İkindi vakti girdi ama ben bugün bazı nedenlerle erteledim akşam namazına yakın kıldım. Akşam namazına 32 dk falan vardı. Kıldıktan sonra telefonumdaki uygulamama baktığımda kerahat vakti yazıyordu. Akşam ezanına son 10 dk kalmıştı. Kerahat vaktini duymuştum ama hiç araştırmamıştım. Az önce baktım araştırdım, şöyle bir tablo var: Bu tabloya göre günah işlemiş sayılıyorum yani. O zaman, bunu nasıl telafi etmeliyim bilen var mı? Akşam namazımda tövbe ettim. Kazasını kılmam gerekir mi?
Hiç mi bilmiyorsun bunları demeyin, daha yeni başladım namaza, cahilim...
Güncellemeler
+1 yıl
Çok teşekkürler Allah razı olsun :)
Namazımı yanlış zamanda kıldım, bir bakar mısınız (Önemli⁉️)?
Sen yazani iyice okumuyor musun? ne diyor farzi kilabilirsin diyor yani bir önemi yok kazaya falan gerek yok tovbeyede gerek yok sadece sünneti kilamiyorsun farzini kilabiliyorsun ki zaten önemli olan kazası olan budur rahat ol
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Okuyabiliyorum ve anladım da çok şükür. Zaten sünnetini de kıldığım için sormuştum.
Kusura bakma da hem artık öyle bir durum yok hem de her zaman vakit bulamayabilir o vakitte kilabilirsin yani bunun bir günaha teşviki yok vakit o zaman musait olmuştur zorlaştırmaya gerek yok durumu
Ne kadar güzel bir kalbin var. Akşam namazına 32 dakika varsa ikindinin sadece farzını kılabilirsin. Kerahat vakitleri güneş doğarken , tam tepedeyken ve batarkendir.
En İyi Cevaplar