+1 yılsadece kuranla böyle bir kanıya varmak mantıksız olur tek bir din ile bütün dinleri yok saymak bence bütün dinleri inançları araştırmalısın :) tabi bunun yanında biyoloji fizik kimya gibi bilim dallarıyla ilgilenmen öğrenmen gerekir bir şeyleri. öğrenmek inanmaktan daha zordur ve bir şeyi yok sayman için onun hakkındakileri bilmen gerekir :) ben ateistim sadece kuranı okuyarak bu düşünceyi kabullenmedim :)
38 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın abi okucam diger kitaplarıda.
- +1 yıl
Harvardli mat. prof. u Jeffrey lang da bir ateistmis taa ki Kur'an la tanisana dek. Ilginctir biri okuyup inanc sahibi olurken biride inancsizlik yoluna giriyor¿
Soran+1 yıl@_Soqraτesla Ben milletin neye inandıgına ne olduguna bakarak birşeye inanmadım benimde beynim var kendim açtım okudum. Yarın sana notlarımı atıcam zaten abla sende göriceksin.
- +1 yıl
@_Soqraτesla matematik tamamen soyut bir yapıdır ve insanların yarattığı bir kavramlar bütünüdür gayet normal inanması çünkü matematikçilerin hayal odakları diğere insanlara nazaran fazladır bu yüzden soyut düşüncelere yönelmeleri gayet normaldir :) ama bir fizikçi bir biyolog bir jeolog bir kimyacı soyut kavramlarla ilgilenmezler tamamen materyalist bakış açıları vardır bu yüzden somut ele alırlar :) tabi bu yazdıklarım yüzeysel bir şeydir insanların beyin yapıları düşünceleri gördükleri bakış açıları farklıdır ben genelleme yaptım :)
- +1 yıl
Bekliyorum ama beni cok etkileyen bu insanin youtube uzerinden videosuna bakmani oneririrm. Fikrin degissin mantigiyla değil bu adami bosuna begenmedgmden
- +1 yıl
@_Soqraτesla kendi düşüncelerini yarat hanımefendi başkalarının düşünceleriyle yaşama asla :) şu dünyadaki en kötü şey sorgulamayı yitirmiş bir beyindir bırak sen araştır oku öğren başkalarının anlattıklarıyla yapma bunu kulaktan dolma ffikirlere inanma.
- +1 yıl
Charles: matematikciler mantiga cok onem verir ve mantigi baz alan mekanizmada soyutunda somutunda dokumlu aciklamasini gormek zorundadirlar kolay ikna olmazlar. Sonuc olaraak bu senin fikrindir saygi duyuyorum ama ben bir matematikci olmasamda ateistitlik sinirlarinda dolastigim uzun zaman dilimi sonrasinda kendi arastirmalarim dogrultusunda muslumanlik beni ikna etmistir. Mutlu kal 😊
- +1 yıl
@_Soqraτesla sende mutlu ol her zaman hanımefendi :)
En İyi Cevaplar
tanahtan... yuhannaya.. barbanastan kurana kadar hepsini okdum ama ulgene inaniyorum...
22 Yorumla
Soran+1 yılİlk defa duydum ulgene ne abi
- +1 yıl
ülgen türk mitolojisinde baş tanrı gibi bir şey zeusun türk versiyonu :)
+1 yılKur'an okuyarak en fazla Deist olunur. 'Kur'an'ı okudum ve Ateist oldum :S' diyenleri anlama güçluğü çekiyorum.
31 Yorumla- +1 yıl
sonuna kadar katılıyorum ve destekliyorum...
+1 yılzaten birsey bilmeden deist ateist olan sadece ergendir. Arastirmadan etmeden olmaz zaten
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Allah'ın hikmeti müslümandan çok okuyor deist ateist
Okuyun kardeş okuyun elbet bir şey öğreneceksin
Mesele seçim haline gelecek00 YorumlaSemavi dinlerin kitaplarını okumak ayıp değil ki.
Anlamaya çalışıyorsundur belkide.10 Yorumla
+1 yılAteistler falan müslümanlardan çok okuyor zaten bir açığını yakalamak için :D
02 Yorumla
Soran+1 yılBenim ailem müslüman olduğu için bende okumaya başlamıştım amacım açık aramak degildi.
