Bütün evlilikler öyle değil malesef... Genelde insanlar evlenip mutsuz oluyor... Mutsuz çocuklar yetişiyor... Evliliğe karşı değilim ama hayatımı böyle bir riske atmakta istemem
Beklentili insanlar mutsuzluğa mahkumdur.. Sen eşinin iyi olmayacağını düşünüyorsun.. İyi birini bekliyorsun.. Bu beklenti hiçbir zaman gerçekleşmeyecek..
Çünkü hiçbir insan 4/4lük değil.. Ayrıca her evlilik sınanacak.. Sınanıyor da.. Gerçi her insan bekarken de sınanıyor..
Çözüm, "güzel gören güzel düşünür güzel düşünen hayatından lezzet alır.." Yani eşinin kötü yanlarına takılmsk yerine iyi yanlarına bakmak o evliliği katlanılacak hale getirir..
Her insanın hayattan evlilikten beklentileri vardır... Evlilikler sınanabilir bu katlanılacak bir şeydir ama insan evlilikle sınanıyorsa katlanmak zordur... İnsanlarda genel anlamda kötüyü gören bir inaan değilimdir ama insanın yaşadıkları evlilik konusunda korkulara kapılmasına evlilikten soğumasına neden olabilir
Doğru kriterleri baz alırsan hata olmaz.. Bilmiyorum ne derece dindarsın ama Efendimiz (asm) evleneceğiniz kişiyi güzelliği için, malı için, asaleti soyu için değil, dindarlığı için seçin der..
Diğerleri geçicidir, dindarlık ise kişi yaşlandıkça, gençleşir..
Kader konusunda kafam çok karışık çok kişiye sordum ama işin içinden çıkan olmadı en sonunda biri kader konusunda düşünmek iyi değildir demiş:) işin dini boyutunu düşündüğüm için hiç sevgilim olmadı ama doğru mu yanlış mı bilmiyorum... Yani kafam çok karışıktır bu konularda
Kötü değil, dayım kendi başına buyruk çalışmayan biriydi, her gün içerdi, resmen serseriydi yani, evlendi, şimdi bazen 20 saat kamyon sürerek ailesini geçindiriyor
Hayır onu kast etmiyorum tabiki... Sadece sorumluluk eve para getirmekle olmuyor... Çocukla ilgilenmek oynamak onun gelişimine özen göstermek sevgini gösterebilmek (bazı insanlar sevgisini gösteremez safsatasını geçeceksin ) aynı şekild3 eşiyle ilgilenmek sohbet edebilmek ailesin3 zaman ayırmak vs vs dir sorumluluk...
Hayır bu saydıklarım asıl sorumluluk... Kimse eve ekmek götürmek için evlenmez... Genelde insanların çocuk uapmak için evlendiği düşüncesindeyim... Eğer evleniyprsan eşini mutlu edebilecek ona zaman ayırabilecek sorumlulukta olmalısın... Eğer çocuk yapıyorsan onu mutlu edecek onun gelişimiyle ilgilenecek ona zaman ayıracak sorumlulukta olmalısın...
Bu düşüncene katılmıyorum. Sorumluluk kelimesinin tanımı bile şöyle " Kişinin kendi davranışlarını veya kendi yetki alanına giren herhangi bir olayın sonuçlarını üstlenmesi, mesuliyet"
Sorumluluğun ne demek olduğumu biliyorum... Bunlar benim şahsi düşüncelerim ve arkasındayım doğrusunu yanlışını bilemem... Evliliği eve ekmek paraeı götürmekten ibaret sayan insanlar (bunu senin için söylemiyorum öylesin demiyorum yani) hem mutsuz olur hem de mutsuz eder... Sorumluluğun tanımı beni bağlayan bir şey değil... Evlenen bir insan eşini mutlu etmekle yükümlüdür! Çocuğunu mutlu etmekle yükümlüdür! Mutlu edemiyorsa da sağlıklı bir birey değildir!
İstemeyebilirsin ki bence evlenmemelisin de... Ama bir insanı eşin olan bir insanı çocuklarının annesini mutlu etmek bir yük olmamalı... Bir insanı mutlu etmek yük değildir... Karşındaki mutlu olduğunda sende olursun
En İyi Cevaplar