyiz ki kitaba acip bakmak serbest...) simdi sence tanri kullarina bir yol gosterici olarak bir kitap gondermis olamaz mi?
Cevap sahibi+1 yılBen tanrı var demedim. Bu bilenemez. Ama iddia ettiğiniz gibi tanrı varsa bu evreni yaratmışsa böyle sözler yollamaz. Ahzab 53. ayeti açıkla hadi.
Soran+1 yılTanrının varlığının kanıtı etrafında... Ahzab 53 ise şimdi düşünsene elinde bir sınav kağıdı var arka sayfanın alt tarafında öğretmen sizin için bir not bırakmış "çocuklar sizleri düşündüğüm için 1. Sorunun puanını azalttim" şimdi senin anlayışına göre o notu öğrenciler yazmış olması lazım öyle değil mi?
Soran+1 yılSana Kuranı Kerimi Hz Muhammedin yazamayacağını kanıtlarsam müslüman olacak mısın?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende sözler köşkü hayal hanem ve izliyorum.😊 Ateistlerin kalbi taşlaşmış onlara birşey işlemez. Gozlerinde perde vardır onlar artk gerçeği göremezler buyruluyor ayette. Herkes inanmak zorunda değil zaten söylersin sen inanmak ona kalmış hidayet Allahtandir. Bu sitede fazla takılma onlarda seni dinden döndürmeye çalışırı
20 Yorumla
+1 yılDinlemesi de okuması da bambaşka bir maneviyat duygusu..
80 Yorumla- Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılOnlar rahatsız oluyor. Çünkü yanlışta olduklarını kabul edemiyorlar. O yüzden muhattap bulamazsın bu soruya
30 Yorumla Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı. Hoşuna giden şeylerin insana huzur vermesi doğaldır Bu Kuran sesi de olabilir suyun sesi de bunu kutsallaştırmasının anlamı yok
43 Yorumla
Soran+1 yılpeki buna ne diyeceksin new yorkta müslüman gençler sokak ortasında Kuran okumaya başlamışlar 1 saatte 4 kişi müslüman olmuş
Soran+1 yıl@Callmezek kardesim sen merak etme uzaylilar senden benden fazla zikrediyorlar 😂😂😂
Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı. ateist değilim de , anlamadığınız cümleleri dinlerken harbi nasıl huzur buluyosunuz
125 Yorumla
Soran+1 yılbende anlamıyorum dinlerken nedense ruhum rahatlıyor başka diğer okuyanlarıda dinlediğimdede aynısı oluyor new yorkta müslüman gençler sokak ortasında Kuran okumaya başlamışlar 1 saatte 4 kişi müslüman olmuş
Soran+1 yılama kendim okuyunca da öyle oluyor acayip birşey abi herkesin okuması dinlemesi lazım
- +1 yıl
İngilizce şarkı dinlerken zevk almıyor musun? ya da almıyor muyuz?
Soran+1 yılhangi dindensin merak ettiğim için soruyorum
Soran+1 yılhmmm sence yani tanrı bizi yarattı geri çekildi öyle mi?
- +1 yıl
Sen biliyor mussun ama ingilizce bilmeyip ingilizce sarkı dinleyen çok kişi var melodiyle alakası yok amatör sarkı söyleyip tutulan çok kişi var internette gitar bile kullanmadan şarkı söyleyen kişiler var coverlar var açıp bakabilirsiin bir sözden zevk almamız için kafiye önemlidir ne melodi ne de anlamın önemi yok örneğin şiirler müziksin okusanda kafiye seni alıp götürür anlamını fark etmezsin bile kafiyesi baskınsa
- +1 yıl
@sananeeeeeeeeee okunuş şeklinden derken bunu kast etmiştim. satırlarca açıklamana gerek yoktu
- +1 yıl
Kuranın bunlardan tek farkı bize göre manevi huzur vermesi yani o anda meleklerin indiğine filan inanırız onların huzuru bizide sarar ve rahatlatır vesveseler yoktur bu da rahatlatır. Ayrıcaa okunuş şeklini sonradan eklediniz ben anlamadığınız seyde nasıl huzur buluyorsunuz yorumunuzdan yola çıkarak konusuyorum :)
- +1 yıl
Burası bir forumdur ☺