- +1 yıl
açık yakalamak değil neye inandığını bilmek için niye ve nasıl olduğunu anlamak için okuyor şahsen ben bu yüzden okuyup araştırdım
+1 yılzaten ateitler müslümanlardan daha iyi dini biliyopr
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlanlar zaten kuranı okuyup oluyorlar. Ateistlere aklım almıyor. Sorgulamak lazım bazı şeyleri illa ki ama onlarınki tamamen bilimsellikten yana. Dogmatik olan şeyler var
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKarar ver sende. Inanıyor musun inanmıyor musun?
Bu ne saçma ya. Gerçekten ateist olsan hiç bur şey umrunda olmaz. Günah suç falan kavramları olmaz. Öldürmek istediğin birine asla acımazsın. Hesap verme korkusu olmaz. Sen gerçekte neysen o gibi davran. Şeytanin boş vesveselerine aldırış etme derim021 Yorumla
Soran+1 yılTanrıya inanıyorum , şu an 1 kitap okudum oda kuran , diğer kitapları okuduktan sonra ateist belki olurum. Ayrıca benim davranışlarım günah ve suç olduğu için zoraki şekillenmiyor. İçimden geldiği için iyi davranıyorum ve karıncalara bile zarar vermiyen biriyim ben. İyi biri olmam için Kitabada gerek yok.
Cevap sahibi+1 yıl@CansuKn felsefe konusunda çok iyiyimdir. Hangi sosyal ahlakta adam öldürmek uygundur? Ki ahlak kavramının tam olarak anladığından şüpheliyim. Gerçek bir ateist. Korkusu olmaz hesap sormayacağını düsündugu için. Ahlak gibi kavramlar olmaz. Sonra şu son dediğine varayım. İslam mükemmeldir. Bozuk olan -ki bu şekilde düşünmene sebeb olan- bazı müslümanlardır. " kim bir insanı öldürurse bir nesli yok etmis gibidir. Kim bir insanı kurtarirsa bir nesli kurtarmis gibidir." Islam bunu söylüyor. İnsanlara duser buna uyup uymamam. Tabi bir de tövbe var. Bunları düşünmediğini var sayıyorum yorumu yazarken. O yüzden şu düşünceni düzeltmek istiyorum. Gerçek bir müslüman cinayet işlemez zaten. Eğer ki nefsine uyup yapmışsa çok pişman olur ve sürekli af diler.
Cevap sahibi+1 yılVe sen :)
Demek ki içinde bir kırıntı dahi olsa inanç var. Kuran'dan bir kere okuyabilirsin ama diğer kutsal kitaplar değiştirildığı icin bir kaçtan fazla kitap okuman gerekir. zaten icinde ki farklilikları sen de fark edersin. Ateist değilsin bunu söyleyebilirim ama deist olaman için görüşünün biraz daha değişmesi gerekiyor. O yüzden kendi i iyi hissetiğin doğru yolu bulmanı umuyorum. Merak ve karar evresinde şeytan sana yanlış yolu göstermek için sürekli saptırmaya çalışacak bu yüzden vesveselere kulak verme
Soran+1 yılAhlaklı olmak için dine ihtiyaç duyuyorsanız, su katılmamış ahlaksızsınız. Vicdanla gelen ahlak samimidir. Cehennem korkusuyla gelen değil. Ahlaklı bir insan olmak için dine ihtiyaç duyuyorsan eğer özünde öyle değilsin demektir ilk önce insan olmayı öğrenmek gerekir.
Cevap sahibi+1 yıl@DenizArin ne alaka cehennem farklı şey o farkli şey ki ahlak dan bahseden ben değildim. Iyilik yaparken de niyet önemlidir. Bir insan bir insani seviyorsa bunu Allah rızası olmasa sevmiyecektim demez
Cevap sahibi+1 yıl@DenizArin hangi konuda çelişiyorum? Açıklayayım
Soran+1 yıl%70- 90 ' ı ateist olan ülkelere bak , okuma ve suç oranını kıyasla. Estonya kübadan sonra en çok kitap okunan ve suç oranının en az oldugu ülkelerden , çek cumhuriyeti , japonya belçika keza öyle demekki din ve ahlak farklı şeyler.
Cevap sahibi+1 yıl@DenizArin sanırım şundan bahsettin açıklayım. Gerçek bir ateistin imanı olmaz. Imanı olmadığından hesap verme korkusu olmaz. Bir müslüman imanı varsa Allah'a vereceği hesaptan korkar. Yapacağı günahların ( bu bahsettiğimiz cinayet buna dahil) sonuçlarını düşünür. Ateiste insan muslümanda. "insan" olan birisinin içinde olan varsa. Bunu akıla engelleyebilir. Yani sonuçlarını düşünür. Sonuçlarda hesap verme oluyor. Ama hesap vermeyeceğini düşünen insanları istediğini yapmayı engelleyen bir şey kalmaz ortada.
Soran+1 yılBilimsel ve mantık çerçevesinde örnek vererek yaklaştım yinede anlamadın 😂
- +1 yıl
şu an dediğin gibi her şey kişinin aklında biter. Eğer kişi müslüman olsa bile bazıları sadece sonucundan korktuğu için bazı suçları işlemiyor, ateistler de eğer akıl ve vicdan varsa ona göre kararını verir. Yani burda hesap verilicek konunun allah değil kişinin kendisi olması lazım yoksa bir anlamı kalmaz. Böyle oluncada doğal olarak müslümanlar suç işlemez ateistler işler gibi bir sonuç asla olamaz
Soran+1 yıl@DenizArin 👏👏
Cevap sahibi+1 yılOrda yaşamadığın alt yüzünü görmediğin konularda bilgili olduğunu düşünme. Ahlak dediğim gibi farklı bir kavram. Din ahlakı sosyal ahlak sanat ahlakı vs vs vs vs kötüluk yapmak iyilik etmek falan bunlar ahlak ile sınırlanmazlar. Din yokkende ahlak vardı. Bunlar farklı şeyler. Ve farklı olmaya devam edecek. Ahlaklı olan vicdanli diye bir şey yok. Ki ben Başta da söyledim Bunun ahlakla bir alakası yok diye. Suç kavramı demedim ben hesap sorma dedim.
Soran+1 yılAhlak insanların manevi değer ve davranışlarına verilen addır. iyi ve kötü arasındaki niyet, karar ve etkinlik farkıdır. O saydıgın sosyal ahlak , kültürel ahlakın hepsini içine alır. Ahlak dinle gelseydi , suçun en az işlendigi ülkeler İslam ülkeleri olurdu. Keza yukarda verdigim istatistiklere bakarsan ateist ülkelerdeki suç oranlarıyla İslam devletlerindeki suç oranını kıyaslayabilirsin. Ahlak insanın aklında biter , Ahlaklı olmak için dine ihtiyaç duyuyorsan sen özünde kötü birisindir. Ve zoraki yapılmış davranışlar bir gün patlak verir şu an islam devletlerinde oldugu gibi.
Soran+1 yılBelki ben anlatamamışımdır buyur Ahlak ile ilgili deney
https://m.youtube.com/watch?v=v-_vbx-XPXo
Cevap sahibi+1 yılSon kez söylkyeceğim. Ahlak ve islam farklı. Anladıysan bunu o yorumuna gerek kalmaz. Ki ben GERÇEK MÜSLÜMAN dedim. Sözde olanlardan değil. Mesela su an Türkiye islam ülkesi ama inananı var inanmayanı var senin bu verdigin ortalama yanlış. Genelleme oluyor. Kimin yaptıgini bilmiyorsun sinucta
Soran+1 yılAttıgım videoyu izlemeni öneririm. İyi günler.
- +1 yıl
Ahlak dinden değil insandan kaynaklıdır. Bunu kavra önce kardeşim. bir bunu söylüyosun bir tam aksini, yorumların kendinle o kadar çelişiyor ki, neyi savunduğuna karar ver önce. Nasıl ki her müslüman ahlaklı değilse ateistler de ahlaksız değildir. Hesap vermekten veya vermemekten değil vicdandan geçiyor burada olay.
zaten okuyanların büyük kısmı dinden çıkıyor 😄
67 Yorumla
+1 yılMantiginla ortusmeyen nedir
018 Yorumla
Soran+1 yılNot defterime not aldım hepsini yarın istersen sanada yolluyabilirim birazdan ingilizce çalışmam gerek uzun bir not çünkü.
- +1 yıl
Olur tabii ki
Soran+1 yıl-(Bakara suresi 106. Ayet Fatır Suresi 43. Ayet ve Fetih Suresi 23. AYET 3 üne birden bak çelişkiyi gör)
-(Nisa 89 , Nisa 91 , Tevbe 5 , Bakara 191)
-(Nisa suresi 6. Ayet ve Talak 4 )
-(Ahzab Suresi Ayet 52)
-(Ahzab 53)
-(Tevbe 51 , nisa 78 , nisa 79 )
-( Ahzah suresi 51)
-( Nah suresi ayet 7 ile Maide suresi ayet 38 aynı anda bak)
-
Soran+1 yıl-(Bakara suresi 223. Ayet)
-(Nisa suresi 34)
-(Nisa suresi 3. Ayet
-(Nahl 37 )
Soran+1 yıl-( Nur 2)
-( Mücadele 12)
-(A'raf suresi Ayet 178)
-( A'raf suresi Ayet 179)
Soran+1 yıl-( Bakara suresi Ayet 233 ile Ahkaf suresi ayet 15 Aynı anda bak)
-( Ahzab suresi ayet 37 evlatlıgı zeyd'in eşi zeynep 😱)
-(Ahzab suresi ayet 32)
-( Bakara Suresi ayet 6-7)
Soran+1 yıl-(Enam 163 )
-(Nisa/ 11-12)
-(k. bakara 256 , k. tevbe 5 ve k. imran 85; tevbe 33)
- +1 yıl
Beni takip eder misin hepsini acikladim ama buraya sigmasi imkansiz
- +1 yıl
_Fatir 43: 42 den baslayalm. Bazi insanlarin bozgunculugu kibri sozunde durmayisi buna bagli olarak sozlerini tutmadiklari halde aksi yonde calisiyorlar. Allah diyor ki
Yaptiklari kendi baslarina gelecek ve ekliyor, aslinda onceki fikirlerini surduruyorlar degismiyorlar.
_Fetih23:Allah in kanununda degisme bulunamayacagi soyleniyor (örtusmeyen?)
Bakara106: Bir ayetin veya kutsal kitabin gecerliliginin kalkmasi insanlarin bozgunculuguyla ilgilidr. 4 kutsal kitaptan ilk 3u bu sekilde gecersiz olmustur. Allah Kur'an i koruyacagini soylemistir. Yani 5. nci din yok. Bu defa yasanacaklarin sonu kiyamete gidecek. Allah ozellikle yeni kitap indirmekten bahsetmiyor dogamizi cok iyi biliyor ve bizi siniyor.
- +1 yıl
_Nisa89-91: 88 den baslayalim. Mu'minlere munafiklardan uzak durun deniyor (Munafik:2 yuzlu demektir). Seninleyken senin gibi gorunen ici kin dolu dusmandan tehlikelisi yoktur. Allah bu derece kotu niyetli kisilerin kalbini muhurler inanmasi imkamsiza yakindir. Yola gelmeyecekleri gibi surekli bozgunculuk pesindedirler oldururler ezerler kibir sahibidrler. Seni kendine uydurmak isterler. Allah yine de yuce merhametiyle, duzelirlerse aramiza almamizi, duzelmezlerse surekli zarar pesinde olduklarindan oldirmemizi soyluyor. En azindan uzak durmamizi soyluyor. (Buyuk zarari kucuk zararla telafi etmenin neresi yanlis?)
- +1 yıl
_Tevbe5:4 ten basliyor. Antlasma suresince sozumuze mutabik kalmamizi anlatmasma bittiginde onlari oldurmemizi soyluyor (Musrik:Allah a ortak kosandir). Ben Tanri yim diyen kisi her seyi yapar ve yaptirabilir. Verecegi zararin haddi hesabi olmaz. Eski misir a bakarsan bunu anlayabilirsin. Koleler haksiz yere oldurulenler...
Bu kadar tehlikeli birinin olmesi masum bir cok insanin zarar gorup olmesinden iyidir değil mi?
Ahzab53: Peygamberler nazik insanlardir. Yanlarina gelene saygida kusur edemeyecek incelikteler. Bunu dile getiremeyip isleri olsada dile getiremediklerinden Allah uyarida bulunuyor.
Ev ise mahrem bir alandir. Tesetturlu ladinlar icin ekstra mahremiyet dusunulur e bu durumda ev haliyle yabanci erkekle karsi karsiya gelmek zorunda olmasin diye uyari var.
- +1 yıl
_Tevbe51: Allah in izni olmadan zarar gelmez. (Allah kuluna neden zarar vermek istesin dersen, hatamizi gormek icin uyari bir ders)
_Nisa78-79: Ölum kesin!
"Bozguncu" kafir grup icin Allah, iyiligi benden kotulugu Hz Muhammed den bilirler diyor. 79. da ekliyor
Iyilik Allah tandir kotuluk senin kusurundandir (ders cikarma uyarisi) diyor.
_Ahzab52: 50. Ayetten baslayalm. Yalnizca Hz Muhamned ozel olmak kaydiyla, (o donemde savaslar vs. kadinlarin cogunun esleri öluyor. Onlara zarar vermek isteyenlerde var tabii.) peygamberimizin onlara sahip cikmasi koruma altina almasi icin yakinlik kurmasi gerekiyor. O bir peygamber yanlisa yer yok. Bu yuzden evleniyor. Allah ta sinirlari bildiriyor.
- +1 yıl
_Nahl7: Allah hayvanlarin yorucu yolculuklarda tasiyicilik yapabilcegini soylerken bile onlari olur olmadik yormamak adina yorucu yolculuklar diyerek merhametli davranilmasini soylemis oluyor
_Maide38: El kesmek ilk etapta gaddarca gelir oysa ayetler tek cumlede anlasilamayabilir. Öldurene ölum cezasi icin bile, ölen kisinin yakinlari sikayetci olmazsa belli bir ucret karsiligi cani bagislanabilir. Ayrica Allah yaratms oldugu insanin her seyini dna sini cok iyi bilir. Insan bir kez yapmis oldugu seye karsi psikolojik olarak egilim gosterir. O yuzden caydirici ceza uygulanir ki tekrarlanmasin. 3 ay icerde yatan adam icin caydiricilik nerede?
(Allahin merhameti akil olcutunden sasmaz)
- +1 yıl
_Bakara223: Kadinlarin tarlaya benzetilmesi ilk etapta garip gelebilir. Ben sunu gorebiliyorum mesela; bizler duygusal ve erkeklere nazaran daha hassas hissiyata sahibiz. Nasil ki tarlana iyi bakarsan sana donusumu baktigin nispette iyi olur, kadina nasilsan ne kadar ilgiliysen sana donusumu ayni sekilde olur. (Ayetler asla tek bakis acisindan yorumlanmaz bir tasla belkide binlerce kus vurmak misali cok grnis perspektifte degerlendirmeye aciktir. Dusun butun hayat bir kitaba sigdirilmis) Mesela bir onceki ayetten yola cikarak ilk bakis acimizi cinsellige yorarsakta cirkin bir anlam veya ifade goremedim!
- +1 yıl
_Nisa34: ilk mudehale edecek olan erkektir bu kadinin devredisi kalacagi manasina gelmez yalniz oncelik erkegindir bunu icgudulerin ve aklin soyler aciklamaya gerek duymuyorm. Itaatkar kadindan kasit gunumuzdeki seks objesi manasinda algilanamayacagi gibi stv filmlerindeki her seye boyun egen zavalli kadin olmak anlatilmiyor (Ornegimiz, Hz Hatice). Ben esime iyiysem ona sevgi dolu ve saygili hos yaklasimda bulunuyorsam o da oyle olacaktir.
Dovme kismina gelirsek, 1. uyari 2. yatak ayirma 3. dovmek
Bazi kadinlar fenadir bunu gordum. Allah dovmeyi emretmiyor bosanmakta bir secenek. Allah in bize sundugu Hz Muhammed, el kaldirilan kadinla ayni yatakta yatmayi hos bulmamistir. Kii o, en en guzel ornegimiz
- +1 yıl
_Nisa3: (Cariye olayi sonraki ayetlerle fesh edilmistir.) O zamanin sartlari farkliydi bunu anlamak lazim. Oksuz kizin yetimin hakki Allah katinda fazlasiyla onemsenir. Bunu kaldiramayacagni dusunen kisi icin baskasiyla evlenmesi oneriliyor.3-4 es donemin sartlari. Ustelik onlara bakabilecek durumun varsa diyerek bir uyarida yapiliyor. Hz Muhammed Hz Hatice yle evliyken kimseyle evlenmedi mesela
_Nur2: Zinaya ceza boyle!
_Mucadele12: Bunda ne var?
_A'raf 178-179: Insan gunah isledikce kalbi kararir. Bir yerden sonra hissizlesir ve anlamaz hale gelir!!
_Bakara123-Ahkaf15: 2 yil emzirmek ve 30 ay?
Anne karnindaki yaklasik surec 9 ay 10 gun. Geri kalan 21 ayda, 3 yila 3 aylik eksik zaman kaliyorBuradan anladigim emzirmek icin ideal sure 1 yil 9 aydir. Burada sayi netlik kazanmis.
(Onceki sozumu tekrarlym, ayetler tek acidan yorumlanamaz) Acizane cikarimlarimdan biri, 3 hafta sonra bebegin kalbi atmaya baslar. Burada alt mesajlar olmali kim bilir neler var
- +1 yıl
_Ahzab37: Allah evlatlik der evlat demez. Bunun icin kan bagi sarttir.
Kardeslik vb durumda yok olasi bir durumdur
Bunlar bugune ornek teskil eder
_Ahzab32:Isveli konasarak erkekleri etkilemekten sakinmak dinen gerekli. Allah buyuk gunahlar arasinda sayilan zinaya gidebilecek butun kapilari kapatmistir bu da en basit ornegi. Konusma demiyor cilveli konusmamayi kastediyor. Peygamber insanliga ornek ise onun eside ornektir ekstra dikkatli olmak zorunda.
_Bakara6-7: yapmamak gunah inkar etmek lanetlenme sebebidir. Bu kadar buyuk gunaha karsilik kalbin muhurlenir duysanda anlamazsin - +1 yıl
_Enam163:Hz Muhamned ilk musluman
Allah burada ona ithafen konusuyor. (Sorun ne?)
_Nisa11-12: Cok uzun. Kisaca ozet gecelim. Kadin erkekle evlenince onun payinada ortaktir e durum esitleniyor. Anlasilmasi gereken onemli noktalardan digeri, erkegin evi olmadan evlenmesi sorunludur ama kadindan pek beklenmez. Bunlardan cikarimlarinla gerisini sen yorumlayabilirsin
_Bakara256: Dinde zorlama yok evet
Tevbe5: aciklamistim zararli olanlar öldurulebilir bunun dinde zorlamayla ilgisi yok (demek istedigin buysa¿)
_Tevbe33: Butun dinler dogrulugunu yitirdiginde muslumanligin hepsini fesh ettigi anlatiliyor.
_Ali imran 85: Islam bozulmamistir son dindir ve diger dinler insanlar tarafindan degistirilmstir. Dolayisiylaa Allah muslumanlik disinda bir din kabul etmez (celiski?)
Aile baskısı felan mı?
01 Yorumla
Soran+1 yılAile baskısı değilde çevre faktörü diyelim ailem müslümam oldugu için bende kitabı okumaya başladım ve sonuç deist oldum.
Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. Kuran okuyan ateist hmm aSD:daS:ADsdsa
02 Yorumla- +1 yıl
evet ateistler müslümanlardan daha iyi din bilyor :D
Soran+1 yılNeyi komik buldun bizde gülelim😀
+1 yılBennn
20 YorumlaDiğer konusunda 5,2b cevap paylaştı. bkz:ben :D
10 Yorumla
+1 yılVar var
10 Yorumla
+1 yılOkumak değil anlamak marifet..
21 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın abla