Burada üniversite okunur dediğiniz şehirler hangileri? Ya da okuduğu yerden memnun kalanlar okudukları yeri ve orayla ilgili biraz bilgi verebilir mi? En güzel üniversite şehirleri nerelerdir? Teşekkürler.üniversite okunacak şehirler
Üniversite okurken okul seçmek kadar zor olan şey okuyacağın şehri seçmektir. Birçok öğrenci kendi şehrinden ayrılarak yeni bir şehirde üniversite hayatına başlıyor. Tercihlerinden dolayı pişman olanlar da oluyor memnun olanlar da. Ülkemiz üniversite okunacak şehirler açısından zengin bir ülke bence. Öğrencilerin üniversiteye gitmek için yaşadıkları yeri değiştirmeye değecek birçok şehrimiz var.
1- İstanbul
İstanbul
İstanbul ile başlamazsak olmazdı. Şüphesiz ki öğrenciler için en iyiüniversite okunabilecek şehirler arasında başı İstanbul çekiyor. İstanbul üniversitelerin en çok olduğu ilimiz ve Türkiye'nin dört bir yanından öğrencileri çekiyor. İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi gibi değerli devlet okullarının yanında, Bahçeşehir Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi gibi değerli vakıf üniversiteleri de mevcut. İstanbul tarihi yerleri, ünlü ilçeleri, popüler mekanları ile sadece eğitim açısından değil turistik açıdan da öğrencilere harika deneyimler sunan bir şehir.
2- Eskişehir
Eskişehir
Öğrenci şehir deyince akla ilk gelen şehirlerden biri Eskişehir'dir. Eskişehir'de 3 tane değerli üniversitemiz bulunmakta. Bunlar: Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversite. Eskişehir nüfusu genç bir şehirdir. Sosyal hayatı doyasıya yaşamak isteyen öğrenciler için Eskişehir doğru bir tercihtir. Üniversite caddesi, adalar ve barlar sokağındaki mekanlar öğrencilerin favorilerindendir.
3- Ankara
Ankara
Başkent Ankara en güzel üniversite şehirleri arasındandır. Ankara İstanbul gibi üniversitesi bol olan şehirlerden. Tabi sadece sayısıyla değil kalitesiyle de önemli üniversitelere sahip. Örneğin Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara bilim Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi gibi. Ankara hem eğitim hayatıyla hem de Türkiye için değerli bir şehir olması açısından öğrencilerin sıklıkla tercih ettiği bir şehirdir.
4- İzmir
İzmir
İzmir deyince içi açılmayan yoktur. Hem üniversiteleri hem de sosyal hayatı ile her öğrencinin tercih listesinde başlarda. Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi gibi değerli üniversitelere sahip. Türkiye'nin 3. büyük şehri olan İzmir'de gezip görülecek, sosyalleşebilecek birçok mekan var. Denize kıyısı olan bir şehir olduğu için bahar ve yaz aylarında farklı etkinlikler yapmak için ideal. Alsancak, Karşıyaka, Güzelyalı, Bostanlı, Çeşme gibi birçok ünlü ilçesini gezmeye doyum olmuyor. Bu şehirde sıkılmak mümkün değil.
5- Bursa
Bursa
İlk dört favori sayıldıktan sonra akla gelen ilk şehir Bursa oluyor. Bursa Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri. Bursa Teknik Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi Birçok farklı şehirden öğrencilerin ilk tercihleri oluyor. Osmanlı Devleti'nin ilk başkentlerinden biri olan Bursa tarihi açıdan da gezilip görülecek birçok mekana sahip.
6- Çanakkale
Çanakkale
Herkes Çanakkale'ye hayatından 1 kez de olsa gitmeli. Eğer öğrencilik yıllarınızı Çanakkale'de geçirebiliyorsanız ne mutlu size. Sakin bir şehir olmasının yanında öğrenciler için de ideal. Denize kıyısı olan bir şehir olduğundan dolayı eğlenceli bir şeyler yapmak her zaman mümkün. Çanakkale'nin değerli üniversitesi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi en değerli üniversitelerimiz arasında. Ayrıca Üniversite hayatınız boyunca gezmeniz gereken birçok tarihi mekan olacak.
7- Antalya
Antalya
Havasıyla, sosyal hayatıyla tam bir öğrenci şehri. Yazın bile kendi şehrinize dönmek istemeyeceksiniz. Ne kadar benim listemde 7. sıraya düşmüş olsa da öğrencilerin memnuniyeti açısından en çok sevilen 3. şehir olduğunu öğrendim. Antalya'da 5 tane üniversite bulunmakta. Bunlardan en bilinenleri Akdeniz Üniversitesi ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi.
8- Muğla
Muğla
Yazlık bir şehir olan Muğla öğrenciler için ideal. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ni seçen bir çok öğrenci Muğla'nın havasından, doğasından ve sosyal hayatından kaynaklandığını söyler. Üniversite hayatını kimi zaman tatile çevirme imkanı da bulursunuz. Özellikle hafta sonlarını keyifli geçireceğinize hiç şüphem yok. Muğla'nın ünlü ilçeleri Bodrum, Fethiye, Marmaris, Köyceğiz, Datça'yı gezmeye doyamayacaksınız. Üniversite okunacak en güzel şehirler listesine bakmadan tercih yapmayın. :)
Eskişehir; Şüphesiz her öğrencinin tercih ettiği yer. Hem maddi açıdan hem de eğitim açısından çok güzel bir yer. Tam bir öğrenci şehri.
Aydın; Yine öğrencilerin tercih ettiği bir şehir. Maddi açıdan da oldukça ucuz bir yer.
Antalya; Yaşantı açısından rahat edebileceğin bir şehir. Üniversite ortamları da gayet güzel.
İzmir; Hem büyük şehir hem de tam bir öğrenci şehri. Eğitim açısından da çok güzel.
Bunların haricinde Ankara 'yı da tercih edebilirsin. Ankara 'da, Türkiye'nin en köklü üniversiteleri var.. Memur şehri olduğu için, çok güvenli bir kent. İstanbul'a oranla daha ucuz. Türkiye'nin ortasında olması ve hemen hemen bütün illere yakın olması nedeniyle, bütün şehirlere ulaşımı kolay.
Ayrıca Çanakkale'yi de tercih edebilirsin. Modern ve küçük bir şehir olmasının yanı sıra sosyal ve kültürel aktiviteler açısından oldukça zengin. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nin bulunduğu şehirde, rahatlıkla öğrencilik hayatı yaşayabilirsin.
üniversite okunacak şehirler
Ekonomik açıdan Bursa'yı da tercih edebilirsin. Bursa'da Uludağ ve Bursa Teknik üniversiteleri var.. Gelişmiş sanayi kenti olması ve kentleşme oranının yüksekliğiyle öğrencilerin favori şehri. Yurt fiyatları İstanbul ve Ankara 'ya göre daha avantajlı. Hem sakin hem de eğlenceli bir öğrencilik hayatı geçirmek isteyenler biçilmiş kaftan.
Kayseri'de de öğrencilik hayatı gayet güzel ve ucuz. Ulaşım otobüs ve tramvayla kolay bir şekilde sağlanıyor. Devlet yurtlarının yanı sıra özel yurt ve pansiyonların bulunduğu şehirde, ev kiraları da oldukça uygun. Burada da rahat edeceğini düşünüyorum.
malatya inönü üniversitesi çünkü malatya modern sanayisi gelişmiş avm ve yeşil alanı bol olan yaklaşık 35.000 öğrenci kayıtlı tam bir öğrenci şehridir ayrıca şu an türkiyenin ilk trambüs ulaşımı hizmet vermektedir ulaşım yönünden de sıkıntı çekmezsiniz çünkü hergün İstanbul Ankara İzmir antalya bursa ve trabzona uçuş var
Ben İzmirde öğrenciyim buraları cennet gibi harika kesinlikle.tavsiye ederim, bunun dışında Eskişehire de gittim orası da süper iki kentten şaşma derim :)
İstanbul,Ankara,İzmir ve Eskişehir zaten Allah'ın emri ama buralardan sonra Antalya,Samsun,Kayseri,Adana,Konya,Isparta ve Sakarya'da öğrenciler için ideal şehirlerdir...
alımı var ciddi derecede , istediğin yerde okuyabilirsin... ama üniv araştır , çan vs. var mı yok mu , geçme notlarına bak , sonra pişman olursun çok mağdurlar oluyor ,... ama sonuçta düşük puanlı kpss ile atanması var lisansların..
konunu inceledim şimdi hemşirelik yazacakmışsın.ben sorunda öğrenci şehri falan deyince tamamen sosyal anlamda düşündüm :) konya Selçuk üniversitesi düşünebilirsin.ıspartada olur.hemşirelik düşünmediğim için araştırmadım bilmiyorum(bende tercih yapacağım) ama bu iki şehre puanın yetiyorsa güzel yerler :)
yaw kım dıyo onu hıkaye o ben sakaryada okudum hıc bı sıkıntı duymadım hatta orda dogdum buyudum ınsanları cok ıyıdır cana yakındır kım dedıyse halt etmıs ayrıca samsunda guzeldır 10numara yer 19 mayıs cok kalıotelı benım ımkanım olsa memleketımde okurdum ama olmadı ıste ıst massraftır burda okumaya kaslkarsan en uygunu samsun