Soran+1 yılŞimdi güzel kardesim biliyoruz ki insan vücudumuzda bazı sistemler var oykle degil mi solunum, sindirim, boşaltim vs... Mesela sen hic sindirim sistemini kendisi calistiran bir insan gordun mu? Ah bir dakika dur sindirim sistemimi calistirayimda yediklerimi sindireyim diyen birini? ya da bir dk kalbimi calistirayim da kalbim pis kani temizlesin diyen birini? Ustelik bu muhtesem duzende isleyen sistemler biz uykudaykende calisiyorlar sence ALLAH bizi yaratıp geri çekilseydi biz ki suya bile aciz insanlar bütün bunları yapabilecek miydik? ya da hergun bebekler doguyor insanlar oluyor hayvanlar doguyor hayvanlar oluyor eger ALLAH geri cekilseydi bu kadar insan ve hayvana kim can verecekti? ya da bizim vucut sistemlerimiz nasil calisacak bir de dusunsene sendeki vucut sistemleri butun dunyada ki insanlarda bulunuyor hepside muhtesem bicimde biz uyanikken de uyurkende calisiyor (bazi kisilerde imtihan olmasi icin vucutlarinda hastaliklar olabiliyor ALLAH kusurlu yaratmis olmuyor mu diyeceksin
Soran+1 yılsimdi ALLAH o kisinin boyle bir durumda sukur edip etmeyecegini cevresindeki insanlarin hasta kisiye karsi davranislarini sınıyor) bir bitki tohumu dusun cansiz atomlardan meydana geliyor topraga ekilince gunes ve yeterli su ile buyuyor ve fotosentez yaparak havayi temizliyor ALLAH geri cekilseydi bu nasil olacaktı? Simdi deistlikte sevap yok gunah yok mubah yok dimi? Simdi kimi deistler cennet cehennem anlayisi varya ben diyelim ki annem yatalak hasta ben annemin ilaclarini almak icin hirsizlik yaptim malini caldigim kisiye gore kotu birisiyim ama bana gore iyiyim simdi sana soruyorum tanri beni cennetine mi alir yoksa cehennemi atar? Din olmadan kural olmadan herkes suc isler ama herkes kendine gore iyi kalplidir hicbir suclu kendisinin kotu oldugunu dusunmez oyle gerektigini soyler... Son bir sey soyleyecegim karar senin herkes inancini yasamakta ozgur ister deist olarak kalirsin isterde "ben musluman olmak istiyorum" dersin bende sana Kurani kerimi 1400 sene once yasayan birisinin
Soran+1 yılyazamayacagini kanitlarim... Simdi soruyorum bir telefon bile aldiginda kullanma kilavuzu verirler tanri niye bize rehberler gondermesin?
- +1 yıl
dostum şimdi gördüm k bakma. tanrı klavuz gönderecekse niye arap'a göndersin niye bir sürü farklı şekilde göndersin. misal incili korumaya gücü yetmemiş mi? . ve niye son din 600lü yıllarda gelmiş? Allah zaten her şeyi biliyorsa benim napıcağı mı da biliyor beni neden yarattı o zaman? dua için yarattıysa ne tür bir tanrı yarattığının duasına ihtiyaç duyar ki? belki ben arapça öğrenemiycem tanrının dini varsa bu evrensel ve her insanın ulaşacabileceği gibi olmalı. farz ibadetler niye dinin kitabında yok ben peygamberi görme fırsatı bulamadım. tek doğru tanrı varsa niye bu kadar çok din var. bu ve benzeri tonlarca soru beni deist yaptı
Soran+1 yılşimdi güzel kardeşim hepimiz aynı anadan aynı babadan (Hz Adem ve Hz Havva) dan gelmedik mi? alman da arapta türkte kürtte laz da çerkezde ingilizde fransızda... peygamber efendimizin arap olması niye sorun olsun ki sonucta hepimiz aynı ana aynı babadan geldik ALLAH niye her kavime peygamber göndermiş? şimdi sen aklını kullanarak en fazla ALLAHIN varlığını ispat edersin melekleri cinleri şeytanları kendince hiçbir dine bakmadan ya da bu hayatın sınav olduğunu bilebilecekmiydik? tabikide hayır bu yüzden her kavime yol göstericiler gönderilmiştir ALLAH çok adaletlidir... tahrif edilmiş bozulmuş kitaplara gelince ALLAH istese onları koruyabilir miydi? evet ALLAHA zor gelmez ama adı üstünde bu dünya imtihan dünyası o kitapları değiştirenlerin vay haline... 1400 sene önce indirilen kitap hala değiştirilemedi nedeni hafızlar mı? hiç sanmıyorum rahip ve keşişlerde Hz İsaya gelen her vahyi bilen ve son peygamberin geleceğini bilen çoktu... şimdi hafızlarımız var ama ALLAHIN koruması olmasa ne
