Ülker dediğiniz marka gerçekten kalitesiz ve ortalamayı çok düşüren harcı alem markadır. Diğerlerinin de ondan pek bir farkı yok. Lakin alım gücü düşük bir ülkede kaliteyi sunduğunuz zaman karşılığı çok yüksek oluyor ve hitap ettiğiniz kitle bir anda küçülüyor. Hanuta'yı özellikle almıyorum. Tamam güzel olabilir ama o gofretin ana maddesi fındık bizim ülkemizin temel ihraç ürünlerinden birisi. Bizim üç kuruşa ihraç ettiğimiz ürünü elin gavuru bana tekrar satıp parayı vurup gidiyorsa kendi adıma buna müsaade etmem. Aynı hisleri diğer ithal çikolata markaları için de hissediyorum. Kaliteli bir yerli gofret gelene kadar beklerim ben de. Bu arada beğenerek tükettiğim Dİvan, Vakko ya da Bind gibi kaliteli çikolata markalarının ürünlerini alırım.
Rica ederim. İşte bu yüzden yerli üretimi destekliyorum ya. Hoş, yerli şirketler ne kaliteye yatırım yapıyorlar ne de müşteriye hizmet etmenin peşindeler. Eğer vatanseverlik konusunu ve yüksek fiyatı kenara koyarsak laboratuvar şartlarında :) size katılıyorum.
Hipp mesela bebek mamalarında çok önde. İthal firma ve diğerlerine göre daha pahalı olmasına rağmen çoğu anne hipp tercih ediyor. Adamlar kendini ispat eder yerli firma sırf kar marjını arttırmak için olur olmadık işlere girerse "Milupa" gibi GDO koyar ve ispatlanırsa geçmiş olsun.
Sadece mamalar mı. O kadar çok konu var ki... Bir önceki yorumumda da belirttiğim gibi yerli şirketlerin ne kalite anlayışları var ne de hizmet görevini sahiplenmişler. Aslında Hanuta bizim için utançtır. Basit bir gofret için bile dış bir firmaya yeniliyorsak (kalite olarak önde) sözün bittiği yerdir.
Kıyaslayamıyorsun bile sorun orada o üzüyor. Neden 2,5 tl vermek varken 12 tl vereyim arada gramaj farkı oynamıyor bile. 10 tl fark var :) ama veriyorum çünkü yemekten olağanüstü keyif alıyorum. Hoşbeş o lezzeti bana veremiyorsa ben napayım :)
Kalitenin karşılığı. Dediğim gibi Hanuka'ya ürün bazında en ufak bir lafım olmaz. Benim derdim vatanseverlik bakımından yerli sermayeyi kollamak babında. Siz bu sorunu göz ardı ederek yaşıyorsunuz ki buna itirazım olmaz. Ben daha radikal bir çözüm getirdim. Farklı ürüne yöneldim. Afiyet olsun :)
Hakkını veren yerli ürünler elbette başımın tacı. "Torku" da başta çok iyiydi ama açıldıkça tanındıkça ve insanlar aldıkça fiyat politikaları da aşırı değişti. O yüzden ben milliyetçi duygularım biraz uzakta tutmak zorunda kalıyorum. Özellikle gıda konusunda.
En İyi Cevaplar