Bunla ilgili bir ayet ya da hadis var mı. Asker olup şehit olan insanlar haricinde.
Mesela Özgecan aslan gibi insanlar
Mesela Özgecan aslan gibi insanlar
demek ALLAH var demek yüce mahkeme var demek hesap var demek yapanın yanına kar kalmayacak ateistler nefsinize yenilmeyin inanın artık yoksa özgecan beter olsun katili sebest olsun baskalarınada yasatsın öylemi özgecanla katilinin farkı olmayacak mı demk yüce divan var
Özgecan da namusu için öldüğü için şehit oldu diye duydum ama doğruluğundan emin değilim bence böyle şeyleri buraya sormak yerine bilen birine bir hocaya vs sor.
Cennete gidecek ya da ceheneme gidecek denilirse bile çok günah olur onu en iyi bilen Allah çünkü haksız yere öldürülen insan eceli geldiği için ona öyle bir ölüm layık görülmüş cennete cehenneme gidecek diye yazılı bir hadis bilmiyorum ben görmedim duymadım.
Ben soru sordum
Cennete veya cehenneme gidileceğini kimse bilemez diyorum bunun cevabını veren zaten beynini yemiştir.
Amelide önemli tam kesin ayet yok ama zülme karşı haklıysan hakkını savunurak ölürsen allah yardımcın olur rabbimiz haklının yanında mazlumun yanında özgecan aslann ibadetttine göre olur çoğu kişi haksızca öldürülüyor hepsi cennete gidebilirmiş
Cevap
23Cevap
Allah bir Kulunu severse, ve günahlarının affını dilerse, başına musibet verir ve karşılığınıda Kulunu affeder diye düşünüyorum. Yaşam hakkı elinden alınmış ve bu Dünya ldaki Sınavını tamamlayamamış bir İnsanı Cehenneme sokacağına inanmıyorum. En doğrusun yüce Allah bilir tabiki. O kişinin Kul Hakkına girmiş olur öldüren. Hani bizde bir laf vardır "günahımı aldı" diye. Aslında teşekkür edelim Günahımı alanlara. Bu sadece Cinayet değil, aynı zamanda İftira, Taciz, Tecavüz, Zulüm yani kısacası her Kul Hakki için geçerli
Cennet diye bir yer olsa dahi böyle adaletsiz ve canım bir tanrı o kişiyi cennete göndermez.
sd.keepcalm-o-matic.co.uk/.../...tes-us-all--1.png
Tanrı hepimizden nefret ediyor ve eğer o inandığın masal kitabını okuyup sorgularsan bu kitabın aslında bedeviler tarafından yazıldığını anlayabilirsin.
Nebe 33 buna kanıttır.
O masal kitabında hiç buz, kar, beyin kelimesi geçmez. Nedenini bir araştır derim de sende o cesaret yoktur güzel kardeşim.
Mantık olarak düşündüğünde öldürülen kişi dünyada vereceği sınavdan alikoyuluyor. Sahip olduğu can elinden aliniyor. Tabiki cennete gitmesi lazım.
Bence de
kimin cennete kimin cehenneme gideceğini allah bilir ama o insanlara bunu yaşatan köpekleri cehennemden önce burda ezalandırmak şart
allah bilir ama ozgecan gibi ölmüş ama kasarin cennete gittiğini dusunmuyorum
Senin dilin bütün Kaşar diye hakaret ettiğin Kızlardan daha kaşarca bir cevap. Asıl kaşar sensin terbiyesiz merhametsiz pis zihniyet
onun bunun demesiyle şehitliğin tanımı değişmez.. Allah yolunda ölenlere şehit denir. Gerisi bildiğin ölüdür
kimse bilemez onu nereye gideceğini ama haksız yere öldürülen insanlar çok kötü bir durum ve telafisi olmayan bir şey.
yakılarak tecavüz edilerk üstüne parçalanarak Allah bilir şehit olabilir o uğradığı zulum günağı varsa kefaret olur
Özgecanla askerler bir değl. Özgecan şehirde olmaz. neden olsun :))
Şehit oluyorlar. Galiba.
Hiç bir yere gitmiyorlar.
ozaman herkes cennette panpa
yarın hocalarima sorayım ,, güzel soru
herkes bu dünyada yaptığinin cezasini çeker
Aa merak ettim bak bende simdi
onlar da şehit ama mertebe olarak farklı
ozgecan da sehit cunku namusunu korurken öldürüldü
zulmen öldürülen şehittir. hadis var
allahın işine karışılmaz 😉
Ben burda karışmak adına birşey göremiyorum? Bu bir soru anlayışı kit arkadaş
Tabiki Hayır