Soran+1 yılfayda? islamın 600 lü yıllarda gelmesinin sebebi dünya nüfusunun bu günlere dek az olması (Dünya nüfusu az olursa ne olur daha hızlı yayılır dimi?) birde dünyanın en karanlık zamanları olması kız çocuklarının toprağa gömülmesi kadınlara eşya gözüyle bakılması putlara tapılması vs... ALLAH bizim ne duamıza ne de ibadetimize ihtiyacı var ama bizim dua ven ibadete ihtiyacımız var tarih boyunca insanlar neden hep birilah arayışında olmuşlar sanıyorsun? ALLAHIN insana ihtiyacı mı var? Kendi gücüyle bir canlı meydana getirebilen bir varlığın, yoktan var ettiği bir varlığa ihtiyaç duyması mümkün olamaz. öyle değil mi? Kur’an’da Allah: Cin ve insanları ancak, beni bilip itaat, ibadet etmeleri için yarattım. [Zariyat 56] buyuruyor Allah zaten her şeyi biliyorsa benim napıcağı mı da biliyor beni neden yarattı o zaman? Allah her şeyi kemaliyle bilendir. Ama bu bilmesi bizi yönlendirmesi anlamına gelmemektedir. İslam dini evrenseldir ama senin ırkçı düşüncelerin islama gelmeni nurlanmanı hayattan
Soran+1 yılalmanı engelliyor öncelikle ırkını bir yana bırak bu konular senin sonsuz hayatını etkileyecek konular mantıklı düşün sırf ırk sevdan yüzünden RABBİNİN sana emrettiği dilde ibadet etmeyecek misin? peygamber efendimizi bizde göremedik ama tebliği ulaştı o nasıl oluyor dersen şöyle müslüman bir ülkede yaşıyoruz öyle değil mi herkes genel olarak Hz Muhammedin son peygamber olduğunu güzelce anlatır yani eğer ailen sana Hz Muhammedi haşa yalancı peygamber diye anlatmadıysa tebliği sana ulaşmıştır namaz kuranda geçer ama nasıl kılınacağını peygamber efendimiz öğretmiştir bu bile bir peygamber efendimizin tebliğinin ulaştığının göstergesidir şimdi demişsin ya hani tek doğru tanrı varsa niye bu kadar çok din var. bir test sınavında niye tek şık yokta 4 ya da 5 şık var tek şık olsa herkes 100 almaz mı? bu dünyada imtihan dünyası olduğu için bir sürü din var aralarından doğru olanı seçmek bizi mutlu sonsuzluğa kavuşturacak... başka bir sorun var mı?
Soran+1 yılHayati önem taşıyor Kardeşim benim burada kârım yok sırf sen sonsuz mutluluğunu sonsuz cehenneme cevirme diye...
Soran+1 yılPeki kardesim zorlama yok gorusune saygi duymam lazim
Kimide Metallica dinleyince huzur buluyor. Hayat işte
13 Yorumla- +1 yıl
İkisi arasında çok fark var
- +1 yıl
Kur-an'ı bizi yaratan, metal vs. yi kul yazmış, daha ne
Gizli Üye(25-29)+1 yılDin özgürlüğü diye de birşey var ateistler kendine ateist. Onların günahlarını sen ödemiyeceksin sonuçta. İşine bak bir açıklık istiyorsan ateistlerle değil beyninle yüzleş
12 Yorumla- +1 yıl
Böyle bir mantık ve düşünce Islama tamamen terstir
Cevap sahibi+1 yılDin dogmatik birşey iken mantık mı?
+1 yılOnların kulakları paslı anlamazlar açıklayamazlar
62 Yorumla- +1 yıl
Dimi
- +1 yıl
Aynen doğrular
Diğer konusunda 3,6b cevap paylaştı. huzur kişiden kişiye göre değişir bazılarına huzur vermez
00 Yorumla
+1 yılmüzik dinlemek de huzur verir ama islamda haram hadi bunu da açıklayın müslümaLlar
19 Yorumla
Soran+1 yılİsyankar ve imani tehlikeye atacak sozler bulunan muzikler gunah
- +1 yıl
@ayyayaya bunalıma sürüklemiyor bunu yapan müslümaLların ta kendileri zaten
- +1 yıl
1xperim o yüzden müziklerden birini atmaıyorum buraya
Soran+1 yılBunalima surukkemiyorsa sirk unsuru yoksa gunah degil fiye biliyorum
- +1 yıl
@ayyayaya çok meraklıydım senle konuları tartışmaya
Diğer konusunda 340 cevap paylaştı. Bana rahatsızlık verdiği de oluyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılRuhumuzun arapca bildiginin kanıtıdır bence
10 Yorumla
+1 yılbana da çok huzur veriyor
10 Yorumla- Diğer konusunda 511 cevap paylaştı.
+1 yılKişiden kişiye göre değişir bir kere. Ne saçma
00 Yorumla
+1 yılbazılarına vermiyor bazılarına incil veriyor
13 Yorumla
Soran+1 yılama birçok hristiyan da Kuran dinledikten sonra müslüman oluyor
- +1 yıl
hıristiyan mysevi olan müslümanlarda var ama
Soran+1 yılBir muslumanin musevi olmasi icin annesininde musevi olmasi lazim bilmiyordun sanirim oranlara baktigimizda musluman olanlar daha cok fransada her yil 6000 kisi musluman oluyor
Bana huzur vermiyor
10 YorumlaDiğer konusunda 374 cevap paylaştı. İşginç
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler