psikoloji bölümü ( tezli )
psikoloji bölümü ( tezsiz )
ne demek oluyor ?
tezli nasıl oluyor. tezsiz nasıl oluyor ?
psikoloji bölümü ( tezsiz )
ne demek oluyor ?
tezli nasıl oluyor. tezsiz nasıl oluyor ?
tezli 21 kredilik ve minimum 7 ders alınan ardından seminer ve tez çalışması yapılan bir yüksek lisan türüdür.
tezsiz ise 30 kredi ve 12 ders alıp bunu 2 senede birip tez çalışması yapmadan y.lisans mezun olma türüdür.
Batıda buna akademik ve çalışmaya yönelik diplomalar olarak hitap edilir, adam akadimisyen olmayacaksa uzmanlık alanında ders alır ve aynı zamanda staj yapar o sektöred (TR de yok staj) ve uzman kişi olarak yetişir. diğeri (tezli) araştırmaya yatkın yetiştirilir).
okulu bitirirken tez yazıp yazmayacağınla ilgili son sene yazacaksın zaten o tezide yazarsan.benim bölümüm zorunlu tezliydi tezsizi yoktu iş başvurularında tez artı puan falan diyorlar sonucta bir konuya yoğunlaşmışsın üzerine çalışma yapmışsın
tez önemli yani diyosun:D iş bulma olanağım daha fazla olur yani öylemi :D
öyle diyolar diyorum :)) benim zaten tezliydi mezun oldugum program herhangi bir olayı olmadı artısı eksisi,cok puan farklı var mıbilmiyorumda bence tezli seç tabi 2sinide tercih ette tezli daha avantajlı olr
Tezli yüksek lisansta bir yıllık ders döneminin sonunda seminer sunumunu yapar ondan sonra tez dönemine geçersin.
Tezsiz yüksek lisansta ise sadece ders dönemi vardır. Lisans eğitimindeki benzer dersler alırsın. Genelde kalabalık olur lisanstaki sınıflar gibi.
Akademik personel olmak istiyorsan tezsiz y. l. pek bir şeye yaramaz. Belli bir alanda kendini uzmanlaştırmak isteyenlerin tercihidir.
tezli tez yazıyorsun
tezsiz tez yazmıyorsun
Cevap
4Cevap
.Tezli kelime kökünden anlaşıldığı gibi (tez) yani cabuk biten oluyor normali 4 sene ama tezli olursa 2 sene bilemedim iki buçuk seneye biter okul.
Tezsizde acelesi olmayanların tercihi yavaş yavaş sindire sindire ödev olmayınca çalışma gereği olmayanlar acelesi olmayanlar için...zuahhahsa
beyin özürlü aptal yaa:DD:D:Dkdasdfgasgdasd
işte sizi güldüren erkeklere bunu söylersiniz. domaltıp gibine aşık olursunuz... tsk ederim
tezliyi secersen bıtırme tezı yazıyorsun,
tezsizi secersen bıtırme tezı yazmıyorsun.
Salak ve zeki olan öğrenciler diye ayırmanın, akademik dil de söylenişi.
birisi akademik formasyon üniversitede araştırma görevlisi olmak için diğeri öğretmen olmak için . tezli akademik tezsiz de pedagojik
Merhaba canım benim
Tezsiz y.lisans yapanlara doktora yolu kapandı. Bunu söyleyim.
Ne işiniz var bu işlerle ya bırakın Allahaşkına..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar