Gençler şu cübbeli ahmet hoca vs bir sürü hoca var. Hepsi farklı insanlara bağlı diyorlar. Bu kişiler nasıl belirlendi ve kim hala bilmiyorum. O adamlara inanan kişilere sorduğumda ise cevap veremiyolar. Anlatır mısınız?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılİsmail ağa cemaati Mahmut Efendi Hz. lerinin talebesidir. Çok kalender biridir, şahsen hiç yalanını duymadım ve Ehli Sünnet bir Alimdir, yaklaşık 40 yıldır insanlara hakkı anlatıp doğru yola çağırmaktadır. İsmail ağa cemaatı zaten İstanbul'da Ehli Sünnetin kalesidir, onlarda olmasa Dinimizi hepten unutacağız.
Diğer TV'deki hocalar onun kadar ilme sahib olmadığı gibi bayıları yalan yanlış dinde olmayan şeyleri anlatıyorlar, kader ve alın yazısını inkar ediyorlar.
Cübbeli Ahmet Hoca Efendiyi dinlemenizi tavsiye ederim.111 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Safturk55 Mesela hangi hadis ve ne uydurma onu söyle. Bilip bilmeden birine bile laf atmak haramken sen neye dayanarak bunu söylüyorsun onu merak ediyorum doğrusu!!!
Bak bir hadisde ben sana söylim o zaman ;
1- (Dört kişinin, çektikleri şiddetli azaptan, Cehennemdekiler rahatsız olur. Biri, ateşten bir tabut içindedir, ikincisi bağırsaklarını yerde sürür, üçüncüsü kan ve irin kusar, dördüncüsü kendi etini yer. İlki borçlu olarak öldü. İkincisi idrardan sakınmazdı. Üçüncüsü, müstehcen konuşurdu. Dördüncüsü, gıybet ve kovuculuk ederdi.) [Taberani]
Bir kişi hakkında konuştuğun zaman o şey eğer doğru ise GIYBET etmiş olursun, eğer söylediğin şeye yalan katıp abartarak konuşursan İFTİRA atmış olursun...
!!! SENİNKİ HANGİSİNE GİRİYOR, HESABINI KENDİN YAP !!!- +1 yıl
abicim allah bize beyin vermiş ya düşünelim diye kuranı kerim diye birşey var kaç kez acıp okudun mealini inceledin böyle insanlar din üzerinden para kazanır yok oynamayın gezmeyin hiçbirşey yapmayın der kendine gelince en iyi arabaya binerler jet skilere binerler bunlar tabi ayrı konu ama adam yok okunmuş su satıyor yanmayan kefen satıyor adam bildigin din üzerinden para kazanıyor dini ögrenmek yaşamak için böyle insanlara ihtiyac yok satranç oynamak günah diyor adam ya zeki geliştiren ne varsa saçma bunlara göre
Cevap sahibi+1 yıl@Safturk55 Kardeşim, eğer herkes Kuran-ı Kerim-i Mealinden anlasaydı, Allah herkesin çatısına indiridi Kuran-ı ve alın okuyun anlayın ve amel edin derdi, demekki öyle basit birşey değil o nedenlede canlı bir örnek olarak Peygamber'de göndermiş...
Haaaa ben çoook zekiyim anlarım diyosan o zaman anladığın şekil tefsir et ve yaşa, ama başka insanlara çamur atma.
https://www.youtube.com/watch?v=ldO0NxPKjrY
Cevap sahibi+1 yıl@Safturk55 Kardeşim Kuran-ı yorumlamak için ihtisas gerekli, senin ihtisasın var mı bu konuda yok. O zaman niye insanlar arasında Fitne çıkarıyorsunki maksadın ne senin!!!
Mealcilik en büyük cahilliktir, Tefsir ve Hadis olmadan Kuran-ı Kerim anlaşılamaz.
Cevap sahibi+1 yıl@Safturk55 Doğru söylüyor Hoca efendi, sen Allaha olan vazifelerin varken, müslüman kardeşin aç yatarken ve bir sıkıntısı var iken, satranç için ayırdığın zamanı ibadetle ve başka bir hayırlı işle geçirmek daha doğru değilmidir! Ve ayrıca buradaki maksat herkesin kendi ilmine göre hesaba çekileceğidir, madem sen Kuran-ı anlaya biliyorsun o zaman bu inceliğide anlamış alman gerekir öyle değilmi!!!
Şimdi seninle bir Cumhurbaşkanının sorumluluğu bir olabilirmi? Veya Alim bir zatın Allahı tanıması ile benim gibi bir cahilin durumu bir olabilirmi sence? Zaman eylenme zamanı değildir o nedenle zamanımızı Allahımızı daha iyi tanımak ile geçirmemize öyen göstermeliyiz.
Cevap sahibi+1 yıl@Safturk55 Bende sana doğru yolu göstermeye çalışıyorum Allah rızası için işte! Allah oku diyorda 'Satranç' oku demiyor Kardeş... ilim oku diyor, Kuran, Hadis, Tefsir, Fıkıh oku diyor.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılSakallı şeytanlardan, din tüccarından biri...
Kur'an-ı Kerim varken, o ve onun gibilere inananlar da, cahil ötesi insanlar.39 Yorumla- +1 yıl
Aynen oyle
Cevap sahibi+1 yıl@coonkotok
Yav he he...
Cevap sahibi+1 yıl@yanlızçocuk59
Eyvallah.
Cevap sahibi+1 yıl@Maliy
Allah yerine, kula kulluk eden,
köleleşmiş cahillere ne desen anlamazlar.
Cevap sahibi+1 yılHiç sorma...
En iyi erkek görüşü için teşekkür ederim.
Şarlatanın biri.. Millete vaaz verip bikinili hatunlarla deniz kıyısinda salvarla poz veren bir kalk gidelim halt etme otur modunda kendini bulma cabasında biri iste..
136 Yorumla- +1 yıl
foto montaj aslı yok onların zamanında show tv star tv nin yaptığı saçmalıklar.
- +1 yıl
@roveşata01 Amanda aman..
- +1 yıl
insanla işsiz olunca bunlarla uğraşıyor.
https://i.hizliresim.com/o0NdWR.jpg - +1 yıl
Kusura bakmayın islami vaaz verip herkesi dine tesvik eden sonrasında Malta adalarında tatil yapıp ustsuz bir sekilde poz veren sevgilisine 14 bin dolalik saat alip Filistine yardim naralari atan bir adamin samimiyetine inanmiyorum... Cıkarın su at gözlüklerinizi lütfen. Din üzerinden propaganda yapan insanları tesvik eden birinin soylemleri eylemlerine tersse orda durup dusunmek lazim. Ben dinimi seviyorum sarlatanlari degil.
- +1 yıl
@roveşata01 basit insanların işleri insanlar bunlara nasıl itibar ediyor bu ve bunun gibi resimleri hiç işten anlamayan en basit resim programlarında bile yapabilir ve sanki gerçekmiş gibi yansıtıyorlar millete akidesi bozuk insanlara ne anlatıcan
- +1 yıl
Şu var ki gözümle görmediğim bir şeye inanmam. Bu tarz insanlara çamur atan uğraşan çok olur.
Bülkenin insanlarının bazıları bu işlere bütçe bile ayırıyor. Adam hasta kemik erimesi var buna rahmen onca sohbet vaaz veriyor kitap yazıyor sürekli canlı yayınlara konuk oluyor lale gül tv de sürekli canlı yayın yapıyor hangi fırsattan istifade bulup ta malta da tatil yapmış. - +1 yıl
@roveşata01 Bak iki sarlatan nasil kapisiyor? Körler sagirlar hesabi...
www.google.com.tr/.../watch%3Fv%3DToeOGBUxayg&ved=0ahUKEwjtm6Dh67TRAhVMVxQKHYxLDBYQwqsBCB4wAQ&usg=AFQjCNFiSKs6v6kU35L5sm9_1Y2Fx0Er4w&sig2=qGsVaW5PaFq5q8dgKIIoaA - +1 yıl
@__vural__ Tartısmaya varım hakaretse amacın bu benim tarzım degil... Hangi günah ben dinimi kaidelerini biliyorum. Putlastırdıgınız insanları tapar mahiyetinde savunan sizler isliyorsunuz gunahi. Ben soyledikleri yalan demiyorum sadece kendi soylediklerini uygulamayan bir adamin samimiyetine inanmiyorum diyorum bilmem anlatabildim mi?
- +1 yıl
fotolar montaj jet ski İstanbul'da bir adaya geçmek için bindiği jetski bunda bişey yok o fotograflarda montaj havuzdaki. inanmama bu tarz şeylere adnan oktara ne paralar veriliyor karalamak için. o şarlatan zaten kedicikleriyle her şeyiyle ortada. müslüman bir insan yüzebilir sünnettir. Ayrıca adamın maddi gücü var bu ülkede bir adaya gitmek için jetskiye bindi ne hale koydular sankı haram.
- +1 yıl
@roveşata01 Haram degil tabiki ama vaazinda kaldirip musluman bir insan luksten uzak durmalı peygamber efendimiz bir sedirin uzerinde yatiyordu diyip, filistinde katledilen muslumanlara yardim talebinde bulunup sevgilisine 14 bin $saat alip maltada maldivlerde tatil yapiyorsa ben o zaman derim ki "Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu?"
- +1 yıl
@roveşata01 Fotlar montaj degil acip okursaniz kendiside kabul ediyor zaten. Ayrica erkek erkege havuza girmek caiz degil diyip denizde ustsuz yuzmek oldukca ironi iceriyor... Anlayana
www.google.com.tr/.../&ved=0ahUKEwiU58jR77TRAhXnJsAKHb-QD2gQFgguMAI&usg=AFQjCNHeoqZRqE-IbKOVCfUuixcdKqiqWg&sig2=XPXK40w3aA7-kzmZ39AJjA - +1 yıl
adamın denizde giydiği belli fotolar montaj. kanıtları yok.
- +1 yıl
video yu sonuna kadar izledim iyi kapak yapmış.
- +1 yıl
ben senin inançısız birisin demiyorum düşmanlarının ekmeğine yağ sürmeyin bak bu videyoyu izle https://www.youtube.com/watch?v=tTciGAOwXKQ
- +1 yıl
@roveşata01 Kapagı inanları sömürerek güzel yapıyor haklısın...
- +1 yıl
Bak o kaset de cemaat işi çıktı susması fetocuların yaptığı yanlışları konuşmaması için. ama bir insanı iyi tanımadan medyadan tanıyamassın medya bu zamanda çok yanıltıyor malesef.
- +1 yıl
@coonkotok tv kaynaklarının bütün haberleri haberi ahad hükmünde ya hemen al muteber kabul et al amel et kendinini içtihat ehli müçtehid zannet sonra ver kararı bu yüzden yıllarca islam inancı bir araya gelemedi işte hiçbir cemaate tarikate bağlı değilim ama ehli sünnet mensubu olan her kişiyi dinlerim bizim bütün sıkıntımız tefrikalara düşmek bu büyük bir tuzak medya bunu çok iyi yapıyor avlanmamak gerek
- +1 yıl
@roveşata01 Arkadasim insanin fikri neyse zikride odur... Benim fikrimde zikrimde belli. Bikinili barbi bebekten tahrik oluyorum diyen bir adami savunmayin lütfen. Bunu soyleyen bir adam insanların aklinda yoksa bile inan karpuz kapugu dusuruyor. Dinimiz bu kadar hafife alinabilecek kadar basit degil baskalarini baz almayin acin kendiniz okuyun..
- +1 yıl
Dinimiz o kadar hassas ve dikkat le incelenmesi gereken bir din ki BARBI bebekleri imal ederek Musluman toplumu etkisi altına alan ve kadını bir seks objesi haline getiren ve nerdeyse tüm reklam ve tanitimlarda kadin figürü kullanan bir sistem ve düzende sen rahat bir şekilde insanca yasiyor san bilki o sevmedigin cubbeli gibi sahsiyetlerin uyarıları sayesindedir
- +1 yıl
@coonkotok Vallahi kusura bakmada 100 gr lik bir plastik parcasina hallenen kisiden bana din hocasi olmaz olamaz... Nefis terkibi ne icin? Ben buna bile halleniyorum diyen hocanin fanları "Ee hocamiz yapti demek ki hallenilebiliyomus suç bizim degil o zaman hürrraaa "gibi bir cümle kullansa kime hak verilir? Sebebe degil sonuca odaklanin lutfen...
- +1 yıl
sizi o kadar iyi anlıyorumki ama meseleye sadece nefs ve akılla bakmakla olmuyor olsaydı herkes idrak ederdi islamla ilgili bir sorununuz yok çünkü kendinizle yani nefsinizle ilgili bir problem görmüyorsunuz nefsinizin size çizdiği ilah anlayışını din kabul etmişsiz günün birinde çevrenizle değil kendinizle uğraşma zamanını allah size verirse o zaman çok daha farklı düşünmeye başlarsınız bu falan filan hoca meselesi değil herkes bir gün var öbür gün yok bu iş öz meselesi bir gün öze temas ederseniz anlayacaksınız sizinle burdan yarına kadar cedel ederiz problem değil ama gerek yok çünkü müslüman müslümanla cedel etmez biz onu inanmayanlara karşı kullanırız birbirimize karşı değil yolunuz açık olsun
- +1 yıl
@__vural__ Nefsimin bana verdigi degil kendi öğrendigim mantıgıma uygun olandır benim dinim. Cevremle ugrasmıyorum zira benim inandıgım hesap gününde her koyun kendi bacagından asılacak. Kendi ile ugrasma olayına gelince zaten bunun bir sınırı yok her an kendimizle mucadele anlama yolunda degilmiyiz? Allah Akil fikir vermis dusunun kullanin diye, gerisi teferruat... Sizinde yolunuz acik olsun
+1 yılHiç birine güven olmuyo 2 gün sonra darbe girişiminde bulunuyolar
02 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
14Cevap
Cübbeli ahmet hoca gerçek bir din Ali midir babası çok zengin bir insanıydı OK çivi nin sahibiydi Cubbeli hoca fatih te mahmud efendi denilen muhterem bir zattan ilim öğrenmiş gercek bir Alimdir binlerce insanin hidayete ermesine dogru yola gelmesine vesile olmus bir SAHSIYETTIR
30 Yorumlaİsmailağa cemaatinin kurucusu Mahmut Ustaosmanoğlu'nun öğrencisi, ilim irfan sahibi bir dini lider.. Mahmut efendi'nin tek varisi, gelecekteki cemaat lideri..
10 Yorumla
+1 yılDostum şu an günümüzdeki bir çoğu din adamı gibi gözüken karaktersizler aslında hepsi birer din tüccarı insanlar. Böyle söyliyeyim sen anla :)
00 Yorumla
+1 yılİsmail ağa cemaatine bağlı bir hoca.
Sohpetler veren kitap yazan
Arapça ve kuran hafızı hadis hafızı fıkıh tasauuf ilmi olan başarılı bir alim.20 Yorumla
+1 yılIsmailaga cemaatinin liderlerindendir.
Kimseye bagli degildir işini yapan adam gibi adamdir40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNakşibendi tarikatının bir müridi ehli sünnete yani peygamber efendimizin sünnetine sıkı bağlı bir tarikatın üyesi
40 Yorumla
+1 yılkendi çapinda hocayim diye geçinen biri ondan bir cacık olmaz
00 Yorumla20 lik karısını gördüğümde şok olmuştum 😳
06 Yorumla- +1 yıl
o kadar tanırım ben niye görmedim bir sana mı gösterdi.
- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılEsnaf işte din simsarı
49 Yorumla- +1 yıl
Din pazarlıyor işte kendi grubunu oluşturup bir düşünce empoze ediyor
- +1 yıl
Hayır
- +1 yıl
Her din alimi farklı söylüyor bence din kişiye özgü olmalı nasıl algılıyorsa öyle yaşamalı bir grup oluşturarak yanlışta olsa o grubun aynı düşünmesini sağlıyor çatışma ortamı oluşuyor
- +1 yıl
Fizyolojik bir olayın dinle ne alakası var peygamberle bir mi tutuyorsun dinden para kazananları
Diğer konusunda 933 cevap paylaştı. Hocanın biri ama komik :)
00 Yorumla
+1 yılUc kagitcinin tam kendisi
15 Yorumla- +1 yıl
@coonkotok ne alaka. Satranci kotuleyip jetskyle antalyada tatil yapan insandan kork derim.
Cvp vermeyecek ne var adam okumuş ilim kazanmış
10 Yorumla- Diğer konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılhadisçilik dininin şarlatanı
00 Yorumla
+1 yılSelefi sapık
15 Yorumla- +1 yıl
Sen önce selefi nedir onu öğren öyle yorum yap hey Allahım :)
- +1 yıl
@coonkotok suudi mezhebi :d vehhabilikle de aralarında bir fark yok. Hepsi aynı halt. Sapkın zihniyet.
- +1 yıl
x-razyesta-x Selefiler hadisleri yok sayarlar cübbeli ise bütün fetvalarını kuran ve hadislerden örneklerle verir, vehhabiliğe gelince o ingilizlerin getirdiği bir mezheptir günümüzde senin gibi hak dinle alakası olmadıgını bilmeyen insanlar vehhabiliği ehi sünnetle karşılaştırırlar cübbeli ahmet nakşibendidir nakşibendi yi bir araştır nereye çıkacak?
Sarlatan
01 YorumlaBen değilim
00 Yorumla
+1 yılIpnenin teki
11 Yorumlaskym o sahtekarı
00 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi